geng budak slumber

Saturday, December 29, 2012

Kau

Assalamualaikum n peace...

Rasa macam dah lama tak menulis kat blog nie....maybe aku akan diam buat beberapa lama...

Dan ini tulisan dari hati..

Kau...kau rasa kau malang...kau rasa...kau mangsa...mangsa keadaan..mangsa masa..mangsa penipuan mangsa takdir?

Bodoh!kau sedang jadi bodoh..dan tidak matang...dan pemalas..dan penakut....apa jenis manusia?

Kau punya ijazah...kau punya kerja walau kau tak suka...kau patut bersyukur...tapi sibuk lihat hidup orang...sibuk soal rezeki orang..kau kenapa?

Tengok diri jijik kau....

Masalah...susah payah...kenapa orang laen bisa diam tapi bukan kau..apa sakit itu hanya kau saja pernah rasa..usahalah berbahagia..

Ubah diri..baiki diri...yang masalahnya kau...bukan dia...bukan mereka...semua datang dri kau...ya kau...

Telan semua jaddam...dan belajar dari kesilapan...kutip silap kau....buang..bersihkan..ubah...baiki...masih belum terlambat bukan?

Pelajaran satu...jadi diri sendiri...
Pelajaran dua...simpan semua yang kau rasa...
Pelajaran tiga...berhenti bercerita
Pelajaran empat...tegas dengan pendirian
Pelajaran lima...beri suku bukan semua..
Pelajaran enam...teruskan hidup
Pelajaran tujuh...jangan mengeluh
Pelajaran lapan...jangan lupa tuhan...

Sudahlah....

Kesal tidak mengubah apa...

Dia masih ada bukan?
Kau masih nampak dia bukan?

Sabarlah...

P/s: hate me all u want..as long as i see you there..and ok...its more than enough

Tuesday, December 25, 2012

If this is how u taught me god

Assalamualaikum n peace...

Dear god
I know...i'm not that good
I always forget you...
I always neglect my priority..

And god
Am i asking you too much
Am i dreaming too far..
I'm sorry god...
I'm weak...
I never strong...

Dear god..
If this is the way u taugt me
I'll learn...
If this is the only way to make me better..
I'll accept..

God..
Plz put of the fire of angriness in his heart...
Plz fix everything god
Plz help me god...

If i dont deserve it..
Give me strenght to swallow the fact..

P/s:everything fall apart

Friday, December 14, 2012

No title

Assalamualaikum n peace...

Writing this with a lot of depession and all the shitty exausting fact about guys..or just that i'm not that lucky..

Nak letak tajuk pebenda pon aku tak tau...sebab tengah mengadap rasa celaka amat...ah..kang ada plak cakap aku tak bersyukur...setiap perkara ada hikmahnya lah kan?

Tapi kalau aku cakap satu spesis nie semua celaka..dah macam aku sumpah sekali ngan ibni aku plak..bapak aku lelaki gak kan...

But then..guys!!!engkorang nie memang di ciptakan hati keras atau apa...some..ok aku tegas kan kat sini yeee..someeeeee..dari korang nie..jenis buat maen perasaan orang tu macam xde hal..xde pasal...seronok kemaen...perkh marah ke cik eqin?

Tak..aku tak marah aku penat..come on guys....give me some gud impression boleh?atau aku nie memang jenis ngok?hahaha...ok fine..xde la ngok sangat...cume jenis berangan lebih sangat kot..orang baru cakap nak bagi kunci pagar kau dah berangan nak hias bilik..hah?paham?

Tak paham ko buat2 paham je la...

Hidup nie kadang2 memang takkan bagi ko rehat dari perkara2 bullshit...u just name it..kang kalau xde benda yang susah dan kau benci jadi dalam hidup kau...kau cakap idup kau tak best..tapi sekali kena taek...nak tarik oksigen pon rasa macam separuh nyawa...gila

Aku nak cakap aku baek hati suci redho mengalah tak jugak sebenarnye..cume jenis aku memang kalau dah letih aku jadi malas..even to get angry atau apa saja...

Sebab in the end..aku rasa...balik2 aku nak kena gak hadap the fact...so tadah je buat bodoh walaupun die punye bisa..kalau aku boleh transfer sket aku rasa ramai yang insaf dari kelakuan2 tak semengah sakitkan ati orang nie..cuma aku telan pk aku pon penah sakitkan ati orang..fine..nie balasan la agaknye..supaya esok2..aku tak suka2 nak sakitkan ati orang...

Dah la..lagi banyak aku taip..kang tah apa lagi benda merepek aku cakap...

K bai

P/s: life never give u choice sometimes in some fact...

Tuesday, December 11, 2012

A dream

Assalamualaikum n peace...

Fuhhhh...seriously...its so damn gud to be back home...lay on your own bed...bergulung dalam selimut sendiri...and dream about how comfort my life before...

Aku in induction training for a month sebenarnye..tapi esok selangor cuti...so..walaupun seari je..dari bangi..i rush back home...entah...i feel like need some lil homemy comfort...and i'm rite...

Cume ada la skit mengundang rasa sedih...

How i'm not grateful before...yes...dulu aku cume earn RM800 sebulan..but i'm happy everyday...wake up nearly 7 a.m..get ready to work...working happily with all the japanese and collegues...go back 5.30...have nothing to worry more...

Kadang2 manusia nie tak pernah puas ngan satu keadaan...tak sabar sangat...and i think...i made a bad decision again...

Now..laying on my own warm bed...i deeply dream...i can turn back time...living happily like before...give myself a space to enjoy all the moment that i have here..

I can run from all the stressful bullshit the busy city giving me...run from everything that i hate..

I miss it..so damn bad..but there is nothing i can do about it...

Its a bad decision of me to be contended by my own...face it..swallow it..digest it...

I want to fix everything effected by this bad decision...but i dunno where to start...and what should i really do...

Its just so damn hard...

But i know...i'll be ok...always be ok...

P/s: how

Sunday, December 9, 2012

Wolfox ending

Assalamualaikum n peace...

Lumrah..selepas hujan lebat...taufan dan bencana...pasti muncul pelangi...pelangi yang boleh buat sesiapa pon senyum....

Tapi sayang..pelangi muncul cuma sekejap..bahagia cuma sementara..dan tuhan menduga lagi..dan tuhan mencuba lagi..dan tuhan mengingatkan lagi...

Fox xtau berapa kuat lagi dia mampu bertahan...dengan semua perkara bullshit yang datang dalam hidupnya...dan kali nie dia kecundang lagi....mungkin fox terlalu naif...mengejar mimpi cinta wolf...membina mimpi semalam yang xpasti....sampai tak sedar...betapa fox terlalu tinggi bermimpi...terlalu hanyut dengan angan2....angan2 masa depan bersama wolf...

Wolf sudah pergi....langkah bebas dengan caranya...fox mampu diam dan doa ikhlas...moga wolf jumpa apa yang di cari dalam hidup..andai wolf sesat...fox masih mahu jadi petunjuk jalan...walau sebagai teman...

Cinta fox ikhlas saat doanya pada tuhan...lindung hatinya dari yang bukan hak..dan mungkin saja...wolf bukan yang hak...

Apa janji cuma di buat hanya untuk di mungkiri...rasa terlalu cukup telan jadam pahit jalan cinta...fox menyerah....saat pintu hati baru saja ingin di buka....hatinya di remuk2 lagi...di calar2 lagi...

Tapi janji fox masih janji...berapa kali jatuh..dia akan bangun dan senyum....dan simpan luka dalam2....dia sudah biasa...dunia laluannya memang penuh penipuan....

Dia pejuang...dia srikandi...

Wolf..jaga diri....selamat pergi..selamat kembali..selamat pergi lagi...andai ingin singgah lagi...fox masih di sini...masih mampu menjaga diri...terima kasih untuk bahagia bersifat pelangi....

Datangnya sekejap dan fantasi...

P/s: when i know its too good to be true...i hope i was wrong...but unfortunately...i was rite...

Wednesday, December 5, 2012

What should i do...

Assalamualaikum n peace...

Dear god...
I'm lost..
What should i do...
What should i ask u for...

Dear god..
I'm losing faith...
What should i do
What should i fight for...

Dear god...
Am i dreaming to high...
Asking you to much...
Am i paying a price for something better in tomorrow...
Am i?

What should i do...
When i try to learn...i make a mistake
When i try to explain..
No one here...
Is this fair enough...
Is this a wake up call again?

Dear god..
I'm sorry for forgetting you sometimes...
I'm weak...
I'm ignorant...
Try to be the best but i'm not one
Try to stand so high but i'm broken sometimes...

What should i do god...
What should i do...

P/s: if learning the hard way was the only way to get 'there'...i do what ever it takes

Hopeless fox 2

Assalamualaikum n peace...

Just wanna write something...

Berperang dengan hidup
Perangnya ada masa tidak adil
Merindu pada sesuatu yang terlalu sayang...

