geng budak slumber

Tuesday, July 31, 2012

perangai

assalamualaikum n peace.=)

aku dah taip panjang..panjang kemaen...pastu baca balik rasa takde mood nak publish...aku buat entry baru..hahhahaha...

terbaek kan perangai..bulan pose nie tak elok nak mengamuk...walaupun sebenarnya hati bapak sakit lepas kene troll ngan portal UUM...

nak tepek pic aku snap dari portal tapi rasa malas..kang lagi aku tengok lagi sakit hati...lagi pun portal tu memang bengong since aku study lagi...redho je laaa...


google

ada baiknye juga aku tak taip panjang2 ari nie..silap2 kang boleh buat jadi kurus pahala puasa..

bulan2 pose nie eloknye muhasabah diri...kurangkan kelancangan menaip apa tah lagi bercakap...

itu je lah....

bye!

p/s: tadah je

Monday, July 30, 2012

just Monday

assalamualaikum n peace..=)

memandangkan now bulan pose..aku sedang cuba sedaya upaya membersihkan hati dari segala kekejian dunia seperti menyakitkan hati orang, mengumpat orang, menyampah kat orang, menulis yang bukan2 dannn sebagainya...

at least tak mampu nak wat cam tu sepanjang tahun...hormat sket bulan pose ye dak?

walaupun kadang2 hati ngan tangan tu gatalll je nak g provoke orang a.k.a menganjeng manusia yang agak menyampahkan...kehkehke..tengok..busuk hati..haha..ok2..dah2...

xde ape pon nak update...just usual lazy Monday...

dapat kat FB



eh..eh..gatal pulak tangan kiri nie...=.=' gaji belum masuk ye cik tangan kiri...T.T

dah ada yang buat pesiapan raya?kueh raya?baju kapel  raya, duit raya? apa2 pun jangan jadi hantu raya sudahhh...

baju raya aku dah malas nak fikir dah...

kueh raya?mak aku ngan aku pesen gengster..4 ari lagi nak raya baru pulun buat kueh raya...tu pon mahu dapat 4 5 jenis je..yang laen silaaa beliiii....khekehke..

ceh!pose belum sampai suku bulan cite pasal raya plak kan?

pape pon ramadhan kali nie harap boleh berubah BANYAK..asek berubah sikit je kannn...haih haihhh

dan aku harap program aku nak bawak balik bos jepun aku, yoshi san beraya kat umah pakai baju melayu berhasil!..heheh..sian diee..xdapek berjimba time kitorang cuti raya...heheh..

tu je kot..

SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA DENGAN JAYANYA...=)

P/S: kira bajek...T.T

Thursday, July 26, 2012

just something

assalamualaikum n peace..=)

kat ofis..tengah menung..tak tau kenapa aku menung...memang jenis suka wat benda tak de motif kot?hehehe..=D

dah lima hari pose eh?

so maknanya ada lagi 25/24 hari lagi dalam bulan ramadhan nie...

awal2 pose aku dah di uji ngan sakit tekak yang amat teruk...sampai suara tak keluar...akibat tamak sangat minum ais..salah sendiri la kan...sebelum tu pon aku dah batuk dekat 2 minggu tak elok2...duk pelik pasal apa batuk aku tak elok2..aku bukan smoke..ubat rasa dah nak abis sebotol pon aku telan..ubat sakit tekak..dequadin...abes dah pon semalam..

hari nie suara dah ok sket...tapi ada lagi la bunyi husky2 bak kata noda san....cuma batuk plak macam makin teruk....boleh balik keje semalam aku batuk sampai meleleh air mata..=.='

sampai sakit2 dada..memang tak leh di tahan2 dah..serupa nenek sakit tua pun ada...haihhh...

dugaan bulan pose agaknya...xde ape lah cuma pelik..aku tak pernah batuk teruk camnie...kalau batuk pon light2..2 3 ari elok la..xmakan ubat pun...

