geng budak slumber

Sunday, July 31, 2011

rAmAdHAn

assalamualaikum n evening kwn2..=)

tah nape semangat nak beblog ari nie sangat kureng...lemau semacam..dah masuk ramadhan...alhamdulillah..tuhan maseh bagi aku nyawa dan kekuatan untuk meneruskan perjalanan hidup..

RAMADHAN

esok...
pertama kali selepas 3 tahun..ramadhanku tanpa kamu
jauh2..aku merenung langit..mengharap..kamu bahagia tanpa aku
ah!karut kalau kamu tidak bahagia..

ramadhan ini
aku tinggalkan siapa aku dulu
menjadi aku yang baru
semoga ada sinar untukku
kerana aku mahu ramadhan kali ini
mencuci segala kenangan hitam itu
aku tak mahu menangis lagi

tuhan
izinkan aku mencintaimu
jangan biarkan aku berpaling lagi
saat aku mahu redha
saat aku mahu berserah

ramadhan ini
aku mahu menjadi insan baru
mencapai segala impianku
menghapus segala kepahitan lalu
membina senyuman untuk hari esok
biar masa depan itu rahsia tuhan
aku mahu melakar kenangan demi kenangan
mencari ketenangan dalam kepayahan

semoga ramadhan membawa rahmat
menjadikan aku wanita yang lebih kuat

p/s: u in my heart juz like a tatoo

pEti Pos+tePi LongKaNg

assalamulaikum n err..moning kot?dah pagi kan..bahahah..=)

woh!rekod aku on9 dah tengah malam ari nie..coz today is sooooo damn fun!

semalam kui 3 pagi..my dearest bestfren mieza balik..kakak pada adik angkat yang mak aku jaga nie..ngan husband n her 2 lil princess....n sepanjang hari nie..memang mengile je ngan die...

tadik bersaksikan peti pos opis ngan tepi longkang aku,mieza n ogy which is also my bestfren lepak mengenang nostalgia lama....it was heaven walaupon kami cume lepak tepi longkang..hahaha...

segala kenakalan zaman skolah di bukak satu2..gossip2 adalah wajib..updates story sape dah kawin..sape dah ade anak...n the fun is...pacak sorang2 pasal kemerengan yang penah di buat zaman skolah...

kami bertiga memang sekepala dari skolah dulu..kami berlima sebenarnya..tapi lagi due orang sangat bz..so ade peluang lepak bertiga..si mieza sampai lupe..die dah ade 2 lil princess...bahahah..kesian mr.hubby die kene tido kan anak ari nie pasal aku kidnap mama diorang...huhuhu...

dari citer gosip bukak lak citer panjat pagar skolah..merempit tak berlesen masa raya..pengalaman hidup masing2 yang berbeza same2 di kongsi...memandangkan life masing2 dah tak same lagi...mieza dah kawin n got 2 princess..ogy skang keje partime kat 7e sebelum carik stedy job n aku still praktikal..

sometimes i just miss school time...we rockin' our world like nothing could break us down...we having fun like there is no tomorrow we should care about...we dream bout tomorrow like we live in a fairy tales without knowing how hard real life could be....

how fun kan?sometimes i just wish times will stop dat time...but its impossible kan...

pape pon..i juz wish..this frenship never ends..=) luv ya mieza...ogy!

p/s: pic tak leh tepek sebab aku wat perangai tak semengah kua pakai short pants...hahahha..=p

Friday, July 29, 2011

PuDing TriFfLE sLumBer StyLE

assalamulaikum n pagi kwn2..=)

hyep!!!untuk ari jumaat penuh barokah sebab pagi2 dah ujan nie....chef qiqin nak share resepi ya all!!teehehe...

mengade sungguh..okeh...semalam tidak seperti selalunya aku balik keje konpem terbongkang dulu baru wat mende laen...ribut taufan telah menyebabkan aku tetibe gewdix(sile menangis cekgu bahasa melayu) nak wat puding triffle selepas mengushas pelbagai resipi di laman2 web n blog...

usha punye usha aku last2 aku hambik resepi dari MY RESEPI nie sebab nampak cam lebih senang n yang penting murah sket kos nye..gagagagaga...(sila paham..aku student prektikal tak bergaji yaw!eeheh=p)

resepi asal korang leh klik link tu..sebab aku nie memang rebel so aku derhakakan resepi tu untuk kepuasan diri sendiri...

bahan2:

1 tin susu cair
2 sudu gula 
4 sudu tepung kastard
1 mangkuk air(kacau dengan tepung kastard)
15 ketoi kek london choco roll( nak gune kek gulung laen pon boleh)
1 tin fruit koktail
1 kotak jelly kristal nona perisa strawberi(nak guna perisa laen pon xpe)
1 paket kacang gajus(goreng tanpa minyak n patah2 jadik kecik2)
1 botol chocolate rice

cara2 buat:

1. panaskan susu cair dengan gula..sambil tu bancuh tepung kastard ngan air ye..

2. masuk kan bancuhan tepung kastard dalam susu tadi...kacau sampai pekat..sile jangan cuak tengok mende tu pekat cam aku...hahahahhah....dah pekat tutup api.

3. dalam bekas lain..bekas kaca la comel sket...susun swiss roll.pastu curah ngan air buah koktail tu..jangan curah buahnye plak..air je ye..bagi kek tu lembap2 sket..

4. then..curah bancuhkan kastrad atas swiss roll tuh sampai tutup sume bahagian...jangan abiskan kastrad tu ye..

5. curah separuh buah2 koktail tadik..ketepikan jap

6. masak jeli tadi...nak masak jeli leh tengok arahan kat kotak ye...da siap curah plak jeli tu dalam bekas triffle yang dah half way tadik..

begini la rupe triffle aku yang half way..suke ati je mak aku kate tak semengah..sedeh betei..lom siap la makkkk..

7. tunggu sampai jeli tu beku sket..i mean..keras sket la...then leh letak baki kastard tadik atas jeli..pastu letak baki buah koktail n campak le gajus yang dah digoreng ngan cokelat rice sebagai hiasannn...dann tadaaa!!!

pandangan atas..meriah uolls?..heheh

pandangan tepi...sile lap ayaq liuq menetes atas keyboard tu ye kwn2...heheh

amacam?ade sape2 nak wat aku jadik bini skang?hahahah..sile amik nombor...(bajek hot!)

eheh..actually masa aku tunggu jelly tu keras..seyes bapak lame!mungkin aku terlebeh isi air..yela sedap je aku curah air masa masak menatang tuh..siap tambah gula nak manis sket..wakakka..last2 aku sumbat dalam peti..hamek ko!..keras pon..wakakaka..and aku sangat suka gajus!kunyah2 mende tu sambil wat keje  terlupe nak letak atas puding..gagag...naseb baek tak habis aku kejekan gajus tu

oh lupe..pastuh sile simpan dalam peti dalam 2 jam gitu sebelum di melantak kan oleh seisi keluarge mahupon bersama ketua kampung..puding nie sedap di makan sejuk2 di hari yang panas2...heheeh...

selamat mencoba lah ye...=)

p/s: aku tertido masa tunggu puding nie sejuk dalam peti..sebab hamun dengar mak ngan ayah bercakar tengok bola..dem betei!last2 bangun tengah malam macam saka geledah peti makan puding..bahahahha..


