geng budak slumber

Friday, September 30, 2011

KITAB TERFAKTAB+AWEK CHUCK TAYLOR-review-

assalamualaikum n peace yaw..=)

tah napa semalam aku cam hilang kata..(dem..=.=') langsung tak leh nak taip pape pon

tapi yang best!buku aku order dah sampai umah..balik keje tanpa tuka baju...aku layan kitab terfaktab sampai mak aku wat muka hamun ngan aku...hahaha...die nak g program solat hajat adek aku kakde..so aku kene take over keje memasak...sambal ikan je pon..kehke.so ceritanya aku layan kitab terfaktab sambil goreng ikan..feel die memang kurang sket...tapi xpe..aku memang payah nak lepas bila dah start bace buku tu...tu je moral of the storynye..


KITAB TERFAKTAB

kalau lu orang kata buku nie wat lu orang paham cinta memang menipu..cinta tu memang infiniti die punye versi..tapi apa yang aku leh cakap..buku nie sket sebanyak membantu aku paham kenapa hubungan aku gagal..bagi aku semangat untuk paham sebenarnya apa yang aku tengah hadap bila aku rabak...ye!buku nie sangat seswai untuk yang pernah rabak mahupon yang baru nak blaja apa tu cinta...

sekali baca..aku suka topik yang aqram tulis..tapi agak potong stim pasal leplep tulis sket je..aku minat leplep woi!hahahah...tapi xpe la..at least aku ada rasa excited pasal beliau mention bakal kuakn novel...so maapkan je la puaka pemalas nie..hahaha

seyesly walaupon agak nipis..tapi padat...mesej sampai..kalau dari 10 aku leh bagi 8..2 lagi ilang pasal aku tak puas hati leplep tulis ket sangat..khakhakka...ade interview khas kat page last2...

ape aku leh cakap pasal buku nie...

"sebuah buku yang punya keselarasan terbaik untuk jiwa2 yang kontang macam aku..mampu bina satu sisi semangat dan sedikit panduan"

lord zara pon tak penah kecewekan aku dengan penulisan beliau..yang laen pon...amoi,hellioz,penulis sahaja,bukan pengoda,elena reeny sume lah (hahah..celaka pemalas nak taip sume nama)...so korang leh nampak variasi style penulisan..langsung tak borin..>.<

got cute kartun n cute quote ujung2 setiap bab..

pape pon..aku memang support sangat2 la kitab nie di teruskan..buat 6 bulan sekali aku rasa ok sangat..so dat kitab terfaktab jadi ala2 esklusif n selalu di tunggu2..lagi bagus memungkinkan karya yang lebeh mantop maybe..hehe..

AWEK CHUCK TAYLOR


kalau kitab terfaktab aku layan sambil goreng ikan...awek chuck taylor aku ayak g opis ari nie..pasal ari nie last day aku intern..(xde kene mengene..cuma nak abes kan cepat)

sama..aku takleh lepas bila dah start baca...

kisah cinta hafiz sepanjang hidupnya..atau lebeh kepada kisah sebenar cinta2 dalam hidup nami..penulis nie sendiri..first of all...aku bila aku baca buku nie.."i feel hafiz..i feel nami' 

aku macam kene tarik masuk dalam dimensi cerita nie..sambil baca kepala wat tayangan video (ok..aku memang kuat berangan)

aku sangat rasa..nami menulis betol2 dari hati...walaupon ada masa aku rasa nak gak lepuk si nami nie sebok nak awek je kan n kadang2 cam desprate pon ade..hahaha...tapi apa yang aku paham..kalau ikut pada watak hafiz n nana..aku paham napa hafiz letak nana kat satu tempat paling teragung dalam hati dia..(ape cilake dah paling teragung plak aku neh..=.=')

baca buku nie wat aku nampak betapa gilanya cinta...boleh jatuh kasih pada manusia kau jumpa cuma dalam myspace..fadilah,bella,azrina,mira mahupon nana masing2 ada watak masing2 yang mewarna hidup hafiz...lelaki yang tak ingin sunyi tanpa kekasih

fadilah dengan sifat psiko kuat jeles..drama queen control..bella kaki kikis..azrina yang on off mira gadis unik dengan pandangan sendiri..extra garang n very independent( gadis hipster anarkis katenye) dan nana..gadis gagap yang berseni..penyayang naif n selalu di lindungi kakaknya mira..animal lover

dalam2 jalan cerita yang nicely written bagi aku..bab nana sangat stand out seyesly..

dari kisah hafiz n nana aku dapat..

1. long distance relationship tu tak susah sebenarnye..xde alasan untuk kau curang pon
2. cinta takde sebab memang cinta sejati....aku setuju ngan nana..
3. memang segala ciri2 spesifik yang kau penah list sebelum nie akan jadi nonsense je bile ko dah jatuh cinta sungguh2..
4. tak kira betapa banyaknya kelemahan kau..kau berhak bahagia dengan cinta

kisah cinta nie tragis..magicnya aku cam leh rasa luka hati hafiz..

apa aku leh cakap..jangan baca buku nie sekadar baca..baca dengan hati+otak korang akan dapat banyak mende..nilai2 murni bak kate cikgu azlida..(ahaha..cikgu BM aku)

macam dah panjang sangat plak...pape pon thanx nami...u do inspire me from u're writing..keep writing..

dari 10 aku memang bagi full terus..tak payah banyak cakap!..aku memang dahagakan mende2 yang reliti cam nie...cut out the cliche love story dalam novel2 yang bersepah2 skang..tebal gile tapi zero!

248 pages nicely written...super duper nice!xrugi aku give up 3 ari lunch untuk simpan duet beli both buku nie...i'm dying serious telling u dis!


ok done!

p/s: i know i'm not weird when i love books more than a new dress..=) book that write stuff like dis..


Wednesday, September 28, 2011

wordLess WednesDAy #10 -bosan dalam kelas-

assalamualaikum n peace..=)


satu ketika di dalam kelas yang bosan

keje budak 4 orang budak sengal...=p

p/s: i miss our  vamp four!

Tuesday, September 27, 2011

and....that's what we called life!

assalamualaikum n peace yaw!

sejak intern nie aku cam dah jadi jaga tetap FB....kadang2 bosan jugak...pasal tu ade mase aku malas nak on9 malam2 kat umah...lagipon jap g berebut ngan mak n adek...ceh..ayat bese kene tepat kat idung..

