geng budak slumber

Thursday, June 30, 2011

cerpen: aishiteru #1

assalamualaikum kwn2..=)

amik ko hapdate laju2..gedik an blogspot wat hal tadik...okeh2..untuk entry kali nie..ayoh kite layan sedikit karya poyo2 aku..heheh


"awak anggap saya sape eh sebelum nie?awak betoi2 xde mengharap kat saya ke?

Ai hanya mampu tersenyum...dalam hati ketawa berdekah2...mamat nie dah confuse ngan perasaan sendiri letew...semalam yo yo ow je kate jangan mengharap kat die..ape kes lak anta mesej cenggini lak?masih lekat senyum di bibir gagah jari2 kurusnya menaip mesej...

"lah?nape lak neh?saya anggap awak kawan baek lah..awak gak cakap xyah mengharap kat awak kan..."

dia senyum lagi...biarkan..sape suh ko ego sangat kan..

"itu sekarang..dulu..awak xde mengharap kat saya ke?"

balas lelaki separa confuse ituh..Ai masih senyum..dem betei mamat neh..bisiknya dalam hati..ape lah motip beliau...kalau agak2 nak ajak kapel..ce cakap je ape masalahnya..bisik hatinya lagi..

"kan saya penah cakap...saya ada gak harap awak nie jodoh saya...dah awak kata awak nie laki xde mase depan la ape la kan...."

amik ko..bisik hatinya lagi..memang kalau dia tak berada di kawasan awam..tak dia mengagah diri menahan ketawa..sah!shah dah ade hati kat aku letew...kahkahkah....comel sungguh lelaki ini...sudah jatuh cinta tapi gagah tak mahu mengaku..mesej demi mesej bertalu2...mereka terus berbincang topik tersebut..hati Ai makin berbunga..lelaki sesempoi shah memang dah lama mencuri hatinya..cuma dia takut..shah juga akan mengecewakan dirinya seperti aman..bekas tunangannya

"wall post" di 'facebook' nya jugak di tenung..."ATI SY RASE XSEDAP!!' ...Ai senyum lagi...baginya shah sedang berperang dengan perasaan...seperti dirinya..teringat kerja gilanya 2 bulan lepas..

"bro klu wa ajak lu wat keje gila nak?

mesej permulaan yang di hantar Ai kepada shah...memulakan cerita mereka..saat itu..Ai terlalu tertekan..dunianya di rasakan terlalu sunyi...selepas memutuskan pertunangan dengan aman...kerana lelaki itu curang...tegar memilih wanita lain yang kononya lebih baik dari Ai..tah apa syaitan merasuk kepalanya petang itu..laju sahaja dia terfikirkan kerja gila itu..mungkin ini akan menganggu tumpuan otaknya dari terus mengenang kisah lama..dia harus gagah..

"keje gila camne tu eh?"

balas shah...ringkas

"jom kapel ngan wa sebulan..contract?mau?"

memang persahabatan Ai ngan shah cuma di alam maya..sempoi dan slumbernya shah wat hati Ai selesa dengannya..lagipun untuk minah sempoi macam dia..sangat mengelikan untuk dia bersopan santun dengan kawan2 lelaki..baginya..kawan baik lelaki harus dilayan seperti kawan2 perempuan juga...cakap slumber...dan berterus terang.....bagi shah pula..Ai seorang gadis yang kelakar..kata2 yang bersahaja setiap kali mereka bersembang di ruang chat "facebook" kadangkala membuat shah ketawa sehingga menepuk2 lantai..ada2 saja lawaknya...ada masa dia di katakan gila oleh teman serumah...

bersambung.......

p/s:tetibe rase gedik ngan wat cerita..hahaha..hantam la labu....


MaRRiage LessOn By ciKGu MuNAh


assalamualaikum kwn2..=)

sementara ada idea better aku tulis je kan ape nan hado ye dak?

semalam otw balik pas anta mak sedara berubat kat satu umah...aku pon berdialog ngan mak..ok..jom kite masuk kelas "marriage lesson" by cikgu munah eh..ehhe


lokasi: dalam kete
watak: aku n mak
Topik: perkahwinan

aku: hmm..nape lah tiap kali pompuan je nak usaha lebih pertahankan perkahwinan mak?
mak: tah..kalau mak..xmain lah mandrem2 nie..lantak la..dah kalau laki gatal sangat...g lantak sana..bukan mati xde laki..(jawab mak aku emosi)
aku: camnie lagi takut lah orang nak kawin mak..cam xde laki setia je dalam dunia nie
mak: perkahwinan..standed la kakkkk..kite tataw..mungkin mula2 kite tengok dia baekk je..pastuh dipertengahan jalan tuhan nak duga..laki wat hal...
aku: hmm..mak doa la akak jodoh ngan orang baek esok2
mak: sebab tu mak selalu cakap...bia kita ade kerjaya...esok2 laki nak begitu begini kat kite..blah je...padan ngan muka die..mak senang je kak..wat hal ku tinggal sehelai sepingang je..
aku: hhaahha( cover cuak..mampos kalau mak aku tinggal bapak aku betoi2..)
mak: tah la kak..mak doa yang baek2 je untuk awak..tapi wat mase nie awak xyah la nak trauma2 ke ape ke..bina kerjaya..itu je mak mintak...nak kawin bia awak rasa dah ok..mak tau awak rasa ape
aku: (wat rilek walaupon dalam ati rase cam dah nak menetes ayo mate) yela mak..

keadaan sunyi kejap pastuh..hehe..aku wat2 mengantok padahal menung jauh..aku takot..jujur aku cakap..aku tak sedia nak tanggung beratnya responsibility sebuah perkahwinan..sebab tu..aku cuma mampu senyum bila tiap kali orang cakap kat mak aku..
"bermenantu la awak tak lama lagik mai...(nama mak aku maimunah) anak dah besa ha.."
aku senyum kelat sambil jawab dalam ati
"kalau makcik leh bagi saya sorang laki yang takkan curang n jamin sebuah perkahwinan yang tak akan ada masalah..saya kawin!"
eheeh..berangan lebih...mana ada perkahwinan xde masalah kan..

p/s: mak wat ayat sedih bila aku kata nak berjimba ngan cu sabtu nie...=.=' saje nak psiko aq xbagi kuaberjimba la tuh..adehhh....

KisAh SaTU MaLAm Yang Tak BApe SeraM

assalamualaikum kwn2..=)

ari nie gotong royong kat opis....diorang nampak cam busy...so sementara diorang duk makan neh..better aku hapdate jap sebelom leh mengoffer diri nak tolong pape keje...xkan nak jadik pemalas lak kan..ehhehe...

semalam pas maghrib mak ajak teman die....bawak mak sdare aku neh g satu umah untuk berubat...hmm..tipikal malay..bila laki wat hal...mula la nak g jumpe bomoh la bagai..walaupon laki tu xkene buat dek orang pon....tah la...nape tiap kali asek pompuan je usaha lebih nak pertahankan rumah tangge...kadang2 aku sedih ngan fact nie...

balik tu..mak kate die lapo..dapat lak...bola malaysia lwan taiwan semalam dah terlepas half way..mak aku nie suke tengok bola..sampai depan the store sempoi je die ajak aku makan chicken cop sambil tengok bola...tetibe aku terasa cam..aku nie anak laki dia n mak aku tu dah tuka watak jadik ayah..hahaha..bukan style orang bujang ke lepak kedai tengok bola neh..hkahakhka..hantam lah mak...sekali skale layan perangai mak aku nie best jugak an..hahah

kafe nie depan the store bentong tuh

haha...sempoi x mak aku wat muke bajek seyes tengok bola?hheheh

berjaye meng-hana tajima kan diri malam tersebut...