Thursday, July 28, 2011

SAyAng BoS sLumBer StyLe(sarcasm#)

assalamualaikum n evening kwn2..=)

saat aku kekeringan idea nak membebel ape kat blog...aku mesej member baek aku aini..die satu batch ngan aku masuk UUM so skang die pon ngah praktikal..kat Ipoh...

aku tanye die kot die ade idea untuk entry baru aku..sebab die pon antara pembaca setia blog mereng aku neh...n terbaek dari ladang..dia bagi idea superb kat aku..tehhhehehe...alkisah die dapat bos yang memang penjimat,pembersih gile n suke PMS tak kira masa walaupon tak penah period pon...sila bayangkan..member aku nie penah kene marah sebab tak jumpa cari copy asal satu surat sedangkan surat tu di fax..mana ade copy asal=.='

jimat sampai satu pelan salah kaler marah2 n ungkit2 pasal duet..orang laen cuti..orang laen kene marah....(BTW..member aku praktikal kat syarikat wat pelan ye)

so entry nie aku wat khas untuk kawan baek aku yang tengah tension duk dalam stor sebab kena carik projek plan tahun 1995 dan "sangat menyayangi" bos beliau sampai nak calon award bos terbaek dunia sebab perangai "pemurah" dan "penyayang" nye..(sarcasm#)kite namakan tips nie..TIPS AKU SAYANG BOS! hahahhaha..err jangan risau..yang laen pon leh bace gak..>.<

TIPS AKU SAYANG BOS

1.  keje cam lembu gaji ciput!..oh senang je...dengan bangge sila guna segala property opis cam korang punye...seperti mengunakan kertas A4 sebagai lampin anak, pen2 opis sebagai pen2 bulanan untuk anak2/adek2...kalau korang nak mandi n iron baju kat opis pon lagi baek.lagi bagus kalau  korang wat je opis tu cam rumah sendiri....kalau bos korang membebel bil banyak..korang salahkan je pakcik seblah umah..tak pon makcik kantin...gagagga..

2. sume mende nak ngamuk...asal masuk opis PMS tak abis2..owh senang je...tiap2 pagi sila sediakan pad kotex style sambil tulis nota.."dear my bos...period?tak perlu risau lagi dengan kotex style!bahahahhaha...

3. ketika dia sedang membebel2..pe kata korang diam2 g pantri wat kan milo...orang kate orang marah nie leh sejuk kalau kite bagi air....tapi jangan lupa letak cicak yang masih segar di tangkap dari bilik stor...pasti dia akan tenang tak sampai 10 minit selepas meneguk air milo korang tu...>.<

4. bila bil melambung...perbelanjaan opis di sekat plak...dem betei kan?xpe..korang kan sayang bos...so untuk menunjukkan kaseh sayang tak berbelah bagi korang tu...haruslah korang ikut kata bos..seperti menyiapkan separuh report,melukis separuh pelan,mem-fax separuh surat,memfotostat dengan menggunakan kertas yang sama 187669kali....kalau die tanye..korang cakap je..nak jimat kertas bos..global warming skang nie..bahahhahaha...

5. bila bos mula naek hangin...korang rilek je..jangan marah balik..tak baek wohh..(muka suci)..tunggu sampai die abis cakap..pastu korang bangun..korek2 telinge buat2 muke pelik sket sambil cakap.."malam tadi ade lipas masuk dalam telinga saya la bos..time kaseh la ye..klua dah haaa..." sambil wat muka lega n tunjuk lipas plastik yang korang dah bawak dalam poket....=p

6. sebelum g keje...korang balutkan biawak dah mati kene lenyek kete dalam kotakk cantik2..letak atas meje bos korang...cakap kat die..tu adiah istimewa dari klien korang....aku konpem bos korang akan bahagia pagi tu...(sile percaye!)

7.  bos kedekut?bos garang tak bertempat?xpe..bukak PC/lappy bukak microsoft words..taip.."surat perletakkan jawatan" abis citer..

demikian sedikit tips dari aku...segala risiko mempraktikkan tips tersebut adalah tanggungjawab tok mudim di kampung masing2..bukan tanggungjawab aku..gagagagga.....thanx for reading anyway...

sorry kalau tak lawak..hehe...

P/s: ena..kalau ko nak vodoo bos ko aku kenal bomoh terbaek punye...roger je aku bebile pon....hahahhahaha

Tips BanguN pAgi sLumbEr sTyLe

assalamualaikum n pagi kwn2...=)

pagi yang ceria?atau pagi yang hampeh?well tak kira camne pon pagi korang....idup biar slumber...jangan kantoi pekserrr...(glup!ape kene mengene?) =p

BTW..pagi tadi macam pagi2 dalam minggu nie..gile super liat aku nak bangun..tah syaiton mana dah merasuk jiwe angel aku neh...kahkahkahkahka....then aku terpk..adeh...=.=' pose dah nak dekat..kalau keliatan ini berterusan tak sahur la aku alamatnye nanti...tak sahur=kebulur...kebulur=lemau sepanjang hari...kan kes naye diri sendiri ye dak?

so untuk menngatasi masalah sendiri dan juga masalah anda juga(kalau korang pemalas macam aku) aku gagah meng-google tips bangun pagi yang boleh aku derhakakan ikut style aku...hehehe...nie antara yang aku dapat..semoga kite leh bangun pagi tanpa unsur keliatan yang melampau ye kawan2...peace yaw!

TIPS BANGUN PAGI SLUMBER STYLE

1. Beli jam loceng besar gedabak dengan bunyi super kuat!..ok aku tau korang sume ade jam loceng..tak pon gune alarm HP kan?sile tuka sebab obviously dah tak jalan...anda boleh dapatkan di kedai 2 henget berhampiran..tapi pastikan bunyinye kuat sampai boleh mengejutkan 40 orang jiran seblah belakang dan depan kiri kanan atas dan bawah...sambil kejut diri sendiri anda juga dapat mengumpul pahala kejutkan orang juga...hehe...kalau tak bangun jugak...mungkin korang kene g spital sebab korang pasti mengalami penyakit.."sound trouble"..dan pastikan rumah korang cukup security..takut ade yang pecah masuk bunuh korang akibat terkejut dengan bunyi loceng tersebut...tehehhe...

2. Tidur awal!nama pon nak bangun awal..so tolonglah tidur awal dalam erti kata awal..seperti kui 9 atau 10..itu awal...jika tidur kui 12 atau kui 3 pagi itu bukanlah awal..walaupon aku tau...korang berjiwe mude..n ketika itu malam belum menginjak ke usia pecah suara..ok ape aku merepek..=.='

3. Ambil air semayang sebelum tidur...amik air semayang ye kawan2...kalau korang rasa nak mandi wajib dan tayamum pon boleh...suka hati korang lah...sebab bila ade air semayang..syaiton pon tak dekat..so kurang dah unsur penghasutan di situ..hehe

4. NIAT..oh yang nie wan aku ajar..bace bismillah 21 kali..tepuk2 bantal sket..niat dalam hati nak bangun awal esok pagi..wan aku kata..insyaallah malaikat kejutkan...err....tah...yang aku tau...bila aku wat mende nie..memang aku tetibe terjaga awal..tanpa perlu disimbah asid air oleh Pn Munah..