Sesat dalam dunia sendiri..
Mahu tahu di mana aku berdiri...
Mungkin perlu bernafas lebih tenang
Berfikir lebih matang...

Aku...
Masih percaya pada apa yang aku mahu
Seperti tidak semudahnya kau memegang..
Aku tahu...
Tidak semudahnya kau melepaskan...
Dan harap si hati kental...
Jangan pergi sayang...

Perkataan terlalu payah mengambarkan...
Rasa yang aku mahu khabarkan...
Kalau aku mampu buat kau rasa...
Kalau aku mampu luah dengan kata2...

Masih bergantung dengan tuhanku...
Masih percaya rahmat tuhanku...
Percaya dengan ikhlas kerananya..
Dia pasti membantu...

Allah...
Aku mohon
Aku mohon

P/s: rindu

Tuesday, December 4, 2012

Coping with life..

Assalamualaikum n peace...

Ari nie aku di hantar melepak kat branch laen..kat paradigm mall..tetibe jadi jakun kejap tengok sume benda ada kt situ...no wonder la branch tu boleh wat sale banyak...

Duk lepak bodo je...borak2 ngan staf situ...ok laaa..betoi la kate member2 aku...aku senang get long ngan orang when it comes to cari kawan kat tempat baru...huu...

Cumanya nak cari customer gila susah....i hate it..ok stop talking bout work...

Sebenarnya cuma nak tulis dua tiga benda dari apa yang aku nampak...hari2...since aku guna public transport..macam2 yang aku nampak...well..aku budak kampung...most budaya bandar macam benda asing bagi aku..dan kadang2 kelakar...kelakar dari mata aku maybe...

Benda paling obvious ialah rushing...running....kejar lrt lah biasanya....ok..lrt bukan cam bas yang ko tunggu 1/2 jam pon lom tentu sampai...selang 3 to 5 minit je pon...so aku assume sama ada orang2 kat bandar nie memang suka berlari..atau...memang jenis tak sabar...

Atau terpengaruh ngan drama sampah melayu yang sikit2..ada dialog sambil tengok jam...'saya dah lambat nak ke pejabat nie'...apa orang malaysia nie kejenye masuk opis lambat ke?cube tuka dialog tu jadi...'saya nak masuk awal ke opis ari nie'  tak ke lagi best?

Owh kat mana tadi..berlari..nak cepat..suma jalan macam nak berlari tak cukup tanah...sama ada setiap minit diorang terlalu berharga atau hanya tunjuk gaya..kau tau nampak rushing n busy tu style?hahahah...

Dan ya...macam duduk dua dimensi berbeza...kat bandar masa berjalan terlalu cepat..kelua gelap balik gelap tu biasa..

Lagi...hmm..aku rasa benda paling celaka ialah bila kena beratur just sebab nk guna esculator....sebab kau malas nak guna tangga..kalau tangga sikit..aku boleh kayuh lagi..ini tangga dah ala2 batu caves punya tangga...kau gila nak gagah panjat?....

Satu yang aku suka tentang eskulator kau boleh pilih..aku rasa nie buday jepun rasanya..kalau kau memang pemalas..memang tujuan asal kau guna escultor sebab nak tunggu ke tangga tu bawak kau ke atas..atau turun..sila berdiri di sebelah kiri...

Sebelah kanan ialah untuk orang yang nak cepat...yang biasanya...guna eaculator sambil panjat....rata2 aku tengok memang dah paham budaya nie...malas belah kiri...nak cepat belah kanan...n tah napa aku suka tengok..hehehehhe

Tapi stilll....What i can say is..i hate this busy city..i would never belong to this city i guess...itu je kot?

Kbai...

P/s: i wait..n be patient as hard as i can until i get back my old wolf...

Try

Assalamualaikum n peace...

Still trying to cope with everything that i hate...i'm squeezing my strenght so much...trying as much as i can to comfort my heart that everything gonna just fine...like before..like it use to...

Aku...manusia...tak lepas dari wat stupid mistakes...seriusssly stupid one....and to fix what had i done seems imposibble...rite...i never able to fix it...never...

Jadi what i do is trying as hard as i can to stand with it....as it was something that i want so bad...god...help me with this...give me strenght....give me peace in my heart...

Yes...i'm not perfect...i can be the most annoying person on earth sometimes...i can be the most boring person u ever met...and i can turn to something that unpredictable...yet...i'm still me...

And still...i'm growing up...learning each and everything about you...everything about all the dream that we had dream together...

Yes..i'm not suppose to whine about my life......i'm lucky enough so far...

I know..its gonna be ok....i know i'm gonna be ok...

P/s: in the process of learning...u tend to make few mistakes...

Sunday, December 2, 2012

MISI WOLVERINE NOVEMBER

assalamualaikum n peace..=)

gileee..rasa cam lamaaa tak update guna PC..duk guna fon memang ada part yang xleh nak buka..sama ada aku yang noob..atau memang takleh bukak...dan hari nie...gigih aku guna PC skolah mak..kekhekhke...tumpang yeee....sebab nak mengupdate laporan misi ini...jyeahh...ye..walaupun menghadapi sedikit kekangan sebab takleh nak update hari2 kat sidebar pasal fon aku takleh bukak sidebar..xpe..aku catat guna buku aje...janji ada rekod..ujung bulan...laporan di sediakan...

masalahnye guna PC orang nie..aku tak reti nak print screen pulak....paint tak jumpa..kelantak situ....tujuan asal mesti di teruskan!!!!...*angkatpenumbukeudara!*

soooo....dear MR.wolverine....this is dedicated to you..specially..every month end....lets take a look how you go so far ok dear..=)

USUAL RECORD =20 PCS/DAY = 1 BOX
TOTAL/ MONTH =600 PCS/ 30 BOX =RM 300

DAILY LIMIT = 10pcs (NOVEMBER)
TOTAL = 1/11 - 30/11 = 294 pcs
14.7 box/15 box = RM153
Nov save = RM300 - RM153 = RM147 (306 pcs)
Exceed limit = 4 days/11 pcs 

ok..lets go deep to the details...

daily saya bagi awak limit untuk bulan 11 nie 10 batang sahaja..susah bukan?yaaa..saya tahu..saya tahu..tapi bagus...awak cuba bukan?sebab tu saya sayang awak..ehhh? *tetibe*

ok3...tengok..bulan nie awak dah berjaya kurang kepada 294 batang sahaja..sama dengan 14.7 kotak..ala kira 15 kotak la kan...roughly..awak dah spend Rm153 bulan 11 untuk rokok saje....so dari perbelanjaan biasa..dah jimat kat situ RM147..wahhh..banyak dari bulan lepas tuuu...dan dah kurangkan sebanyakkkk..306 batang sebulan nie..wahhh..saya nak nangis terharu boleh?

ok kenapa ada tulisan merah exceed limit tu..hhhee..pasal bulan nie awak ada terlebeh smoke..from the limit yang saya bagi..from my record ada 4 hari..dan lebeh sebanyak 11 batang..ok foineee...xpe lah...since rekod awak nampak still nice dan lagi cantek dari bulan lepas...saya maafkan...dan untuk December...ada penambahan sedikit rule in this mission ok?

sebelum tu..kita buat perbandingan dengan bulan oktober ok...

total oct (370) - total Nov (294) = 76 pcs
Oct box(18.5/RM185)- Nov box (15/RM153) = RM32/3Box
overall (230pcs OCT) + (306pcs NOV) = 536pcs

paham tak?kira untuk bulan Nov...berbanding bulan Oct..awak dah BERJAYA kurang lagi 76pcs...dan jimat RM32 dan untuk 2 bulan nie awak dah berjaya kurangkan quantity smoking awak up to 536 batang..kalau biasa..2 bulan..600+600= 1200..so 1200-536 = 664 wahhhh..hebatlahhh..=)

ok memandangkan saya adalah sangat paham..benda nie suma tak mudah untuk awak...n I wanna help you so bad...jadi..from the record..I would like to consider you an exceed limit untuk 3 hari dalam bulan December...dan keseluruhan 3 hari tu boleh xboleh lebih 10 batang...boleh?

dan limit 10 batang sehari di lanjutkan untuk bulan December gak...I know you can do it dear..=) I'm giving you full support!

dan ingat ye...jangan ingat saya busy saya tak rekod tauuu....

jadi..

Daily limit = 10pcs (DECEMBER)
Exceed limit = 3 days (10pcs)

GUD LUCK SAYANG!

p/s: sabar sikit hari ini...harga bahagia esok tak murah...

Wednesday, November 28, 2012

Zero point

Assalamualaikum n peace...

Masih duk tergapai2 lagi nak tau cara nak letak pic elok2 kat blog gune note....seksa ok update xde pic..tak inzal langsung....ari nie last day course...esok kena masuk branch balik..mengadap muka bos lagi...

