geng budak slumber

Thursday, December 29, 2011

why bother say hello

assalamualaikum n peace...=)

hari nie offday tak g mana pon...malas dan xde mende pon nak wat nak g mane pon taktau...argh!

hari nie tah nape..aku asek terdengar2 HP aku berdering padahal xde pon...=.='

am i waiting for a call?am i?

dem...=.='

y?

y bother saying hello when all u want is to walk away

i should focus

i have to!

focus kin focus!

distracted by u

argh..to easy but too hard to swallow the fact

too gud to be true

too far to be grab

the path is so long

whine....


stay focus n keep holding on

don't lose u're track..

remember where u stand

p/s: SK....

deep down her heart

assalamualaikum n peace yaw!

heee....lama tak menaip...nak tulis ape pon taktau...idup tak maju rasa malas nak citer panjang...

berat..hati selalu rasa berat..
bosan..hidup selalu rasa bosan..
kosong....jiwa selalu rasa kosong

susah...
tak tau pulak jatuh cinta tu satu kerja paling susah nak buat kat muka bumi nie

tahan...
asyik tahan hati sebab terlalu takut terluka

sakit...hanya tuhan je tahu sakitnya camana
menanti...
aku masih menanti waktu itu

berharap..
aku saudah letih berharap

senyum
masih memaksa senyum2 ikhlas
soalnya ikhlas ke aku?

ya Allah..
aku mohon kekuatan..
ada masa hati ini sangat lemah...
sangat2 lemah...


p/s: i'm just too scared...maybe dis is temporary feeling..ya maybe

Sunday, December 18, 2011

REVIEW -heRO + hERoiN

assalamualaikum n peace...=)

perkhhh..lama gila tak update..lupe ade blog..kehkehke...

nak kata sibuk sangat cam tak je...banyak menyibuk..hehe..BTW...10hb ari tu lejen press ade lancarkan buku baru...memandangkan aku nie memang supporter tak berbelah bagi tambah lak buku tersebut melibatkan writer yang sangat aku minat..(brader leplep n lord zara from TERFAKTAB) maka dengan itu..haruslah aku dengan super tangkas mengoder...and i manage to be in the 30 pengorder pertama..hebat!shabbbasss beteyh!...hehe

ok sebelum pape..nie cume pendapat aku as a reader n peminat pada penulisan buku2 indie yang sangat power..yang lazimnya len dari yang laen..lari dari cliche cerita2 yang biasa di tulis..sumpah bosan bace novel panjang berjela jalan cerita merepek2...and too damn perfect..hehhe..and dis is my opinion about this two books...



tadaaa..... my hero + heroin..heheh...ade sign penulis tahu?hehehe terharu sehingga menites kan ayaq mataaa...>.<

ok lets start..

untuk HERO..aku beli buku nie pon pasal cam yang aku cakap sumpah minat gile ngan brader leplep n lord zara...lagi tige penulis...bozu,fikri misti and shahir..memang aku baru nie kenal..hehe..sowy...but their writing memang tetap hero...

hero pada aku cube nak ketengahkan definisi hero tu sendiri dalam banyak perspektif melalui cerita2 yang diorang nie karang..ok apsal cam skema semacam nie...=.='

dapat je buku nie..aku bace cerita brader leplep dulu..pasal aku memang bias suke sokong owang pahang..hahahhahaha..ok bukan2...pasal tajuk...'hero yang paling hero'..heheh..jujur...cam gempak je..n ceritanya?

hahah..cam bese..leplep mengekalkan sifat kuat mengarut beliau dan unsur2 lawak2 yang mintak lempang..heheh...pape pon...bijak jugak otak puaka nie kaitkan cerita makhluk asing ngan perkataan hero tu..tapi rasa cam beliau ngah cerita pasal diri sendiri pon ade...khekehkek...

tapi apsal mesti pangkalan paling selamat kat kuantan?apsal2?(muka tak pueh ati..hehehe)

pape pon time kaseh kerana masih menjadi leplep..tapi alasan lu malas nak memanjangkan cerita camne leh bina kubu dalam masa dua hari tu memang mintak kaki sungguh..hahhaha...

lord zara ngan cerita nuansa atma adiwira..ok...ambik masa jugak aku nak paham ayat2 puitis cikgu zara..identiti beliau masih di situ..dat's what i like about it..walaupon perah otak jugak nak menghadam cerita beliau..but lepas cuma memahami dengan deep se deep bahasa yang beliau gunakan...aku dapat ceduk juga pengajarannya...pape pon nama Aishah merdeka sangat unik..=)

ok dua cerita..lagi tiga cerita...dua jalan di kuala lumpur tulisan shahir , bandar seri korupsi tulisan  fikri misti dan obligato tulisan bozu...bagi aku..cerita from shahir nie starting yang agak baik untuk mula baca buku...penilain hero dalam cerita pilihan antara dua sahabat...ciri2 futuristik dalam bandar seri korupsi leh bawak aku berangan jauh sampai terbayang cerita cicak man..tah napa..haha..but aku rasa...sejujurnya i like bozu writing the most!

obligato!the best part when he write..

"hero itu bukanlah seorang yang sanggup bergadai nyawa berlawan dan mempertahankan sesuatu. Ia juga bukanlah seseorang yang di puja dan kenali ramai. Hero keupayaan kita mengubah diri kita menjadi lebih baik dari sebelumnya, di samping menjaga hubungan dengan semua insan disekeliling kita. HERO ITU ADA DALAM DIRI SETIAP ORANG. Kita adalah hero kepada diri kita sendiri. Kita semua boleh menjadi hero. Hero yang tak nampak macam hero." -BOZU-

kisah rockstar yang lupa diri..eh jap rockstar eh?betulkan kalau salah...but i like dis story...nice one!hero itu ada dalam diri setiap orang...u are rite bozu!

overall...untuk buku ini...aku rasa 8/10...memang hero!...cam bese...i will always support u all...tak rugi baca...antara must read books terbitan lejen press...lejen!

ok..tak lengkap hero tanpa heroin..tu pasal aku beli dua bijik nie....

heroin hasil tulisan amal hamsan...jap2..amal hamsan nie laki ke pompuan?hehehehe....

penah dengar kisah cinta agung biasanya tak bersatu?

kalau korang harap..buku nie bagi kau kisah cinta perfect happy ending..sila terjun KB mall je...hahah

dis is the story of the imperfection...the hurt part about life...the truth...aku rasa..

n i like dis kind of story..

cerita cinta yang tak bersatu.. koleksi cerpen kisah perempuan2 yang cintanya tak kesampaian....n aku paling suka cerita suka JULIA and INDIKASI...indikasi lebeh pada cerita pasal gurl yang berpewatakkan lelaki yang penghidap HIV..how she survive..how she express her love toward patam...unique love story for me...and untuk JULIA lak..apa yang aku dapat..kadang2 kita tak sedar yang depan mata tu sebenarnya yang terbaek..kita selalu berharap pada satu impian yang kita rasa sangat sempurna..to be specific...sesorang yang kita rasa sempurna..8/10 gak untuk buku nie!.nak tau lebeh?go buy kat lejenpress.com ada banyak lagi buku2 lain gak yang boleh korang dapat..skang pon diorang tengah wat promosi..ada offer hadiah percutian lagi!go go!buy!..hehe

pape pon...thnx sebab publish buku2 yang lejen2..teruskan melejenkan diri anda..semoga misi mendapatkan 4WD menjelang 2013 tercapai hendaknya...and to all writers..pehliz keep writing!hehe

p/s: takat nie dah ade 4 bijik buku dari lejen press...masih menanti sperma cinta yang baru di order..and Nurul Asyikin by Aloy paradoks..hope buku2 nie pon tak mengecewakan...bulan depan aku beli lagik eh?hahahhaha...oh!teruja tunggu kitab terfaktab 2!