5. Awalkan Jam..nie memang aku wat..jam aku wajib awal 10 minit tak kira jam tangan,jam loceng,mahupon jam HP n lappy...dapat lak korang memang cam nenek tua pelupe..tapi untuk tujuan bangun pagi nak sahur..ade baeknye korang awalkan setengah jam..kalau sejam pon lagi bagus...bangun cuak2 dah lambat tetibe ingat.."eh!jam nie cepatlah..sempat lagi nie" kan bagus tu..tapi risiko untuk korang malas pon tinggi kalau korang mempunyai otak Einstein(betoi ke eje?) yang leh ingat jam korang tu cepat...maka situasi seperti "rilek ar..awal lagi.." pastu terlajak tido!=.='

6. simbah menyimbah..ok..cara nie agak kejam dan memerlukan kesabaran yang tinggi sebab lepas tu korang kene tuka cadar mahupon menjemur tilam..(tak pasal2 orang ingat korang kencing malam..haha)...pesan lah kat mak..ayah..ataupon adik kakak korang simbah je korang ngan air sebaldi kalau payah sangat nak bangun..heheh...

ehhehe...tu je kot...ini cumalah tips2 sengal n aku rasa boleh guna untuk aku...kalau leh pakai untuk korang kire ok lah tu kan...sebarang kelurusan dan kelampian bukan atas tanggungjwab aku..wakakka...pape pon bagi aku sebenarnya MINDSET...kalau korang dah set malasnye nak bangun..memang malas la macam aku. owh..untuk tips tambahan...sile usha video bf baru aku..hakhakhaka..

soalan no 2 ade pasal cara nak bangun pagi..hehe..

selamat mempraktikkan tips2 tersebut...kepada harimau malaya..gudluck malam nie!hehehe..(tetibe)

p/s: ari nie khamis!yeahh!!esok jumaat!..luse cuti!!!....


Wednesday, July 27, 2011

anAk dArA tak sEmeNggAh!

assalamualaikum n evening kwn..=)

erkkkkkkk!!hahahah...alhamdulilllaahhhhhh...(sile jangan bayangkan muka aku sedawe!sangat comel)...wakakakaka...

ok...aku rasa opis nie da macam rumah...most colleague wat aku cam adek kecik yang comel2...memerlukan perhatian yang lebih...hahaha..ok aku melebih2kan fakta..kuikui..takde3...tah le..agaknya nak dekat bulan pose nie kannn..sume owang sangat lah pemurohhh!!(sila bace dengan idgham maalghunnah..teeheh)

ari nie ade tahlil kat opis..aku nak join g bace yassin ke ape kan..tapi malangnya..(ahhaa..alasannn) akak yang ajak aku g tu tetibe ilang bila aku tengah leka maen lappy..sebab aku tak sure mane tempat tahlil tu terjadi...aku halalkan je lah..duk opis..kot aku leh tolong angkatkan call..hahaha..(alasan lagi!)

settle tahlil sume..ade makanan lebih yang super banyak..maka aku di paksa rela memakannya..(sile percaye!)

sile abaikan tangan comot tuh..makan depan lappy!waakak tak semengah!

nasi beriyani ngan ayam masak merah+daging+papadom+acar sayur!...hell yeahh!!tambah 2 pinggan okeh!gile kentang kenyang sampai nak tersandar..FYI..aku memang tengah tersandar kekenyangan..gile heaven praktikal kat sini!

pagi tadi dah bedal kueh buah melaka kukus ade sorang akak tu bawak..memang jimat belanja makan aku ari nie...heheheh alhammmdullillahhh...

dapat lak makan depan lappy memang sedakkk je rasenye kan...tak sedar banyak mane dah sumbat kat mulut sampai aku tersumbat hati ayam!dem!..aku tak makan hati ayam..seyes rasa sangat hampeh,..tapi takpe!aku teguk air se-das due..sambung balik makan dengan muka tak de perasaan..hahaha...tak semenggah sungguh anak munah neh..hakhakha

haruslah sungguh bagai ku kata sebelum ini...cukup 4 bulan aku praktikal kat sini...dariii badan....

(google image)sekeping begini...

lalu aku di transform menjadiiiiii...

(google image) superhot camnie..wakakkakaka....=p

time kaseh lah akak2 n abang2 sekalian kerana berusaha keras mengemok kan aku..esok abang meja belakang lak nak belanja makan sebab selalu tolong dia wat keje....ehehee....sila jangan jeles!=p

p/s: rasa nak mintak keje terus kat sini!ehhehehe (sambil kunyah tembikai..)

updated: baru je di berikan nasik tapau..suka la mak aku tak yah masak petang nie


wordLess WednesDAy #6

hyep!

kat opis nie aku memang murah rezeki..ade je owang bawak makanan bagi makan...

kueh buah melaka berkukus?
1st time makan..rasa..lemak2 manis..=)

haruslah cukup 4 bulan aku praktikal kat sini berat aku naek...cisssss..=.='

p/s: oh...metabolisma yang tinggi sila menjalankan tugas skang!

RanDoM

assalamualaikum n pagi kwn2..=)

korang sehat hari nie?aku masih sakit2 badan...malam tadi di serang migrain lak...adeh..tah napa lately segala penyakit lama nak menyerang..xdaye sungguh aku telan 2 bijik parasetamol KK tu...memang tak daye bangun sungguh semalam..naseb kakde ade..dia tolong amik kan air n ubat...aku usha je ubat tu..sebab bese ubat KK nie kalau 2 bijik memang tak jalan ngan aku..aku penah telan 6 bijik ubat tu..hahha..pastu tido cam orang mati...

betoilah..nikmat sehat tu sangat2 lah patut di syukuri..pagi tadi kepala masih berat...nak bangun pon cam ade gunung duduk atas badan...tapi sebab memang malas nak berjawab atau g amek MC sebab later nanti kene ganti aku bangun gak..malas nak layan mengade2 badan..

semalam ade usha channel Aiman Azlan kat youtube...hehehe....tetibe rasa cam nak memutuskan pertunanganku dengan Ian somerhalder....wakakkaka...

ok abaikan perangai pervert aku...hahahahha..=p

tah..bila dah sokmo sakit camnie..mula la insaf teringat macam2..hehehe...terutama bab tutup aurat...hmm..6 bulan dah aku selesa bertudung..dugaan?manyak woh!..ingat senang ke nak tahan hati dari bukak balik tudung..nak2 bila ko rasa malas gila nak gosok tudung...sebab tu...sebelum mula dulu aku cari tudung yang senang aku nak pakai..supaya aku bersemangat...heheh...n i know..i need to improve more...n more...