"ko kat opis pon dah on9 kat umah takkan nak on9 jugakkkkk...bagi la orang len pulak..."

dem...malam la time hotline ye dak?adeh....saba je la...ok ape kes mukadimah cam xde kene mengene?kehkehe..ok saba!

bila jadik jaga FB...macam2 citer pasal member2 ko leh dapat...yang kawen..kawen...yang beranak..beranak..yang putus tunang..yang baru kapel mahupon yang merabak serupa cilake...tettt!!!..oh dun worry aku pon lebeh kurang tu gak..

google

dari situ aku nampak the cycle of life....hari nie tengok..umangaihhhh....bahagia siotttt...konpem kawen neh..tuptup esok..eh?apsal pompuan nie upload pic ngan orang laen?mane tunang die yang tuu???tettt!! lagi..*tetibe terasa sket*

life..memang unpredictable..dah namanye life....kita nie cuma menjalani satu siri cerita yang dah ditentukan maha pencipta...sakit,happy, best,tak best,cam haram,cam halal dan sebagainye tu dah cam perisa idup ye dak?

google lagi


so y so serius?khakhakha..ape jadah aku cakap camnie plak nie...

bukan ape...kabo gembira nie xde masalah sangat sebenonye ko nak menyebok tanye..tapi berita sedeh merabak hati nie yang jadik isu...

bagi aku..agak dem bila member yang xde rapat mana or use to be rapat tapi suka hilang diri bila kita cari n cuma muncul time nak tau criter ko saje semate2 tetibe muka tak besalah g komen pic lama ko yang ada kaitan dengan hubungan lama tanye ape citer..

ape neraka?(wakakak..dah macam azwan ali)

come on..don't u know what RESPECT means?

ok nie memang xde kene mengena ngan aku...

rasanya tengok pada post2 kat FB member tu...ko leh tau bhai die tengah rabak..perlu ke g tanye terang2 on public camne...paling bangsat pon xleh ke chat je..alahai~~

lagipon itu la namanya Life..kita takkan selalunya beruntung..paham2 la...perlu ke menambah cuka di hati yang luka?perkh perkh...falsampah pulekkk...=.='

so..pada yang membaca...ketahuilah...kadang2 komen bagi semangat tu lagi bagus dari menyanggup selongkar pic pastu komen.."yang nie ape citer lak" ..jadah..=.='

pape pon respect la sket perasaan member2 kan?yang happy kite tumpang happy jangan dengki..yang sedeh kite tumpang sedeh n bagi semangat ye dak?

mane tau esok2 die bagi semangat time kite sedeh n tumpang happy bile kite happy...idup nie cam roda...itu pasal we have to think like we walk in that person shoes...empathy...cuba fikir kalau kita di situasi itu..ape rasenye bile orang wat cam tu kat kita..rasa nak mencarut jugak ye dak?

lastly..tingkatkan prestasi kurangkan menyebok..kakhakhakhaka...

MOTIF???

peace jangan marah nanti kene jual!

p/s: sense of humor is natural ability..u will look stupid when u try to be funny when u're not one..=.='


Monday, September 26, 2011

pemilik ketawa yang menyenangkan hati

hyep..=)

sekali sekala bila ada orang bagi lagu memang padu gak rasa best nye..kehkehkehek

KOTAK HATI-HUJAN-


Tak usah kau terangkan ku tahu
potret wajahmu di setiap penjuru
curahkan deritamu padaku
biarku rasa apa yang kau lalu

Terang terang
bersama rasa sayang
ku biarkan kau terbang
terang terang
sudut kecil ku isi
untuk senyuman mu lagi

Berbaring renung kita ke bulan
lagu yang ku tulis ku nyanyikan
lagu cinta tentang kita berdua
yang kan kita kenangi hingga tiba masa

Terang terang
bersama rasa sayang
ku biarkan kau terbang
terang terang
sudut kecil ku isi
untuk senyuman mu lagi

Mimpi mimpi
yang tak kembali
aku janji
janji takkan pergi

Tak usah kau terangkan ku tahu
potret wajahmu di setiap penjuru
curahkan deritamu padaku
biarku rasa apa yang kau lalu

Terang terang
bersama rasa sayang
ku biarkan kau terbang
terang terang
sudut kecil ku isi
untuk senyuman mu lagi

Mimpi mimpi
yang tak kembali
aku janji
janji takkan pergi



nice lyric rite?hhehehe..enjoy....>.<

doa: tuhan yang maha kuasa...jika satu masa kau takdirkan..kehadirannya sementara...kau berkatilah hidupnya kerana ihsannya padaku saat aku lemah sangat menyenangkan hatiku..dan janganlah kau pisahkan kami dengan dendam...tapi kekalkanlah dengan persahabatan murni dalam mengejar redhamu..=)

pejuangan cinta-curang-

assalamualaikum n peace yaw!

dari ari sabtu dok taip..backspace..taip backspace..pejadahnye lah payah sangat aku nak huraikan entry nie..

ok..for this entry aku xnak citer pasal life aku...kehkehk..terasa cam syok sendiri lak bile asek citer pasal diri sendiri wat ape..bajek artis ye dak?

PEJUANGAN CINTA...tah nape rasa nak tulis pasal nie

pejuangan ape...hmm...lets be specific...pejuangan mempertahankan sesuatu hubungan..tak kira la kapel,perkahwinan atau tunang sekali pon...n before aku pergi lebih jauh..aku tegaskan di sini..ini berdasarkan pendapat aku...n u have the right to agree or disagree..=)

if u want something badly....let it go..if it come back to you than its yours forever..if its don't come back..its never your...

penah dengar?

laki atau pompuan..kalau nak curang/cari laen..tak kira kita wat camne pon..die tetap akan pergi gak pada orang laen..

let say...husband...ade pompuan len..korang rampas hp..patah simcard..kawal pergerakkan..if die memang nak carik orang laen..he will do every effort to do it...

y seseorang tu curang at the 1st place...kebanyakkannye sebab dah xde passion dalam satu2 hubungan..cinta+sayang tu dah xde...

skang aku nak tanye...kalau korang..sepanjang hubungan tu..korang langsung tak dihargai..bertahan berbelas2 taun..u still wanna fight for that relationship?