sambil tengok bola yang dah separuh jalan...dah 2-1 mase tu...tunggu le chicken chop yg memang menguji kesabaran lambatnye...dugaan tuhan di teruskan apabila..sorang pakcik cube mengusai tivi umpama die je nak tengok tv tu...saba je lah..=.='

mintak lempang kan pakcik kan?kan?

tambah lak leh je anak tokey kedai tu membebel bosan tengok bola nak tuka channel tengok gusti..ye nak kene gusti ini budak..@.@



dekat sejam tunggu chicken cop maka sampai lahhh...naseb tengah tengok tv...kalau x haruslah aku ajak je mak balik...

ingatkan lambat sampai dalam keadaan yang panas2..tapi sejuk okeh..aku pon tak paham ape lame sangat nak sampai meje aku...nampak sedap?oh!..aku prefer chicken cop kat kafe tradwin UUM...mungkin sebab aku xbape suka isi belah peha...agaknye lah kot..tapi aku rasa chicken cop nie ade satu rase pelik yang tataw nak di explain kan camne..yang pasti..rasenye so-so je..

total 2x chicken cop ngan carrot susu=rm27...hmm..ok la kot kalau dah teringin sangat nak makan..>.<

abis makan blah...tu pon pasal boifren mak aku dah kol tanye bile gurlpren die nak balik..hahah..sabau je lah...seyes aku terasa cam orang bujang..bukan gegurl2..hahahha....seyes sejuk nak mati kua malam tadik..tataw nape aku rase sejuk gitu...mungkin kapasiti lemak berkurangan malam tu..ehhe...kene menternak lebih manyak lemak neh..hehe..pape pon sua dah ketat sket~dem..dudk rumah memang keje melantak je kan..


itu saje kisah satu malam yang xbape seram...ehheh...tipah tertipu bang..gagaga.....

p/s: sejak akhir2 nie aku rasa cam abnormal..=.='

Wednesday, June 29, 2011

hiDup DaN meMbiNa kePerCaYaaN

assalamualaikum kwn2..=)

salam isra' dan mikraj..pose ari nie?bagus tau pose ari nie..ehheheh..=)


pic nie aku snap semalam mase tengah tunggu bas nak balik..huh!menunggu bas semalam adalah seperti saka menunggu jagung rebus nak tumbuh...cam impossible nak muncul..terasa takbur tak g masjid dulu...=.='


hurm...aku tengok pakcik nie kutip botol aku renung tentang hidup..teringat kate lecturer klas nego aku dulu..katenye....life is unfair...bear the fact..hurm..betol kan...hidup nie memang tak adil...tapi tuhan 2 adil...sebab kalau sume orang dapat ape yang die nak..sume orang hidup senang...mana nak ade kaler dunia nie kan...bosan ah kan?kan?ye dak?

aku duk fikir..tah camana lah hidup pakcik nie..carik rezeki nak tampung hidup ngan jual botol tu sume..umo pon dah tua..mana la g anak2 die...*sigh*
betapa aku masih beruntung n patut bersyukur...

tiap2 pagi g keje ngan pakcu aku...n tiap2 pagi aku bau rokok...=,=' nak marah pon xleh...kete die...mula teringat....perokok pasif lebeh cepat mati dari perokok tu sendiri kan?...haih..ape nak buat...aku dah la semput...naseb aku leh tahan2 lagik...kalau tak...ke-hospital lah aku...=.=' hmm..

lately...i'm close to someone...sangat selesa with him...nak kata lebih aku tak berani..sebab aku memang susah tahap gaban nak caya orang dah..sangat!trauma sungguh2...aku cuma doa..jika nie yang terbaek untuk aku..moga tuhan tunjuk jalan..cam die tunjuk dulu..aku cuba2 membina kepercayaan..n seyely...susah nak mati..i'll doubt a lot of thing n sometime being a jerk keep comparing what i faced before with what he said...agak kesian ini mamat..ehhe..naseb baek die sempoi jep...takot2 berani cam aku gak..ehheh..ala take it easy lah...aku muda lagik kot..manyak peluang ag..hehe

tadi cu kate nak g tengok wayang sabtu nie..citer transfomer..wahh!!.aku rase like!this is it!ini lah masenye aku nak g berjimba!..hahah..aku ase nak ikot..but lom decide...tapi memang rasa nak sangat ikut...xde bf bwak tengok wayang?sooo whatttt!! bapak sedara pon okeh!..haha...sepupu aku pon katanye nak join jugak..hah!kan meriah tu..hehhehe...

so..rasenye minggu nie kene jimat belanje...ehhehe....>.<

p/s: agak2 kalau aku suh ini MR.rockers g Mines klu nak jumpe aku dia datang x?hmmmm



Tuesday, June 28, 2011

Raja MusAng?

assalamualaikum kwn2..=)

urgh...letih mate aku g tepek secekalnye kat blog brader leplep..dari semalam aku duk mengodek blog beliau..seyes sempoi..lebih kurang cam zackzukhairi tapi master sket lagik..>.< tataw lah aku puji lebeh nie sebab memang beliau sempoi atau nama beliau yang sama cam ex bf aku..hahaha..agak pathetic di situ..hakhakhak..

hee..tu intro..juz nak share jep...sebab blog beliau telah membuatkan diriku yang loser nie tetibe dapat mood supersempoi walaupon terfaktab dalam cinta 5 bulan lepas..hahaha....dah terpengaruh beno dah aku ngan mereka2 nie....>.<

melampau dah intro aku neh...tade..aku nak citer nie mende laen...ari2 aku balik keje naek bas....yeah..aku memang suka naek bas..(alasan lesen xsettle2 lagik>.<)
so sepanjang jalan aku akan nampak ramai duk sebok jual durian....kat tempat aku nie kalau dah nak mula musim durian memang meriah cenggini la..manyak je ko leh nampak cina2 duk jual durian tepi jalan...kenape cina?sebab kebanyakkan kebun durian kat sini dah jadik hak milik diorang...tah ape hal jangan tanye aku..hehehe...then yang wat aku ber monolog sengsorang bila aku duk tengok diorang letak sepanduk la..kotak la...nak promo durian diorang berbunyi.."musang king" harga bla2..murah bagai lah...then aku duk garu kepala...erk...mane g D24 yang peymes dulu...ape jenis durian lak musang king nie...bila lak musang ade salasilah keturunan ngan buah lak?aku monolog dalam hati...kang cakap sorang2 orang kata aku gila lak..nak lak pompuan comel cam aku kan..hahah

then aku pon gigih la men-google sebab xnak batak sangat kalau tetibe orang duk tanye aku menatangnye durian musang king...malu la aku bhai..hahahha...kene la jadik awek up-to-date ngan situasi semasa..baru amerika ye dak?hahahha...

pic di cilok dari sini 

dapat le sket info..wahh..terasa cam..baru nampak dunia pon ade aku neh..hkahaka...>.<
padahal mende tu ade je besepah depan mata..erk..tetibe cam kecur air liur..aku da lame xmakan durian neh....ade gak batal pose aku nie kang..hahahha

cilok di tempat yang sama

xnampk korang klik le bagi beso sket..oh..baru le ku tahu musang king nie nama islamnya durian kunyit..hahaha...siap asal usul tu ha..ehhehe...terbaek di situ...khabo nye jgak durian nie rase nye lebih sedap dari D24..n haruslah durian nie harger nye lebih mahal an...tu info kat atas tu ade bawok2 la bace yek..xkan tu pon aku nak hajau kan..hehe

pape pon...mencarik info pasal ini musang king telah mengurangkan pahala puasa aku...ciss...memang wajiblah aku kecur air liur...bukan maen kuningggg die punye isi...nampak juicy gile kot..(drooling) astagfirullah...hahahha..batal gak pose aku nie kang.....hahahha

ade can balik nie aku wat muke innocent mintak ayah aku belikan..ehheheh....upah orang pose..boleh?gagaga...konpem adik aku kakde bengkak je ngan aku kan...pastuh kate..."yelah anak ayah~~"..hahaha..jeles letew..ape xkan ko je kot nak sapu suma kaseh sayang ayah kannnnnn kakde kan...hahahha...