Sunday, December 4, 2011

betapa masa itu pantas berlalu

assalamualaikum n peace kwn2..=)

sebenanye pale otak aku dah pening..i really need a beauty sleep now pasal kerje shift malam tadi...but dunno y..i miss my fren soo much...sangat2 rindu sampai tak reti nak cakap camne....

aku rindu jadik jaga FB 24/7 sambil kunyah kopok n gurau2 ngan umate..rindu boleh pop up dari katil capai baju muke slebet just go to the mall n huha pandir2 ngan frenz..rindu main sape bangun tutup lampu die kalah ngan ex umate...rindu bergosip ngan bestfren..rindu berjaga tengah malam main game azada...rindu jalan lalu lalang kat library...rindu bangun lambat tak mandi pegi kelas..tettt!!bahaha..ok yang last tu member aku bukan aku..kakakkakak...(coverline)

betoi la cakap lecturer aku...we gonna miss all that moment...moment u dun have much money but u still happy..yes...makan meggi time study tu sangat biasa..tapi..how wonderful that moment was...

now u have to work like really2 work hard to earn u're own money..pay u're bills...responsible to all u're debt...plan u're future....like dem...i have to grow up...>.<

growing up is never easy u knoe...terutama aku....who really look like after spm punye gurl...susah jugak kurus sekeping nie...look younger than your true age menyusahkan gak kengkadang..=.='

i miss UUM SO DAMN BAD....

i dun wanna grow up...boleh?

wahahahah....panng!pang! *efek bunyik lempang serupa cilake* 

ok bangun...u are turning 24 eqin!

say what????!!!


24?

kbai..=.='

p/s: i'm tired of...


Friday, December 2, 2011

shot

assalamualaikum n peace...=)

ok kejap..bila last aku update blog?APEE???anniversary mak ayah?dem2..pesen taksub ngan duet OT sampai nak pengsan..khekhekhe...tapi tulah keje ngan kederat n keje ngan otak nie die punye pulangan berbeze..tapi xpe..owanga kata kalau xsusah bila nak senang ye dak?usaha2..hihihi

sebenarnye aku dah agak shot bile manager asek bagi aku shift malam..jenis aku mata duitan..shift malam dapat extra RM5 so aku layankan aje..kehkehke..tapi shot lak pale otak bila kau tido siang malam kau berjaga...kengkadang hari apa pon dah tak ingat pasal rasa cam keje dua hari berbeze...=.='

dah lama tak menaip rasa cam banyak sangat citer nak citer tapi cam xtau mana nak start..

xpe la...just got something yg terlintas..

pernah tak korang rasa suka kat seseorang pastu korang rasa kau dan die cam too good to be true..sebab tu korang simpan je rasa tu wat2 rilek je xde pape...pasal korang taknak keccewe sendiri...pernah?

hahhaha..aku rasa..aku pernah rasa cam nie skali...cume lastly i give up n tell him what i feel...guess what..akhirnya cam yang aku dah agak...we are too good to be true n hubungan barai cam tu je...

hhahaha....apa motif aku taip mende nie sebenarnye?

aku rasa otak aku memang dah shot abes nie..heheh..kbai!

p/s: sejak akhir2 nie asek jumpe owang yg nama unik2 je....=)

Sunday, November 20, 2011

20/11/2011-happy anniversary mum n dad!

assalamualaikum n peace..=)

nahh...sumpah lame kau tak update belog..padan muke kau..keje shift kepenatan kemalasan amat sangat nak taip panjang2...tsk..tsk..T.T

on9 ari2..tapi seyes aku gagah bukak FB je..tu pon pasal aku kan retis..ramai peminat..nak kene jage ati peminat..balas2 komen...chat2..khakka..ok tipu...=P

ari nie...anniversary my mum n dad.*tepuk2 tangan*

rasa2 aku iras mak ke ayah?


yang keberapa?hmm..hampir 24 tahun..

kat sini hari nie aku nak ucapkan terima kaseh kepada mak ayah aku kerana masih bersama dan mencintai satu sama lain sepanjang ini waktunya..walaupon dugaan bukan sikit2..agak dahsyat...through up n down...be together n separated...broken n building up again....jodoh mereka sangat panjang...alhamdullillah..=)

syukur atas nikmat yang tuhan bagi atas keluarga kami...tuhan....satukan ibu dan ayahku hingga ke syurga....=)

seyes aku cakap..aku bangga punya ayah n mak cam mak ayah aku....katenye tak romantik

tapi tahukah anda

kalau mak bengang ngan ayah..
ayah nak pujuk dia sanggup pegi temerloh carik ikan patin kegemaran mak

kalau makan coklat ada kacang...
ayah amik coklat kosong..die keluarkan kacang bagi kat mak

dulu..
ayah balik keje...mak tanggalkan stokin

baju ayah...semua kelengkapan ayah nak g keje..sume mak yang sediakan
tapi kitorang dah besar skang dah kene take over..

tapi mak xleh tengok ayah balik keje xmakan...
diam2 die sedih...sehat ke sakit die pegi dapur masak untuk ayah..

ayah ada kencing manis...
ayah makan manis mak bebel

mak ada darah tinggi
mak stress n makan mende masin ayah bebel

bebel kasar..
tapi jauh dalam hati xnak hilang satu sama lain sebab sakit tu..=)

tak romantik katenye...keheke..comel!

mugkin mereka bukan jodoh paling perfect....well nothing is perfect in dis world...but i'm proud to be born from them n carried both genetic..=)

mak rock, keras hati tapi penyayang..bertolak ansur
ayah kuat bebel tapi tak pernah memukul n lembut hati

untuk segala kasih sayang dan susah senang....moga Allah menabur sebanyaknya cinta dan kasih sayang dalam hati mereka...rasa redha antara mereka...dan satu masa di sana..di tempatkan di kalangan yang beriman dan bahagialah mereka...