ini siap makan ubat apa...dah nak masuk 3 minggu tak elok2 lagi..sudah tuakah aku?kehkehek

owh!kerajaan dapat bonus half month eh?wahhhh..untungggglahhh...orang keje swasta gak yang nganga...bolehlah engko kawen cepat gini kann..kahkahka...*tetibe*

biasa kalau bulan pose nak ke raya nie cepatt je masa berlalu...so bulan 7 dan bulan 8 nie bakal di lalui dengan lajunya...

kira 5 bulan je nak abeskan tahun 2012..dan aku tak tahu kenapa aku duk kira berapa lama nak abeskan tahun nie..sukakah aku menjadi tua?kehehke..oh dem!

itu jelah kot nak tulis...

bye!

p/s: kadang2 atas sebab sakit hati kita suka nak buktikan kita boleh jadi lagi bagus dari dia...tapi untuk aku...aku tak perlu buktikan apa2 pada sesapa...

Wednesday, July 25, 2012

THE PATH

assalamualaikum n peace..=)

tekak dah ok sket...dah boleh dengar la patah perkataan yang aku sebut tanpa di ketawakan...heee..cuma masih batuk....

semalam sambil ON9...mengodek gambar lama time study and time....ehemm...'bercinta' dulu2..*kofkofkof*
(batuk tak iklas)

looking to that pic..nampak macam proses...dari sem satu sampai last sem sampai praktikal and to the latest one...dari aku freehair kepala togel baju tak semengah sampai laaa err...sopan la jugak kan?masih cuba improve..=)

then I look really deep to my face...ini serius punye deep...macam kaji senyum diri sendiri..pastu sorang2 bezakan yang mana zaman kegemilangan+kejatuhan dan kebangkitan...and wonder kat diri sendiri..how can I be that strong?

yes!its true when some people said..you never know how strong you can be until stay strong is the only option...means..kau takkan tau sekuat mana kau sampai satu masa menjadi kuat adalah satu2 nya pilihan untuk kau teruskan hidup...

and guess what..kalau dulu tengok certain gambar aku boleh emo satu hari...yesterday was magical...I'm just like looking at some junk picture which on my "someday gonna be delete" list..sort of

juga rasa sangat teramat bersyukur dikurniakan sahabat2 and family yang sangattt supportive along the path...

today..I'm proud to say that...I'm comfortable with my life...

sepanjang jalan nie jugak...few frens ada la tanya..how can I stay like nothing happen..like I wasn't hurt..

to be honest..I'm not strong at all..I repeat..I'm not thatttt strong...

I just don't have any other options...

and one thing for sure...I'm depending on dear Allah..=)


p/s: one day...I hope I would be proud when looking back to my journey

Tuesday, July 24, 2012

A FAIRY TALES OF AN UGLY DUCKLING

assalamualaikum n peace..=)

nak update something but idea tersekat tengah jalan...so pegi mengodek draft..and  I found this...bertarikh 29/12/2011

ntah kenapa aku tak publish...taip pon sekerat jalan..so aku fikir...better I continue it and publish it...

enjoy!


A FAIRY TALES OF AN UGLY DUCKLING

this is a story..

juz a story that i feel like wanna write it..for a gurl..a special gurl in my life..

dear...dis is u're story..i hope u like it..


he say hello...

he's kind..funny...

one thing leads to another

he ask u out...

one fine day...a fairy tale for u...u said that to me...i remember when u told me about it..

i know u happy gurl..=)

u said to me...

he pick u up...

u wore peach flowery dress....u make pudding for him...

he wore black shirt...with his cap...he drive u to a place that u never go...Cameron Highlands...

nice place...I see u're eyes glow...coz I was there with u...sharing the moment...

a long the way..u chat a lot with him...all I do was listen...and smile...u look so happy gurl...and him too..

than u ask him...would he want to taste some of u're pudding...that u made with love...juz for him..u offer me too..yes!its delicious...so damn delicious...coz u made it with all u're heart...with u're love..

but!he is driving and keep eating u're pudding!oh my dis is dangerous!

u worried...and u take the the pudding..start to spoon him...u feel shy..I know..I see it..u are blushing rite?

but u're heart feels happy...I know u...=)

more happy when he finish all of the pudding..left nothing not even a drop of it..

then we reach the destination...he said lets take a walk in the tea farm...nice!...but unfortunately...u're sandals 'putus' arghhhh...u feels shy...all I do was laughing at u...hahah..sorry...u look so funny gurl...