bagi aku...perjuangan mempertahankan sesuatu hubungan tu kerja dua orang...kalau satu pihak je berusaha untuk kekal kan hubungan tu tapi satu pihak lagi slumber wat bodoh n wat sesuka hati baek blah je...

perkh senang gile ko cakap qin...yes...

kalau dah kawen..aku bukan galakkan bercerai di sini..aku tau pegang status janda tu sangat susah..mane aku tau?hmm...i see it..in front of me...the closest person...tapi..buat apa hari2 menanggung dosa derhaka dengan suami marah2..rasa benci...saket hati...semata2 nak mempertahankan hubungan dengan orang tak menghargai kite?vice versa if u are a man..

mungkin aku tak layak sangat nak citer pasal bende nie..but..me myself...aku lepaskan orang yang aku sayang gile sebab aku rasa dah xde point aku pertahankan hubungan yang hanya aku sorang berjuang untuk pertahankan sedangkan die...happy dengan orang laen..walaupon aku terpaksa berhadapan dengan banyak mende yamg sangat menyusahkan aku..paling tidak...aku tak jadi macam orang bodoh bermati-matian mempertahankan hubungan yang seblah pihak lagi memang dah xnak teruskan cuma takde sebab nak leraikan..

memang  separuh semangat kita akan musnah...i feel it..ape buat pon xjadi..everything macam sia2..

but..paling tidak kita tak sia2 kan SELURUH MASA yang ada dalam hidup fight for something not worth fighting for...

percaya pada tuhan yang satu..bergantunglah pada dia...biar sakit macam mana pon...

kecurangan tak kan berlaku kalau satu pihak je yang terlibat..kadang2 takleh nak salahkan orang ke3 je...pasangan kita tu..kalau die tak layan tak jadi jugak..

kadang2 ade sesetengah pompuan bertahan atas sebab masing2..kalau dah kawen pasal anak..kalau kapel kadang2 pasal dah terlanjur...but let we think about this deeply

adakah ini cuma alasan kita masih sayang die n tak mampu lepaskan die?tanye hati anda

aku menaip kat sini memang senang..sebab aku takde dalam situasi tu...trust me u never know want i had face before

cukup aku cakap..tak guna dera perasaan sendiri..jiwa sendiri...tak berbaloi...kalau die sayang kita..die tak wat kita camtu...

hmm...

memperjuangkan satu hubungan sendirian serupa macam cakap telefon sorang2...

berapa lama korang leh cakap dengan dengar tone tuttt yang membingitkan telinga tu?..cakap sorang2 bape lame korang leh bercakap...xde rasa cam orang pandir?gile?

ok..perumpaan kurang bijak..=.='

the big point here is

perjuangan satu hubungan bukan keje sorang..wake up!!...

hehe..sampai ke ape aku nak hurai?

kalau tak sampai leh cuba baca entry2 kat blog LORD ZARA

inspiring..=)

ok..leave komen kalau korang ade pendapat laen..=)

p/s: celaka betoi pesen bagi senarai lagu suh aku download nie...=.=!






Friday, September 23, 2011

kecewe la KRU!

assalamualaikum n peace..!!=D

ok..aku cume blogger kecik yang selalu menyemakkan blognye ngan mende yang merepek...

i am listening to this song kat radio few weeks nie...nice song n agak touch my heart coz i've been in this situation..maksud aku situasi dalam lagu nie la...

ok sebelum aku menghamburkan rasa kecewe aku...ini cume pendapat peribadi...u have the right to agree or disagree with me..

KRU memang nama yang aku rasa sangat gah...seyesly..dengar hasil keje KRU aku akan..like..waaa...must be super canggeh n unik different..yadaaaa..yadaa..kan?

but hmmm...
BERDUA BERSATU-FORTEEN-

ok k-pop tengah in...kalau cilok sket idea k-pop tu xde hal sebenonye..cume aku rasa untuk lagu yang mempunyai lirik yang menyentuh hati wanitaku..(dem =.=') rasa leh wat video yang better than this kot?

"jika denganmu salah ku tak mahu yang benar...jika denganmu rebah biarkan ku tercalar..walau di landa badai kusanggup kerna ku mahu..kita berdua bersatu"

dis line kinda touch my heart (admit it eqin..gosh!)...
ok fine!it DOES touch my heart..but tanpa aku tengok video tu...tapi bile tengok video tu sing along with the lyric i feel like...duhhhhh~~
ok..dalam bahasa melayunye..rasanye cam ko tengah makan sekali datang cicak berak dalam pinggan ko?kakhahakhak...perumpamaan perosak bangse betei ko nie eqin...=P
ah..yang pasti aku kecewe sebab come on KRU u can do better than this...AWAYYYY MUCHHH BETTER BEBEH!
seyesly yang aku nampak dalam video nie cume 4 orang laki cap malaya yang cerah sket je sebab dek lighting tengah terkangkang (yang rendah sket tu) n tergoyang2 cam tahan berak nyanyi lagu jiwang..kehkhekek...
boys!!don't do this tak romentik langsung okeh..kuikui..
y not diorang wat video jalan cerita pendek ke pasal percintaan yang tragis kan?ke bajek tak cukup neh?bahahha...ala paling tidak pon tak yah k-pop sangat la...i like malaysian boys juzz the way they are...kehkehekek
hope they do mende yang lagik the boom la...kecewe tau camnie..aishhh...come on malaysian..!!
p/s: eh?bila lak blog aku jadik blog komen artis neh?kehkehkeke....ah belasah la...=p



saje mengade

hyep..

orang kalau bosan nie....wat pe pon boleh...

tengah aku duk gedik maen google image tengok fesyen muslimah..(i like pesen..kehekhek) n cuci2 mate ngan baju+kasut+seluar+dress+hanbag...bla bla bla...well bese la pompuan...dak slumber ke..rockstar ke..pompuan tetap pompuan ye dak?kehekhek

sambil berangan2 esok2 bile ade duet lebeh ley le beli ape yang patut..kehkehke..skalik aku jumpe............

google

kehkeh...so pasal aku nie pesen suke ngat mengarut kat fb..haruslah aku ajak member2 aku join team nie ye dak?

sailormoon versi muslimah...i likee..kehekhek

ReNung

hyep!

"why we need to be sad if god give us thousand ways to be happy"
 (Asyieqin Rkey,2011)


Ada masa
tah kenapa aku merenung..
bukan masa depan tapi masa lalu
betapa jalan ini sukar untuk aku
betapa aku harus lebih gagah..