my mum n dad..=)

p/s: mendambakan yang berhati besar menerima apa adanya aku..=)

Saturday, November 12, 2011

terlalu letih

assalamualaikum n peace..=)

ini bukan entry merungut..

dulu sebelum futher study pas STPM..aku penah kerja...n kerja nie memang consume a lot of my energy...memang guna tenaga penuh..OT memanjang. tapi aku rilek je..cuma aku tak kerja shift..walaupon penat aku enjoy gak kerja masa tu...n steady leh kerja sampai 16jam sehari tanpa rehat..tapi kali nie laen pulak..=.='aku kerja shift tak menentu..n aku tak sangka lak..badan aku takleh terima keje shift..mungkin belum biasa..so aku sangat2 keletihan...sangat2...walaupon aku rasa kepenatan kerja dulu tu lagi hebat dari skang...

sampai satu tahap kakde aku tegur..'kak ko kerja cam dah macam owang gile' kehke...adekku sayang..orang gile tak kerja..kehkehke..fine...aku tau..aku agak workaholic >.<

family belah ayah aku maseh dalam kesedihan..ayah aku baru je kehilangan abang sulung die...sekali ngan sepupu aku..rasanya sapa baca metro ari nie...tau la kisah nie...aku pon ade wat entry tribute to my cousin kan?

kalau belum baca boleh klik link nie...yes...those person in that news were my cousin n my uncle..aku sangat terkilan tak sempat tengok diorang buat kali terakhir..='( hanya sebab kerja...aku tak boleh cuti..='(

bagi aku...kerja aku skang....cuma untuk tanggung diri sendiri..pasal dah besar sangat rasa nak harap duet mak bapak..paling tak lepas duet belanja sendiri..n mulakan the baby steps to be someone yang berjaya one day...i don't mind if my path to success is hard...i'm proud instead..coz it teach me a lot...supaya selalu menjadi manusia yang rendah hati...

semoga satu hari nanti..aku boleh senyum lebar2 tengok diri aku hari ni...=)

p/s:tak sabar nak tinggalkan 2011..tahun paling banyak dugaan

Thursday, November 10, 2011

qun fayaqun

assalamualaikum n peace..=)

tujuan asal sebenarnya nak update pasal mende happy..cheer2 yang sonok di dengar..but today was different..

awal pagi di tempat keje tetibe mak aku kol kate atok sedara aku belah beliau pergi mengadap ilahi...innalillahiwainnalilhairojiuunn...al-fatihah untuk beliau..aku nak pegi pon tengah bertugas...adek2 tinggal kat umah sape nak jaga kalau bukan kakak sulung kan?

balik keje...dah pagi..membuta la ape lagi..cuti pulak kan..fine..tengah hanyut dengan mimpi..(ayat dramatik gile..nak kene lempang..khakhka)..kakde aku kejut bangun..'akak..long yeah ngan paklong dah meninggal mak suh siap2 kite nak g melawat nie' aku yang kepeningan terkejut bangun..secepat ini allah nak ambil nyawa diorang..ye..long yeah is my sepupu n my uncle paklong..serentak..meninggal lemas ketika sama2 memancing...dad n son day maybe...al-fatihah untuk mereka..

but..bila mak kata mungkin tak sempat nak balik esok pagi..aku tak jadi ikut..aku keje esok pagi...nak cuti xleh pasal staff tak cukup...aku hanya mampu doa dari jauh..moga roh diorang di cucuri rahmat..

Allah nak amik nyawa memang takkan lewat walau satu saat pon...

nie wat aku merenung...sepupu aku...rasfan..cucu sulung pada nenek belah ayah aku..kitorang just call him long yeah to be short n bunyik family2 la kan..hikhik

die nie inspirasi for most sepupu i guess..berjaya dalam pelajaran..jadik kebanggaan mak ayah..orang yang pertama dalam keluarga belah ayah yang menjejakkan kaki ke menara gading..jadik contoh la dalam pelajaran..baru je kawen setaun kot n got a lil baby gurl name insyirah...

bagi aku he got everything..seorang lecturer yang memiliki master+cinta sejati hingga ke akhir hayat die..n he is young jugak..aku rasa belom sampai 30...n die pergi mengadap ilahi bersama ayah tersayang...maha suci allah..takdirnya memang hanya dia yang mengetahui...

aku cuma harap..anak buah aku insyirah will always remember betapa ayahnya seorang hero n hebat...pity that lil girl..kecik sangat lagi die...baru beberapa bulan...n she lost her dad..

status terakhir kat fb beliau...

die sangat hebat dalam fotografi..seyes aku kagum tengok hasil kerja yang di wat..mempunyai lukisan yang sangat real..aku rasa ada lagi lukisan hasil kerja die tergantung kat rumah wan aku...bagi aku die nie unik..yup!orang seni maybe...agak unik..

kenangan paling aku ingat masa nak g hantar paktam aku kawen kat kelantan..raya masa tu n kami sekeluarga beraya dalam transit..n he was there sit beside me..die bagi aku satu buku cover warna hitam..aku tak ingat tajuk..but yang aku ingat buku tu cerita pasal keunikan alam n kekuasaan tuhan..n that time i was amaze...tak sangka lak sepupu aku nie suka baca buku camnie...

walaupon we are not really grow up together sangat...n die nie bukan jenis banyak mulut..yang aku ingat die nie masa umo sedang2 aku nie memang kejenye tido n mandi dah tengahari...aku ingat pon pasal aku pon 2x5 die je..kakhakhkaka..n i use to sit beside him while he is doing his drawing untuk assignment..mungkin masa tu aku cuma berumur belasan taun maybe...

n now..he's gone..='(

moga tuhan memberi kekuatan pada wan,ayah n suma adek beradek paklong n family beliau untuk time kehilangan nie..aku harap..satu masa bila tiba masa aku akan menghadapi kehilangan orang yang aku sayang..aku jugak kuat...n andai orang yang aku sayang kehilangan aku..hari ini..dalam entry nie..aku harap..be strong without me...i hope u always happy..i want all people dat i love to be happy...don't cry over me long..juz please don't forget me..=)

Allah yang maha pengasih dan penyayang..kau tempatkanlah mereka di kalangan orang yang beriman..di kalangan kekasihmu dan orang2 yang kau redhai...amin

p/s: sudah redha dengan takdir Allah untuk semua yang DIA dah tentukan dalam perjalanan hidup aku

i'm back!

assalamualaikum n peace..=)

ok dah besawang..aku pun dah lupe bile last aku update blog..time praktikal kemaen ag mengaupdate..nampak sangat xde keje ye dak?khakahaak..

ok malam semalam membawak ke pagi ni last aku keje shift malam..seyes rasa tingtong..padan muke aku..dulu time belajar sukehati dapat berjaga tengah malam on9 bergolek2 atas tilam..skang?kau hadap la keje..padannn muke kauuu..hahha

 ok..pape pon aku maseh sehat dan wujud kat muka bumi nie..cume lately agak over berjiwang..khakaka...sapa fren ngan aku kat fb konpem menyampah sampai nak muntah...khekehek..n aku jugak sudah mempunyai perangai bajek bagus pasal payah dah nak approve fren request pelik2...keheekke...sowi lah..aku kengkadang memang suke membajek2 nie...

duk tengok shoutbox ramai jugak yang duk singgah ye..time kaseh korang..nanti aku menyinggah balik ye..jangan risau hari nie aku cuti!!!