udah2 le tu citer pasal durian neh..kang memang batal jugak pose aku nie kang..haha..tapi!sebelum aku mengakhiri entry kali ini..moh le kite menghayati keindahan rupe musang king a.k.a durian kunyit neh


slurpppp...adeh..drooling....>.<

wajib aku gedik mintak kat ayah aku balik neh..no excuse!atau aku merajuk membawa diri lari keliling umah..haaaahahahah

p/s: ehhehe...aku memang hantu durian..sape tak suke durian sile tuka kerakyatan anda..hahahha..sentap x?hahahha.=p

Monday, June 27, 2011

biLA keciK seBok NaK jadik SuPerHero

assalamualaikum kwn2..=)

tade keje..bosan...tade keje...bosan lagi...ade unsur kelaparan kerana puasa ari nie...sabar2..sket lagik..>.<

kunun2 tadik punye excited dapat keje dari akak opis a.k.a kak jijah...mintak tolong laminate profile pekerja ngan mende ape tah..yang aku nampak 5 s gitu lah..

so kene la tunggu mesin laminate tu panas dulu an..then dah panas..aku pon gedik2 comel g kat mesin tu masukkan lah kertas yang nak di laminatekan...1st paper burok gak hasilnye..OMG...dah lame aku tak pegang mende alah nie....then kertas ke 2 and ke 3 dah cantekk..maka aku pon senyum bangge sehingga kembang lobang hidung dan senyum 18 harakat....

hehehe...masuk paper ke 4...ngan muke bangge umpama otomen yang berjaya mengalahkan resakse sotong yang sangat di benci....1 minit..2 minit 3 minit..ait?apsal kertas nie masuk xkua2..ahhh!!sudah!!..mampos...lalu ngan penuh kesopanan dan ketatasusilaan aku pon menjerit comel2 sopan..."alamak..tulun~~nape neh..' dalam hati gelabah ayam..sambil menyumpah..(vavi toi mesin nie saje nak jatuhkan reputasi aku..dem3..!!)

erk...kertas aku masuk tu bantai bergulung tak mau kua dari mesin tu..dengan sopan aku tutup suis...dalam ati memang rasa cam cinabeng punye mesin saje nak rosakkan imej sopan aku....aku rebus ngan megi gak kang..!!haihhh..

kecoh jap opis angkara perbuatan terkutuk aku itu..hahahhaha....naseb baek datang incik penyelamat pengatekan mesin tu memang dah rosak n penah wat hal sebelum nie..gagaggaga....ok selamat reputasi aku..mesin tu salah okeh..bukan salah aku..(nak salahkan mesin jugak..>.<)

di pendekkan citer..maka mamat seblah meje terpakse la membaiki mesin tersebut..ehhehe...go adha go!..

gigih diorang membelek mesin yang dah aku durjanakan...ehhehe



incik adha duk tekun membuka segala tok nenek skru nan hado..hahha


oh..di bantu pula oleh incik penyelamat a.k.a azizi..hahaha

jangan marah eh korang..tak pasal2 korang kene repair menatang tu..hikhikhik.(ok rase cm comel la tuh kan..=.=')

nie la masalahnye bile kecik2 penah bercita-cita nak jadik superhero...semalam aku patahkan sepit rambut sendiri..dah xleh gune..berkecai mende alah tu...naseb baek aku ade spare..cisss....
nak wat camne..terlebeh kuasa la plak..hahahhaha....aku tak salah kan?kan?kan?
mende2 tu yang salah..saja nak jatuhkan reputasi aku sebagai gadis yang sopan lagi comel..wakkakaka..=p

p/s: pada mak2 metua jangan takut nak bermenantukan aku..aku tak besalah..hahaha(puppy eyes)

sOmeTimes I just tired

assalamuaikum frenz..=)

i'm not sure if i had any of my entry fully english...but now i feel like using it in this entry..bear with my broken English n grammar error..it been a while i don't use it...quiet a while...

i miss all my craft..my sewing craft..oh.. i never show it rite...hurm....i think i had delete all of the picture..huhuh...sorry..=.='

hmm...i'm considering a bit renovation in my blog...still thinking what to do...what to change...bit bored with the look know....for sure i'm gonna change the header..n put brand new tagline..hehe

hmm..sometimes i'm tired of people...truly tired..of their attitude..of their saying...sometimes....
yesterday got message from the faker n i'm like...duhh~~..whatever...u just don't worth fighting for...u just nothing for me..juz nothing

relationship always got me stress..got my heart keep frozen..just maybe...it had to froze forever...
juz stay like that n i'll be fine..juz maybe...
(OMG..aku terosakan mesin laminate opis...hahahaha)

ok..need some space...=.='

p/s: sorry juz sometime i got super excited...n always regret it


sUper conFuse

assalamualaikum kwn2..=)

selamat pagi cekgu!..ciss ari nie isnin...again..ade sape suka ari isnin...hah!hangkat kaki!!hah..kak tipah jaga..kain tu jangan selak lebih2..kene gam dari tibi kang..wakkaka...ok merepek..=.=

pagi neh..mulekan tugas ngan tolong download lagu kat opismate..apekah?hahaha..xpe lah..at least aku dah rase adapt ngan opis nie..diorang pon cam dah le join ngan aku..hoyeah!

hurm..lately..aku cam kene mengadap mende yang meng-confuse kan aku...sangat2 confuse...tuhan memang bagi peluang aku memilih sebaek mungkin sejak 2 3 menjak nie...hahaha..apahal plak budak eqin nie kan...hahahhaha

camne eh nak explain...hmm..bila satu saat...aku nekadkan hati...bila satu masa cinta datang menjengah lagi..aku nak keraskan hati...hahahha..poyo tak ayat?hahahhah...xde..kali nie aku tak leh salah pilih lagi,...penat buang masa....penat tau penat?hahah

lagik pon aku manyak mende aku nak wat sebelum aku nak commit ngan sape2..sebab aku rase aku manyak terlepas mende yang aku nak wat dulu bila terlalu commit...yang aku duk pk always him,..what the fish an...

so bila tuhan dah bagi peluang..lets just grab it lah an?an?
hurm...manyak gile plan ngan member uni dulu..tapi aku nak pastikan impian aku nak g bercuti oversea tercapai pastuh upload pic laju2 kat fb ngan blog...hahahahhah...agak hampeh di situ...

pape pon..lets choose wisely...the path of our life....and..stop dreaming eqin!

p/s: apekah aku sudah hilang sense of humor pagi nie?ah..entah..aku ade sense of humor kah?oh lupekan..=.='

Sunday, June 26, 2011

bAd Habit Yang ComeL

assalamualaikum kwn2..=)

pade pembace setia blog cikai nie..thanx manyak2 bace blog aku yang  tak feymes nie..huu..wa sayang lu sume!!..hahaha..ok..ayat nak diva je kan..haha.

entry nie adelah berkaitan perangai aku yang aku rase aku comel gila..hahhaha...(aku memang pasan..kan aku dah cakap)...gagagaga

lokasi: umah aku
watak: aku, mak aku, adik aku kakde n adam
situasi: kejadian berulang yang agak mangkok di situ..muhahhaa

dialog adalah lebih kurang cam  nie la agaknye..