but he just smile..and u were lucky he drove his father's car...coz there is his sis n mum's sandals left inside...he gave it to u...and both of  u take a walk at the farm...and I juz wait...two is just nice rite?three is is crowd...heheh...I know u want a moment to be alone..with him..=)

and as u told me...that day was like a fairy tales for u...u never feels happy like dat for long moment...I know...coz I know u so well...

we brought back a lot of strawberry dat day..u're heart full of bliss...even u're eyes are smiling...

but last nite u cry...

u cry coz everything turn up to be always fairy tales..coz u realise how u dream to much...as u just an ugly duckling hoping to a swan but u're not one..

he just not that into u..u said

he just to gud to be true..u said

he just to high to be reach..u said..

coz he come as he want to

he go and he don't care much bout u...

he just being nice and u wrongly hope 'the one is u..

move girl move....

I'm sorry fairy tales are not for you....

be as special as you always do...

p/s: teringat sepupu kecik umur 6 tahun cakap nak kawen ngan aku bila dah besar..one day when he grow up..aku pasti he will regret saying that..bahahhaha

Monday, July 23, 2012

ORANG TAMAK MEMANG ROCK

assalamualaikum n peace..=)

salam ramadhan..heee....

bulan2 pose nie memang best pasal lunch hour xde rehat tapi boleh balik awal sejam!yey!

semalam baru balik dari kampung mak, palong satu,gemas N9....buka puasa and sahur beramai2..wahh memang heaven..nak update pasal tu tapi gambar ada half dalam HP half kat kamera...so tunggu aku rajin nak transfer susun balik baru boleh citer...tak inzal la update xde gambar kan?

ok...sebenarnya apa yang cuba nak cakap nie?hehehe

sebab terlampau seronok berbuka beramai2...masing2 ngan idea masing2..hari sabtu je 7 jenis air uwan den hidang..n semalam 9 jenis air...nak tambah lagi best suma air sejuk...air batu ammmak punya sejuk...

makan tok sah cerita la kalau leh tambah perut extention memang aku tambah...penuh sampai tersandar..memang tak ingat dunia kalau dapat balik makan ramai2...

wan n atok aku memang camtu..kalau kitorang balik sana kalau tak kenyang sampai tersandar tu memang diorang takkan puas ati..silap2 tak di baginya balik..

yang aku plak pesen gayat..xleh tengok air macam2 jenis dapat la panas nak meninggal..buka puasa je aku duk try sume jenis air yang ada tanpa muhasabah diri tu batuk dekat 2 minggu tak elok2

dan hasilnya...

hari nie..suara aku dah macam bapok sesat....muke kiut..sore garau...rock gile...rupa budak baru akil baligh pon ada...omgee...aku rasa konpem pasneh ella pun bersara dengar suara aku apa tah lagi Ramli sarip!

padan muka tamak kan?

duk ingat2..ari sabtu je..dari 7 jenis air tu memang aku minum segelas sejenis..semalam lak..aku minum 2 gelas tebu, 2 gelas air tembikai and yang lain sket2 rasa tapi mau nak segelas jugak aku bantai..

pesen lupa diri..macam baru belajar puasa kan...khakahka...

perit tekak nie tuhan je le yang tau..sampai bos jepun aku pun bulat2 mata tengok aku cakap suara garau..kehkeh

yang kol plak 2 3 kali konpem betoi ke aku yang jawab tepon kot jawatan aku dah di hijack oleh bapok sesat mana..kahkahka...dem betei...aku tukar tone suara ja kot..bukan tukar jantina...

tapi rasa seksi lak suara serak2 gini..wahahaha..nak sedapkan hati...>.<

jadi pengajarannya...

bulan pose jangan tamak.....

p/s: hope bulan puasa tahun nie lagi bagus dari tahun lepas

Friday, July 20, 2012

something I couldn't have

assalamualaikum n peace..=)

salam jumaat juga..esok dah puasa ye..=)

suppose aku busy ari jumaat..keje akan bertimbun dan memeningkan setiap kali jumaat..tapi tak pulak nampaknya ari nie..keje hari nie aku dah buat semalam since my Japanese bos sume sudah ke main office and main site untuk upacara breakthrough katanya...