Hidup
jalannya takkan pernah dapat di duga
aku masih berdiri
masih di sini
mengkaji cerita-cerita

Insan
yang melukakan sudah berlalu 
yang menyenangkan masih menemani
yang mengetuk sudah diam
alhamdullillah tuhan beri jawapan mengapa
supaya ruang2 yang ada aku penuhi
sebelum beralih ketapak yang lebih tinggi

Mencari
diri yang pernah hilang
telinga seolah2 pekak menahan kata2
aku mahu membentuk diri dengan cara ku sendiri
cukup masa aku akan pergi dari situ
supaya ruang itu miliknya cuma aku
dan aku tak menyusahkan kamu

entahlah
yang aku tahu
aku harus terus berjalan biar seberat mana pon kaki
aku harus berdiri biar apa pon menentang
kerana
azalinya aku dilahirkan sebagai seorang pejuang dari seorang pejuang

p/s: padam semua

Thursday, September 22, 2011

non-stop happy news!

assalamualaikum n monin yaw!

sakit tekak..aiseh..=.='

ape cerita ari nie?hmm...minggu nie memang agak sux...mood memang kelaut..tapi tuhan seolah2 suh aku fight the 'takbest' feeling dengan menghujani aku dengan berita2 gumbira abad ini disamping event2 yang mengumbiraaakannn....>.<

semalam agak penat sebab duk tolong opismate meng-deco gerai department untuk majlis jamuan hari raye malam semalam..tehehee.....sebab ade pertandingan gerai unit tercantek soo sume semangat men-deco gerai masing2...oh!by the way..gerai unit aku hidangkan ketupat+kueh2 n nasik impit....

and the winner last nite goes to~~~..UNIT AKU LAAA!!..kekhehek..see happy news!

kreatif x?sowi kamera fon aku memang ce haram kalau malam...we win!!

ok nie kamera fon akak seblah tu...heheh..cantek sket la...teehehe..ketupat besa yang memberanakan ketupat yang boleh dimakan..tehehhee

dapat la hamper besar..lah??hamper je?yes!yang penting semangat kerjesama antara opismate kat unit aku di letakkan nie sangat membangge kan..i will write it in my report for sure!

as u all noe..(bajek omputeh =.=') last week 2 orang member aku menamatkan zaman single n i am happyy!!for them..see..happy news...n satu lagi happy news yang super happy jatuh kepada.............


MY BESSFREN RAMIZAH PREGNANT HER 3RD CHILD!yeah..sape yang rajen jengah blog aku nie i think u now my dearest bestfren yang dah macam sibling nie..(she is my sista!) 

ok...i wish u get a boy dis time!..>.<

ok ape lagi...happy news...=)

hmm....mungkin

orang yang merajuk


dah tak merajuk


kot?


kehkehkeke....

kbai!


p/s: why we need to be so sad when god give us so many chance n way to be happy?peace!





Wednesday, September 21, 2011

wordLess WednesDAy #9 -cita-cita-

assalamualaikum n sejahtera..=)

da lama tak wordless...

google image

p/s: number 2 after your mum?=)

Tuesday, September 20, 2011

citer tak bape nak basi

assalamualaikum n peaceeeeee...=D

(sekali lagi sile bayangkan aku sengig samapi nampak gigi sopek)

pagi2 mak dah majok ngan aku pasal lupe iron baju die...ayat tacing je..adeh....=.=' sori la mak..lupe bukan sengaje....

masuk opis..lepak2 wat keje sket..tetibe datang sorang akak suh pilih cawan plastik comel2...hadiah join perbarisan hari kemerdekaan+hari malaysia 16/09 ari tu..hehehe...ok...apejadah mende mongok camnie nak citer?kehekhek..ce korang tengok tulisan kat pembalut adiah nie tulis ape..

nampak?ANUGERAH KONTIJEN TERGLAMOUR!

i read dat n i was like...HAHAHAHHAH...see..aku guna capslock maksudnye aku ketawe kuat2 tau?takdir menentukan i glamour seantaro dunie u..kehkehek...*pang pang*
 (efek bunyi lempang doblah tangan kerana terlalu perasan)

spot me!!!heheh...saje2 bajek retis nak hide name opis an?

jejakos yang pemalus(read pemalu)

akak2 yang sporting gilos

tipikal sambutan merdeka n hari malaysia...nyanyi lagu negaraku bla bla..perutusan menteri besar pahang bla bla bla....siap ade anugerah kampung cemerlang..kehkehke...hantam la labuuu....ari yang seswai kalau nak bajek2 oreng puteh nak tan kan kulit...panassss..=.='

pape pon mak aku la orang paling bahagia ari tersebut pasal takyah masak makan tengah hari..nasik ayam untuk manusie2 yang terlibat perbarisan banyak lebeh..sekali aku bawak balik 8 bungkus settle!kehkehke....

sebelum aku menamatkan entry citer tak bape basi nie...aku nak tujukan lagu nie khas untuk MR.ROCKERS yang marah kat aku....dengan ucapan....orang merajok tidak comel!=p



kbai!

p/s: hmm..kadang2 malas nak reply mesej or even pegang hp pon...ada masa orang yang kite happykan n tenangkan ati takleh wat kita rasa tenang ati n happy...memang susah nak carik orang yang mampu menenangkan hati aku hanya dengan dengar die ketawa..=.='





Monday, September 19, 2011

GILE mungkin

assalamualaikum n peaceeeeeeeeeeeeee!