BTW...atuk sedara belah mak aku baru je meninggal 4 lebeh pagi tadi..tetibe mak aku kol time aku ngah keje..nak balik kampung emergency pasal tu...al-fatihah untuk tok teh...

xde ape dah rasanya aku nak kabo kat korang

tc..nanti aku update lagi..=)

p/s: seyes dunia nie memang kecik..balik2 pusing tang tu gak..haihhh..

Saturday, November 5, 2011

BiLa Aku SayanG Kau..Aku Takkan CAkap BanYak

assalamulaikum n peace...=)

keje nite shift memang agak penat...seyes jadual tido kau dah tongang terbalek..walaupon aku bukan jenis manusia yang tido awal n bejaga malam tu adalah bese...tapii..berjaga malam di tempat kerja itu memang syok nye kureng sket dari berjaga malam ngadap laptop online...hehehe...ok dah..lagik panjang kang aku mnerungut..dah janji ngan diri sendiri xnak merunggut kan?=)

nie adalah untuk melunaskan something got stuck in my heart..cam susah aku nak bagi word padu yang memungkinkan kau paham...aku harap kau paham kali nie...

aku sayang kau..
aku jarang nak cakap banyak pasal sayang
kalau aku cakap banyak word tu jadik tak nilai
kau paham tu?

aku rasa tak selamat
tapi aku taktau kenapa
kau tau kenapa?

lagi kau payah lagi aku nak kayuh
lagi kau susah lagi aku nak usaha
aku memang degil
tapi degil aku pada sesuatu yang berbaloi untuk aku degilkan

ada masa aku rasa mereng
ada masa kau memang dah wat aku separuh gila
aku buat2 rilek hati aku kau tau?
aku geram paham?

aku tengok dia
kenapa ya dengan dia
dalam hati aku tergugat
tapi aku buat2 cam tak ingat

aku simpan apa aku mahu kata
pasal kalau aku sayang aku memang tak cakap banyak
walau tiap kali sembang mulut aku tak pernah penat
magis apa ini?

bila aku sayang kau
aku selalu ingat kau
walaupon aku tengah minum oren
dan hakikatnya aku taktau kau suka oren atau tidak
kotak rokok saja boleh buat aku ingat kau

bila aku sayang kau
aku mahu dengar ketawa magis kau tu
tenang hati aku kau tahu?

bila aku sayang kau
aku susah cari perkataan untuk bagi kau paham
aku kurang suka dia dekat dengan kau

ah sudah...aku merepek ape?
sudah2 lah...


p/s: ex bf'/gf adalah kanser pada sesuatu hubungan bila dia mampu memberi banyak impak yang negatif dalam banyak perkara..

Friday, November 4, 2011

simple talk

assalamualaikum n peace kwn2..=)

aku nak sangat update blog..seyes tak tipu..taip2 panjang2..skali takde rasa nak publish..so blog terbiar cam tu je..nak wat camne ye dak?

keje...mungkin dah jadik sifat aku..kalau aku keje pape pon...penat ke..gaji murah ke...aku wat gak sampai aku lupa sume mende..merungut tu tipu la xde langsung..ada la jugak..tapi..selalu sampai lupa nak makan..walaupon kengkadang aku mengunyah gak time keje..nasik memang payah..mende merepek je banyak..

dari mula2 idup aku belaja keje part time...mak ayah aku tak pernah tengok anak die yang sowang nie camne bile keje....lagipun..aku mesti tak duduk ngan diorang masa aku duk keje part time...mesti time tu aku duduk umah wan aku..aku merantau jauh dari umah...tapi kali nie aku duk depan mata diorang..n pesen aku..memang aku idup ngan timeline aku sendiri..itu pasal kalau tengah malam aku makan cam makan tengahari toksah nak duk pelik...kan aku dah kabo..aku idup ngan timeline aku sendiri..tehehhe

ok tu bukan soalnya...

bese la mak2 ayah2 pendek kata parent nie pape hal sket risauuu...aku balik rehat semayang terus siap2 cam dah nak masuk keje pon ingat aku taknak makan..walaupon hakikatnya aku plan..pas makan leh aku terus berambus sebab dah siap kan?

n ini gak kali pertama aku kene hadap kerisauan mak ayah aku bila tengok aku g keje awal..balik keje lambat cam pekerja sangat berdedikasi..tambah2 diorang rasa cam gaji aku tak berbaloi ngan cara aku kerja...haihhh..letih aku mendengo nya..

hmm..aku bukan nak merungut...aku paham sangat ngan mak ayah nie..diorang risau tu maknenye diorang sayang la kan..tapi seyesly..aku tak bese hadap mende nie..seyes nie 1st time...ada masa terasa sedikit stress..>.<

bese aku keje diorang xnampak..so aku nak makan lambat ke..aku malas kua rehat ke..aku tak makan nasik ke diorang tak tau...aku nak keje overtime cam owang gile ke..pon diorang takkan komplen2...tapi kali nie...=.='

alhamdullillah aku punya ibu bapa yang sangat penyayang n amik berat pasal aku...ikut timeline aku..memang penah gak aku sakit perut n badan mengigil pasal lupa makan teruk keje..khekehek...>.<

cuma aku harap satu je..

pembebelan mereka tidak belarutan..hehehee..

ok ciao

p/s: sedang rindu seseorang tanpa sebab..@.@

Sunday, October 30, 2011

tah mende aku fikir

assalamualaikum n peace...=)


aku tau..yang duk bace blog aku nie memang baek hati...hahaha...tapi aku gak tau ada yang bace blog aku pasal saje nak sebok tau pasal aku kan?perkh perkh..bajek kau retis kan eqinn...khakhaka....xde2...

ok..skang rasminye aku sudah jadi wanita bekerjaya...perkh perkh lagi...ayat nak sofistikated memanjang padahal keje cikai je..kahkahka...sementara nak hidup nie aku sapu je la ape keje yang ada...gaji pon cukup la nak sara diri sendiri..tak macam kau...keje kerajaan...konpem kau skang tengah kumpul duet nak kawen ngan cinta hati kau kan??tettt!!dah ape aku merepek pulak nie...=.='

2 ari keje takat nie ok je lagi..cume aku memang tak senang wat keje shubahah nie kau tau?ah malas cerita panjang....kang ada yang cakap aku bangge wat dose lak...sumpah aku tak bangge pon...