so segala permintaan dan keperluan dan jadual sudah di siapkan semalam....sebab hari ni aku takkan jumpa diorang..

sudah tukar my alternate Saturday kepada esok..so minggu depan kerja..minggu nie cuti sabtu ahad..

tu pun sebab mak beria ajak balik kampung konon nak bukak puasa beramaian...I bet it could be interesting and awesome..so that ramadhan kali nie akan berbeza dari tahun lepas...kan?

mimpi ngeri buat aku terjaga tengah malam...sungguh...mimpi tengok sahabat sendiri di bunuh depan mata...sangat ngeri...=.='

dem..panjang pulak muqhodimahhhh...=.='

again...juz something that pop up in my mind and I feel bout writing it...


SOMETHING I COULDN'T HAVE


                                                    google


dreaming about yesterday
dreaming about you smiling
warm..sweet..nice

standing there still watching
holding back all the guts
keep reminding
keep being concern

he came
he go
he touch
he breaks
he walk away whenever he wants

hope
not even close
you just something that I couldn't have
you just something I couldn't own


                    desktop background satu masa dulu


singing to the song
as it told how I feel
dance to the anthem 
as it shows how I loved

for something that I couldn't have
dream would be always gonna be a dream
as my mind forget to tell you're a bad idea
my heart takes strike of rebellion

think heart think
make wrong choice no more
keep walking
with a broken smile again
now and then

p/s: I'm a mess



Thursday, July 19, 2012

MoNolog 1907 (Pengorbanan)

assalamualaikum n peace..=)

bertemu lagi...19 July...

Monolog 1907 (janji) -190711

sudah empat tahun rupanya...dan aku harap...kau membaca..kerana aku minta..yang satu ini kau jangan pernah lupa...

surah ke 19(surah maryam) ayat ke 7 = 19:7

'(nabi zakariya di seru dan dikabuli doanya) "wahai zakariya!sesungguhnya kami memberikan khabar mengembirakanmu, dengan mengurniakan seorang anak lelaki bernama yahya,yang tidak pernah kami jadikan sebelum itu seorang pun senama dengannya"


cinta dan pengorbanan 

selalu saja kerana terlalu marah dan kecewa kerana di kecewakan...kita marah...kita sebut satu2 pengorbanan yang pernah kita buat untuk insan yang kita cinta..

kita cuba me-malaikat-kan diri...dan men-syaitan-kan si dia..

apa pengorbanan cinta itu untuk di ungkit?

bagi aku itu satu proses...kita manusia...mana mungkin kita tak marah bila segala pengorbanan di sia2 kan...hingga satu masa..kita akan penat hingga tidak mampu berkata2 lagi...

pengorbanan adalah pilihan..seperti mana kau memilih dia untuk tinggal dalam hati kau...seperti mana kau memilih berdiri di sisi dia saat semua orang pergi...seperti mana kau memilih menyokong di belakangnya saat dia lemah..

susah atau senang...pengorbanan yang sia2 itu harus kau lupakan..tinggalkan dalam kenangan...dan terus bergerak kehadapan..suka atau tidak..rela atau terpaksa..

mengungkit segala pengorbanan kau untuk si dia tidak akan mengubat luka parah hati kau...tapi menambahkan keparahannya...

halalkan semua...bertaubatlah

demi masa sesungguhnya manusia dalam kerugian...

masa lalu itu satu perkara paling jauh dengan kita...

bukan salah kau berkorban demi cinta...bukan salah dia tak menghargainya...

seharusnya...pengorbanan itu berkubur bersama cinta yang sudah mati...dan pergi....dan biarkan kubur itu tanpa nisan..

pengorbanan itu makanan asasi cinta...seperti mana cinta itu pergi...seperti itu juga..rekod pengorbanan harus padam...

cuma hakikat takkan berubah...yang musnah tetap akan musnah...


p/s: move on is not about you forgetting the memory..you still remember it..it just don't effect you any more..

notatambah: boleh pulak share kisah cinta ngan noda san...kehkehke...memang lawak ar..rupenye my hensem noda san penah kene dump satu masa dulu..