ape aku wat bila aku hampir give up nak bukak tudung balik?hmm..aku akan cari segala alasan untuk aku tak membukanya...sama macam aku cari segala alasan untuk tak pakai dulu..n video nie..antara alasan yang mampu menguatkan hati...thnx Aiman Azlan...eheeheh...



hehe...tetibe rasa die super hot..(wink*wink*) gedikkkkk!!!..

tehehehhehe....tapi aku rasa die nie suka makan nini cokolat celup tu..banyak gile bekas mende tu kat blakang die time die wat video..ke aku salah nampak?ke nie bekas air kopi?ce korang tengok betei2...

google image..nie nini cokolat celup...celup2 ewahh..hahaha

perhatikan anak panah tu...hehehhe

pape pon..kalau la sume laki kat Malaysia nie cam nie..kan aman dunia..kahkahak..ok merepek...

aku ase aku patut stop skang sebelum aku lebih merapu akibat kepala yang tak bape nak betoi skang nie...

input untuk ari nie...

bila sehat jangan riak..bila saket jangan merungut!ok bai

p/s: tengok status member kat FB kata penyelia dia datang Jumaat nie..Oh nO!tah bila lak penyelia aku nak datang..buku log sehelai pon lom di sign bos!wakakakkaka


Tuesday, July 26, 2011

Dem RaciSt!

assalamualaikum n evening kwn2..=)

wat ape tuh?hehe...

ok..malas nak mukadimah panjang2 sebab nie entry separa emo!

balik keje tadi..cam bese aku kene naek bas...bas yang sama aku naek hari2..ngan sorang driver India..

driver nie memang aku kenal sangat..tapi die tak kenal aku la..sebab aku kan tak feymes..haha..ok tade kene mengene..tapi ye lah..dari zaman aku skolah lagi..aku selalu nampak dia bawak bas..dan dem!this driver is so damn racist dari aku skolah lagi..

bese ape yang aku nampak takde la menyakitkan hati sangat..cuma kalau budak skolah kalau bangse die memang baek gila die layan...cuba kalau cina or malay..memang jap ag mulut die sangat...siot...pass bulanan tu dia akan cek satu2 konon takot menipu..tapi kalau bangsa die...tade plak..double standed!fu**

aku bukan nak buruk kan mana2 bangsa..sebab tak suma bangsa driver nie racist cam die..kecewa sungguh aku ada lagi manusia racist cam nie..rasa nak terajang laju2 pon ade...dah tua tapi tak menunjukkan contoh yang baek pada orang muda..n how do you expect me to respect u..aku memang jaki(menyampah tahap gaban) kalau nampak driver nie...memang tak senyum ape kalau ngan die..(BTW..aku memang payah senyum sket kalau ngan owang tak kenal)

alkisah sampai kat satu bustop tadi..naek sorang pakcik tua..orang asli..aku tengok pon kesian gile..jalan pon slow je..terketar2..dia nak turun lebih kurang 3km dari tempat dia naek bas tu..tau driver tu kata ape?

google...lebih kurang gini la tuanya pakcik berbangsa asli tu


"u jalan kaki la slow2 sampai jugak!apa lu ingat nie bas main2 ka..mau naek kena bayarla!jatuh sana sapa mau jawab?"

aku dengar menyirap!fine!pakcik tu tak bayar tambang..but where is u're humanity?orang asli macam2 privilege kerajaan bagi..sebab nak bantu diorang maju..ko sape nak marah pakcik tu cam tu dem busted punye driver..aku usha dari jauh...lagipun bas tu tak penuh pon..apa lah salahnya bagi je pakcik tua naek..lagipon tak jauh pon tempat die nak turun..kalau jalan kaki ye la jauh....bongok!sedangkan pastu die leh rilek borak baek2 dalam bahase ibunda die ngan passenger yang laen sebangsa la ngan die..wadehel!

tapi pakcik tua tu wat tak paham je duduk seblah sorang aunty chinese..n guess what!aunty tu tolong papah die duduk sebab tengok die terketar2 jalan ke sit...sementara driver dem tu duk membebel...

masa turun pon aunty chinese tu tolong dia...naseb baek masa pakcik tu turun driver dem tu tak membebel..kalau tak memang aku baling dia ngan kasut..(haha..bajek berani sangat..padahal mengumpat dalam hati je)

so..ape aku nak cakap kat cni..come on lah Malaysian..kata nak praktik kan satu Malaysia..perlu ke nak racist2 camnie...kalau aunty chinese tu leh tunjukkan sikap 1 Malaysia why nye driver tu wat perangai dem camtuh?!gila aku memang menyampah manusia camnie...skang taun berapa uncle!!nak ke peristiwe 13 mei berulang?cissss..

kan dah emo..so pengajarannya..xyah la racist2...tak elok pon..kita duduk satu bumbung negara nama Malaysia...n Malaysian don't act like dat!

p/s: kalau aku tak duk jauh dari driver tu memang aku sound die tadik..serius!muahahhaha

cerpen: aishiteru #7

assalamualaikum n evening kwn2..=)

mengumpul segala kekuatan je nak sambung citer nie....tak bape sedap badan+asik nak merabak je...tengok pembace setia komen kat entry sebelum nie rasa cam berdose je tak sambung ye dak..heheh...


AISHITERU: EPSD 1EPSD 2EPSD 3EPSD 4EPSD 5EPSD 6


Ai menghidupkan enjin kereta...penat benar dia hari itu..mahu segera pulang...namun baru sahaja keretanya keluar dari perkarangan pejabatnya telefon bimbit Ai berbunyi...pantas tangannya mencapai earphone...sambil tangan masih memegang stereng Myvi merah milik ibunya...

"hello..kedai keranda ah peng..mau order kerandakah?"

Ai melawak..dia tahu...panggilan itu dari shah..buah hatinya...

"kedai keranda meyh?aiya..wa mau order itu keranda ada manyak paku punya ada ka?"

shah tersenyum..gadis ini memang ada2 saja lawaknya...

"haiya apek..itu keranda apa mau bikin?"

Ai ketawa kecil..mahu juga shah melayan otak merengnya...

"itu keranda wa mau kasik masuk itu aman..pasai dia suda bagi hancur hati wa punya future wife maa...dia tada wa manyak senang hati maa..hhehe"

Shah cuba melawak lagi..harap nama aman tak menghilangkan mood Ai seperti selalunya

"hahaha..mengade ye!"

Ai ketawa..lelaki ini benar2 menghiburkan hatinya...bagus juga kalau benar2 boleh di lakukan sebegitu..fikir Ai...

'wat ape tu cam busy je my honey?" 

"tengah drive nie..balik dah kan...nak singgah kedai jap..mak pesan beli barang sket" jawab Ai..teringat pesan ibunya supaya membeli sedikit barang dapur ketika pulang kerja

"eh xpe ke cakap nie?kang eksiden menduda saya..hahah.." 

risau juga shah gadisnya hilang fokus pada pemanduan

"eh tak pe..dah masuk parking pon..cakap je sayang...xde la nampak cam noob masuk mall sorang2..hehe"

Ai mahu lebih lama bersembang dengan shah...mereka terus berbual..sambil Ai mencapai barang2 yang di pesan ibunya..sedang dia leka berbual dan mencari barangan..bahunya di sentuh seseorang..Ai menoleh..