cuma keje kat ngan kawasan umah ngan keje merantau jauh sket nie memang beze..kau keje jauh..kau xnak rehat ke..kau gile keje ke..kau tak makan satu ari ke..xde owang kol kau tanye bile kau nak balik makan atau ko nie ade rehat ke x...ye!aku tau mak bapak aku sayang aku sampai tahap antakan bekal makan kat aku bila aku tak balik2 rehat n makan walaupon patutnya aku dah kua masa tu...tapiiiiiii....hmmmm

xde mende pon aku nak merepek sebenonye...just aku tengok..owang kat malaysia memang untung..mampu beli barang ngan harga lebeh mahal di hari siang sedangkan barang tu leh dapat lebeh murah kat kedai laen berbanding kedai 24 jam nie..ehhe..ye aku keje kat kedai 24jam je nok...hehe..dulu sebelum keje sini...aku memang g kedai nie tengah malam je..tak berbaloi bayar lebeh siang2 nie...tu pon pasal stok megi dah xde kat umah n aku malas nak masak air..maka kedai ini menjadi kedai patutdatangbelimegidanteruscampurairpanas
perkh..boleh bace?kehkehek..k bai..

p/s: duet!


Thursday, October 27, 2011

KegiLaAn

assalamualaikum n peace..=)

just had a 'gile aku takpecayee!!' conversation with one of my bestfren..or..my guardian angel...

so aku rasa agak gile...so aku rasa cam nak tulis pasal kegilaan...maybe ada yang rasa tak gila mana pon..atau memang tak gile pon...tapi aku nak tulis jugak..(ayat serupa keling)

KEGILAAN

dunia yang gila atau aku yang gila
kekasih yang punya banyak cinta
senyum saat di tinggalkan
katanya tak pernah lihat si dia sebahagia itu
walaupun si dia pergi pada yang lain
berlalu meninggalkannya
tidak sakitkah dia?

gila
risau pada satu manusia
atas alasan yang kurang kukuh
dapat petanda harus berhenti risau
tapi terkedu kurang faham situasi
perkh...ini apa?

gila
cuba beri peluang pada sesuatu yang tak pasti
ada masa sangat meragukan
tapi gembira mendengar khabar ketakpastian itu
walau ada masa penipuan seakan di hidangkan
percaya atau tidak seperti nombor dua

apa kegilaan ini
apa rasa jiwa ini

masalah kalau di cerita pada lebih ramai orang
katanya bakal menambah derita
jadi dia simpam dalam dalam
dunia ini cuma ada dua perkara

bersyukur dengan apa yang kita mampu laksana
terima telan apa yang kita tak mampu laksana
maka hidup akan bahagia
biar berat mata yang memandang
sedang hatinya masih bahagia
gila apa ini

ahh..atau aku yang tak mampu terima semua
mungkin sistem menghadam pengajaran perlu di naik taraf
diam

p/s: doubt 





Wednesday, October 26, 2011

MenJawaB PerSoaLan

assalamualaikum n peace..=)


tajuk nak sastera je kan..tetttt!!

sebelum start..aku nak kabo la kan...sekali skale kene kejut bangun pagi dengan manusia berlainan jantina..segan jugek rasanye..walaupon diam2 sengeh2 kesat ayaq liuq basi..kahkahak...

ok...blogger nie coursemate aku gak kat UUM...kemaen siap post kat FB aku memaklumkan aku dah di tag beliau...cantek gak pasal aku pon belum tentu dapat idea nak update ape ari nie...hehee

baek cinta nuru tanye soalan kemaen terasa retis di soal camniee..awww....(ok abaikan)

google


1. Kenapa Korang sayang mak korang?
 sebab die bestttt...khekhekeh

2. pernah mencuri tak?
 kehkehke...ok...aku memang perangai macam puaka dulu..penah la sekali..ngan member..dalam kedai aksesori...ramai2...tapi tu la skali..pesen perangai macam dem...masa tu kitorang 5 kepala...sempat rembat aku rasa 3 gelang 4 cincin...khakhaka...naseb tak kantoi..sampai ari nie mak aku tak tau citer nie...

3.cinta pertama korang sape?
ok i pas dis question..kahkakhaka

4.korang selalu masuk blog aku buat ape je?
bace entry pastu stalk pasal idup ko...pastu sebarkan gossip palsu..khekeke....ok tipu...>.< 

5.ape yang korang jangkakan untuk 5 taun akan datang?
ok...skang 23...lagi 5 taun 28 kan?perkh perkh..aku benci nombor..kehekek...mungkin masa tu aku dah well establish...sume dah ade...masih seorang yang mereng..cuma mereng dalam keadaan berduit..kehkeke...

6.mimpi paling indah penah korang alami ape ye?
indah..wahhh..banyak weh..aku memang hari2 mimpi indah..tapi rasa paling indah...mimpi kawen ngan ian somerhalder...gile!!!rasa xnak bangun dah...>.<

7.suka dengar radio klasik fm tak?
soalan pesen licik kan kau?hahaha....aku dengar radio tu masa praktikal ari tu..ade gak aku rasa diorang pasang..tapi kengkadang layan gak nok radio tu...kheke

8.secara fizikalnya,korang sihat ke tak?
fizikal rasa sehat je..tapi mental aku tak leh konpem....kuang kuang...

9.setiap hari semayang 5 waktu cukup ke?
memang pesen student HR nie suke bagi soalan licik kan?kan?hahaha...ada masa penuh..ada masa ronggak...maseh membaiki diri..=)

10.untuk berjaya,ape yang korang amalkan?
JANGAN BANYAK ALASAN...dats it

11.nama korang paling dasat penah digelarkan ape ye?
syikinzir..memang pesen member seko nie mulut cam puaka...sabar2 lama dalam dewan makan depan ramai orang aku sound die...naseb bek aku sound je...kalau kene lempang sebenonye sedap jugak kan?calling names to u're fren sooo not cool!aku xkesah gurau kasar..tapi respek sket mak bapak aku bagi nama...*tetibe emo*

ok done?time kseh la sudi nak tanye2 soalan nie...BTW..kene wat gak ke 11 facts about diri sendiri tu?

xyah la..aku maleh..kahkahkaka...=p

till then..ciaooo!!

p/s: terkinja2 kat funfair ngan adek beradek yang besar gedabak itu best....hahhahaha



Tuesday, October 25, 2011

abang LOng gangster KarAk menGGanas!

assalamualaikum n peace..=)

baru leh rilek sket..tadik g opis settle sume mende...harap xde masalah dah lepas nie...pedau telinge kene bebel nokx..=.='

ok..ape citer pasal gangster bagai nie?

minggu lepas umah aku terima ugutan..ye..dari seekor gangster yang maha dasat..OMG!!!maha dasat?