Tuesday, July 17, 2012

MemoRy

assalamaualaikum n peace..=)

'Drop everything now..
Meet in the pouring rain
kiss me on the side walk
take away the pain
'cause I see spark fly whenever you smile

My mind forget to remind me
you're bad idea
you touch me once and it really something
you find I'm even better than you imagine I would be
I'm on my guard for the rest of the world
but with you I know it's no good
and I could wait patiently but I really wish I would'

SPARKS FLY -TAYLOR SWIFT-

hee...dah kenapa pulak asek letak lirik lagu dalam entry kan..teheheh...

amik mood...

semalam adek aku kakde wat kek cokelat...with his BF..aah..mak ayah aku memang sporting...lagi pulak adek aku tu bukan budak2 lagi pun......tengok diorang duk wat kek berdua..teringat kekasih lama zaman baru abes SPM dulu...nostalgia2...

idup nie memang interesting..

masa tu..we both are so innocent...dream about living together...growing old tanpa pernah terfikir pun apa akan jadi masa depan...atau kemungkinan keadaan akan berubah..

we used to dance in the kitchen together..wash dishes..bake chocolate cake..even my very first cake I bake was for his 18th  birthday...=)

(btw..we dance in my kitchen..at my house...with my family of course..)

kadang2 bila ingat betapa innocent aku masa tu boleh senyum sorang2...saat otak tak perlu banyak fikir...sometime I wish never grow up..tapi itu takkan mungkin kan?

how time also fly...

dia sudah punya jalan sendiri..aku sudah punya jalan sendiri...penah jugak try contact dia...since kitorang dah lama berdamai...putus pun xde kata cara hampeh sangat...walaupun satu masa dulu aku rasa dia bagi alasan bodoh nak putus ngan aku...past is past kan?

n guess what..he is not like he used to be back then...dah tak sama lagi macam dulu..well people change..=)
I accept that..I do change to...a lot..he told me that..

berpisah..

memang aku tak nafi...ko akan marah...rasa tak adil...hurt so damn bad sampai satu tahap ko letih...and enough is enough...

dalam dunia nie...xde apa pun kekal kan...semuanya sementara..even kau sendiri bakal mati...dan tinggalkan semua orang yang sayang kau..

cuma kita perlu kekuatan untuk terima setiap sesuatu yang bakal kita hilang...

dan ada masa...kekuatan itu datang dari keletihan yang teramat sangat untuk mengeluh..apatah lagi meratap...

teruskan jalan..dan jalan..dan terus lagiii....

p/s: tercuri satu gambar...heee....I see sparks fly whenever you smile..=)






Monday, July 16, 2012

Broken Heartbeats

assalamualaikum n peace...=)


just something that I really want to write..with my heart..

-ENCHANTED- Taylor Swift-

This is me praying that
This was the very first page
Not where the story line ends
My thoughts will echo your name
Until I see you again
These are the words I held back
As I was leaving too soon
I was enchanted to meet you

Please don't be in love with someone else
Please don't have somebody waiting on you
Please don't be in love with someone else
Please don't have somebody waiting on you

Andrenalin mengalir laju...lagi dan lagi...

kemeja biru...senyum manis..


-TODAY WAS A FAIRY TALE- Taylor Swift-

Today was a fairytale
You've got a smile that takes me to another planet
Every move you make, everything you say is right
Today was a fairytale

Today was a fairytale
All that I can say is now it's getting so much clearer
Nothing made sense until the time I saw your face
Today was a fairytale

Time slows down whenever you're around
Yeah yeah

berdoa hati berdoa...tuhan lindunglah aku...lindunglah hati ku..


-DISTANCE- Christina Perri-

And I will make sure to keep my distance
Say "I love you" when you're not listening
How long can we keep this up, up, up?

And please don't stand so close to me
I'm having trouble breathing
I'm afraid of what you'll see right now
I give you everything I am
All my broken heart beats
Until I know you understand

bertahan terus bertahan...bergantung dengan tuhan...