aku: weh..korang nampak spek aku tak?
kakde: tah ko taruk mane tanye aku pahal
aku: adam tolong akak carik spek akak jap...tah mana lak akak letak neh..%&^&*^
adam: ok2
kakde: laen kali ko tambat (ikat) je kak spek ko..bak kate bapak ko.."tah mane aku spek nie berjalan!aku tambat gak kang..hahahhaha(gelak cam nak pecah anak tekak)
mak: aah kak...spek ko pon ko sorang je pakai..tambat kak tambat..wakakkakak(gelak gile babeng punye)
aku: cis...=.=' ^%^%%^%*^%^&

selepas semayang asar..

aku: wehh!!adeh..aku ase aku memang kene tambat spek aku neh...mane lak lagi die g..
kakde:hah carik! aku dah kate...kene tambat spek ko tu kak..wakkakakakkaka..(gelak lagi..gile2 punye kuat
aku:adammmm!!!tolong akak lagik..xnampak ahh~~..bengang betoi la
adam: napenya kak..hahaha..ok2 adam tolong lah nie
aku: kakde takkan ko xnmpak kot
kakde: lahh ko carik la...biar die adam..bia die carik sampai jumpe..(sengal kan adik aku..nak mengena aku)
adam: kak!tu kat baju kakde dia gantung kat leher
aku: bak sini mengong!!!..cisss..ko nak mengene aku je kan!
kakde: muahhahaha.,..kakakakkaka....wkakakakakka...hahaahaha

ok kang korang leh bayangkan tak situasi nie...seyes teruk rabun aku sampai kadang2 spek depan mate aku xnmpak bhai..n paling hampeh bila aku lupa mana aku letak menatang tuh....cisssssss!!yang adik aku kakde nie memang suke kalau dapat mengena aku..sekali due patbelas ratus kali..cisss..pastuh gelak cam nak kentut..sabau je lan kan kau kakde!

ni la satu bad habit aku yang aku ase super dem hampeh..leh menjatuhkan martabat aku sebagai pembuli utama lalu di jadikan bahan bulian..cisss..sabau..sabau..aku ase memang spek nie nak kene gantung kat leher..lens xleh nak pakai 24/7 kot...kang buta lak mate comel aku kann..hahah...ok pasan lagik..>.<
camne aku nak mengatasi masalah negare nie aku pon tataw..yang aku tau wat muke ketat cari spek tu tiap kali die ghaib!..kalau lah spek nie leh maen mizkol2 kan senang..tak pon leh menyahut time aku panggil...haha...kan?kan?kan?

p/s: boys sometime make me super confuse....kawan ramai2 pon kadang2 pening gak..haihhh...kawan bhaii...kawan..reti dok?haihh

PaRenting skiLL at Home

assalamualaikum kwn2..=)

harap xde yang menganggu aku nak hapdate nie..kat umah ni manyak sangat anasir2 yang tak diingini kacau aku time nak update blog..ade je yang xkene..cisss...

hokeh...today ngan jayenye aku jadik cekgu tuisyen xbergaji untuk adik kecik aku neh...hmm...actually adik nie..adik kawan baek aku mieza..mak aku amik n jaga die mase umo die 4 taun camtu..skang die dah darjah due..baru2 nie...die dapat markah exam...ape lagi..cam halilintar membelah bumi mak aku bising..mak aku jarang bising2...time kitorang kecik2 dulu die bantai je ngan hanger..tapi nie anak orang...salah bantai kang payah plak..so mak aku lebih gunekan pendekatan psikologi seperti membebel..hahah..bapak dem bile mak aku yang jarang bebel membebel..rase nak pecah gegendang telinge ko bhai..mane tak nye...markah adik nie manyak gak yang merosot..cekgu kate die kadang2 berangan dalam kelas..haih..adik2..

so atas sebab aku ni akak sulung yang jarang ade kat umah...mase aku praktikal nie mak aku nak utilize ah mase aku...die suh aku ajau adik aku...seyes..mengajar perlukan kesabaran..naseb baek anak orang..haha..adik aku dulu pon puas makan lempang aku..gagagaga...tapi eksen mesti kene lebih...rotan wajib ade kat tangan...hehehhhe....cuak letew kan adik kan..ggagaga

ape yang aku cube merepek kat sini bukan pasal adik aku yang markah merosot atau kemafiaan aku menggajar adik2...tapi..aku terfikir..(fikir lagi..aku memang manyak fikir) rasanya sebelum kawin...kite anak mude..(ciss xleh bla) kene blaja parenting skill.sebab ape..budak2 skang makin advance..camne ibu muda..pasangan muda2 nie nak didik anak supaya xrosak...ye dak?

kehadiran adik kat umah nie...sikit sebanyak bagi aku peluang blaja camne nak didik budak yang makin membesar..seyes adik aku nie bukan budak bese..bijaknye lain macam...mak aku sampai tak berani sepahkan majalah wanita die sebab adik penah tanye.."mak..pencegahan kehamilan tu ape"..haaa amik ko..hahaha..aku mase tu hanye mampu ketawa pastu larikan diri..kang tak pasal aku lak kene jawab..ahhahah..jahat!

kadang2 aku ade gak bace pasal parenting nie kat tenet n beberape bahan bacaan...susah gak jadik parent...cara kita mendidik akan efek peribadi seseorang kanak2 tu bila mereka dah dewasa...terutama bila ibu bapa kurang bagi kepercayaan pada kebolehan seorang kanak2...automatik die akan jadik sorang budak yang low self esteem and confident level...hmm..agak perlu teliti jadik mak bapak nie kan...

so ade tak readers yang dah kawin?leh bagi info sket cmne korang didik anak2?huu..bagi la ilmu sket kan kat diriku yang lom kawin neh...moga satu masa aku leh jadik parent yang superb kan..hukhuk( berangan sungguh)my parent?hmm..mak ayah aku punye skill aku xleh nak doubt...bejaya gak...kalau x aku mesti malas belajar..hahha..cuma aku nie je kurang belajar kadang2..degil..huhuh..tapi xpe..sebagai seorang yang makin meningkat dewasa..kita leh mendidik diri sendiri kan..cam aku penah tulis dalam entry nie 

pape pon...aku rase aku lom layak sangat nak citer pasal parenting bagai neh..sebab aku lom berada di situasi sebenar kene mendidik anak...aku cuma tolong mak didik adik aku...situasi mungkin sedikit berbeza..pape pon..pade kawan2 aku yang mana yang dah kawin n baru dapat anak...gudluck dalam mendidik anak keh!

p/s: kadang2..bila satu relationship tak di bebani ngan perjanjian mengunung lebih better...maybe...=)

Saturday, June 25, 2011

baHagia Bagi Aku

assalamualaikum kwn2..=)

camne ari sabtu korang?ada best?huu..aku ari nie kene tolong wan kemas rumah sebab paktam aku nak balik..lama dah die xbalik...BTW..umah wan aku sekakang kutu je dari umah aku..soo kene la merajinkan diri..kesian kat wan..umah tu dah lame gile tak berkemas..untuk ari nie..xleh nak ngadap lappy sangat..kang kene bebel patbelas ratus harakat ngan mak aku....nie pon die dah sindir aku kate takut pegang pinggan...jap ye mak..jap g akak basuh pinggan tu sume..don't worry..don't stress!