(sila bayangkan aku tengah sengeh lebar sampai nampak gigi sopek!)

pagi isnin yang indah nie aku mulakan dengan kejutan tahap gaban..kehkehek....nampak sangat perangai aku serupa puaka selama nie...opssss!!!

tekejut adek2 aku bila aku antara yang awal bangun pagi nie..khakhaka..bese aku bangun paling last...wahahaha...rilek2

bukan ape...pasal 2minggu nie lagik tinggal aku nak abeskan praktikal..so aku berazam dengan bersungguh2 nak wat sesuatu yang bakal mengemparkan satu umah aku..heheheh.#muka semangat gile#

punya semangat aku pagi nie..siap wat air teh o isi dalam tumbler bawak g opis tau?slalu aku bawak air masak je..hehehe

3 ari...aku harap apa aku wat nie betoi....permulaan dengan doa..so untuk kali nie aku akan terus berdoa

aku kene betoi2 melangkah pergi tinggalkan masa silam..aku taknak terperangkap dengan kenangan dan masa hampeh n rabak tu...aku tak patut jadik penakut camnie...

aku kene fight rasa hampeh nie...fight gilegile punye..i can fight dis!..yeahhh....=.='

beku..beku....aku kene jadik beku..takde effect...steady..rilek2...brader2..eh?hehehe

dah la...aku nak wat list rutin minggu nie...so aku tak terkeluar dari landasan...

tc frenz..lets fight!

p/s: doa kuat2 dalam ati....>.<


Sunday, September 18, 2011

hObi MaSA LaPang

assalamualaikum n sejahtera kwn2..=)

ok...hari nie aku nak bajek brader2 sket...so nak guna gua....pastu..anggap je la aku bukan pompuan...hahahah...sekali sekala ye dak?

lets start..

kalau ikut mood gua yang separa cilake nie..memang gua malas nak update citer2 happy nie kat blog gua...tapi pasal member gua yang comel nie siap post kat fb gua mintak kan tengok pic member gua kawen semalam gua gagahkan jua jiwe rabak gua...siti masyitah zainal abidin...sila sayang lebeh sama gua okey?

pasal gua pesen ngengade...datang pon dah tengah hari...ah bedal..janji gua datang dari tak datang ye dak...ramai2 tu haruslah kan..lagi best sebab datang time tak ramai orang kenduri lak ade member2 tolong makan berhidang duduk kat meje VIP bhai...lu ade?hahahhaha

antara yang hadir bersama

again..same spot...pedulikan.,..kahakhak

nie la masanya nak mengada di pelamin ye dakkk??

againn...ok cukup la 4...gua memang malas nak camwhore ari tersebut...

kabonye..(ceh bajek gua tak tau cerite cinte diorang...) nama suaminye member gua nie...ahmad mohamad...lecturer katenye...wahh..muka arab  i like!!..kehkehek...

kesah mereka nie berputik mulanya pssal salah nombor je...si jihan tu nak kol abahnye terkol lah suaminye itew..lama woh bercinta...dari kitorang form 6..owh..BTW..suaminye nie mungkin beze 2 3 taun gak dari jihan..jihan?sebaya gua la woi..23..kehkehek..alhamdulillah bertemu jodoohnyeee...ewah..>.<

ok sebelum pape baek gua sound awal2..jangan nak tanye bile gua nak kawen..memang nak merasa hikmat terajang doblah kaki...gua tengah rabak nie lu tau?

dem betei pesen mintak maap buat bodoh nie...sabau je la...

ade orang pesan..kalau kita suka seseorang kita jangan luahkan kat die...nanti tuhan kurangkan rasa sayang kita kat die..tapi luahkan kat allah..aiseh...ape gua merepek nie?=.='

rasenye xde mende gua nak komen lebeh pasal kenduri orang nie..sume nice2 je...merasa nasik hujan panas..jarang kenduri tempat gua hidang nasik hujan panas tau?(ke gua je noob?)

so tahniah pada noorjihan dan suaminye ahmad muhamad..tahniah jugak buat member gua yang baru bertunang..siti masyitah zainal abidin..kehkehek....sila bangge gua sebut nama lu orang..

ah sudah la bajek brader2...kbai

p/s: member2 gua ramai yang kata nak buat2 salah nombor pasnie..agak2 kalau gua try pesen carik jodoh gini...leh ke gua dapat paling tidak hensem cam jay sean kaye cam sultan brunei?kahakhakhaka



i do care bout you GILE!

hyep!

still dive in a confusion...

god pliz help me...='(
RADIOHEAD-CREEP-


When you were here before
Couldn't look you in the eye
You're just like an angel
Your skin makes me cry
You float like a feather
In a beautiful world
I wish I was special
You're so fucking special

But I'm a creep
I'm a weirdo
What the hell am I doing here?
I don't belong here

I don't care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice when I'm not around
You're so fucking special
I wish I was special

But I'm a creep
I'm a weirdo
What the hell I'm doing here?
I don't belong here

She's running out the door
She's running out
She runs runs runs

Whatever makes you happy
Whatever you want
You're so fucking special
I wish I was special

But I'm a creep
I'm a weirdo
What the hell am I doing here?
I don't belong here
I don't belong here


p/s: kadang2...apa yang kita perlu mungkin doa....

Friday, September 16, 2011

just UsuaL me

assalamualaikum n sejahtera kwn2...=)

xde mood...='(

post lagu je leh?thanx to my sweet2 cousin post kat wall die lagu nie...best jugek..

WISH YOU WERE HERE-AVRIL LAVINGE-


I can be tough
I can be strong
But with you, it's not like that at all

There's a girl
who gives a shit
behind this wall
You've just walked through it

And I remember all those crazy things you said
You left them running through my head
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here.
All those crazy things we did
Didn't think about it, just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
here, here, here
I wish you were here.
Damn, Damn, Damn
What I'd do to have you
near, near, near
I wish you were here.

I love the way you are
It's who I am, don't have to try hard
We always say, say like it is
And the truth is that I really miss

All those crazy things you said
You left them running through my head
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here.
All those crazy things we did
Didn't think about it, just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

[Chorus:]
Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
here, here, here
I wish you were here.
Damn, Damn, Damn
What I'd do to have you
near, near, near
I wish you were here.

[Bridge:]
No, I don't wanna let go
I just wanna let you know
That I never wanna let go

(let go let go let go let go)

No, I don't wanna let go
I just wanna let you know
That I never wanna let go

(let go let go let go let go let go let go let go)

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
here, here, here
I wish you were here (I wish you were)
Damn, Damn, Damn
What I'd do to have you
near, near, near
I wish you were here.

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
here, here, here
I wish you were here.
Damn, Damn, Damn
What I'd do to have you
near, near, near
I wish you were here



p/s: kata la nak kata ape pon...bia dalam hati aku yang tau cuma aku....