-I DO- Colbie Caillat-

Cause every time before it's been like maybe yes and maybe no
I can't live without it, I can't let it go
Ooh what did I get myself into?
You make we wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do


Tell me, is it only me, do you feel the same?
You know me well enough to know that I'm not playing games
I promise I won't turn around and I won't let you down
You can trust I've never felt it like I feel it now

tuhan fahami hati ini...apa bisa aku lakukan sekarang?

p/s: haha..aci tak update camnie?kehkehehheke....entry dari hati la sangat kannnnnn....peace..=D

Friday, July 13, 2012

PAIN SAKIT

salam jumaat..

(sambil putar lagu..butterfly..nyanyian melly geoslow feat Andhika)

thanx mieza for tagging me this..=)


"for the time that I've waisted...for the hurt that tear me apart...for the burden that been carried all along...the world had been upside down...the path with the dirt..try not to cry..try not to scream out loud..coz life just too short...to even regret..all the smile of yesterday.."


Mengelak..diam..berlalu...
dunia sepi terlalu keji barang kali..
hati beku..

senyum jujur terlalu pahit..
percaya itu terlalu nilai
pergi mati cinta

buang masa..buang hati..
kalau saja hati bisa di baiki..
mahu format semua virus yang ada..

hidup cuma meneruskan apa yang ada..
kerana masih bernafas walau tanpa jiwa..

mungkin saja..
kekosongan itu sudah di isi
dengan semangat yang namanya..
"BENCI"

penat mengingatkan diri 
jangan mengharap bintang..
lalu terbang terlalu tinggi
jatuh dan MATI..

P/S: cuma sekeping karya...kerana kepeningan dengan tugasan kerja..

Thursday, July 12, 2012

kawen ngan duda satu jenayah

assalamualaikum n peace..=)

khekhekhek....tajuk tak menahan....kan?

ini fenomena Irma Hasmie...

aku cuma pelik...

macam kawen ngan duda nie satu jenayah....jenayah ke?

sampai abes nak korek cerita sampai gambar kawen lama redza pun orang boleh jumpa....perkh...teknologi...teknologi.....

sebenarnya aku duk pelik pasal nie...agak lama...sebab sorang kawan aku penah tanya..aku kesah tak kawen ngan duda.....

and when I say..."aku tak kesah kawen ngan duda..kalau ada anak pun aku ok ja..since aku suka budak2"

member aku leh cakap aku tipu?n tak caya aku mengeluarkan statement tersebut....err....aku skang duk zaman mana nie?OMGEEEE...=.='


SITUASI 1
makcik 1: ko tauuu....tipah tu kawen ngan dudaaaa.....3 kau anak dieee..
makcik 2: iye???ish2...duda rupanya menantu mak jemah tu yeee...kawen sebab duet la tuuu...

SITUASI 2
makcik 1: ko tauuu.....anak si bedah tu kawen ngan jandaaaa..
makcik 2: iye?ish..ish..ishhh.....bekas orang....

(ini contoh sahaja..kang ada yang cakap aku diskriminasi lak kata makcik2 je mengumpat..tehehe)

mentality apakah ini?

apa masalahnya kalau memang si duda/si janda itu yang mampu ada saat susah dan senang?

apa masalahnya kalau si duda/si janda itu yang mampu buat kau selesa dengan diri kau sendiri?

apa masalahnya kalau si duda/si janda itu yang mampu buat kau bahagia?bercinta hingga syurga?

lainla kalau kau punca penceraian...rampas hak orang....membina bahagia atas air mata orang lain...kan?

mungkin lah..masing2 punya taste, ciri2 pasangan idaman masing2 kan?

kalau boleh xnak yang macam nie..yang macam tu..masing2 punya sebab tersendiri kenapa kita tak suka dan xnak sesetengah orang yang macam kita dah set kan dalam otak kita..

cuma bagi aku..

kalau orang tu mampu terima apa adanya aku....
ikhlas sayangkan aku
boleh pimpin aku ke jalan Allah
boleh buat aku selesa dengan diri sendiri

masa lalu tak perlu jadi masalah..

duda?bujang?

status bukan penentu darjat kita di sisi tuhan?

kan?

lagi pun..apa tujuan sebenar kita berkahwin?