BAHAGIA BAGI AKU

                   google image


bahagia bagi aku
bila lepak atas buai dengan adik bongsu yang makin dewasa
nyanyi lagu aishiteru sambil menari gila-gila

bahagia bagi aku
biar selipar terpijak taek kucing
masih boleh bergurau mengusik kebengongan masing-masing
mak,ayah,adik2..sambil ketawa nyaring2

bahagia bagi aku
bila ayah tak pakai baju masak 'chinese food'
kunon nak turun ilmu resipi pelik sambil dia tunjuk perut

bahagia bagi aku
bila dengar cerita nenek dari pagi sampai petang
tentang hidup susah dulu waktu perang
terselit jugak peringatan tentang akhirat yang bakal datang

bahagia bagi aku
mereka masih bersama aku
biar saat kepercayaan mereka aku hancurkan satu masa dulu
saat cinta mengubah aku menjadi manusia alpa
sehingga tuhan ambil segala nikmat yang ada

biar di hujung jalan nanti
yang susah hati sendiri
yang mengalir air mata ini
biar aku hargai apa yang aku miliki
biar di saat akhir nanti aku perlu jua berdiri sendiri 
berdikari menjaga hati

ini bahagia bagi aku
ini ketawa bagi aku
biar tiap hari aku masih membilang hari diam-diam
masih menangis sembunyi-sembunyi
kerana aku tahu dunia ini tak akan pernah sepi
saat mereka masih di sisi


p/s: bila ada insan yang mengetuk pintu hati..aku masih tak berani menjemputnya masuk..kerana aku penat membazir masa...

meLaYangNya keWarasAn seOrang bUdaK degiL

assalamualaikum kwn2..=)

puas perah otak..puas wat muka ketat depan lappy...perhatikan sekeliling...renung diri sendiri..finally found somthing to bebel2...

aku degil..cukup degil...mak aku cakap..kalau aku rasa mende tu betul...aku akan terus mendegilkan diri..tapi aku gak lembut hati..ok pahal lak citer pasal aku lak nie..hahhaha..xde..tadi duk stalk fb heliza helmi...jumpa sesuatu yang memaku bijik mate rabun aku..

Lembut wanita kerana senyumannya,
Cekal wanita kerana beraninya,
Patuh wanita kerana kesetiaannya,
Sabar wanita kerana imannya,
Kasih wanita kerana belaiannya,
Lemah wanita kerana air matanya,
Ikhlas wanita kerana simpatinya,
Pendam wanita kerana cemburunya,
Sayang wanita kerana sikap keibuannya,
Tanpa wanita lelaki menjadi lemah,
Kerana wanita jugalah lelaki menjadi kalah..

oh lupa nak cakap..aku pon jenis yang banyak fikir...kadang2 mende xpatut fikir pon aku fikir..sampai rasa shot..hahhaha..so atas otak yang manyak fikir nie..aku kerah2...aku renung2...wanita jenis apakah aku...
eh jap..aku leh panggil wanita dah ke?hakhakhkahak..>.<

ada satu buku..adiah dari sorang senior..dalam buku tu..die kate...anak2 yang degil..jahat...xsemengah (xsenonoh)perangainye kalau makan hasil air tangan ibu yang tak semayang..hmmm..aku duk renung lagi..aku duk muhasabah diri lagik

kadang2 kite pompuan sibuk nak jadik cantik sibuk nak berjaya..tapi penah ke kite sibuk nak jadik wanita solehah..well..aku pon same...ke-tak matangan perhitungan wat aku lupa betapa aku perlu menjaga martabat seorang wanita...mahalnya harga wanita bagi aku pada kecekalannya menjaga maruah diri...menjaga nama keluarga..menjaga setiap tingkah laku...aku akui..aku tak sehebat itu..masih mencuba
ciss...ayat ustazah..xde..aku cume sedih ngan diri sendiri kadang2...dulu betapa aku takbur menegak benang yang basah pasal aurat..dan..pang!cam makan penampo jepun aku sedar bila musibah menimpa...well..kita manusia memang selalu kejam kan..kejam pada diri sendiri takbur pada nikmat tuhan..
okeh jauh bebeno dah mengelamunnye ini budak degil

tah la...how can i tell u all this wonder..all this thought in my heart...jauh2 dalam hati...aku berdoa..moga satu masa aku mampu menjadi wanita hebat seperti yang aku impikan...=)

p/s: betapa kita beruntung bila di beri musibah yang menyedarkan saat kita leka pada nikmat yang ada..

Friday, June 24, 2011

Tah Ape tAh

assalamualaikum kwn2..=)

sume orang da balik..ari nie jumaat so rehat awal...xde sape kacau aku hapdate blog..gagaagga..=P
fikir macam2 nak update ape..nak crite ape...nak bebel ape...kosong...boring...bosan..amik hp...text ena...text rockers...si ena reply...rockers wat bodoh..ciss...menguji aku ke ape?

dari tadi duk bace banyak kali komen2 status sendiri kat fb..duk mendalami si rockers nie punye komen (perlu ke aq wat cmnie?=.='hahaha)..okeh sape rockers?ehem...tak reti n ak criter..yang pasti ini makhluk suda ganggu sistem kewarasan aku...ciss

dari msg ngan ena..dapat criter faker yang aku duk bahasakan ari tu...terbaek dari ladang..rupenye faker tersebut memang superbitch!...selama die berkawan ngan kitorang memang keje die hasut orang lain n fitnah kengkawan jep..dem loser!..memang ubat terbaek ialah pulaukan faker nie...egt dah dapat balasan tuhan insaf..rupanya meningkat tahap superbicth die...xpaham2..korang gitau aku..ape yang orang jenis suke nak buruk2 kan orang...pura2 innocent..mengumpat member xde sebab...dengki ngan kebahagiaan orang lain nie nak dalam hidup die sampai sanggup berperangai begitu...sumpah aku tak paham..

adeh..lapo..tapi nak makan jap2 lagi je la...nak wat ape pon tataw...sumpah bosan..korang bace pon bosan dak?haihhhhhhhhh...

xpe...ari nie aku nak wat keje menunggu ag...urgh!!..idea!!!come on!!

p/s: apsal tetibe aq jadik stalker xmemasal tataw..=.=

Thursday, June 23, 2011

BaHagiA bAgi kaMu?

assalamualaikum kwn2..=)

camat pagi..=D
malam yang agak indah semalam..tapi aku duk mimpi pelik..aiyoh!

ok lets proceed with the topic yaw!hehehehhe...
aku suke travel by bus...tak kire jauh or dekat...its fun for me walaupun kadang2 ade gak aku maki2 bas or ugut nak bako je main opis syarikat bas tuh...hahahhaha...standed bhai..standed..time ko tunggu tade..time tak tunggu ade baaaaannnnnnnyakkk...memang la panas je hati kan....

semalam balik keje (keje la sangat) aku terus g bustop..tunggu dekat 30 minit bas sampai,naik,bayar,duduk diam2...settle...then ngah aku syok layan perasaan...naik la satu couple nie..aku rase orang asli...dari cara pakaian die..hmm..bawak anak kecik...aku memang xleh tengok couple bawak anak naik bas atau ibu mengandung ke...mak bawak anak ramai2 naik bas..memang aku jatuh kesian....lalu berazam kemas2 nak bejaya dalam idup supaya aku tak kena naik bas bila aku pregnant..bila aku anak dah ramai..bukan aku hina diorang..cuma aku rasa sangat susah diorang nak bawak anak lagi..barang lagi...aku faham kesusahan tu..

ok back to story...kat tempat aku nie...memang orang asli masih susah...masih di beri pelbagai bantuan..then aku tengok diorang..aku cuba faham...hidup diorang..diorang nampak sangat happy...walaupun cam susah...aku diam..aku leka..nak2 lak budak kecik tu comel!...aku mula terfikir..apa makna bahagia bagi manusia?apa makna bahagia bagi aku?