Hmmm..xpe lah..maybe 2 hari je pasal 3hb aku ada tarining lagi..kali nie dekat sebulan..amik ko...hahaahh....heaven ok xtengok muka bos lama2 gtu...hahhh..ko ingat best hari2 ngadap muka bos....

Pape pon aku kena plan nak wat ape esok..kang bos duk tengok aku bodo je kat branch die menyampah...macam aku xwat keje...hmm..mane nak pegi oiii....

Jumaat memang masa yang tepat untuk duduk branch pasal banking floor ramai...so boleh la menjalankan operasi aku..heheh..ok fine...dah kenapa aku duk cite pasal keje nie....sejak bila jadi manusia bosan neh...=.='

Dann yeyyy....plan menambah hutang berjaya....hahaahahh...taek je kan...

Itu je..ok bai

P/s: its freaing cold here

Tuesday, November 27, 2012

Part of everything

Assalamualaikum n peace...

Aku kena attend course hari nie...kat training centre..habes awal plak..memang menangis la nak tunggu nie...kononnye nak terus je umah sepupu..ada urusan sket ngan die..so redo je la kena tunggu kat sini...

Hmm...course nie for 2 days..pasnie ada course for 1 month plak...xsabar sebab jenuh duk branch hari2 ngadap muka bos...pastu kena tanya macam2..stress ok hari2 kena mengadap bos..

Ok..so far untuk hari nie aku dah dapat kawan..ehheeh...semua jawatan sama je so attitude tak jauh mana..mulut banyak masing2....n it quiet increse my confident untuk cope with this job..walaupun obviously...i'm not really into this job...keje nie bukan passion aku...bukan bidang aku pun...but what do you expect kan...xsemestinya kau belajar benda tu..kau akan dapat keje pun dalam bidang tu...

And seriously..being in banking sector buat aku rindu gila all the HR practice..HR tetap di hatiku..sobs...T.T

Aku cuma harap one day..i'll practice HR again...hmmm....ape lagi...hmmm..really miss Hometown gak..padan muke..bajek tak homesick sangat...baru seminggu dah homesick..cibey...

Pape pon..ujung minggu nie aku naj balik jugak....hiyahhhh

P/s: hope plan berjalan lancar...

Monday, November 26, 2012

Fighting

Assalamualaikum n peace...

Arghhhh....mengantok....rase macam 1st time merasa cuti yang gila heaven...sebab hari2 kau kena buat apa yang kau tak suka...

Aku harap sabtu ahad nie aku xde roadshow ke..ape2 menatang keje tambahan yang aku kena buat...sebab minggu nie aku nak balik..camne2 pun aku nak balik....

I miss home already...n my wolf..and everything....esok ada course kat bangi..so xpayah masuk branch...sekali dapat lepaskan diri mengadap muke bos memang best...aku kena menghadap dia hari2 ok....

Hari2 kena bagitau...apa aku dapat satu hari tu..gila benci...fine...mungkin ini yang aku kena hadap selepas berbahagia dari aku praktikal....sila jangan mengada nak merungut...

Dan kabonye aku kena g course lagi...bulan depan...2 minggu bhai...hahah..gila vavi heaven tak hadap muke bos 2 minggu..gila best..dan yang tak best...aku xleh balik lah.. Itu je..xpe...lepas 2 minggu harus aku berterbangan balik...hahahahah....

Hmm..aku cuma harap..aku dapat keje laen secepat yang mungkin....

P/s: still like u sound in the morning

Saturday, November 24, 2012

Hopeless fox

Assalamualaikum n peace...

Just my thought...

Us...
Is everything

And..
Throught time...when i have to leave u..
Searching for future
Contending with my bad decision..
I leave my heart to u..
My breath is u're smile
My life is u're love..
My strenght is u're trust...

Don't doubt me wolf
I'll lose my strength
Don't sad wolf
I'll lose my breath..
Don't kill u're love towards me wolf
I'll lose my life..

I'm fighting with my willingness
Give me chance to be u're hapiness

All i have my love upon thee
Thou my everything thou me energy

Throught imperfection..
Throught the ugliness
Sincere heart love you eternity...

Hopeless me in the doubtness you..
How can i tell you more that i love you..
I'm trying so hard just to gain u're trust
Give me chance as my heart gonna blast

I won't give up even you tell me to
Unless i'm already useless to you
I'll be a dying fox for my only wolf
Living in pain and memory as my precious proof..

P/s: give me strength

Friday, November 23, 2012

Priceless property

Assalamualaikum n peace...

Perkh..satu minggu yang gigih untuk bangun pagi yang hebat...kui 5 pagi ok..5 pagi...tetibe rase cam nak reward diri sendiri..boleh bilang ngan jari bila masa aku bangun pagi kui 5...tido kui 5 ada...

Today is 100 days anniversary for Rhb bank!yeyyy...yey la sangat kau baru keje 4 ari..hahahah....

Hmmm..trust....satu harta paling berharga...takkan pernah mudah untuk kita dapat kepercayaan orang..terutamanya the one that u care so damn much...

Aku..pernah hilang kepercayaan..nak gain balik memang azab...dan satu jenis aku..i wont promise..bukan sebab aku xnak buat benda tu..sebab promise kau buat verbaly...sape2 boleh berjanji....

Apa pun keadaan..aku cuba sedayanya...show..and act like someone that u..or anyone can trust...i'm doing everything tanpa di paksa...

I stick to what i want..what try to do..what i try to prove...

P/s:gonna stay alone for a while...pakngah makngah g vacation...

Thursday, November 22, 2012

The name and the fact

Assalamualaikum n peace...

I'm here again...da jadi 1st one yang sampai opis 4 hari..gila vaveng awal...opis bukak pon belom..nak menangis mendengar hakikat ini..yaaa..sila3....

2 days back...aku post some pic...me and miza...at the branch...so jadi la seperti pengumuman xlangsung yang aku now keje kat bank...hah...dengar fresh grad keje bank...maka tangapan rakan2 dan taulan aku bergaji besar dan hebat....tanggapan...x nafi...keje kat bank...benefit memang banyak...tapi aku nie contract je...

Carry things such 'waahhh..dasat la ko skang...keje bankkk' sebenarnya tuhan je tau rasenye..aku bukan mengeluh..tapi bila kita buat apa yang kita xsuka...nak tunggu 8 jam berlalu tu macam sembelit..kahakahsahksh...ok..prumpaan xleh bla...

Untung aje...when u have someone to hear your whine...and even cheer u up when u are so down...letih mengadap bos hari2...kena jawab..apa aku nak wat esok..apa aku dapat hari nie...apa yang aku wat all day...memang rasa uneasy bila kau di inspect dari ko masuk sampai kau balik...

I wanna go home so bad..i wanna quit sometime..tapi..bak kata branch manager aku..u have to focus and believe...

Time kaseh my wolf for last nite late night chat..

Tuhan..mudahkan urusan aku hari nie

P/s: xpernah rasa seminggu panjang macam nie

Wednesday, November 21, 2012

Retaining stuff

Assalamualaikum n peace...

Baru sampai...opis xbukak lagi...aku dah berpeluh macam kilang peluh...perumpamaan apakah ini..kehkehkeh...

*tegukmiloais*

Duduk seko2 kat food court nie memang elok sangat blogging...nampak cam busy gila ye dak..padahal tengah cakap sorang2 kat blog sendiri...

Owh..aku nak tulis pasal apa tadi?ok..retaining stuff...atau mengekalkan perkara2..kahkahkah..da rupe direct transalation...sebelum aku datang ke kotaraya kejam ini...*ayatnovel* i have stuff...things...precious one...which also consume people that i love..semua...dan tangungjawab aku ialah mengekalkan semua yang diorang dapat dari aku sama macam dulu..i've promise that i never change...

Fine...lets be spesific...retaining a relatinship..which 1 of my responsibility..not only bcoz its a responsibility..its also becoz...i love...him..=)

In order to do that...aku tak jadikan sibuk...penat...atau apa saja untuk aku tidak bercakap dengan dia...i wanna talk to him all day..so that..aku rasa dia dekat...and around walaupun dia agak jauh...

Jarak...sepatutnya langsung tak memisahkan hati..ecewah....kemaen kau kan...kengkonon di lamun cinta..kahakahaah..rasa nak lempang diri sendiri je..hahaha..

Ok3...the main key here is..talk...skang kan teknologi macam2 kot...wassap?viber?video call?

Yang penting nya satu...kau nak atau x..kalau.nak usaha..

Kan sonok...share apa kita makan pagi2?hantar pic ngan caption...'makaroni banyak togey..xsedap' semata2 nak gtau yang kita ingat dia tak suka togey..heheh...

Geli?hahaha...fineeee...

Dem..sakit perut lak...

Kbai..

P/s: still trying to cope with the envi..

Tuesday, November 20, 2012

2nd day..

Assalamualaikum n peace...

Fuh...2nd day...kat food court yang sama..tapi alone...ari nie miza xdapat teman sekali nek lrt since her doter zara demam pastu nangis pagi2 tadi...xpe...aku kan survivor..haruslah xde hal lone ranger kan..huhuhu..