ye...2 hari berturut2 bangkai menatang bernama ular telah di campakkan di depan umah aku..yeee!!depan umah kawan2..2 hari!!!seekor sehari!

gangster tersebut bernama abang long tutey dengan canteknye telah membunuh seko ular lalu mencampakkannya di depan umah aku...sedang emak aku menyapu sampah di halaman rumah dengan mood yang sangat baek boleh tikijut tahap dewa tengok menatang ular tu bergelimpangan di sebalik dedaunan kering..(ciss ayat sastera habes)

mak aku nie plak memang fobia ular..tahap fobia die sampai mengigil even nampak pic kat surat khabar je...aku takat geli2 la ngan menatang tu..(bajek kental) terpaksa menggagah campak bangkai ular tu dalam longkang..fine tutey..fine...=.='

esoknya episod ugutan berani mati abang long tutey tak tamat di situ..mungkin die begitu menyimpan dendam terhadap kami sekeluarga....boleh beliau g campak sekor lagi ular bewarna hijau betol2 depan pintu umahh...dem yu!ini sudah melampau!!!

aku yang kebetulan nak kua g kedai terkezut beruk gak la tengok ular tu bergelimpangan depan pintu..sumpah geli...=.='

pastu abang long tutey yang masih berada di depan pintu bersama bangkai ular tersebut leh rilek kunyah2 kepala ular tersebut bunyik ranggup2 ala keropok moni..gile!pastu kunyah2 lak ekor ular tu sampai aku tengok tinggal half je ular tu dari sepanjang2 ular..aku terkedu di muka pintu itew...pastu ngan muka tak besalah leh beliau berlalu pergi meninggalkan sisa2 'makanannye' itew..fine tutey!memang keje aku kutip bangkai ular kau lempar depan umah je la kan?kan?

saspek telah di kenal pasti...(jadah saspek tetibe) 

V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V

gua abang long..lu jangan maen2 sama gua..
(abang long tutey sedang berehat di tepi selipar bapak aku)

tuuu die kucen bapak akuuuu...aku rasa mungkin die terpengaruh dengan citer KL gangster ari tu...pasal masa  kitorang duk layan citer tu..die duk terjengah2..maybe....atau mungkin beliau sedang prektis..untuk movie terbaru beliau....


kehkehkehkeh..=P

hahaha...memang pesen takde motip kan?....BTW aku dapat pic ni kat FB..tah member mane tah share..khekeke...style jugak ye dak?

akhir kata...skali lagi si tutey campak ular depan umah aku..memang aku sembelih wat gulai...

ciaooo!!

p/s: jangan tanye nape name kucen bapak aku nie bunyi cam lucah..dah bapak aku yang bagi...kucen kesayangan die..aku memang tak masuk campur bab2 menamakan kucen nie..kehehek



Monday, October 24, 2011

cara nak nampak kool ketika update status FB

assalamualaikum n peace yaw..=)

kejap tarik napas...orang kate...sape member kite boleh melambangkan sape kite...serupa jugak dengan boipreng..kengkadang..sape boipreng kite leh mengambarkan sape kite..walaupon tak slalunye la camtu...kehekhe..ok motipp????

pesen kalau dah kepala mereng cam aku nie...pesen suke wat mende merepek memang layaknye bercampur ngan manusie2 yang seangkatan dengan aku ye dak?baru idup funnnn.....meriah serta ceria tanpa airmata..*poyo* but seyesly...i'm grateful now...

ok sambung...pasal aku nak tenangkan sket hati yang tak bape nak sedap pasal tadi..aku pon mula merepek..cam bese..aku memang suke memekak cakap ngan dinding sendiri..(read..wall FB)

n pasal aku ade someone yang suke wat keje takberpaedah tapi seronok maka aku telah dapat formula nak nampak kool kat FB...terutama ketika meng-update status..kehkehek..(masa nie baru aku letak tajuk entry nie)

cara-caranya ialaahhhhhh:

1. login facebook anda
2. bukak new tab...search update status via blackberry
3. tekan link paling atas..ade tulis funny facebook status update
4. tekan update via blackberry
5.ikot je la ape yang application tu suh wat..dannn

hahah...kool x aku?nak kool lagi?

tah bila aku ade ipad...kkahhakah

kehekke..iphone pon bolehhhh...

hahaha..amacam best?pasal aku nie pesen kuat merepek mende nie sume tak fuunnn lah bhaiii..kehehek...try yang laen plak..

comel x angry bird?keheke

via zombie vs plant?hantam laaa labuuu

dah pasal aku kejenye sebagai General Manager kat syarikat Mengabehkanberasmak SDN BHD soo wajiblah meng-explore ngan lebeh dasat lagi...leh wat device sendir bhai...maka aku dengan bongkak riak dan takburnye g wat device sendiri lalu menghapdate status di muka buku dengan lobang hedong kembang..kehkeke


style x device aku...khakahahkaak

ok..yang last nie.nak wat camne korang godek sendiri laaa....manyak lemak kau nak aku ajauu...hahahha....=p

nak senang g like application FB nie atau klik link nie pastu pepandailahh kau joyahhh..

pape pon..u make my day Mr.Rockers...=D

p/s: kerja merepek memang fun bila jiwe tidak tenteram selain mengadu ngan tuhan..tapi kalau nak merepek tolong jangan wat mende yang leh bawak kau pegi neraka ok?






sendiri buat padan muke..ceh..=.='

assalamualaikum n peace..=)

okey..aku baru pas buat kek batek pasal tetibe mak aku suh wat...die mimpi aku, kakde aku n die nek kete eksiden pasal kempunan nak makan kek batek...dasat..=.='

mak aku nie kalau bab kempunan bagai nie die memang sensitip sket..aku malas nak banyak tanye buatkan aje pasal 2 3 ari lepas adek aku kakde memang kata nak wat..

google..pic xde motip...


ok itu bukan citenye..citenye tadik lecturer report prektikal aku kol..aku dah agak masalah nie akan jadik...sobs~

tempat prektikal aku belom hanta laporan prestasi aku sepanjang berprektikal kat situ...sobs lagi...aku dah pesan kat diorang ari tu aiseh..tak pasal kene ceramah free ngan lecturer aku...salah aku jugak tak wat follow up pasal mende tu...*sigh* padan muka aku...=.='

kata2 lecturer aku tadik sedikit sebanyak menganggu emosi aku...tsk...tsk..T.T tak pasal di cop.."tidak bertanggungjawab"

*sigh* susah hati tetibe...

xpe lah...sendiri salah..sendiri tanggung kan?

esok nak g opis balik...settle kan sume hal...i'll redeem my mistake puan...sorry..='(

p/s: kalau tak berubah skang sampai bile2 ko tetap cam tu jugak...be strong!!!change!