leka aku perhatikan diorang...memang budak2 leh mendatangkan senyuman pada sesiapa pun..sabar je si ayah layan gelagat anak kecil tu lasak nak main dalam bas...yang anak plak langsung tak merengek bila ayah cuma suapkan botol susu yang hanya berisi air kosong..teringat kisah bubur nasik n sayur kangkung yang mak aku cerita dulu...susahnya hidup mak n ayah masa  aku n angah kecik dulu..sampai hari2 mak suapkan aku bubur nasik n sayur kangkung je...n aku yang tak mengerti menangis xmau makan...mesti sedih hati mak....ciss..jauh aku mengelamun!

aku curi pic nie diam2..hahha..masa ayah dia suapkan botol susu berisi air kosong


nakal budak comel nie...geram aku!

kegembiraan n senyuman yang aku tengok pada couple tu melayan anak kecil comel tu wat aku renung dalam2..kekecewaan..kesakitan...segala dem2 thing yang jadi pada aku hampir 5 bulan nie...yang mengubah tingkah laku aku..yang mengubah peribadi aku...apa makna bahagia...bagi korang?duit?family?cinta?kawan2?

mungkin..susah senang hidup seseorang tak menetukan sejauhmana kebahagiaan seseorang...betoi x?

tapi yang aku tau..kebahagian untuk aku pagi ni.....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


karipap gemok harge rm1 3 ketoi!

hahahhahah....dah lama xdapat karipap gemok harga camnie...semenjak segala barang nak naik harga kannn!!!!!!!!
muhahahha....jangan marah..marah muka berkedut..berkedut cepat tua..gagagga

ok layan lagu neh ari nie


lalalalalalalallalaalalla...=D

p/s: ade kene sepuk dak eqin nie kang kan..hahahhaha

Wednesday, June 22, 2011

wHen I do sumthing I do It for A reAson

assalamualaikum kwn2..=)

rabu bese wordless kan...hahah...sowi ah..xnak wordfless2 lah ari nie..hikhikhik

okeh..tadik da emo cam nak pengsan an...biakan aje...mengade budak eqin neh..hahahhaa...semalam pas balik keje aku lepak kepci...ngeh2..rase cam time skolah dulu je..muke lepak kepci kan...hkahak...watpe kat kepci?tetttttttttttttt!!!!!!!!tuka topik..hahhaha

hurm..aku nie kadang2..suke wat orang laki annoys ngan aku..terutama yang nak kenal or nak involve ngan aku..pasal ape?hahaha...berikut adalah sebabnya..

1. sebab aku memang tak minat kat laki tuh..(bukan sume la..some of them)
2. sebab aku nak tengok sejauh mana kesabaran dia nak dekat ngan aku..(bajek hot!..hahaha)
3. sebab saje suke2 aku rase cam fun je wat orang rase menyampah ngan aku...(terutama perangai buli orang..haha)
4. sebab aku xnak bagi harapan...aku kadang2 suke tukar fikiran...
5. sebab laki tu wat aku rase annoying dulu!..hahahah(kes nie aku akan pastikan die azab!hahah)
6. sebab aku kadang2 aku nak bia seseorang tu suke aku dari keburukan aku dulu..baru reward ngan kebaikan yang aku ade...boleh?
7. sebab memang ade certain perangai aku akan wat seorang manusia tu annoying ngan aku..gaga=p
8. sebab aku nak tengok reaksi seseorang toward the attitude..so aku leh tau..how he can deal with a gurl..terutama yang kadang2 suke wat unexpected thing cam aku..

demikian lah 8 sebab...bajek gile an..cam cantek sangat kan..hahaha....paling aku suka bila aku wat perangai materialistik...hhah..aku tau ramai laki tak suka pompuan materialistik...pandang harta..duit..bla bla...tapi ketahuilah..ade sebab nape sorang pompuan wat camtu...cume tinggal laki je kene hati-hati menilai..adakah pompuan itu materialistik atas sebab yang bona fide (perkh bahase law ye!) atau memang nak mengikis aje...thats the challenge..aku?hehehe..its for me to know n for you to find out!..ngee..=D

p/s: bona fide tu maksudnya suci hati..suci hati tu maksudnya atas sebab yang membawa kebaikan la maksud aku...sebab yang membawa kebaikan tu camne?hah!lu fikir la sendiri..tak kan tu pon aku nak hajau!haihhh...=P tapi yang penting bagi aku...in a relationship..both parties get the benefit..rite?

dEar FAkeR TERSAYANG!

assalamualaikum kwn2...@.@

okeh..tarik napas panjang2.............................................................lepasssssssssssss.....

AMARAN: entry ini akan penuh dengan sarcasm dan unsur sentap menyentap..sebab aku dah tak mampu diam lagi...maaf..maaf..maaf...

pagi nan indah lagi penuh barokah..(sile wat muke usatazah ye) ini..mari lah kita tarbiah sorang faker ye!...okeh..sampai opis cam bese bukak fb..blog..paper sebagai pembuka selera nak mulakan hari dengan jayanya..lalu ada sorang kawan baek aku tag satu entry kat blog die!superb bro!superb!hang dah xleh tahan la tu kan...aku tau..nak tau citer leh bace neh

aku tarik nafas dalam2..aku renung..memang minah itu MELAMPAU SUDA ....tulisan besar ye...aku serius neh!semalam lagik dah..aku tengok scene dia up status nak marah member aku yang penah rapat ngan die..tapi satu je aku nak tanye ini cik FAKER...lupakah anda masa kejadian MEMALUKAN kat fb dulu..sapa yang tolong ko?sape yang cuba menyelamatkan MARUAH ko???sape?ko mengantoikan diri lagik ade...harharharhar..lupe dah eh?...oh cepatnya ko lupa ye....sucikah hati ko cam tu?

again..aku nak tanya my dearest sweet FAKER mase ko mintak mahap kat aku ari tu ko just nak mintak simpati aku ke sebab ko xde member dah ke...sebab ko betoi2 insaf?...sebab ko insaf? PAKOF! 

oh no..aku termencarut pulak kan..aku tak kate aku baek..suci murni...tak pernah wat salah..yang maksum nabi je bhai...tapi seteruk-teruk orang-orang yang pernah baek ngan ko...KAMI x laga-laga kan kawan2 sampai gaduh n curiga satu sama lain...kami tak jaja cerita laju-laju kat orang lain betapa innocentnye kami neh n betapa jahatnye ko..kami tak pinjam barang orang wat harta..opss!!!...oh!..comelnye perangai ko kan?kan?kalau cerita pasal ko berlegar pon tau sebab ape?sebab mulut sendiri yang suke kantoikan diri sendiri n ke-SUCI-an hati ko berkawan ngan orang pastuh wat taek!bravo for you!

pic by google..edit by me!..muahahhah..

jangan salahkan orang kalau idup ko penuh PENIPUAN yang ko wat sendiri...jangan nak kate kitorang tak kenang budi la...sebab aku nak gitau ko..ko tak pernah tolong kitorang pape pon..tolong menyusahkan lagik ade...ce ko ingat betoi2 ape kebaikan yang ko penah wat kat aku?yang aku ingat..KEBAIKAN terbaek penah ko wat hanyalah menjaja cerita aku kat orang yang tak sepatutnya,mengumpat belakang aku cam aku nie hina gila ko suci nak mati,fitnah aku sampai aku bergaduh ngan ex bf ko...JANGAN SALAHKAN ORANG BICTHING NGAN KO KALAU PERANGAI KO PON CAM BICTH!