Ari nie kua lewat sket sebab semalam da awal gile sampai..waktu keje aku 8.45 kot...

Ini pon da awal sejam...hebatkan..kalau keje kat snuijv dulu lagi 5 minit nak kui 8 baru aku tercogok kat opis...siap minum milo goyang kaki..skang?sila berangan saje..

Semalam aku diberi tugasan untuk wat product briefing kat staff pagi nie...fineee...its my 2nd day...rasa nak ter-berry pon ada neh...

Wish me luck!

P/s: kadang rasa rindu boleh buat kita jadi gila...

The 1st day story

Assalamualaikum n peace again...

Soo...aku dah terbaring atas katil now..nak kata letih sangat keje..tak la sangat...letih pk dah nie..

Masuk je keje pagi tadi...ada morning briefing..bos kenalkan aku pada collegues...and aku pun introduce la diri sket2..

Meja xde lagi since they don't expect aku duduk kat opis 24/7...aku kena out looking for client...24/7 soo aku kena la share meja ngan senior..sila redho..ko bukan kat snui jv where the big counter and desk is your solely..huhhh...

Yang pasti..on the 1st day..bos dah bagi target yang perlu di capai...rasa nak pengsan...dan lagi..esok morning briefing...aku kena wat product briefing..

Doa je lah everything run smoothly...sebab aku rasa nak pengsan sangat dah nie...@.@

Pape pun..esok kena bangun 5 pagi lagi..lets have a beauty sleep..

Bye..

Love u..

Eh?

P/s:rimas gak bila abeh sume nak risau bout my 1st day...haihh..

Monday, November 19, 2012

Its my 1st day..

Assalamualaikum n peace...

Aku kat medan selera...ngan miza...dan hari nie hari pertama aku kat tempat kerja baru..dan ya juga..aku keje satu opis dengan miza!jyeahhhhh

Mula pada hari nie..aku dah xleh bangun lambat..so aku akan jadi early bird..gila babeng punya early bird..perjalanan ke opis kena naek 2 train...makan masa dalam 1 jam 10 minit gitu la..fuh....proses hari nie akan berulang entah berapa lama...

Apa bakal menanti aku hari nie..i have no idea....yang pasti..apa pun datang aku kena tadah sahaja....

So far...'tangungjawab' setiap pagi masih mampu di penuhi...doakan aku ye korang2...

Itu je kot..balik nanti aku cerita lagi...

P/s: i like the way u sound in the morning

Sunday, November 18, 2012

Merantau..

Assalamualaikum n peace..

Aku di perantauan now...perkh..perkh..ayat nak gegar je..x jauh pon merantau...sejam lebeh je dari kampung halaman...wan cakap aku nak jadi orang bandar...aku cakap...tunggu..aku nak balik...engko ingat aku suka duk tempat serabut camnie...huu..ntah...mungkin aku belom biasa...

Owh..btw...aku menghapdate guna smartfon...i is noob..xreti jadah smartfon bagai nie..so kalau jadah margin hape sume terabur sila redhooo....ini pon kire bagus..rupenye kene download software untuk android baru leh update...hahahah...naseb aje pesen suke mengodek...kalau tak memang sampai sudah la blog xupdate...i kan retis..nanti ramai rindu khennn..kehekeheh...perasan!

Esok bakal mula bertugas kat tempat baru...mintak doa nie..neves hokeh..neves kemaen...

Dem..nak letak pic pon xreti nie...sobs..T.T

Hmmm...kadang2 dalam hidup kau akan rasa betapa beruntungnye orang lain...yang ada semua yang kau nak dalam hidup...sampai kau lupa...setiap manusia di lahirkan dengan rezeki masing2...apa yang kau perlu buat bersyukur dengan setiap pemberian tuhan...kuat semangat dalam apa dugaan sekali pun...

Sabar itu manis...itu yang sorang sahabat pernah ingatkan aku..bila aku mengadu betapa kecewanya aku dengan hidup aku satu masa dulu..dan ya..she's rite!

Setiap kali jatuh jangan pernah lupa bangun..dan setiap kali bangun jangan lupa senyum dan yakin kau tak sendirian dalam apa keadaan pun....pegang pada benda nie..so far...alhamdullilah..aku sangat2 bersyukur..tinggal lagi..aku harap..andai sekali lagi di duga hebat...aku mampu berdiri lebih teguh..

Ahhh...sayu pulak taip gni....

Dan...malam semalan...jam 3 lebeh pagi..aku sedar..betapa beruntungnya aku juga...dan boleh jadi..allah sedang menduga aku juga..dengan kebahagiaan...

Moga aku jadi hamba yang sentiasa bersyukur dan tidak lupa..

Kbai..

P/s: kita...akan saling menunggu dan berpegang pada janji...sampai hari..impian itu milik kita...jadi...buat masa ini...kita bertahan

Thursday, November 15, 2012

FAREWELL DAN AWAL MUHARAM

assalamualaikum n peace..=)


wawahhh..lame tak update blog..sumpah..aku tak busy sangat pon...nak sangat update..tapiii malangggnyaaa...keyboard pc kat opis wat hal...takleh space bar..jadah nak taip ape kalau spacebar tak boleh..ko mampu bace perkataan xde space?tehehh...

dan maka dengan ini....tamatlah sudah tugas aku kat SNUIJV karak opis.....semalam saje aku orang duk belanja makan..farewell lunch and dinner..heheheh...

seyes...aku sayangggg nak tinggal opis tu....tapi demi masa depan yang lebeh cerah...aku harus...cececece..ayat nak novel je kan..tehehhe...

owh BTW..I ada instag now...awww..terasa retis sangat nak instag bagai khennn...kehkehkhekhkeh....dan kerana kegilaan aku duk instag..kengkadang terlupa ada blog..khehekkhe....terajang nak terajang?heheheh...

dan sebab aku pemalas maka haruslah memukalkan entry..khekhekhe...

tadi aku baking..kek cokelat...tapi jahanammm,....ok la boleh makan tapiii nyee tak gebu..engko redhoo je la bawak pergi mencari restu ngan kek xbape jadi ko tu kannn....redhoo je lahhh....

haihhh..nak letak pic tapi banyak songey plak blutot hp nehhhh....

hadap je la korang ye update xde pic.

pape pon..aku adalah sangat neves.sebab isnin nie aku dah kena daftar masuk  tempat baru...dan....dengan langkah aku ke sana...bawak janji...bawak azam..perkh..perkhhh...

yang pasti..satu ari nanti aku akan ke tempat yang sepatutnya...aku akan pastikan benda tu...

hmm..apa lagi nak cerita...

owh..alhamdulillah...so far life is getting better..walaupun ada satu dua benda yang aku tak berkenan...but I can cope with that...

doakan aku ok kat tempat baru...

p/s: azam tahun baru?saya nak kawen ngan awak..ye awak..serigala saya

Friday, November 9, 2012

hiburan

assalamualaikum n peace..=)

tinggal kurang 8 hari je lagi aku bakal ke tempat baru...risau..tapi malas sangat nak pk...malas sangat...aku cuma harap...everything gonna be fine kat tempat baru...dan aku rasa taknak duk lama2 pon kat situ...

harap dalam 3 bulan aku dah boleh blah dari situ...seriyus cakap aku tak suka tempat sesak cam tu..memang la sonok kan duk bandar besar...macam2 ada..tapi aku tak rasa benda tu sonok pon...

hmm..dah2..

salah satu responsibility aku kat opis nie ialah entertain phone calls...huu...aku rasa dalam banyak2 tugas aku kat sini..*banyaklahsangattt* tugas yang satu ini kadang2 boleh buat aku stress..dan kadang2 boleh jadi kelako...

bila engko duk angkat kol nie..engko akan pasan 2 3 jenis caller yang annoying, pelik dan menghiburkan....kira kadang2 boleh jadi hiburan lah untuk aku...walaupun kadang2..rasa nak mencarut pon ada...berapa banyak kadang2 laaaa

berikut jenis2 caller yang pernah aku handle..eceh..poyo je guna perkataan handle...bajek engko officer kan?kehkehke

1. talk-to-others caller
secara seriyusnya..aku tak paham caller jenis nie...engko call orang laen..pastu ko sibuk cakap ngan orang laen....yang aku duk ter-hello2 kat sini...2 3 4 kali hello dia dah abes cakap ngan member yang ada kat dia tu baru la cakap ngan aku inform nak cakap ngan sapa atau ada apa2 urusan...kejadah okeh...

motiff call?kalau ko nak cakap ngan member ko tu cakap sampai abes..baru buat fon call ye dak?caller jenis nie palingggggg ramai...bagi aku ini rude...I repeat..super rude..eh..tertambah super

2. confuse caller
caller jenis nie kadang2 kelako...sebab macam blur..aku duk hello 2 3 kali baru dia pasan yang call dah reach fon aku..yang bangangnya dia duk diammm je bila aku duk ter- hello2..apakah?belom bangun tido ke brader?aiyaaa...