Sunday, October 23, 2011

skema jawapan soalan jodoh?erk...(tercekik tulang)

assalamualaikum n peace...=)

lately aku lagi suka memekak kat fb dari update blog..hahhaa....dasar pemalas ye dak?

fine...bila duk melalak kat fb tu macam2 la artikel la ping entry yang ko leh nampak warga fb duk share..dari pic baby kene kelar..budak kat china kene lenyek dan memacam lagi..mende2 kejam camnie..aku memang tak berminat sangat nak share..bukan tak prihatin..tapi sampai satu tahap dah muak...lagi di sebarkan untuk kesedaran aku tengok makin kejam plak baby2 tu di campak n di perlakukan cam bukan manusia...*sigh*

ok dah...melalut..sebenarnya aku banyak kali gak tengok member2 kat Fb rancak post mende nie..mende ape?SKEMA JAWAPAN PADA SOALAN BILA NAK KAHWIN!!


tsk..tsk...T.T soalan camnie pon kene ade skema jawapan ke?

nak godek fb diorg cek balik dah malas..so aku google dapat kat blog nie...aku copy paste sket kot ade yang tak penah bace lagi ek..


Skema jawapan kepada persoalan "Bila nak Kahwin?"



Kenapa Lambat? 


-Kerna Allah tahu masa yg terbaik utk ku.


Dah Berpunya? 


-Ya. Kerna setiap orang telah ditetapkan jodoh masing-masing.

Siapa? 

- Nanti Allah akan perkenalkan kepada ku.


Bila? 

-Bila kami dah dipertemukan. InsyaAllah jemput datang ke walimatul urusku nanti.




credit to tuan punye blog eh...

google

ok..nie just my opinion...mungkin ade betoinye skema jawapan nie..cuma bagi aku cam tak perlu..again nie pendapat aku je...aku tau..ramai yang rasa annoys gile bila sedara mara kawan ko kawan mak jiran ketua kampung kau mahupon kampung seblah duk tanye ko bile nak kawen...aku pun penah rasa mende yang same..ok cop..penah?fine..selalu...=.=' nak2 kalau time ko g kenduri kawan2..soalan.."aku dah ko bile lagi" tu dah cam cliche sangat..kalau tanye.."ehh..kau canteklah pakai produk ape?" sedap sket nak jawap walaupon sedar kulit tinted muke jerawat tak cantek mane pon kan..kehehkeke...

bagi aku..nie tak perlu pon...chill beb chill...sebab kadang2 mende ni cam nampak nak sedapkan hati sendiri je?tettt!!jangan marah nanti kene jual..hehehe...sebab nampak cam korang memang tengah rasa cam cuak2 ataau dah tak larat nak layan dah soalan tu...rilek2...

lagipon aku rasa ade ke yang berani jawab camnie bile owang duk tanye soalan tu kat korang..kerat telinga la kalau steady je korang jawab camnie kan?tak orang kata korang poyo tak pasal makcikmakcik(bese makcik2 yang suka tanya kan?) kata korang sarcasm...kehekhehe....

nak post tu atas korang lah...aku tak go against it pon..cuma...emmm.....

nampak cam risau sangat je..hehehe...rilek2...

cube list ape korang nak wat selain dari kawen..aku rasa korang akan dapat rilek..xpon g pasaraya skang..wat matematik sket...bape harga lampin+susu+barang dapur mak bapak korang bese abes...aku rasa kalau korang baru nak idup cam aku...terus boleh rilek dah..tapi kalau korang memang dah well establish punye pompuan...itu mungkin payah sket nak tenangkan diri..hahaha..xpe lain kali kite crite yang tu okeh

doa k...jangan risau2..tuhan tu tau apa yang baek untuk kau..

perkh...tak membantu langsung statement tu...hahahha..

till then..ciaoooo!!!

p/s: making my 1st step to achieve my dream n to complete my plan..ganbate!





Saturday, October 22, 2011

penah tak?

assalamualaikum n peace..=)

xkeje duk umah nie memang serabut..tapi pemalas..nak wat camne..duk diam situ jangan banyak komplen la kan..hahaha..nak rilek sangat..(sedang bermonolog dengan diri sendiri..)

takde mende ilmiah pon nk tulis...saje..

PERNAH TAK?

google image


pernah tak?
rasa camana duduk satu sudut perhatikan seseorang
yang sangat indah tuhan ciptakan
senyuman dia macam magic
ketawa dia macam ubat jiwa sakit
tapi orang tu taktau pon ko tengah tengok dia
orang tu taktau pon senyum dan ketawa dia begitu nilai bagi kau

pernah tak?
dalam hati sangat harap orang itu perasan kewujudan kau
walaupon hakikatnya kau dan dia
"its just too good to be true"
tapi sikit2 dalam hati kau harap
sangat2 harap..
kau mahu berdiri disisinya selalunya
meminjamkan bahu untuknya tiap kali dia perlu
menjadi tempat dia bersandar andai dia lelah
memberinya semangat bila dia mula jatuh

pernah tak?
hanya dengan satu mesej 'hello' darinya buat kau bagai di puncak dunia
belum lagi kata sayangnya...
kesudiannya melangkah dalam hidupmu bagaikan satu rahmat
biar bagi orang lain kau sedang menjemput malapetaka

pernah tak?
sayangkan seseorang walaupun dia tak pernah tahu
cintakan seseorang walaupun dia memegang tangan yang lain
rindukan seseorang walau dia tak pernah peduli
bersedia datang membantunya walau tanpa dia minta
memerhatikannya dari jauh dengan harapan
satu hari nanti
kau bisa katakan

'awak..saya cinta awak...dari sebelum awak tahu kewujudan saya disini..."

p/s: ada masa malas nak percaya..tapi tak boleh nafi juga..kuasa cinta tu begitu hebat..=)


Thursday, October 20, 2011

sugarGlider..

assalamualaikum n peace..=)

ok aku malas nak merepek panjang...1st time aku dengar nama menatang nie yang ter-imagine dalam otak senget aku nie..gula2 kapas kaler pink..jadah!..=.='

ini gula2 kapas wane PINK!..kahkhaka

tolong jangan tanye aku nape jadah nie yang kua dalam paparan otak aku...khakahka...bapak dem kan?pasal aku nie memang pesen nak tau gak kebenaran aku google lah ape menatang  nye sugar glider nie..ape yang memember aku duk eksaited kemain kata nak bela la ape la sampai sanggup pau owang nak beli jadah tu..tett!!!..khakjahk..(kalau ko cantek pon perlu ke jadik pisau cukur..ok tade kaitan..=.=')

ini sugar glider..bukan gula2 kapas..kehehke

mende nie ikut tok2 guru yang aku duk bace cam tupai tapi bukan tupai..lebeh kepada adek beradek sepupu sepapat kangaroo pasal yang betina ada kantung anak..wahh..kire kangaroo versi mini gamaknya...