kalau sungguh ko dah insaf..perlu ke ko nak maki malukan orang?ko nak kate orang lain start dulu..penah ko renung tak?nape diorang wat cam tu kalau ko tak wat pasal ngan diorang?berubah biar iklas..berubah biar datang dari hati..bukan sebab nak sorok ke-hampeh-an perangai ko..betoi2 menyesalkah ko?jangan ingat kitorang tataw segala penipuan yang ko wat selame nie..cerita ko dari ko sekolah kitorang tau..tapi ade tak kitorang nak malukan ko publish kat fb?ada tak kitorang tepek ko depan muke sume cerita2 ko?kitorang diam sebab best woh tengok sandiwara ko!!memang ko leh dapat award pelakon wanita terbaek abad ini...

rasenye dah cukup lancang aku menaip di sini...ko ingat aku suka wat camnie?
rasa cam orang takde education bhai!..tapi...tindakan camnie memang seswai untuk faker cam ko...kalau dah insaf...show how sincere u are..bukan g bitching bhai...sebab tu..pape pon nak wat biar lah iklas kerana allah..fikir2kan lah..aku tak kate aku perfect..tapi aku tak pernah menyusahkahkan hidup orang...tak tipu orang..kesian toi ko neh...fullstop!

p/s: nak belakon g masuk anak wayang ke...pilih kasih ke..aku konpem ko juara!





Tuesday, June 21, 2011

kAwin?LUpeKan Niat aNda EQIN!

assalamualaikum kwn2..=)

haaa..ade yang curik2 bukak fb kat opis ehh~~haipp!!..hakhaka..dah nak abis opis hour...bosan lak..so teregt suatu tragedi di suatu malam yang damai..

aku lupe la blog mane aku bukak ade resepi puding roti karamel aku nak wat untuk ayah aku neh..neh 1st time aku wat..saje nak try test cube kepakaran dalam bidang masakkan yang mane aku suka hantam la labu~~hkahkaha..

dengan penuh azam dan semangat tekad..aku g kedai beli barang..balik tu laksana chef pro aku pon bersilat kat dapur...mak aku wat muke pelik je...agaknye die fikir tah ape mimpi aku tetibe nak wat puding bagai kan..hahaha...nak kate aku malas letew!ciss..hkahakhka...

xde2..mak aku tau peel aku yang suke tetibe masak mende pelik..then die tau..aku pasti ade agenda tersembunyi...muhahaha.....tapi kali nie..memang xde agenda..aku just nak try skill sebab nanti untuk meja pengantin kawan aku si nana tu aku kene wat mendejadah neh!

nie resepi aku dapat kat blog aku singgah tu..sorry lah ye..sumpah aku lupe...

Bahan2
3 sudu besar gula pasir (dijadikan gula hangus)
4 keping roti gardenia (saya guna roti high 5)
3 biji telut gred A@4 biji gred B-(di pukul manja & tapis)
2 cawan air (1 cwn susu cair + 1 cwn air)
1/2 cawan susu pekat manis
esen vanilla(1sk)

Cara2nya

Sediakan gula hangus.Tuang terus dlm loyang dan ketepikan.
Panaskan pengukus.Carik2an roti kemudian blender bersama susu cair dan air suam.Selepas itu masukkan telut yg telah ditapis tadi.Blend sekejap agar sebati.Tuang adunan tadi kedalam loyang gula hangus dan kukus sehingga masak(40minit - 1 jam)

haruslah copy paste je kan..hahahha..ok sepatutnye...mende neh rupenye sebegini ye kawan2..

yummy ann..ehsan google..

tapi MALANGNYA...sebab nie 1st time aku wat...aku terhanguskan gule tu amat sgt then rase pahit..nak selamatkan keadaan mak aku pon jadik super woman derhakan kan resepi puding tu..hahahha..mak aku tuka gule hangus tu ngan susu cair letak gule sket..sedap gak...ilang sket pahit akibat perbuatan terkutuk  aku..hahha..nak tengok puding aku?

bekecai hati mak metue ko!..hahahha....naseb baek leh makan lagi so sume wat muke ketat habiskan..hahahha..aku memang suke dera deria rasa orang kat umah aku neh..naseb ko lah..hakhakhakhka

lalu aku dengan jayanya membatalkan niat nak mengatal carik bf nak kawin!..hahaha..cancel!rase nak berguru ngan mat gebu!sob~~sob~~cisss!!

p/s: puding buruk tak bermakne aku tataw masak langsung!1st time wat okeh...1st time!!!..dem..=.='

suRat ciK asYieq uTk BakaL sUaminYe

assalamualaikum kwn2..=)

hikhik..bace blog terfaktab terase cm nak wat lak surat utk bakal suamiku...walaupon lom ade calon..hahaha..kire persediaan awalah nie..hahaha...okeh!here we go!


dear future husband,

saya mungkin clumsy bile saya nervous
saya mungkin kuat jeles
saya mungkin suke makan comot
saya mungkin pakai baju sesuka hati saya
saya mungkin akan bercakap tak berhenti-henti bile saya excited
saya mungkin akan wat perangai gile tetibe
saya mungkin akan mengade tetibe merajuk xde sebab
saya mungkin mempunyai pelbagai perangai pelik seperti suke tarik bulu kaki awak
saya mungkin suke cakap tak cam yang ade dalam hati saya
saya mungkin termasak tak sedap setiap kali
saya mungkin PMS pastu marah-marah awak sesuke hati saya
saya mungkin suke wat mende yang awak tak jangka
saya mungkin wat muke bila awak makan sotong(benci gile sotong)
saya mungkin jadi super kejam bile jumpe kucing
saya mungkin suke buli awak wat ape yang awak tak suka
saya mungkin kadang2 jadik manusia paling lembik depan awak
saya mungkin sangat kuat perasan

TAPI

saya nak awak tau...
dengan segala keburukan yang saya ade..saya cume wanita biasa yang sayangkan future husband saya sape pon awak..n saya selalu nak jadi super woman awak yang leh tolong awak n ade untuk awak tiap kali awak perlukan saya
saya leh jadik dokter awak bila awak sakit
saya leh jadik mekanik awak bile kereta awak rosak
saya leh jadik tukang jahit awak bila seluar awak koyak
saya leh jadik tukang masak awak bila awak lapar tengah malam
saya leh jadik radio buruk awak nyanyi lullaby time awak nak tido
saya leh jadik apa pon awak nak..saya kan superwoman awak

JANJI
awak ade 20k nak pinang saya+rumah sebijik+leh bagi gaji awak kat saya+tak curang ngan saya+leh imamkan saya waktu solat...skang jugak saya bertukar jadik superwoman!muhahaha


hahaha..tah hape aku merepek...=.=' hahahha..ok..saya gak suke merepek..awak nak makan kerepek?muhahahha


p/s:tulisan ini adalah berangan di siang hari semata-mata...hahhahahha......=p

SeNyuM Tak PerLu kAta Ape2..

assalamualaikum kwn2..=)

tgh hari dah..makan ape?hehe...akhirnya ade gak mende aku nak wat kat opis nie kan..hikhik....ari nie ari yg indah...*wink*winK*


heheh..layan lagu neh...dari semalam aku duk layan lagu nie sambil goyang2 kepale n nyanyi2 kegumbiraan umpama di pinang ian somerhalder!.hahakhakhaka....

oh!bukak fb tengok sowg member aku neh..duk marah member aku sowang lagi...sebut suci muci bagai..ah!sudah...aku bosan gak tengok diorang nie gaduh sebenarnya..duk fikir ape patut aku wat...tapi tah..aku rase jalan pade kawan aku yang kene marah nie..better wat bodoh je..sebab kebenaran akan terbukti...=)

lagi...hmmm...satu je aku duk dapat pengajaran dari semalam sampai pagi  yang indah nie...kadang2 bile kite fokus sangat pada sesuatu yang menganggu hidup kite..kite xnampak betape dunie nie ade banyak yang belum kite terokai..