Thursday, September 15, 2011

bLurr Zone

assalamualaikum n peace yaw yaw yawwww!!...

bahahah..ok itu mereng namanye

google

semalam penyelia praktikal datang..xde ape pon aku je cuak lebeh..mengade kan....

lecturer tu pon memang bek ngan aku..(bajek2)..hehe...baek nye CC sini kelentong die sampai lecturer aku excited...bahahhaah...ah bedallah..janji markah aku ok..kehkeheke...

so sebab penyelia dah datang de sket lege sebelum berhempas pulas wat report lak..

aku blurr nie..tah napa..aku ase cam..in transit dari dunia student ke bakal menjadi manusia yang dibayar gaji...

ye..dah tak lama..ujung bulan nie praktikal tamat..n aku kene move to the next level..

n tahun akan berganti..2012...(aku harap luka sudah sembuh pada 12.12.12 nanti)

ah..jom layan lagu neh lah..

TODAY MY LIFE BEGINS-BRUNO MARS-



"I've been working hard so long
seems like pain has been my only friend
my fragile heart's been done so wrong
i wondered if I
I'd ever heal again"



starting yang best!

I LOVE U BRUNO MARS..HEHEHE

P/S:kadang2 serbe tak kena nak jawab kol orang yang ade kaitan dengan orang yang dah campak ko cam sampah...



SEGMEN KANCIL8349: PENGALAMAN AKU MENGHADAPI UPSR

assalamualaikum n peace yaw..=)

soory kancil sebab lambat sket join segmen nie..saje nak bagi thrill2 sket last day baru nak wat..bahahha...

takde2...semalam penyelia pelawat praktikal datang..sooo takleh nak nakal sangat..kehekhekek....


kalau korang nak join jugek sile jangan malu2 babun kelik link nehhh

ok..pengalaman aku menghadapi UPSR..

aku UPSR taun 2000..kat Sekolah Kebangsaan Karak...mase nie aku still kanak2 ribena yang minum oren..(eh?boleh ke cam tu)hehehe

time nie aku steady je..nak exam takde nak study bagai ke ape...wahahah...tapi aku de gak la wat latihan math sebab aku bab2 math nei memang mungok sket..n aku sangatlah minat sains..(selalu borrow buku eksperimen n sains2 kat lebri sambil usha sorang pengawas lebri yang hot...wakakaka...*pang*)

yang bestnye...masa aku amek paper math..ngah syok mengire skalik pengawas exam tu sound kat kitorang kate ade 20 minit ag..wahhhhh..mak cuak nyah sebab banyak tak kire lagi so kire la cepatcepat...nahh..amek ko....sebab cuak+kire dengan hati yang tak tenang...bile cek balik pas exam tu ngan cekgu klas...pecah empangan ayaq mataa ku..kerana aku tau...paling kuat aku leh dapat B je..dem betei!..

hasilnye..aku cuma dapat 3A 2B jep...BM pemahaman n karangan A +sains! oh yeahh!!..tapi ape yang best ialah..pas result UPSR kua..cikgu bagi result exam akhir taun..aku dapat 3A gak..cam biasa aku memang teror bm2..muhahaha...tapi untuk yang akhir tahun nie terbalik lak..sains aku dapat B math lak dapat A..so sedikit lege la sebab dapat menyedapkan hati aku nie takde la vangang sangat math2 nie upenye..kahakhak

hee..rasa tu je kot aku nye pengalaman...yang aku tau...aku nak masuk skola ade hostel pastu..kehekhekhe....owh..BTW..cekgu math aku sampai ari nie ingat aku..n still mengajar skolah yang sama...kadang2 masa die ngajar kat bangunan seblah umah aku tu..dengar la suara die terpekik2...haah...aku lak sedap je bako line bebudak skolah tu bagi bau masakan sedap2..bahaha..(masa cuti sem)

oh...aku nak tag 2 orang leh?

sooo..ape cite anda time amik UPSR lak?


ce cite..ce cite..hehehe...segmen nie tutup kui 10 kang...

p/s: wa star subjek BM sampai STPM beb..wahahhahah.....>.< camnie baru kate melayu jati ye dak?(gile bongkak)

Wednesday, September 14, 2011

Pick up LiNE....SERIUSSSSLYYY????

assalamulaikum n peace yaw!=)

ok patut tak..hmmm....

ok...malam tadi aku dilanda demam yang agak meng-hampeh kan...erk..dah lame tak demam....tak pe....kot leh kurangkan dose yang mengunung...haraplah....

pas lunch kang penyelia nak datang...ari nie steady je pakai t-shirt sebab ada latihan kawad untuk perbarisan hari merdeka jumaat nie...

aku kene masuk perbarisan wakil opis woi!!!....cissss..=.=' mentang2 aku praktikal...suke2 je korang ye...ok fine..aku tak kesah pon sebenarnye...sebab aku memang muke kawad dari skolah ag....=P

eh?pahal entry tak cam tajuk nie?khakhaka..ok back to the story

pick up line...pe menatangnya pick up line?

ayat mengorat tau?

contoh:

"hye...jam pukui bape ye?" (start2 nak cakap kot2 pastu leh dapat no tepon)


"swit..swit..(bunyi tikus haramjadah) baju hijau..baju hijau...cantekk nyeee" (pick up line nie memang mintak lempang)


"hye awakk..eh??saya rasa cam kenal la awak nie" (cliche..cliche...)

geddit?

pada gurls..tipu la kalau korang tak pernah dapat pick up2 line nie sume...paling2 tak bangla jual karpet cakap...adekk maness...karpet murah2...hahaha..ok tu kire pick up line ke? apeke vangangnye ko qin?hakhakak


ok...nie aku nak gitau laki2 yang mungkin membaca blog kecik aku neh....ye...MUNGKIN..

xpon korang leh tolong gitau abang,adek.paksedare jiran seblah mahupon ketua kampung korang ye?

ok now...bayangkan....ko tak pernah kenal mamat nie...chat kat mukabuku pon jarang2...tapi ade la story2 sket pasal korang...walaupon rasa agak annoys ngan ketaksuban beliau pada politik...zzzzzz( truly aku kurang sket mende2 nie)

pastu 2 3 bulan pastu...

"sy nak no fon awak leh..sy tengok kat fb..awak cam perlukan seorang pemimpin untuk pimpin awak kearah kebaikan...jadi sy nak membantu awak dengan ilmu agama sy yang sedikit nie..sy harap awak leh merasai keindahan islam"

*pang*pang* (efek bunyi lempang diri sendiri sebab takleh terima kenyataan terpaksa baca mende nie..hahah)

ok then...

usaha di teruskan bila korang cam malasss nak bagi nombor korang...

