geng budak slumber

Wednesday, February 1, 2012

mengHadaPi keGagaLan dan MenyeDari Hakikat

assalamualaikum n peace..=)

malas betoi nak menaip lately...ok..rasa nye aku memang jarang update kan?

cerita satu malam..kat tempat keje

keje malam..bosan2 dapat keje ngan partmer best...berlakulah operasi pemborakkan dengan jayanya..then member aku tanye...

"akak penah salahkan takdir?" ok...die nie muda 3 taun dari aku so memang patut die panggil aku akak..jangan nak kutuk aku tua sangat la kan..=P..ok back to story...aku terkedu gak dapat soalan camnie...dah ape kes lak minah nie tanye soalan pesen mencabar camnie...aku menung kejap..

duk ingat penah tak aku salahkan takdir atas kekecewaan aku...kepayahan yang aku dapat...dugaan2...

dalam 2 3 minit aku dapat jawapan.."tipu la tak penah..tapi rasanya sekali  je kot" perkh..ayat kene kemas ye kawan2..khakhaka..ok ini kebenaran...aku penah salahkan takdir..tapi itu mungkin kali pertama dan terakhir untuk aku..aku manusia gak...tak lari dari rasa nak salahkan sesuatu atas apa yang jadi..

aku lupa apa tu redha...masa tu aku salahkan takdir sebab aku rasa tak adil..aku rasa aku dah cukup baek.aku rasa aku dah cukup ikhlas tapi aku lupa...Allah pernah firman...orang yang katanya beriman takkan di biarkan tanpa dugaan hanya kerana dia kata dia beriman...

macam kekasih menguji kesetiaan..

Allah uji sejauh mana kita mampu bertahan beriman dan memohon kepadanya walaupon dalam keadaan sudah yang bertambah susah..ok kelaut ke dah nie?hehehe

kegagalan...orang yang berjaya tak di ujur dengan sebanyak mana dia berjaya tapi sebanyak mana dia bangun dri kegagalan..menghadapi satu kegagalan memang takkan penah mudah...rasanya amatlah dem...amat2 sangat..

tapi kalau kau tak gagal...camne kau nak tau..betapa syoknya berjaya...dan betapa usaha itu satu kemanisan dalam hidup..itu bagi aku..

apa aku tulis nie random..apa yang aku hadap..

gagal tu sangat sakit..sangat2

kadang2 rasa maruah macam dipijak2..tapi hati yang kental takkan pernah kalah hanya kerana satu kegagalan...bia sejuta kali try..jangan pernah mengalah..=)

fuhh..pueh aku cari pic nak tepek kat sini tak jumpe lak...ok2..pape pon....KUATTTT OKEH!


p/s:  kenangan...bila saya rindu awak..saya minum milo RTD dalam tin yang original...walaupun memang xde kaitan langsung..=p

2 comments:

aleen aiden said...

yup2, kadang2 kita lupa hakikat itu. tak,selalu juga lupa sbenarnya. hu3

cik sakura said...

selamat pagi awak..