3. call pengesahan
owhh..yang nie pon selaluuuuuuuuuuuuuuuuuu sangat..pengesahan staff untuk pinjaman...ok opis aku keje nie opis joint venture...its 4 in 1...satu tempat nie ada staff dari 4 company berbeza..so nak sah kan staff nie aku kena sort which company staff to belong baru boleh pass kat sape2 nak di berikan pengesahan...disinilah cabarannya..sebab kadang2 staff tersalah bagi nama company sebab confuse...

hasilnya aku tersalah pass...haha..jadi caca marba...naseb hengkauu lahh kannn.....

4. caller menyakat
haha..ini besenye staff sini gak..jenis suka dengar aku angkat kol sopan gile pastu menganjeng....jilaka okeh...ada mana yang aku kenal suara tu memang siaplah hengkauu...hehehhe...

5. rude caller
ahah!ini yang paling the stress ai tell u..jenis belagak...jenis tak reti nak cakap elok..jenis xde hello..xde apa...sebut nama macam nak marah..oi...engko nie rakyat negara mana?mungkin subjek moral or pendidikan islam dulu fail agaknya..aku tanya elok2 pastu nak marah2..apaaaakahhhh.....metal ai tauuu

6. caller yang kol sejurus selepas aku berlalu ke pantry/toilet
ahah!ini annoying gila kau tau..time aku goyang kaki makan potato chips depan pc xde satu kol pon..cantek je aku berlalu ke pantry nak wat milo atau nak ke toilet memerut dalam kadar 2 3 tapak..di ulangi..2 3 tapak sahaja...tetibe fon bunyi...(=.=') apakah ini semua...

selalunya..memang aku lantakkau kan aje...fon aku ringing lebeh dari 3x ada la yang tolong jawabkan kemudian...tapi seriyus..dis is super annoying...dan tiap2 hari jadi..tak tipu...S.E.T.I.A.P hari okehhh


so far...ini jenis2 caller yang aku duk layan...kadang2 memang sakit hati..tapi benda2 camnie yang ajar aku kontrol emosi..mengilap EQ orang kate..kehehke...mengilap la sangat kannn..

owh..xtau EQ?emotional intelligence...keupayaan korang handle emosi korang dan orang laen dalam melakukan satu2 tindakan tu..kira senang cite...keupayaan korang bersikap rasional dengan emosi korang..itu yang aku paham..kalau salah sila betul kan...geddit?

sebab..kalau fail kontrol emosi sendiri..selalunya seseorang tu akan mempamerkan kebodohan dan ketidak matangan...owh..aku benda2 cam nie paling aku tak gemor..

nampak bodoh

nampak tak matang

sangat tak best okeh?

owh..itu je kot..

time kaseh sudi bacaaaa...*tundukhormat*

p/s: yey!esok pegi jalannnn!!!*angkatpenumbukkeudara*


Thursday, November 8, 2012

forgetful fox?

assalamualaikum n peace..=)

hmm..nak taip apa...

aku rasa minggu nie aku macam kena distract with my own mind...haa..boleh cengitu?aku yang suka ingat banyak benda sampai otak jadi sesak boleh jadi pelupa tahap gaban...apakah?

disaster pertama bila aku lupa sedia kan driver untuk engineer indonesian balik ke sini dari airport...dan pagi2 tadi baru di ingatkan bahawasanya aku terlupa order kueh untuk makanan visitor...naseb baek sempat serbu kedai pagi2 beli sume yang ada...dah la banyak nak kena sediakan..3 jenis kueh setiap satu 40 bijik..biasa memang gerai2 jual kueh memang payah nak dapat banyak cam tu...hari nie mungkin hari bernaseb baek sedunia aku...

ok..alhamdulillah sangat!

sobs~nape aku pelupa camnie...(=.=')

jadi aku perlu cari punca...kenapa camnie..so hari nie..mari baca entry bosan penuh ilmiah...kehkehke..ilmiah lah sangatttttttttt

PUNCA PELUPA

1. Stress
tekanan kerja...tekanan perasaan  dan segala bentuk tekanan boleh menyebabkan kita lupa...hmm...tak ingat plak bila masa aku stress nye..keje tak banyak pon...tekanan perasaan?lagi la tak....Iolls is senang hati ok..takkan stress kena sakat kot...(=.=') kalau stress kena sakat...pakcik...awak salah!...kehehke

2. kurang rehat
keje tak banyak engko nak rehat jadah benda eqin..kehkehk...tapi tak nafi..lately..aku sokmo tido lewat...3 4 pagi tu biasa..tapi benda tu adalah sangat biasa bagi aku..aku memang jenis tido lewat..tido awal tak remaja langsung..kehkehk..ok tipu..aku memang payah tido awal..memang spesis gitu..dari aku study dulu...tapi mungkin jugak kot..sebab kadang2..ioll is mengantuk tahap karma di siang hari...

3.kadar gula dalam darah
ini aku dapat dari hasil peng-google-an..terlebih amik gula boleh menyebabkan jadi lupa..sobs~..ini memang aku tak nafi...aku memang jenis monitor bape banyak gula dan garam yang aku amik everyday..gula lah terutamanya..sebab aku sangat suka coklat, gula2, dan most benda manis like air berkarbonat...F&N grape boleh kate selang sehari aku amik...kadang2 botol besar okeh...1.5ML..kalau satu tin je dah ada 10 sudu gula...engko kira bape sudu gula ada dalam satu botol besar tu...memang gila

risau..tapi buat gak...hmm..mungkin kena kurang lagi amik benda2 tu...konon monitor sangat...tau amik lebeh gula tapi wat sardin je...apakah kau eqin..

4.tidak membaca al-quran
sentap...(=.=') ok..lately memang kurang baca...sobs~


5.asyik bercinta (bukan cara islam)
errr..boleh wat jadi pelupa eh? errr.....(=.=')


6. tidur petang..lepas asar
gahh..aku rasa ini punca utama..sebab minggu nie..hari2 aku tidur petang..sebab hujan...dan kadang2...xde sebab pon..sebab nak tido je...landing atas katil terus switch off...sobs~apa nak jadi kau nie eqin..

hmm..kena betulkan balik wayar2 dah tersumbat dalam otak nie nampaknya...

ok..aku rasa aku banyak fikir gak...baru teringat...ada 2 3 hal tak settle lagi..tengok..lupa lagi..(=.=')

p/s: tetibe teringat lagu forgetful lucy dalam cerita 50 first date..

p/s/s: jangan risau..belum lagi sampai tahap lupa awak incik wolverine a.k.a Wolf

Wednesday, November 7, 2012

alternate ending

assalamualaikum n peace..=)

adey..tak sedap perut dari awal pagi tadi...jadah apa aku makan semalam...xkan nasi lemak paling superb dalam dunia dah ada substance beracun kot?...

owh..kat  karak nie ada satu kedai nasik lemak...aku cakap kat kau...sedap gila...jadi gila pon tak se best rasa nasik lemak tu...gerai biasa2 je..tepi balai bomba..kalau engkorang datang karak..memang gila rugi tak rasa nasik lemak tu...

sambal dia boleh buat kau angau 4 5 taun wa cakap lu..nasik dia perkhhh...cukup2 je rasa..tak lemak sangat tak tawar sangat..tekstur nasik jangan ceritalah...sebijik2 seulas2 cantek umaghaihhh...makan sebungkus memang tak cukup..aku biasa memang bedal 2 bungkus punya...sebungkus yang biasa RM1..sambal asing..beli malam nie..esok tengahari kau leh makan lagi...sumpah tak tipu...

tapi satu yang magik pasal kedai nasik lemak ni selain tutup setiap ari isnin..bila kau nak makan sangat dan rasa teringin gila babs punya mesti abes...tak pon tutup tetiba...memang cibey...bernaseb baek je semalam time ayah aku g beli...ada lagi...ok stop..dah kenapa aku cerita pasal nasik lemak plak pepagi nie..

owh...sebenarnya pagi2 morning tadi aku dapat idea nak tulis cerita nie...pernah terfikir apa akan jadi kalau cinderella tak dapat pegi majlis tari menari dan tak jumpa prince dan tercicir kasut?atau...snow white tak di selamatkan putera idamannya?the alternate ending...tapi nie bukan cerita diorang...nie cerita tentang seorang Fox dan seorang Wolf...

Fox = watak perempuan
Wolf = watak lelaki..

hari tersebut..hari ke 13 dalam bulan itu...Fox temani Wolf ke majlis...satu majlis yang di buat pada waktu tengahari..makan2 sembang2...