"kenapa perkara baek tak didahulukan?saya cuba buat baek tapi awak cam tak hargai"

zzzzz...(kunyah2 cekelat)

dannn..lagi...

"terus terang sy cakap sy memang suka awak...sy nak bantu awk.."

(kunyah mentos plak)

alhamdullillah ada lagi manusia dalam dunia nie gigih berdakwah....

aku tak pernah tolak dakwah sape2 pon kat muka bumi nie...even aku pernah di ceramah tepi masjid depan orang ramai..sebab pakai baju ketat g bazar seblah masjid...memang salah aku..alhamdulilllah pakcik tu tegur..aku cuma senyum n say thanx walaupon malunye tuhan je tau..padan muka aku kan..sape suh tak semenggah sangat perangai..huuu...

apa aku nak cakap kat sini...aku rasa nie cume pick up line...

n pada boys..pehliz...don't use dis kind of pick up line...gile annoying tahu?

kalau niat anda nak memimpin seorang wanita jadi solehah...

do it in a steady way....steady way camno tu cik eqin??

ok...masa kawan tu..jangan tunjuk warak sangat...rilek2 sudah...tuhan tau ko soleh...tak yah bagi orang len tau...bukan riak ke cam tu?

the big point here is...RILEK BRO...

geddiit?

ok gurls..sape setuju ngan aku..sila pos cekelat skang..kehkeheek...=P

p/s: harap tak kena bambu ngan lec pelawat hari nie

notatambah:dari awal dah takleh bla sebab ko tunjuk pic ko pakai serban ngan kopiah tu...sorry banyak2 lahhh...dalam2 banyak2 pic apasal yang tu gak ko nak tunjuk kat aku....=.='



Tuesday, September 13, 2011

SelaMaT Pagi CinTA

assalamualaikum n peace yaw!..=)

fast entry sebelum mem-busy-kan diri settle buku log..esok penyelia praktikal nak datang jengah..

SELAMAT PAGI CINTA

google


lama tidak menjengahmu cinta
lama tidak bicara tentangmu cinta
hari ini aku ingat kamu cinta

selamat pagi
selamat sayang
aku seperti sudah lupa bagaimana rasanya mencinta
sumpah aku lupa

hati kebas
fikiran ada masa keliru
selepas dia..aku temui pelbagai manusia
pelbagai kisah
pelbagai cara hati di robek

sungguh kisah dalam dunia terlalu pelangi
tapi aku lupa rasa yang pernah wujud dalam hati ini
bagaimana ya cinta?

dalam perjalananku
aku lihat..
ada hati yang sudah tidak nilai kata sayang
ada hati yang rebah mengalah
ada hati yang menanti tanpa soal
ada hati yang keliru bertahun lama
ada hati kental benar menghadapi kenyataan
tapi aku tidak tahu aku hati yang mana

jauh sungguh jalan ini kurasa
panjang sungguh lelah ini ku rasa
dunia aku biasa-biasa sahaja
tapi aku betul2 lupa
bagaimana rasa itu

selamat pagi cinta..
pagi ini aku ingat kamu
tapi aku lupa rasanya bagaimana...

p/s: dah rasa fun nye jaga diri sendiri..serius neh....free spirit sudah memenuhi ruang hati...aman..=)


Monday, September 12, 2011

onE fINE HaPPy day!

assalamualaikum n peace yaw!

waaaa..ngengade kan tak update pape...busy mengahwinkan orang..kehkhekhe..*poyo*

AMARAN: entry sangat panjang n banyak pic tahap gaban sampai leh muntah hijao!

ok...9/09/2011 maka selamat lah sudah..member baek aku nana di nikahkan berwakil wali...alhamdulillah..n the fun is..I WAS THERE BESIDE HER!holding her cold nervous hand like i was holding miza's hand 5 years back..masa die akad nikah...n i'm soooo damn happy!

saat itu..seyes ammar nie rilek je...tapi dalam ati sape tau ye dak?

selesai sudahh...>.<

ye...seko budak gedik..duduk seblah pengantin...kehkehe...see..I WAS THERE!
(muke baru balek keje bergegas2 ke majlis...>.<)

bahaha..gedik nak bukak capslock kan...so esoknye..10/09/2011 acare bersanding lah pulok ye....aku.mieza n mak kene wt makanan meje pengantin..FYI aku n mieza memang zero taktau pape pasal nak hias makanan meje pengantin nie..tapi bestfren punye pasal...ayoh kite redah je..siap meng-google design2 meje makanan meje pengantin weh...di lead oleh mak aku yang gojes..hehe..dannn hasilnye..

hahha...opcoz la yang bertepek tu muka basi aku belom mandi+tak pakai tudung teror tak?sile cakap teror!.*mintak puji*

dengan muka basi nie la kitorang slumber susun2 makanan tu atas meje pengantin..kehkehek..dah siap..baru le balik mandi n tranform jadik hot!..kehekhek..

due orang budak gedik..nak g tengok member bersanding..tehehe


2 orang budak gedik..jumpe member lama!yess!!


2 orang budak gedik...mengade atas pelamin orang..bahahha

yeah..nie la pengantin..nana+ammar...ok duk seblah laki orang kene jawuhh sket...=P

memandangkan bile dah kenduri member baek dari skolah rendah..maka ramai la member2 lama hadir...wahh..best2!korek2 zaman skola yang cam sengal..teheheheh..dapat lak si mieza balik sorang tak bawak laki n anak2 sebab lakinye keje...kehkeh..peluang camnie datang 5 taun sekali je..(dah macam pilihanraya) soo  raye sebulan kan?jom beraye!

bahaha..beraye nek van jiran seblah umah merangkap member lama..style tak..ampeh aku tersarung sliper ticket je..cacat imej vogue..kehkeh..ah lantak!!hahha

makan2 di umah ogy..hehe..beraye 3 umah cam g 10 umah..bahaha...pastu sembang gelak cam orang gile..seyes!

seyes dah lama tak ketawa sedasat hari tersebut...dengar lak cite member aku si pie kene sound ngan bapak member kitorang jihan dengan mic surau sebab men mercun tepi umah die...