scene pergaduhan dramatik aku ngan angah+mak join gak tu dah sedarkan aku..betapa dunia have a lot to offer..pagi2..member aku nun di UUM ngah menjalani latihan palapes kol...aku xangkat sebab tinggal HP kat opis g dengar ceramah..huhuh..so bile kol balik dengar criter die latihan rase seronok lak...mana nak carik pengalaman survive jalan dari bukit wang ke UUM weh..no money..all u have is ur self n ur spirit tu live!aku rase kalau aku kene wat sume tu...i'll be stronger kot!..hkahakhak..anyway..thnx amat for sharing such a wonderful experience..gile kan ko kene jalan survive pakai t-shirt+kain pelekat+but seblah+selipar seblah...rase hidup cam pelarian +tebusan perang!..tabik toin2 wa kat lu bro!

so for today!.senyum tak perlu kata apa2! =D

p/s: 3 taun menanti last ko muncul gak ye sahabat!..jangan hilang lagi pliz!

Monday, June 20, 2011

ceRite sePara Basi...

assalamualaikum kwn2..=)

aku kat opis..cam bese la..xde keje...tengok sane..tengok sini teringat nak update...ari sabtu ari tu kan aku g teman si nana a.k.a bride-to-be pilih baju kawen die..heee..AMARAN..entry bakal menonjolkan banyak pic yang sampai nak muntah..boleh?muahhaha

ok..gerak dari umah aku kui 10 cam tu...kitorang g ber-6..adik die 2 orang..mak ayah die+die+aku...dipendekkan diciter sampai kat butik ade satu bride n groom ngan ready...nana g pilih baju aku lepak ngan mak die..

si bride-to-be sonok le tu..dah siap pilih baju...3 helai..kaler turqoise, yellow n putih...hantam la labu~~..pic baju time kawen la kite tgk ye...skang xsuprize ah..

sesi membayo...seyes aku tersedak dengar figure bayaran die kene bayar..rm3750 untuk make up+3 pesalinan+pic ngan album sume..ehhehe..tu pon die dah abis jimat dah tu..belom lagi makan...bla2...oh!pade bakal laki aku yang tah mana ceruk dunie...sile sedia paling2 tak 20k nak kawin ngan aku sebab aku banyak songeh!hahahhaha...=P

tah bape jam kitorang lepak butik tu...tapi kalau ade yang area2 karak,temerloh bentong nak kawin aku rase butik nie ok...koleksi imah..korang try la carik dekat dengan bustop baru...make up baju sume ok..sebab aku tengok akak si nana nie pon amik pakej kat sini gak..aku rase dalam kui 11- 2ptg kot kitorang kat butik tu sampai bergolek2 adik nana bosan nak mati...hahhaha...dah duk c2 lapar kan..so jom makan!

kalau g temerloh rugi la xsinggah sini makan ikan patin gulai tempoyak bhai!kedai nie memang peymes gilos..penah masuk tv okeh...komen aku?gulai tempoyak patin wan aku masak gak sedap!>.<...tapi makan sini still u will never regret!oh pahang is a nice place okeh!

lauk2 pade hari itu..bride-to-be blanje..so mari kite kasik die botak!..hahahha

air jagung yang super pelik bagi aku...so sesedap rase aku order bile nampak meje belakang order..hahhaha...pas melantak jom balik ah..tapi sebelum balik wajiblah singgah kat kedai buah dulu...

nie adik pompuan die..blakang tu ayah die....ngah pilih buah salak si bride-to-be..sambil mengomel2

ni syafiq adik kecik nana yang berguling kat lantai mase kat butik pengantin..wakkakaka...sape ajau die ni kupas duku gune gigi..bagi tau aku!hahhaha

wajib wat muke bengong ye kawan2 sekalian..haha..kitorang beli buah duku,salak n mangge..aku sambar 3kilo mangge bawak balik untuk adik aku yang terbaring kat umah tu!ok cam aku cakap kat entry lepas..aku xreti makan buah salak..batak gile bile tataw yang buah tu ade tu lapisan kulit..kulit lua ngan kulit nipis kat dalam...aiyoh!naseb bek makan dalam kete buah tu..kalau tak wat malu kaum je

tangan penuh gigih mengupas kulit nipis tuh..takut kelat katenye..mane aku tau kan...bese aku jumpe yang jeruk dah siap kupas..wakkakaka..>.<

muke super excited sebab dah leh makan buah tu...hahah..apsal la wujud buah se-complicated ko wahai salak..nak makan pon susah..ciss!!

balik tu aku lepak umah die dulu..konon nak tolong wat bunge telur..tapi borak je lebeh..ok..wajiblah bilik pengantin penuh barang..aku tengok pon tetibe rase cam excited..hahhaa...terase mood tak lame nak kawin dah budak nana nie..segale tok nenek barang ade..hahhaha....

segala hantaran+goody bag+kad kawin+bla2 tah mende2 lagi la...


bunge telur yang belom siap di cantum...haruslah minah nie tidur ngan menatang nie sume..haha..rajin minah nie wat bunge telur sendiri..kalau aku wajblah aku beli bundle je kannnnn....hahaha

huhu..cam best an nak kawin..minah nie sebenonye nak kawin bulan 9 nanti..so nie sket2 preparation die..tapi nampak cam dah boleh tunggu kenduri je...huhu..tak menyabau ko kan nana..hahahha..

anyway..sebagai kawan dari skola rendah lagik...aku doakan kenduri ko super best keh!

gudluck for both of u..nana&ammar!

p/s: haaa..amik ko..nie entry super!sume nak super je kan..super banyak pic..hahaha...ok gedik!
ade orang tanye aku..g teman orang nak kawin g butik bagai aku tak rase pape ke?jawapan aku?aku excited tengok baju sambil otak berfikir...kalau aku leh jahit sume nie..konpem aku leh kaye!..ahahhaha..=p




Sunday, June 19, 2011

suPeR AnNoying!

assslamualaikum kwn2..=)

tadik aku malas nak menaip pic leh lak di blutot dari hp aku..skang dah xleh lak..superdamn annoying okeh...rase cam nak sepak mentibang laut peliharaan jiran sebelah..urghhh!!!..

nampaknye memang esok lah aku update pasal aktiviti tak bermoral berjalan aku ngan si bride-to-be tuh..boleh?hehehhe...hp aku nie memang dasar nak kene cicah milo..gedik tahap ayam..haihhh...=.='

ok..esok isnin..ade sape2 kat sini suka ari isnin?aku konpem ramai akan mengalami monday blues ye dak?muhahahha...aku pon!super annoying kan?

blog post aku nie pon dah xnaik kat fb...aku pon tak paham nape...nak kene godek celah mane lagik tataw lah..sabau jelahhh....

betul ke orang kata kalau kite rindu kat seseorang..tengok langit..sebab orang yang kita rindu tu akan tengok langit yang sama..(soklan bodoh!langit memang luas..opcoz la kan..hakhakha>.<)
ok obviously aq rindu someone...someone yang aku tak patut rindu...mintak lempang kan perangai aku..hkahahkaka..>.<

urghhh!!super annoying lagik bila sampai satu tahap aku bosan ngan sume bende dalam hidup!sungguh2 xbersyukur!

mumble!mumble!mumble!nie akibat bila xdapat nak upload pic!ok!skali lagi super annoying!
ok bye

p/s: pandang dunia dengan pandangan separuh hati....sambil otak memangkah segala yang tak perlu di fikirkan!