untuk puaskan hati orang kah?

mesti tak kan?


p/s: there is two types of pain in this world...pain that HURT you..and pain that CHANGES you..

why my gurlfrenz rox!

assalamualaikum n peace!

heeeeeee...mak tak busy ari nie nyahhh...*tetibe*

you know..*bajek london* its sooo damn gud to have u're gurl texting u everyday....yes...EVERYDAY....

and so damn gud to have them around you...n you feel so closed despite the fact that there were far far away...close...to your heart of cozzz...

perkh..tetibe ter-speaking...kehkehke...

ini cuma random thing...likeee usual...I thought bout dis while I'm texting my gurl pina..

again..u inspire me to write sumthing pina..tehehehhe..

dis is why my gurls rox!

noni+aku+yan


1. texting a gurlfren "weh aku nak berak la plak" is simply funny...they won't judge me...

2. adoring guys is like a hobby which not really a hobby?eh?watever..I can always tell them no matter I'm seriously in love, juz play around or juz waisting my time..they would never call me bitch...they call confuse instead..khekehke


BBQ last sem..got my rieda and ejat!

3. changing status as a wife and mum won't tear us apart...or  change who we use to be..we still the same "OMG that gurls are crazy" kinda gurl...hehe

oqy+shikin+mieza+aku+anis

nana..besfren since darjah 5...on her wedding day..now she's pregnant!

4. we can tell each other fat and laugh..n sharing slimming tips that we won't try...bahahaha
ena....BFF since 1st sem...now dah pakai tudung...cantekkan?

5. we always plan things together...reunion...hang out...but for sure..things always gonna be unexpected...crazy ideas pop up everytime
on my 23rd besday celebration!


6. we encourage each other...especially in order to look gorgeous...or nice...or funny....>.<

7. we can stand each others bad habit...snores?ayaq liuq meleleh?go crazy over SALES?fart?searching the cheapest price?surveying 2 superbig mall a day?goddamn choosy in buying things?named it...we do tired of it sometimes...but most of the time it become "funny stuff" when we talk bout it

8. LISTEN...to each other of course...never got tired of the same drama..the same problem...we called it 'meroyan' time....advice needed...even over thing like "should I buy blue jeans or black jeans" or even stupid stuff like deciding to go to toilet first or to eye on super expensive handbag!

nurul..teman hati ke hati....

yana+pina...meng-go cart di UUM

9. I can cry and laugh at the same time with them..they will never call me crazy..ok..I lie...they would call me crazy...but crazy in a cuter way..=P


10. They always there..always..keep me standing...tell me whenever I wrong or forget...

11. if anyone on diet..it will be two choice...we go crazy try to make that person give up coz they already super skinny...or try to encourage them....depends on situation...but most of the time we think...getting fat is cute and sexy..khahakakah

12. we hate same kind of guys...especially 'the superJERK' ex!

heee...anddd the listtt goesss onnnnnn and onnnn...

enough said.

they rox!

in every way..

coz these gurlz..is MY GULRZ!

P/S: nie la akibatnye kalau dah start mengodek album lama!

Tuesday, July 10, 2012

KENAPA

assalamualaikum n peace..=)

terlintas...

ahad(8/7/12)

sorang manusia yang sangat bermakna.....post di wall muka buku aku...tentang komen pada hari jadi aku..tahun lepas...tepat jam 00:20

atas dasar sangat2 ingin tahu.....aku browse post lama2..gigih tengok satu2..dan berjaya jumpa komen yang dimaksudkan!*senyum*

sepanjang pencarian..banyak wall post antara aku dan dia aku baca...sambil senyum..dan keliru..keliru dengan hati sendiri..keliru dengan perasaan sendiri..keliru dengan kewarasan sendiri..apa yang aku cari?apa yang aku mahu...apa luka lama masih belum sembuh atau aku sudah terlalu takut?

atau mungkin aku sudah terlalu selesa sendiri...

kenapa..dari segala kegembiraan sepanjang masa 'itu' ...aku masih tidak mampu paku nama kamu..kenapa...

betapa kamu mampu terima apa adanya aku..dan setiap perbuatan kamu aku dapat rasa keikhlasannya...