*bodo..dah la tak semayang*

hakhakhaka..tah nape aku rasa nak pecah perut dengar pie kene sound cam nie..guna mic surau lak tu..satu kampung dengar woi!!.bahahhaa...>.<

ok..nak muntah dah tengok pic nk bace entry aku?khakahka...jangan cakap aku tak bagi amaran...=p

dat day balik beraye nak dekat maghrib...alhamdullillah...one fine hillarious day...thanx dear Allah...=)

lastly..congrate nana+ammar..pasneh bagi aku anak buah ramai2 ye...=)

p/s: aku harap sampai jodoh aku nanti...korang ada by my side..holding my nervous cold hand pulak..sobs~sob~

notatambah: pic kenduri bertandang xde kat aku..kat mieza..esoknye pulak...11/09/2011..lupe amek..=.='









Friday, September 9, 2011

JaTuh Cinta PaDa LuasNya siSi dUNia

assalamualaikum n peace yaw!

this is the other side of me...the serious one...

masih cuba mencerna cerita seorang teman...manusia terlalu complicated..ah..biarlah..

aku tak penah suka bace novel tebal2...kisah cinta berjela2...bagi aku...novel terlalu cliche...balik2 kisah cinta dengan happy ending yang leh dijangka

sama macam movie...seriously aku lebeh prefer sadis punye ending..tak caye tanye member2 aku..ape reaksi aku tiap kali abeskan masa marathon movie kat lappy bila ending movie tu terlalu cliche...happy ending..hahah..tah napa..mungkin bagi aku..realiti hidup tak akan cam tu..i mean..tak selalunya camtu...

aku sukakan keunikan...

indie style..apa yang aku faham tentang dunia indie?dari sisi aku..dunia indie yang aku kenal..lebih pada music..karya lagu yang di hasilkan unik..di luar kotak...lebeh realiti n sangat catchy...

kalau x.xkan fynn jamal leh feymes ngan lagu2 unik die..eh?fynn jamal indie?betoikan aku kalau aku sangat noob..seyes aku maseh cuba mengenal sisi dunia yang satu nie...dunia yang aku rasa agak low profile..humble

tak penah lak aku tau...penulisan indie tu wujud...n aku mula mengenal..=)

tak suka pada novel?tak lagi...kalau novel 2 unik n tak cliche macam yang de kat buku fixi...ngan muka surat paling banyak pon 300 lebeh..n jalan cerita yang berbeza dari kebiasaan...aku rasa jiwe aku di penuhi ruang kosongnye..

(tengah berangan nak beli sume buku kat situ ngan duet elaun yang khabarnye kerajaan nak bagi..>.<)

sambil2 tu aku cuba mengenal UYA Distro kehkeh...(ohmai..dah tak serious plak)

pelik ke kalau aku lebeh suka buku camnie dari sepasang baju baru?hehehe..

hari nie...waktu ni...sumpah aku katakan..aku sudah jatuh cinta pada dunia baru aku...

kalau musibah tu tak berlaku..aku tak akan aktif blogging..aku tak kan explore macam2..sebab otak aku terlalu fokus pada 'beliau'..tah kenapa aku macam tu dulu...

terima kaseh tuhan kerana bagi aku peluang nie...

ah sudah..xkan jumpa mende camnie pon aku eksaited?

tak tak...the points is...aku syukur aku dapat pandang dunia aku lebeh luas lepas aku kenal sume nie...=)

p/s: sape praktikal kat pejabat kerajaan..g lawat laman web JPA..atau tekan link nie n bace surat tu pastu print..pastu bagi kat pegawai korang okeh?>.<

KERAJAAN NAK BAGI ELAUN RM15 SEHARI BEB!!!



DeAr Diary...ToDaY i'm Getting Married!

assalamualaikum n peace yaw!

(tajuk macam salah grammar..=.=')

Dear diary....i couldn't sleep tonite...coz tomorrow i would be someone's wife...my life would change...i will leave my past memory...i will carry more responsibility...i would have babies of my own..i would share a life..with the one...that god already match for me far back from heaven...

*pang*pang* (sound efek lempang doblah tangan)

haha...mungkin tu yang member aku si nana tulis dalam diary die semalam..tu pon kalau ade diary la..kehkeh...sebab setau aku..member aku seko nie memang takde diary...n paling penting die tak suka bahase inggeris..tak patriotik katenye..(bab patriotik tu memang tipu...>.<)

semalam teman dia kat kedai buat henna lukis2 tu...n agak bangang aku tak snap pic sampai adek aku pelik.lalu berkata.."eh kak..bukan ko suka amik pic ke?" aku diam...wat muka blur..sambil setuju dalam hati n  pelik ngan diri sendiri..mungkin aku blur baru balik keje..mungkin2...

tah nape aku kurang pic ngan ini budok...member dari kecik bhai!maybe dah save dalam otak muke memasing...maybe2

lepas asar kang die nikah..aku tak dapat nak be there le...tak sempat nak kejar sebab balik keje kang nak g carik barang untuk makanan meje pengantin die..

pastu aku nak oter sket kebaye putih baju raye taun lepas untuk di pakai esok...malam kang..nak abeskan sedikit masa yang ada...lepak2 ngan die...lagipon laki die takde malam kang...kahkahkahka...
(ok motip aku gelak?..>.<)

hee...esok time sanding..aku letak pic okeh?

aku g 2-2 kenduri woi...pulun x?kehkeh..adil la...masa kenduri mieza dulu..aku pulun 2-2 kenduri gak..

ok...2 taken..3 more to go..so dari 5 orang dari kami...the 5 stroogers(mieza,nana,ogy,effa n aku)
skang mieza dah ade 2 princess..nana ari nie kawen...tehehe..ok beratur amek nombor ye kawan2!!!..hehehe..

yang nak kawin ari nie..pengawas tuh..hehe..ok..aku nampak gelap sebab mase nie pagi lagi...tolong pecaye!

mieza+apih n 2 lil princess..pic masa skolah tah mane aku campak..=.='


ok pape pon may allah bless your life all my frenz...

sumpah..xsangka kita sume dah besa....>.<


ok sebelum tamatkan entry..jom layan lagu nie...

COUNT ON ME-BRUNO MARS




You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh, yeah, yeah

You'll always have my shoulder when you cry
I'll never let go, never say goodbye

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh

(seyesly like dis part)

p/s:sumpah kelakar dengar panggilan hanggit untuk nabil pagi tadi..>.<