harga?umagaihhh...leh cecah RM500 sepasang...kalau kau animal lover Rm500 seblah mata je kan??entah?pasal mende nie terlalu manja..xleh sunyi sepi...kalau tak die mati...dasat..>.<

lebeh info aku rasa layaknya korang g tengok blog lanunsepet nie..banyak je aku tengok die letak info pasal menatang nie...

aku?hakhahk..to be honest...menatang yang bernama kucing dalam bahasa melayu dan cat dalam bahasa omputeh tu pon aku takot nak pegang walaupon aku sangat gagah berhadapan dengan serangga,pacat mahupon lintah yang slumber je aku leh tepek tepi dinding atau tarik sampai putus dua..pasal aku ada history buruk ngan menatang berbulu nie n berkuku tajam nie....khakahkaak...kalau baju ke..tudung ke..kasut ke gagah tak gagah la aku nak ikot trend...nie memelihara menatang?khakhaka...itu adalah lawak bagi aku..

sebab aku tengok bela mende nie cam trend plak kan?boleh pulak korang nie kan..heehhe...if korang memang animal lover n sangat sayang haiwan serta bertanggungjawab..elok le nak pelihara menatang nie..kalau takat nak ikut trend lupakan je la tijahh..takut esok2 mati kebulo menatang tu kene soal ko kat akhirat...hikhik..>.<

itu je kot aku nak tulis...hee...

pada yang eksaited membela sugar glider nie..selamat membela..peace

p/s:pompuan bukan animal lover tak semestinya kejam n tak penyayang...=p


Monday, October 17, 2011

silence

assalamulaikum n peace.=)

liat betol nak blogwalking n update blog...seyes tah nape...=.='

rasanya tak perlu di beritahu bahawasanya aku skang menjadi penganggur terhormat kat umah..okey jangan nak emo...baru 3 ari je pon aku menganggur camnie...gimme a break yaw!...kehkeke..ok gedik...

sebenonye emosi aku terganggu sket lately..pasal aku rasa semak bila orang yang dah blah dari idup aku sebok nak tau pasal aku sedangkan ko sebenarnye bukan peduli sangat pon kat aku kan?so sile pergi meninggal...(bajek kental..kakhkaka...ok tak klaka...=.=')

dapat kat fb...rasa cam best plak....tepek sini la kan?

the truth is aku tak de mende nak tulis...takkan aku nak citer pengalaman jadik bibik kat umah sendiri ye dak?jadah kan?hahahah...

cukup aku katakan...sekali skale aku teringin nak jadik kutu yang mengabehkan beras mak n menambahkan kadar penganggur kat malaysia...hahaha..bagik la can kan?tah napa xde excited nak keje cam lepas stpm dulu..aiseh..=.='

ari tu tak sabar sangat nak abeh blaja...dasar manusia tak bersyukur...cesss..hehe

dah la..merepek tak sudah..=p

p/s: u're frenshit is bullshit...hahah...

Saturday, October 15, 2011

the story of us..

assalamulaikum n peace..=)

saje2 nak update...just nak share dis photo i got at fb.....kinda funny..ehehhe...n cute...


hahahha...funny rite?ok fine not funny..but i do laugh u know...y?

coz i be in dis situation like thousands time after the break up..khekheke...

dear someone..if u read dis..n u can understand my English...don't blame me when i started to type dis crazy stuff n sound like i hate u n being kinda psycho ex of yours...coz it a process u know...hahaha....hence...u ask me many times why i don't hate u after what u had done n i never give u the answer..

but now i think i got the answer for u're question..

I'M NOT ABLE TO HATE U BECOZ I'M STUPID N MAYBE DRUNK ALTHOUGH I NEVER TAKE ALCOHOL...

hahaha..ok...sorry if u had to read dis dear frens who usually read my blog...its 'the emo' time u noe...once a month..hahaha..k chow

p/s: crazy stuff do make me happy...my bad bro...=p



Thursday, October 13, 2011

i will never complaint...ever!

assalamualaikum n peace..=)

ok dah settle sume tanggungjawab aku untuk ijazah sarjana muda pengurusan sumber manusia selepas lebih kurang 3 tahun setengah..lege..=)

untuk sume nie..banyak yang aku dah korbankan...aku harap sumenye berbaloi satu masa nanti insyaallah..

semalam dalam bas dari utara ke umah aku..amik masa 8 jam..dalam 8 jam tu jugak sambil sumbat telinga dengan mp3 dengar lagu taylor swift my feveret..aku berfikir...untuk masa depan..untuk langkah seterusnya..n aku rasa lately aku banyak mengeluh...n dat was bad kan?

komplen je kejenye..bila susah skett rasa mengeluh..n i feel bad about it..so...dalam bas tu jugak aku berazam nak jadi manusia yang lebeh better which xkan komplen tak kira apa kesusahan pon datang lepas nie....n i will smile..n smile..n smile again..n take everything positively...=)

tak kira betapa sakitnya hati aku bila ingat sesuatu itu..aku akan tanammmm dalam2 rasa tu...n walk like nothing happen n fight like i will never wounded...=)

ok...minggu nie aku nak rilek kat umah..minggu depan baru nak carik keje yang leh menyara diri sendiri..kehkehe..sedeh je bunyi kau kan nyahhh..kehekhek..=p

wish me luck okeh..=)

p/s: collecting positive aura

Tuesday, October 11, 2011

juz maybe..=)


WHITE HORSE-TAYLOR SWIFT-






Say you're sorry
That face of an angel
Comes out just when you need it to
As I paced back and forth all this time
Cause I honestly believed in you
Holding on
The days drag on
Stupid girl,
I should have known, I should have known

[Chorus:]
I'm not a princess, this ain't a fairy tale,
I'm not the one you'll sweep off her feet,
Lead her up the stairwell
This ain't Hollywood, this is a small town,
I was a dreamer before you went and let me down,
Now it's too late for you and your white horse to come around

Baby I was naive,
Got lost in your eyes
And never really had a chance
My mistake, I didn't know to be in love
You had to fight to have the upper hand
I had so many dreams
About you and me
Happy endings
Now I know

[Chorus:]
I'm not a princess, this ain't a fairy tale,
I'm not the one you'll sweep off her feet,
Lead her up the stairwell
This ain't Hollywood, this is a small town,
I was a dreamer before you went and let me down,
Now it's too late for you and your white horse to come around

And there you are on your knees,
Begging for forgiveness, begging for me
Just like I always wanted but I'm so sorry

Cause I'm not your princess, this ain't a fairytale,
I'm gonna find someone someday who might actually treat me well
This is a big world, that was a small town
There in my rear view mirror disappearing now
And it's too late for you and your white horse
Now it's too late for you and your white horse to catch me now

Oh, whoa, whoa, whoa
Try and catch me now
Oh, it's too late

To catch me now 




p/s: taylor swift always the best!ehhehe....aku malas toi nak taip citer...rilek2 la ek...