Fox dan Wolf janji pakai baju kaler sama...putih..dan hari ke 13 itu juga..Fox nekad..sebelum berhijrah ke tempat baru yang menjarakkan Fox dari Wolf lebeh kurang 3 jam dan menjadi busy macam orang gila selepas itu..Fox mesti bagitau rasa perasaan apa dia simpan selama nie pada Wolf..dia cintakan Wolf...

pagi tu masa Wolf jemput Fox...Wolf senyum...Wolf angkat kening...Fox cair...arghh...boleh mati kalau tahan lagi perasaan ni...

selesai majlis...Wolf bawak Fox jalan tepi pantai..saje2 nak amik angin pantai kononnya...dan Fox rasa tu waktu paling win nak buat luahan perasaan pada Wolf..tapi Fox malu gila...tapi nak kena cakap jugak kan...dah macamana?

atas batu..duduk sebelah2...Fox dah tak leh bernafas...dekat sangat plak Wolf nie parking bontot..Fox silang jari...Fox telan air liur...Fox taip mesej..."Will you marry me someday" jantung rasa nak gugur..tapi tadah je lah...

seminit..dua minit..tiga minit...10 minit...jadah..(=.=') kenapa henfon Wolf belum berbunyi..celaka punya line celcom...

tetibe nak hujan pulak...Fox stress..tapi buat2 rilek...Wolf ajak Fox gerak..kang basah pulak tepi pantai tu...seksi sangat..baju putih kena air..boleh jadi baju see through plak kang..

dalam kereta...mesej Fox delivered...Fox dengar henfon Wolf bunyi...Fox tau itu mesej dia hantar tadi...Fox tahan nafas...takut ya rabbi monolog sendiri..

Wolf bukak inbox..baca..telan air liur...toleh kat Fox yang dah keras macam batu kat passenger sit..kening Wolf berkerut..nak jawab apa neh?

Wolf rasa Wolf nak menyakat Fox..

Wolf nak rijek Fox hari nie..lagi 3 hari..Wolf bagitau lah balik yang dia menyakat je..dan memang nak kawen ngan Fox pon..tapi hari nie..dia nak menyakat Fox..nak tengok reaksi Fox..

Wolf taip mesej.."sorry sangat2..awak baek..tapi saya anggap awak kawan je" Wolf senyum..tekan send..

henfon Fox berbunyi...Fox cuak..nak taknak kena baca...curious sangat dah..

Fox bukak inbox..hati berkecai...Fox tahan air mata..Fox senyum..tapi reply..."terima kaseh sebab jujur..xpa kan kalau kita kawan?"Fox tekan send..xdapat jadi wife...Fox mahu sayang Wolf..diam2...sorang2

Wolf bukak inbox...baca...hati rasa kesian..tapi xpa..sabar ye...nanti aku bagi kau berita gembira kemudian...malas nak taip mesej..Wolf pandang Fox...sambil cakap..."ye..kita kawan sampai bila2.." Wolf angkat kening lagi..senyum..

Fox tahan hati...dan fake a smile...balasan senyuman paling mahu dimiliki..senyuman Wolf..dan macam biasa..Fox memang pandai sembunyi perasaan..Fox gelak dan borak macam biasa dengan Wolf..sampai lah balik..

Fox masuk bilik...Fox capai tuala...konon nak mandi..Fox masuk bilik air..Fox nangis puas2...lepas nie...Fox nekad..nak kerja macam orang gila..nak lupakan perasaan dia pada Wolf...dan berlagak macam tak ada apa2 yang jadi...baek ngan Wolf..macam biasa...jadi pendengar setia Wolf...sampai Wolf kawen...dengan orang laen mungkin..

malam tu Fox nak hilangkan sedih...Fox pegi 7E..beli F&N grape..dengan komik...lepak dekat playground tepi dewan orang ramai..playground tu sunyi...Fox baca komik kelakar sambil nangis lagi...Fox kena kuat..Fox kan strong fighter...sambil baca dan nangis..Fox usha henfon..dalam hati berharap...Wolf tukar fikiran..

Fox tak perasan..ada mata jahat perhatikan dia...perempuan..malam2...dekat playground sunyi..sorang2...

Penjahat tenung Fox..arghh rezeki...penjahat datang...serang Fox...Fox yang leka baca buku atas buaian tekejut...meronta..binatang punya jantan..Fox dan penjahat bergelut...demi maruah..Fox cuba melawan..dan penjahat..yang dari tadi pegang pisau..tertikam Fox..

darah..banyak..penjahat panik..lari..tinggal Fox...dekat playground sunyi...darah membuak2...Fox tau..masanya dah tak lama...sakit..

Fox capai henfon..Fox bukak draft..satu mesej yang dah lama dia karang..untuk Wolf...dia taktau kenapa..dan hari nie..dia sudah tau...Fox mesti send mesej tu...walau dengan susah payah...darah makin banyak melimpah....dan Fox tekan send...Fox cuba bangun pula untuk pulang...

separuh jalan dengan langkah payah...Fox rebah...tak sedar dah...polis peronda jumpa..hantar ke hospital..

henfon Wolf berbunyi..its Fox...Wolf senyum..buka inbox dan baca..

"Wolf..saya tetap cintakan awak...sampai saya mati..maafkan saya..awak terlalu istimewa..tak kira apa pun..saya tetap cintakan awak...jangan lupakan saya...jangan jauhi saya...saya mahu menjaga awak...walaupun dari jauh.."

Wolf angkat kening..kenapa Fox nie...rasa bersalah...mungkin Fox sedang sangat sedih..kena rijek..

Wolf call Fox....Wolf mahu bagitau..dia nak kawen ngan Fox..dan petang tadi..dia cuma menduga Fox...tapi......Fox tak angkat..Wolf call lagi...sekali..dua kali...15 kali...ahh..Fox marahkah?

Wolf call lagi..dan kali nie di jawab..tapi bukan Fox..

"Wolf..ini mama Fox...Fox dah xda Wolf.."

Wolf diam...apakah ini..

"betul ke makcik..makcik jangan bergurau"

Wolf telan air liur..Fox!

"benda camnie takkan makcik nak bergurau..Fox hilang banyak darah..Fox kena tikam Wolf...dekat playground selalu dia duduk sorang2 tu.."

Wolf diam...Wolf genggam penumbuk..playground?sorang2..Fox mesti sedih sangat...Fox!dia mahu bagitau Fox..dia cinta Fox juga...Wolf terduduk..kenapa sekarang tuhan..kenapa ini yang jadi..

dan hari itu...hari ke 13 dalam bulan itu...Fox pergi mengadap ilahi...

pergi bawa sayang dan cinta pada Wolf...pergi tanpa tahu...Wolf juga cintakan dia...

pergi dengan hati kecewa...

dan Wolf...hanya mampu tenung gambar Fox saban malam...baca mesej lama Fox saban hari...dan merindui Fox selama nyawa yang ada sampai tuhan menjemputnya juga...

Fox tunggu aku..aku cinta kau.. 

Wolf genggam cincin kesayangannya pemberian  Fox...peninggalan terakhir....

p/s: tetibe rasa macam penulis novel plak nak alternate ending bagai..kehkeh..err..best x?

p/s/s: 3 days to go!

Tuesday, November 6, 2012

mimpi hari esok

assalamualaikum n peace..=)

masih membilang hari...dan dugaan sket2 dah mari...tadah je lah...hidup nie mana ada benda yang senangkan..kalau tak susah sampai bila2 pon takkan jadi kuat dan berdikari kan?

malam tadi macam ada mimpi..masih cuba ingat mimpi apa...rasa macam perlu figure out mimpi apakah..hmmm

some says...

past is a lesson...tomorrow is mystery and today is a gift...

yaaa rite...damnnn rite...

past is lesson untuk ajar apa yang kau patut belajar

tomorrow is mystery untuk kau terlalu harap kepada kesempurnaan dan terlalu risau tentang sesuatu..

today is a gift untuk kau hargai dan syukuri sebanyak2nya...

aku masih bersyukur..dan juga risau...

ahhhh...bulan risau mungkin November...tak suka camnie tapi ntah....perempuan mungkin...memang spesis banyak fikir?

atau aku je camtu?

hari esok...

rasanya saban malam aku cuba meyakinkan betapa aku takkan berubah bila di tempat baru...kenal orang baru...hidup di suasana baru...dan aku macam powerless...sebab tentang esok memang terlalu misteri...takut berjanji ada masa..tapi hati aku memang ingin yang itu..dan ingin begitu..

banyak perkara jadi di luar jangkaan aku...dan untuk sesetengah perkara..aku adalah sangat bersyukur...sangat amat bersyukur...

rasa banyak sangat nikmat dan rahmat tuhan bagi kat aku..ada masa rasa macam tak layak plak...walaupun takut nikmat hari ini di rentap serta merta...macam pernah yang jadi dulu...hmm..janganlah hendaknya..

sekuat mana pon aku...ada masa mampu rebah juga..dan letih..dan sakit...

tuhan...tetapkan hati aku...

kuatkan semangat aku...

p/s: ada masa tuhan pisahkan kita demi menjaga kita dari laknatnya...supaya sampai masa nanti...kita akan terus bersama selamanya...saling menjaga...