"Aman!" Ai tersentak..

"Aman??" shah kurang dengar ulas kata2 Ai..
diam..Ai masih terpegun...

"sayang..you still there?hello???" shah cuba memecah kesunyian..tertanya2 kenapa Ai diam tiba2..Ai tersentak

"eh..saya still kat cni..err..awak..jap lagi saya call awak balik la ye." talian di matikan..

shah hairan...rasanya dia seperti mendengar nama Aman..atau dia salah dengar...

"lama tak nampak awak Ai...kenapa kurus sangat nie" aman cuba memulakan perbualan..tidak  di sangka dia akan bertemu Ai hari itu...dia benar2 rasa bersalah pada gadis itu...

"sorry..do i know u?" Ai menahan air mata...dia terus berlalu..barang2 yang sudah di ambil di tinggalkan sahaja..dia tak mampu melihat wajah itu..wajah yang telah merobek hatinya...

"Ai tunggu!" Aman cuba menahan Ai...dia perlu berbicara dengan gadis itu..sekali ini..namun Ai terus menghilang..

langkah Ai laju..dia tidak dapat menahan air mata...petang itu..di dalam kereta itu juga..dia menangis semahu mahunya...kenapa saat ini mesti aku jumpa dia..luka Ai seakan di guris2...

bersambung lagi..hahahha...nak balik dah nie...=p

p/s: bila la aku nak abiskan citer nie..cam dah panjang sangat n merepek je..heheh



6 MoNths

assalamualaikum n afternoon kwn2..=)

6 months already...

tears?
still there

wounds?
slowly recovered

memories?
dem like a ghost haunting me!

me?
lost myself already

environment?
still sucks!

him?
i wish he die sometime..hahahahha...(ya..i'm lying)

relationship?
err...what's that?wakakaka..=p

but i'm glad...i had to prove nothing to you...i'm glad...i don't lose my grade..i'm glad...my change keep progressing...n i'm damn glad...u not there to see me crawling in pain...

one last regret stuck in my heart..i wish!i tell her what had happen between us before..everything...so she will know..why i feel bullshit when she say "apalah daya saya..sabarlah dengan dugaan hidup"

just maybe..i'm not strong enough to tell her...n i'm so stupid coz i don't wanna ruin u're happiness...n the truth is..i ruin myself

i hope..u pray damn hard to god.. so that our history won't hunt u someday..karma...

i regret that i'm born with the heart that easily break...i regret that..i give you a lot of easiness in life...juz maybe..i love you so damn much...n i hate that fact...seems like forever..

6 months...

its good to be alive..its good i don't commit suicide or involve in homicide..its good i have things to do..

Dear god...

please give me...another thousands of 6 months...=)
so that i can achieve all my dreams
n erase all his memories

amin

p/s: harap tak sesat lagi

viRus+JaNji

assalamualaikum n pagi kwn2...=)

pagi tadi pakcu aku wat lawak lagi...haha...ari nie dari umah aku naek bas..then sampai bustop pakcu jemput anta g opis...sebab die kene gerak awal g keje cam semalam..tapi semalam die jemput guna van Gdex..(pakcu aku keje kurier Gdex) tapi hari nieee!!!die jemput aku naek lori Gdex..wakakka..aku nampak dari jauh hanya mampu ketawa....saje nak feymeskan aku letew kan..

sampai opis..opismate sume senyum2 je...hahah..aku gelak2..slumber gile rasa g opis nek lori..korang ade?hahahahha..=p

ari nie aku tengok opismate 2 orang demam..adek aku pon demam gak...kesian die..pagi2 tadi mak kate kalau tak daye takyah g skolah..tapi die g gak..mungkin die bosan takde sape kat umah kalau die duk umah pon...angah aku balik keje malam tadi konpem tido sampai tengah ari la...

aku lak dari ari jumaat ari tu tak sedap badan....pagi tadi pon rasa nak tarek slimut taknak g keje...=.='

cam ade penyebaran virus jep....haihh..janganlaaa sakittt..nak masuk bulan pose dah nie...adehh..

atau mungkin cuaca tak menentu 2 3 ari nie??

pagi2 tadi teringat lagu nie...tah nape...mungkin rase jelak+menyampah ngan janji...


layan ah..satu je aku pesan..janji manusia bukan suma mampu tepati..tapi janji allah..tu pasti...

p/s: tah bila mak nak bagi aku drive...takkan nak gantung je kot lesen...haihhhh....

Monday, July 25, 2011

sMiLe WhiLe u'Re heArt is eMpty

hyep

google image

smile while u're heart is empty
smile while holding back his memory
smile as the tears silently rolling down
smile as praying hard to god
as the spirit keep vanishing

why!
when it about to go
people keep asking
why!
its me who have to answer the questions
while he is the one who lie

GO!
please don't ask me again
i'm dying hearing his name
i'm dying telling the reason

i wanna stand strong
n keep smiling
although this heart is empty
meanwhile
life isn't just about him
its about me!

p/s: opis bau ayam goreng....ciss...sabo je la pose





teNagA

assalamualaikum n moning again..=)

baru selesai wat 2 3 keje...haih..tah napa ati tak tenang ari nie....

letih...badan pon tak bape sehat 2 3 ari nie...sakit badan..sabtu ari 2..lelah menyerang!adeh...=.='

mungkin sebab sejuk sangat ujan lebat hari tu...hmm..dah lama tak bersukan agaknye..tu yang datang balik...haihh...

malam tadik dah temper2..hmm..sebab xnak mende tu berlanjutan..aku duk diam...capai si red..kot leh tenangkan hati...walaupon cuma pandai 2 3 kord yang belom sempurna..manyak betoi tenaga terpendam bila tahan marah...petik se-das due..ciss..apesal bunyik cam hampeh...=.='

aku tarek cadar..menyemak betei cadar neh!...red aku letak tepi..bergumpal lah ko ngan bantal n selimut+cadar tu...huh!

hehe..red yang bergumpal dengan slimut n bantal...

aku tolak sume mende atas tilam ke tepi..sebab rasanya satu cara je leh wat aku duk diam leka tak marah2..hmm nak tau nape aku marah2..bace entry nie....aku capai barang2 kraf..tangan pantas gunting2..jait2...sumbat2...hahhhhh..diam pon aku...soo..pengaliran tenaga marah dah berlaku...tade sape jadik mangse....lega!...

dannnnnnnnn..hasilnyeee..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



4 ketoi monster n satu love...adeh..sakit pinggang..=.='

eheh!mende nie je leh distract aku...hehe...petang kang nak beli keychain ring plak..kesimpulannya...bila banyak sangat tenaga marah terpendam..kita perlu bijak menggunakannya...ehhehe...esok aku nak pos...monster2 nie bakal bertemu tuan mereka...=)

p/s: sepupu aku mak buyung dah meletup..anak ke 2..baby gurl lagi..hehe..xsaba nak g tengok balik kang!>.<






aMaNah iTu BeRat

assalamualaikum n morning kwn2..=)

isnin je lemau..lemau je isnin..adeh...=.='

pagi nie lambat g opis sebab kene naek bas..pakcu kene g awal..so xdapat nak hantar..cume dapat amik kat bustop je...style gile nek van Gdex g keje..hahahahhaha....=p

nie adek..muka tak mandi..hahaha

hmm..semalam malam aku rotan adek...yup..adek member aku yang mak aku jaga...geram!