Monday, November 5, 2012

monday..monday..yenadey

assalamualaikum n peace..=)

hah..tak payah nak buat muka ketat sangat lah..aku tau lah ari nie senin kan..kau malas keje kan..kau nak cuti lagi kan...sobs~aku puuuuunnn....T.T

arghh..sebenarnya aku taktau nak update benda..dah taip half tadik pastu rasa macam potonggggg...tetibe taip half cam rasa blur je nak sambung apa..apaaakahhhh...

then try la godek draft...kot ada post lama yang aku tak publish leh recycle..khekheke..pesen pemalas....then baru aku pasan..dalam draft aku ada 3 keping entry yang tak di publish dengan tajuk..KAWEN..ok..sila gelakkan diri sendiri skang...betapa aku mencoobaaaa sedayanya nak tulis pasal tu pastu sedehh je..half way sume aku taip...motippp sangat kan kau...

try baca dan nak sambung pon cam teragak2....apakkahhh kau eqinnn...(=.=')

2 ari entry tu aku tulis dalam keadaan sangat menyampah dengan soalan.."engkau bila lagi" dan..."bila lagi nie nak kawen nie" *dang*

oi..sape tak bosan oi kena tanya soalan cam tu setiap kali balik kampung mak...ketika hari raya..mahupun ketika menghadiri majlis kawen member2..engko ingat aku kaunter pertanyaan ke?zzzzzzzzzzzzz

dapat plak bayang calon laki kau pun kau tak nampak masa tu...ehem..masa tu lah...*tutupmuka*

dan kebetulan g umah sepupu ari tu nampak buku nie....

google image..

owh..sepupu sebaya nie pon mengalami situasi di mana sangat selalu di tanya soalan cepuemasperakgangsa nie...aku tengok dia rilek..ingat tak pk..diam2 engko beli buku nie ye ayong..khakhakha...

jadi rasanya.haruslah aku baca dulu buku sebelum nak kena jawab lagi soalan tersebut..laju je mintak pinjam dengan muka paling tak malu abad ini...kehkehke....well bila aku pemalu kan?

payah2..kalau ada yang tanya lagi...kita jawab je cenggini..

orang: bila nak kawen nie?
engko: selepas saya habes belajar tentang kembara cinta macam hilal asyraf..

kahkahkhka....mau ada yang tendang muka aku kalau aku cakap camnie ye dak?

yenadey punya eqin..kehkehke...

p/s: kita usaha sama2 ye pakcik? (^.^)

Saturday, November 3, 2012

qun fayaqun 2

assalamualaikum...

I dun know how to write this...

khamis...1/11/2011 seorang lagi sepupu belah ayah aku pergi menyahut panggilan ilahi...sepupu perempuan anak arwah paklong aku yang meninggal dengan anak sulung dia tahun lepas...aku ada tulis dalam entry qun fayaqun nie

tarikh yang sama..cuma tahun berbeza...tarikh kalendar islam maksud aku...raya haji ke 6 tahun lepas..abang dan ayah dia pergi...tahun nie...dia...Ayunni...we used to call her kak yun since she was 3 years older than me...she was 27

kak yun..belah kiri..kanan tu maklong

gambar raya tahun nie..

dia pergi akibat kagagalan jantung die berfungsi..lemah jantung...

kitorang tak pernah tau langsung dia sakit...

everything run smoothly..dan aku sangat bangga dengan semua sepupu aku dan adik2 lelaki aku...semua jalankan tanggungjawab terakhir uruskan dia sampai ke liang lahad...alhamdulillah aku punya satu keluarga yang sangat amazing...harap satu masa nanti kalau aku pergi..diorang akan uruskan cam tu gak...

al-fatihah untu arwah..semoga dia di tempatkan di kalangan kekasih Allah..aminn...

pemergian dia memang sangat mengejutkan since kitorang tak pernah tau pun dia sakit...

Allah nak jemput pulang bila2 masa je....tak kira tua atau muda...jadi aku engkau...kita kena selalu bersedia..


p/s: mati itu pasti

Thursday, November 1, 2012

MISI WOLVERINE OCT

assalamualaikum n peace..=)

sebelum nie aku ada wat entry berkaitan misi nie kan?dan misi ini masih berterusan..demi masa depan yang lebih cerahhhhh...*angkatpenumbukkeudara*

 ulasan awal ada dalam entry nie.----------> MISI WOLVERINE

so misi ni dah berjalan dengan jayanya genap sebulan hari semalam...ari nie dah masuk november khennn..so sebagai agen misi yang gigih lagi berdedikasi...dengan ini..saya membuat laporan ringkas untuk rujukan kekasih hati aku dan beliau....jyehhh....hehe...owh..hye pakcikk!!!

hahhh..awak nampak tak nie pakcik?

paham x?

ok..let me explainnnn...

usual records ialah berapa banyak awak smoke sehari sebelum nie...roughly satu kotak kan awak?

so satu kotak 20 batang..total per month 600 batang atau 30 kotak...ini secara kasarnya..kalau bulan ada 31 hari?kita kira cincailah...so RM300 akan di belanjakan hanya untuk rokok sahaja...

so daily limit saya bagi untuk bulan October neh is 15 batang sehari...berdasarkan rekod harian yang saya update sebelum nie....total up semua sekali..bulan ni awak dah smoke 370 batang rokok bersamaan 18 kotak setengah..so total DUET yang di belanjakan ialah RM185...

jadi bulan nie awak dah save RM115 untuk rokok...(^.^) banyak gak kan leh wat ngan RM115 tu..hebatttt!!!dan 230 batang di kurangkan dari biasa...OMGEE..terornyeeeeeeee

so nampak tak your achievement so far?

acane?ada semangat tak nak kurangkan jadi 10 batang sehari?

I know You can do it dear..

NO...

YOU HAVE TO!

*mukegarang*

p/s: hiyahh ..bersemangattttt!!!


MR.Wolverine VS Ms.Papaya

assalamualaikum n peace..=)

engko tau aku datang keje kui bape ari nie?8.50am..

engko tau waktu keje aku start kui bape?8.00am..

engko tau aku bangun pukul bape pagi tadi?8.30am..

jilaka...memang la opis nie bapak kau punya kan....(=.=')

terjaga pon sebab opismate kol tanya kat mana...apakah?pesen alarm tak sekolah..kuang ajau tak bunyi...(nak salahkan alarm gak..)

dah la hari nie bos besar dari main office datang...naseblah beliau pagi nie ada safety walk..so straight go to site..kalau tak..hazab la kau kena....

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

sometimes...you just can't imagine how a relationship can turn out to be...yes...its too early for me to justify a lot of thing so far..but I'm grateful that we have a super sincere beginning for lifetime relationship...harap sangat this would be forever..aminnn..=)

W = wolverine P = papaya

scene 1
W: tido la awal ye...awak selalu tak cukup tido kan
P: xnak 
W: tido la awal sayang
P: xnak
W: ishh..tido awal ye
P:xnak
W: nape degil sangat nie..tido awal..ari nie sampai kui 1 je..xde nego2
P: alaaa....1.30 laaaaaaa
W: xde2...tido awal
P: xnak
W: ok..nape owg xleh cakap x ye..ok..owg pon nak cakap lagi..kite cakap sampai tido
P: yey!ghfyvghbunkklnmkmjigujn *merapu sebab mengantok*
W: hvfhdsbvhdbvhd svjk..*merapu gak sebab lalok*
P: bvdhbvhdbvh *krohh..krohh..krohh*
W: hvdbhiv dh vud..*krohhh..krohh..krohh*

hahha...dengar masing2 berkeroh tu best kan?kakahkahka.....practice of enjoying the sound la sangat..kehkeh

scene 2
W: awak mengantok kan..owg tauu
P: xde la mane ade mengantok...xde ponnn *xnak ngaku*
W: ye awak mengantok...
P: xde...
W: ade
P: xde
W: ade
P: xde..xde...xdeeee...xde......
W: ade..ade..ade...ade....adeeeee
P: xdeee..xde...xde...xdeee..
W: ade gakk..ade...ade...adeee...adeee...
P: xdee..xde...xde gakkk
W: ok..yelahh
P: ok mengantok..mengantok sangat nie...
W: hahahhahah...


scene 3
W: dah la peha besar..selalu tak cukup tido...mata lebam....suke makan rebung..rebung tu buluh ok.macam panda..awak pandaaa
P: eleh awak tu debab..buncit lak tuu..macam sami buddha..awak sami buddhaaa...
W: pandaaaa
P: sami buddhaaa
W: panda..pandaaaa..
P: samii buddhaaaaa...samiii buddhaaaaa..sami buddhaaaaa...
W: pandaaa...makan buluhhh...mata lebamm..pandaaaaaa
P: buncitttttt...samii buddhaaaaa....
W: peha besar gemok2....apaa  la dah la makan buluhh....pandaaaaa
P: elehh..buncitttt..buncitttt..macam sami buddhaaa...sami buddhaaa
W: pandaaaa..my panda
P: sami buddhaaa..ok..sami buddha sayeee..
W: *senyum tengok hp*
P: *blushing*

your panda?

my sami buddha?



some says..lets grow old..some says lets give nicknames...some says lets count the star together..

and I say...lets do crazy stuff together...just becoz its fun...

walaupun kombinasi Papaya dan Wolverine atau panda dan sami buddha tu bukan macam Barbie dan Ken...

ini barbie and ken

lets just rock each others world in a crazy way....in our way

ini wolverine

ini papaya..yang comel tentunya..khekhek

because I am crazy about you..

and You are crazy about me...

dan sesungguhnya...mencintai seseorang dari keburukan dan kelemahannya sangat gila...

kerana yang hebatnya...

kita selalu akan di reward dengan kebaikan dan kelebihannya kemudian...(^.^)

bak kata avril lavigne dalam lagu I love you...