gred die turun dari no 1 leh gedebuk jatuh no 5..tah nape..bile tanye ade masalah ke ape..kate takde...but bile tanye cikgu die...cikgu die kate die kuat berangan dalam kelas...risau...=.='

Lately die pemalas gile..macam2 alasan bagi..macam taknak blaja..hmm..betoi mak kate...pelihara anak yatim nie memang banyak cabaran...aku jarang marah die..sampai tahap kakde aku cakap aku manjakan die..hakikatnya..aku tak leh marah..kalau aku marah memang kene rotan la budak tu...aku kesian..sebab aku kalau rotan aku rotan sungguh...tade slow2..memang sakit la ko kat situ...

tapi malam tadi aku memang xleh tahan..latihan math n english yang aku suh die wat..die wat maen2..aku suh wat satu topik die buat half..bila kakde aku tanye dah siap belom kate dah siap..bila tengok die wat half je..die bagi alasan die ingat latihan belakang tu bab laen...aku diam..ushaaa je die dari jauh..aku tau die menipu...

cube tahan hati..kang makan lempang budak nie...then die sambung wat..latihan math yang half way tu...aku cek latihan english die...pastuh ade yang die tak paham..aku explain..aku rasa cam tak releven je soklan tu...ala korang tau tak..soklan yang tuka kan duit dalam unit RM ke unit sen..

contoh: RM1.00 = 100 sen

aku yang dah lama tinggal sekolah nie pelik ah..err..cikgu ajar ke mende nie..aku tanye kakde..sebab kalau mende nie xde dalam silibus aku ingat tak payah la buatkan...kakde pon tak sure..bila aku tanya adek...die kate cikgu tak ajar..hmm..aku mintak buku teks die sekali tengok topik nie BAB 1..

mustahil cikgu die tak ajar!geram lagi!...aku tahan..ok..xpe...mungkin die lupa..aku explain slow2..aku carik cara mudah nak bagi die senang kira mende tu..yela..dah kalau RM89.70 ko nak tuka dalam sen tak ke jenuh nak mengira...so mula2 aku explain camne mende tu nak dikire supaya die paham..then aku bagi cara senang...buang je titik tu..aku tengok die ye ye je cam paham..ok kene test budak nie..

aku suh die wat..walawey!!!...die kira punya berzaman..sah!budak nie berangan masa aku duk explain!aku geram gile mintak tangan....aku rotan!sekali..tapi kuat la jugak..pastu suara pon dah tinggi explain semula...kakde aku usha je..sebab die tau..aku dah marah sangat...kalau tak disuruh wat latihan..melangut la depan tivi tengok kartun je...blaja cam kene pakse...hmm..camane nak bagi die minat blaja aku pon dah mati akal..

lepas tu aku sound..latihan tak siap sampai 9.30 aku rotan lagi..die wat perangai..konon2 muntah..pening kepala..aku hamun...aku diam..tenaga marah memang banyak..bek aku diam je..last2 mak suh die tido je...

die nie amanah kawan baek aku miza...memang betoilah amanah nie berat....mungkin die dah rindu sangat kat miza...tah..kadang2 aku cuba nak faham..ape perasaan sorang budak 8 taun yang dah kehilangan ibu...n tinggal ngan family angkat...mak n ayah tak penah beza kasih sayang..sebab tu kadang2 aku nak marah tak sampai hati..aku taknak die rase terasing...

tapi bila pelajaran die merosot....satu umah pening kepala..sebab die bukan tak pandai...dari darjah 1 selalu dapat no 1...atau kami nie terlalu menekan die?aku tak rasa die ade masalah besar sebab kalau maen game..tengok tv xde lak pening ke muntah ke...haih..budak2...

korang rasa ape aku patut wat?aku taknak die stress sangat..tapi bila bia...die lalai terus...yang paling utama aku taknak kecewakan sahabat baek aku...die pon dah sekian ngan tanggjawab pada anak2 n suami...tak akan aku nak beratkan otak die lagi ye dak?hmmm

p/s: line tenet putus2...huh!nak kene rotan jugak ke!!!!...=.=!

Sunday, July 24, 2011

ExcuSes Are PoLite wAy of RejecTion?

assalamualaikum n afternoon kwn2..=)

selamat berhujung minggu..aku baru jep lepas siap kemas umah..standed la anak dare comel cam aku memang tade keje laen lah kannn...(hakhakhak..terlebeh perahsan le pulok..>.<)

mak ayah bz cuci kete n moto sebab tadik g bersih2 kubor...kene tanah abis dah...bese la dah nak dekat ramadhan dah kan...huuuu..xsabau nak pose...=)

hmmm..semalam mesej2 ngan member baek teringat quotes nie.."excuses are polite way of rejection"

actually topik kitorang bincang bedue lebih pade relationship...guy stuff cam tu lah..bese la kan pompuan kalau dah borak tak mengumpat laki itu pelik...hahahhaha....mungkin la kot...ke aku je cam tu?hahahah.=p

ini pendapat aku la..sebab aku memang suke buku "he is just not that into you" tu n selalu di tanye gak pendapat2 tentang simptom2 lelaki tu minat ke tak kat seseorang..hahah..cam aku nie teror sangat becinte..padahal loser jugak...wakakaka....

bese kite dengar...kadang2 bile bf or lelaki yang korang crush sangat tu give excuses cam busy lah terutamanya bila tak angkat kol..or tak reply mesej...its a polite way to tell you that..."i'm not really interested on u" tak caye?

its for u to think bout it..maybe memang wujud sesetengah lelaki yang tak suke nak mesej..kol sekali seari dah ok...sebab memang die bz gile..tapi nak caye...kene tengok situasi gak kot...tapi kire logik laaaa...if he is sooo damn in love with you gurls..he would try as hard as he cam at leastttttttttttt..call u once in a day....or at least replying u're text to inform u he is doing something..

mende camnie bese jadi for long distance relationship la..kalau dekat lak...bile nak jumpe..pehhhh..manyak benau alasan nye....hah!trustttt me...he is avoiding you..face the fact!

i know..ade certain guy yang so islamik..kalau boleh taknak jumpe selalu..elak maksiat...xnak mesej selalu elak maksiat..but too trust this kind of reason...kene tengok guy la jugak..kalau jenis yang semayang pon ronggak2...haaha....how can you trust this kind of reason?kalau nak elak maksiat..g pinang terus kawin end of story..wat yang wajib sudah....ngeee..ye dak?

hmm..nak kate aku nie teror sangat..memang lah tak...but dari ape yang aku dapat dari pengalaman kawan2 n diri sendiri...memang betoi laki kalau banyak sangat alasannye..the best thing to you to do is walk away..n find another guy...err...or live u're life single n happy..its your choice..