You're so beautifulBut that's not why I love youI'm not sure you knowThat the reason I love you
Is you being you, just youYeah, the reason I love youIs all that we've been throughAnd that's why I love you

dan...asal saje kau tauuu...imperfection itu unik...dan unik itu limited edition...owh bukan...special edition lebih tepat lagi...kite kan S dan E...(^.^)

S for special
E for edition

sudi jadi gila dengan aku selamanya?


P/S: 9 days to go (^.^)

Wednesday, October 31, 2012

menjaga diri

assalamualaikum n peace..=)

semalam tak busy pon..tapi taktau nak update ape...blur semacam...plus kena wat keje leceh....aku benci cek stok PPE...terutamanya boots...bodo bau kaki...(=.=')

malam semalam gak aku dah tak mampu nak tahan rasa curious nak stalk someone..pejadah aku rasa gitu aku pon tak paham....xde la rasa rindu ke ape ke...cuma CURIOUS...ok foine..ada la menyibuk sket...kehkehkhek...

dan...klik2 sket...ok..dah..puas hati..masih kelihatan sangat gay...kahkahkhakha....


hmm...lets go to the roots of what I really wanna write...

aku tak baek..pernah jahil..I mean...skang pon masih berusaha tambah ilmu..dan iman...dan..berusaha sdayanya jadi lebeh baek..dari hari2 semalam...owh..kalau aku leh delete rekod kelakuan tak semengah aku few years back..memang aku delete..pesen tak reti jaga diri...terutama when it comes to love..

destructive love...aku more to dis kind of person...destructive love ni lebeh kurang macam...mencintai dengan pengorbanan yang sangat melampau...dan merosakkan diri sendiri...ala macam lagu apa tu ek..

"biar saya rosak lah binasa kerana dia tidak mengapa"

pui!

jenis tak sayang diri sendiri konon demi mmempertahankan cinta dan menjadi yang terbaek untuk orang yang aku sayang...ahhh..geli plak taip ayat nie...(=.=')

but through time I learn..sebelum nak jaga orang..kena jaga diri..sebelum nak sayang orang..sayang diri sendiri....

if you wanna others to respect you..respect yourself...ini in term of...menjadi someone yang sangat menjaga maruah diri dan family...love someone the right way....

and to love someone in a right way ialah bila mana kau tak jadi macam bitch bila ngan dia...

bitch maksud aku macam pompuan simpanan...ahh..paham2 je lah kan?ke tak paham?

jenis ku-berikan-apa-saja-demi-cintaku tu semua bullshit...honestly..lagi banyak 'nikmat dunia' kau bagi kat boipreng kau..lagi tuhan kurang kan kasih sayang antara korang...

jangan salahkan dia lah kalau dia sayang kau atas dasar nasfu..kalau kau sibuk layan nafsu dia lagi banyak dari kau mencari jalan kebaikan dengan dia...itu cari mati..cari nahas....

selalu ingat yang mahal dan susah nak dapat tu selalunya akan di hargai lebih dari yang murah....tengok diri kau sendiri lah....kalau ada 2 jam tangan..yang harga beratus atau ribu mungkin..yang kau kumpul duet separuh mampos nak beli dengan jam tangan harga RM10 yang boleh dapat kat pasar malam...mana lebih di korang jaga?

jam RM10 nie boleh beli banyak plak kan?pastu yang gunanya satu tangan..means...jam2 tersebut terpaksa share satu tangan untuk di gunakan....rosak..buang..campak...

heh..metafora sangat kan kau eqin....

paham kan apa yang cuba sampaikan?ke tak paham?

buat2 paham je la..=p

comel..(^.^)


pape pun...bagi aku...sayang kat orang tu tak salah pun...cuma janganlah sampai jadi bangang...

indahnya wanita itu...bila dia pandai menjaga maruahnya..=)

p/s: berusaha untuk terus bertahan..

p/s/s: ini namanya kuatkan hati sendiri gak..peace..=p


Monday, October 29, 2012

moving..on?out?

assalamualaikum n peace..=)


"ke angkasa
dan kembali
ku tetap berada disisi
cinta kita bagaikan fantasi
kau lah yang ku miliki
kau lah yang ku mencari
selama-lamanya"

tetibe teringat lagu nie...1 of my feveret song...

baru je 2 3 minit lepas replacement aku datang opis jumpe pegawai atasan aku..mungkin ada urusan kot...rasa macam dah tak lama sangat dah aku nak tinggalkan tempat nie...

16 NOV is my last day...so about 18 hari lagi...fuhhhh.....

one of my japanese bos pon dah transfer ke Singapore...Yoshinari san...

picture from breakthrough ceremony hari tu...he is 27..

arghhh....then I have to move out from my house now...and start new independent life yang aku nak sangat dari taun lepas....dah dapat peluang camnie...berat hati plak kan....lempang nak qin lempang? (=.=')

got few month sebelum 2013...kehhek..few month la sangat..lagi 2 bulan je kan?and tangungjawab bakal bertambah lagi....sobs~I hate being adult...nak kecik balikkkk....sobs~

owh...semalam aktiviti aku ialah bermalasan sepanjang hari...khekhke....tapi hari nie rasa macam nak rajen...rasa je lah...rajen ke tak kite tengok kemudian...

hmm..hujung minggu ingat nak pegi wayang....tengok sinister...kau tau aku punya ralat tak dapat tengok cite nie terbawak2 dalam tidur..sobs~nak tengokkkk gakkkkkkk

google image

dan...esok gaji!

(^.^)

kbai

p/s: kalau masa boleh pause...ok...terguna kalau..(=.=')




Saturday, October 27, 2012

SURAT BUAT FUTURE HUSBAND..-REPOST-

assalamulaikum n peace...=)

sebenarnya benda nie aku post tahun lepas..surat cik asyieq untuk bakal suaminye

terjumpa masa aku mengodek blog sendiri..gila syok sendiri...and tetibe rasa nak repost dengan sedikit editing...

dear future husband,

saya mungkin clumsy bile saya nervous
saya mungkin kuat jeles
saya mungkin suke makan comot
saya mungkin pakai baju sesuka hati saya
saya mungkin akan bercakap tak berhenti-henti bile saya excited
saya mungkin akan wat perangai gile tetibe
saya mungkin akan mengade tetibe merajuk xde sebab
saya mungkin mempunyai pelbagai perangai pelik seperti suke tarik bulu kaki awak
saya mungkin suke cakap tak cam yang ade dalam hati saya
saya mungkin termasak tak sedap setiap kali
saya mungkin PMS pastu marah-marah awak sesuke hati saya
saya mungkin suke wat mende yang awak tak jangka
saya mungkin wat muke bila awak makan sotong(benci gile sotong)
saya mungkin jadi super kejam bile jumpe kucing
saya mungkin suke buli awak wat ape yang awak tak suka
saya mungkin kadang2 jadik manusia paling lembik depan awak
saya mungkin sangat kuat perasan

TAPI

saya nak awak tau...
dengan segala keburukan yang saya ade..saya cume wanita biasa yang sayangkan future husband saya sape pon awak..n saya selalu nak jadi super woman awak yang leh tolong awak n ade untuk awak tiap kali awak perlukan saya
saya leh jadik dokter awak bila awak sakit
saya leh jadik mekanik awak bile kereta awak rosak
saya leh jadik tukang jahit awak bila seluar awak koyak
saya leh jadik tukang masak awak bila awak lapar tengah malam
saya leh jadik radio buruk awak nyanyi lullaby time awak nak tido
saya leh jadik apa pon awak nak..saya kan superwoman awak

JANJI
awak tak tipu saya..awak jujur dengan setiap benda yang awak buat...awak sayang saya seadanya saya...sekarang jugak saya bertukar jadi 'superwoman'

dan tentunya...UNTUK AWAK SAHAJA!

aww..suweeet takkk???? *puppyeyes*


p/s: saya tunggu awak..dengan gigih!jangan risau!