ahah!merepek ape dah aku neh....tah...ini cuma ape yang aku fikir...kalau salah...correct me ok?=)

hope this will help who need it....ok ciao!

p/s: tetibe tak sabar tunggu hari isnin....ahahah...>.<

Saturday, July 23, 2011

LaPorAn CuAca sLumBer StyLE

assalamulaikum n evening kwn2..=)

petang suda...bersama lagi ngan cik qiqin dalam laporan cuaca untuk berita "kau hantam la labu" petang ini..(gagaga...start dah merengnye ini budak=.=')

oh!cuaca di tempat anda2 sume camne?cuaca di karak jalan puaka masih ujan sejuk2 sedap tido berselubung nyahhh....aww...hheehhe..=p

di tengahari nan indah tapi ujan lobat tadik..omak den puan munah ajak den masak...nak masak tomyam katenye....tongah den ngan mak den sodap menyediokan bahan2nyo tetibo jeng3...pangggggg!!!!!!berjoget omak den tokojut(ok tipu)bunyi cam ado mondo jatuh(mak aku tekejut sebab ade bunyi kuat cam ade mende jatuh)

lalu di pekiknyo.."banggg...apo bondo yang jatuh tuuu..." lalu di sahut ayah den dalam bahaso pahang sebab omak den yo owang nogori..."xde mende jatuh ehhh....awak dengo celah mane plaknye mende jatuhh??"

tibo2 time omak den jongah dapo............(dapur umah aku ade 2..satu dapur tempat makan satu dapur tempat masak..mak aku dari dapur tempat makan g jengah dapur tempat masak)

atap umah den dah tocabot!huwahhhhh...kuek bona angin eh...

hehehe...adeh...korang paham ke??..ngade tau cik qiqin wat ulasan cuaca bahase nogori(*wink*wink*)
ehehe...ok2...sambung2...dah tercabut atap umah aku..basah abis la dapur tu..tak dapat le nak masak...

nie keadaan depan umah...lebatt kauu ujan..

buai tu bergoyang2 sendiri..angin kuat...seram mak tengokk nyahh

pokok tu pon senget2...ayayai....=.='

terpakse la aku ngan mak aku lepak jap tunggu ujan reda..memang kebanjiran dapur umah aku...sabau je lahhh....skang nie pon still ujan lagi...cuma dah reda sket tak lebat n angin kuat cam tadi..petir pon dah tade..

eh?nie laporan cuaca ke ape neh?hakhakahak...ghasakkk lah bak kate cik epal ye dak?ngeee..

dah le...si a'an comel dah tak comel sebab dah berak!ciss...time maen suma nak maen..time berak aku lak kene cuci!derhake betei adek2 aku neh...haihhh...ok ciao..

p/s: nak kua beli barang kunun nak try resepi baru...tapi ujan plakkk..adehhh..=.='




saB aLip too...

assalamualaikum n morning kwn2...=)

ye...sab alip too ialah sabtu...(mazhab mane aku blaja neh..=.=') hahah..korang wat mende?...aku cam bese la..tade mende sangat nak di buat...nak g berjimba sakan..duet tade...haihhhh~~

pagi2 orang bangun bising2..aku tarek slimut...hari2 bangun awal...sabtu bangun lambat la plak..eehhe(cover line)...kire awal la tu kalau aku sudi nak bukak mate kui 9 lepas tido after subuh...bersyukurlahh..hahahah..

ayah g amik anak sedare die...dak comel nie memang mak slalu amek pinjam wat maen..ehhe...saje2..sebab aku dah tade adek kecik yang jenis pelat2 n pakai pampers...

sedang mengajar aku camne nak improve muke inesen....hehehe

a'an nak kuah..ehhehe..dah pandai mintak2 skang...shomel!...(dem)

memandangkan baby bro ku balik..oyeah!itu yang kte mau...malam tadik borak2 pasal awek...da beso adek aku nie...aiyoh..terasa diri begitu awet mude sekali..gagaaggag....pas sarapan baby bro duk mengodek si red..nak blaja jugak katenye...

baby bro yang dah beso gedabak ngan red angel kesayangan ku..hehe..

ok jap..ape motip aku?haha..cam tade motip je entry nie...tade..aku tatau nak wat mende ini hari..balik2 house chores...nak dating boyafren tade..tett!!..kahkahk...nak kua wallet ade 10 heng..huh..misekin beno rasenye...

mungkin ade baeknya aku follow wan aku g masjid..atau potong rumput depan umah..atau carik pasal ngan kucing ayah..atauuuu...err..agak2 kalau aku lepak atas pokok rambutan umah wan...ade lagi tak mak2 yang sudi pinang aku untuk anak die?ehhehe..

kesimpulannya..aku tade mende ilmiah nak share n hidup aku memang bosan..adeh..=.='

oh BTW..thanx pade yang sudi menyinggah n mem-follow blog aku..nanti aku usha korang balik ye..(bajek feymes...=.=')

takpelah..selamat ber-sab-alip-too kengkawan...jangan melantak dorian memanyak sangat ye...panas badan melambung bil letrik cik biah..kaye TNB...adeh...amende aku cakap neh....=.='

p/s: pagi2 mulut dah bau durian..haha...haih...nek la darah tinggi mak aku cenggini..dari semalam die je duk balun durian tu..hmm..memang tak silap lagi..aku dapat genetik degil tu dari die...ayayai





Friday, July 22, 2011

TaFakuR JuMaaT

assalamualaikum n afternoon kwn2..=)

waktu rehat lom abis lagi..kat opis nie kalau jumaat rehat dari 12.15 sampai 2.45..amek kau..lama kan?ehheh..aku stay je kat opis...tak gi mane pon..nak balik tade transport..

Jumaat...BW tadik tengok ramai gak kawan2 blogger yang post entry berunsur keagamaan..mencuci hati sume kan..tetibe tengok entry aku pagi tadik cam insap sket...hahaha...apejadahnya la aku melagho..(wat mende sia2) 

nak post entry cenggitu aku tak bape nak reti...so try gak carik2 kat blog2 laen kot dapat ilham ye dak?mane tau ilmu yang aku sampaikan ade owang guna...perkh...dapat gak kumpul pahale..ehhehe..

hmmm....nak post ape..nak post apeeee..nak postt apeeeeee......????????

"Ya Allah, jika segala kesusahan dan keperitan ini mendekatkan aku dengan-Mu, janganlah engkau mengurniakan aku kesenangan dan kemudahan kerana aku takut aku akan jauh dari-Mu lantaran kelalaian dan kealpaanku."
sumber: iluvislam.com

jumpe nie kat website iluvislam...bape kali dalam sehari kita ingat tuhan...(tetibe tau nak tulis ape kan..ehehe)
tah...aku rasa untuk aku...time susah baru nak ingat tuhan ye dak?time pipi di lempang dengan dugaan...bahu di hempap dengan kesusahan baru nak ingat ada tuhan tempat mengadu...hmm..angkuhnya kita...i mean aku la jugak

hidup tak akan berhenti dengan ujian...yang membezakannya cuma darjah kepayahan yang perlu di lalui...

23 taun hidup..aku rasa dugaan aku belum sehebat mak..sebab tu bila di landa ujian..satu yang aku ingat..kalau mak leh..nape tak aku...

ari 2 aku ade bace satu cite tentang seorang wanita yang kehilangan anaknya..nak anaknya kembali hidup..seyes aku tak ingat dari mana..sorry sangat..but isi ceritanya..bila si ibu datang berjumpa pendeta menyatakan hasrat die tu..pendeta tu suh die cari rumah yang penuh dengan kebahagian..tak penah ade kesedihan dan kepayahan...

tanpa banyak soal ibu tu g cari..n dalam perjalanan die mencari tu die jumpe ngan macam2 kesedihan orang..n die membantu setiap orang tu sampai die lupa yang die sedang bersedih ngan perginya anak die...n die merasa kebahagiaan bila die dapat menolong orang ngan segala kepayahan tu...=)

apa yang aku dapat dari citer 2...bila kita sangat2 sedih..bila kita sangat2 kecewa n terbeban..kebahagian tu akan datang bila kita mula memahami paling tidak merenung kepayahan orang lain...kita tidak akan rasa keseorangan n kekuatan tu akan terbina sket2..tu yang aku cuba apply

tah napa..kadang2 ade member2 yang suka ngadu masalah kat aku...mungkin aku suka nak dengar..=)

walaupon aku tak dapat nak tolong sangat..tapi ada masa..kata2 nasihat tak seberapa aku wat diorang feel better....n guess what!i feel better too..sebab sume tu distract aku pk masalah aku sendiri...

tak lupa..doa n redha...satu je aku pegang kuat2...kata2 lecturer aku n ade aku jumpa kat blog terfaktab ari 2

LIFE IS UNFAIR...BUT GOD IS FAIR...

ayat "bergantunglah dengan tuhan dan bersabar" memang cliche...balik2 tu yang kita dengar bila ngadu masalah kat orang kan?tapi trust me..it works!

soo...untuk jumaat yang penuh berkat neh..n hari2 ape pon.......peeps!chill n always depend on allah k!he will never broke u're heart..=)

p/s: apsal aku ase rase dizzy2 je nie...adeyyy





mEraBan teBeng KuasE DUe

assalaaamualaikum n guddd moningggggg kwn2..=)

oh!hari yang cerah adalah hari yang seswai untuk meraban tebeng tahap cipan nak beranak...dem!ape aku merepek!

pagi2 angah aku dah memekak...adey..sejak bila lak mamat nie bangun pagi aku agak konpius di situ...suh aku bangun sarapan..apejadah adek aku neh...ko lupe ke bro!..aku takleh sarapan pagi nanti jadi penunggu jamban dow!hakhakah...rajen bebeno die pagi nie..mungkin semalam berjiwang sakan ngan awek die...mungkin..siap kua beli nasik lemak n goreng telur untuk sume owang..magic gile..@.@

aku yang dah lama tunggu masa nak menganjeng die atas sebab die suke menganjeng aku...bangun dengan taek mate lom cuci..amik hp..dannnn

sorry pic ce haram sket...

Dialog:
aku:ngah2..cepat ngah..aku nak amik gambo ko nie...
angah: ok..(sambil wat peace)
aku: mak bukan slalu angah masak mak..fuyooo..(cakap ngan mak aku yang duk blakang aku..sambil kesat taek mate...wakakk)
angah: ampeh ko kak!
mak: hahaha..(hanya mampu ketawa)

hahahah...sebab aku terharu gile die gorengkan aku telur..soo aku tapau je nasik lemak tu g opis..tengah ari kang la aku makan ye...

kesengalan hari ini diteruskan bile contact lens aku wat hal xnak lekat kat mata...dah hamun sangat..aku amik keputusan nekad pakai spek je g opis...lantak ah nampak nerd ke...cam cikgu bahase inggeris yang garang ke..aku tak peduli lagi..ehhehe

sedang meng-cover bibir yang terlalu sexy..wakakka..>.<

sampai je pakcu aku..ok!jom g opis!sambil dengar sinar pagi..pakcu aku memang suka sangat dengar sinar pagi...melalak2 lagu pohon cemara ke ape tah tadi ngan pakcu aku sambil suh die kejar traffic light nak dekat merah..hehehe..sambil menyumpah2 kete depan lambat sangat..hehehe...nie la jadi setiap kali sehari selepas aku merabak kesedihan...situasi bangang akan terjadi..ehhe

tetibe ngah sedap dengar sinar pagi...dj tu kate.."so mari kite dengarkan lagu rayuan di puncak genting nyanyian alleycats"..dem!aku gelak bhai!...aku cakap kat cu aku..tak penah tau pon lagu nie ade..hahaha...lalu sebab aku nie memang suke wat perangai mangkuk ayun cap sotong...sampai je opis..on lappy...bukak fb..bukak youtube...lalu aku ponnnnn

hahahah...ayam tak perangai aku???kahkahkahkahak

hahaha..nie sebab aku kapel ngan die masa aku ngan die same keje kat genting lepas STPM dulu...hakahkahka...tah pahal aku ase aku sangat comel..erk!motiffff???????

maafkan lah kebangangan aku pagi ini...ngeh2..jom layan lagu neh...




muhahahhahah.....err...agak2 cukup dah nie nak cover line merabak cam budak lembik semalam kan?kn?aku ok...akku okkkkk..akuuuu okkkkkk...ehhehe

p/s: esok cuti!oh yeahhhh!!!!baby bro balik....hehehehheh




Thursday, July 21, 2011

ReBah

assalamualaikum n evening kwn2..=)

google image

balik tadi dalam ujan...naseb mak jemput nek kete kat bustop..tapi basah la jugak aku...kepala lak memang dari kat opis dah pening..balik2 memang aku terus rebah atas tilam...dah tak daye rasenye...kepala otak masih terbayang apa aku nampak masa dalam bas OTW balik tadi

tengah aku kusyuk sembang on the fon dalam bas tadi..aku rasa aku nampak die..ye dia..die yang menghancurkan hati aku 5 bulan lalu lepas menyulam janji separuh nak mati 3 taun...dem!=.='

aku kenal sweater tu..helmet tu..n moto LC tu...aku yakin tu die...sebab wajah die nampak jelas sebab die bukak wiser helmet die...riak muka tu...aku tak penah lupa...dah 5 bulan lebih aku tak nampak die...last bile sama2 nek bukit freaser..........lepas tu..........

doa aku di makbul tuhan sekali lagi...

ya allah jika perpisahan nie demi kebaikan aku dan dia...semoga aku mampu menelannya...

tapi saat ini izinkan aku rebah...izinkan aku merasa lemah kerana demi tuhan yang esa..inilah pertama kali aku benar2 jatuh cinta...namun mungkin cinta ini tak kau redhai..lalu aku mohon tuhan...redhailah aku untuk menjadi wanita berhati kental...

pada dia yang semakin bahagia...semoga kau dapat apa yang kau cari

p/s: terima kaseh kerana mengajar aku....fairytales are not for me