sejak bila aku jadi begini aku masih tidak mampu cari jawapan...

cukup kamu tahu...

kamu peneman bahagia dan duka yang hebat...

tiada lagi yang mampu memahami aku sebanyak kamu memahami aku....walau orang paling aku cinta satu masa dulu...


satu hari nanti..apa pun status kita.....

aku akan pastikan komen 21 APRIL 2011 jam 00:20 itu jadi kenyataan....

kamu tahu aku gila...dan aku akan sentiasa meneruskan kegilaan itu!


p/s: terima kaseh untuk dari hari pertama aku kenal kamu...hingga kehari ini...maaf untuk semua yang kurang dari aku......

Monday, July 9, 2012

MINI REUNION

assalamualaikum n peace..=)

heeee..

selepas hampir setahun tak jumpa member2 uni...akhirnya berjaya melepak kan diri..selepas berhempas pulas lah sangat set tarikh...memang susah nak jumpa bila masing2 dah ada hidup masing2 kan?

pagi..memandangkan aku diva..so haruslah driver yang hantar kan...kehekhke....pui!

haha..xde..memandangkan setiap hari ahad maid bos2 jepun aku akan di hantar driver company untuk menyopping..so aku tumpanggg je laa.....kan?

sampai pun dah tengahari....terbaek la..bape jam je la mampu nak melepak...xpe la janji jumpa..konon nak tengok wayang tapi cam masa sangatlah tidak cukup...jalan je la sambil teman si yana shopping...aku ngan pina dengan jayanya telah berikrar puasa shopping..memandangkan aku pun baru je menyopping...=.='


aku+yana+pina
(abaikan apa2 yang tak patut..keheekh)

gigih pilih tempat makan kerana sudah kebuluran...


bahagia di nando's

konon2 nak makan benda yang luar biasa...kononnye la..last2 decide pegi nando's ja since pina memang teror bab2 makan kat tempat2 pelik camnie...aku?perkh..minah kampung cam aku...makan kat mamak aku teror laaa..hahahahha...

masing2 order gaya cam teror..yaa..muka yakin itu pentinggg..kehkehke...nak lagi best flavour ayam mintak nak yang extra hot!kata ada darah nogori kan?pedas2 nie seblah mata je bhaiii...

akibatnya....meleleh ayaq idung masing2..padannnn mukaaa..khakhaka...

owh sorrilaaahh...picture makanan xde kat aku...aku makan chicken kebab with hot peri2 fries n coleslaw...pina n yana amik 1/4 chicken..pina add sideline potato salad ngan hot peri2 fries yana plak amik sideline spicy rice ngan apatah aku pun xingat dah...sume extra hot...tambah pulak sos peri2 pedas jugak...sobs~

sumpah pedas nak meninggal...=.='

terpaksa la masing2 menghijack aiskrim adek yana...yang manis lagi menyenangkann...heee..dan potato salad milik pina yang sungguhhhh sedappp...

dah kenyang...

pusing sambil menyeksa jiwa tengok SALE....sabar je laaa kann...

agak2 dah penat yana ajak pegi rock corner..nak beli tiket bola katenye...ehhehe..jangan tak tau..kecik2 si yana nie memang layan sangat tengok bola..team malaysia apa tah lawan arsengal...eh sori..arsenal...khakahkahk...

(picture ngan tiket bola xleh tepek...apsal tak leh rotate?benci interface baru blogger!)

tak sah kalau pegi mana2 tempat yang ada kedai buku tak singgah...wajiblaaaahhh singgah kan...untung2 dapat sambar sebijik dua....ehhehe..


membajek di kinokuniya tingkat bawah..hehe

buku memang berjuta plus leh free reading macam kat borders...OMG..kalau ikutkan mahuuuu sangat2 bertapa patblasjutamalam kat situ..namun apaaa kan dayaaa...hari itu hari ahad...esok kerja....harus pulang ke dunia realiti...sobs~...

tu pun explore light2 kat tingkat bawah..tingkat atas tak naek pun...kat bawah tu pun tak explore sumeee..sobs~

lagi elok punye perangai langsung tak dapat hidayah nak beli buku..kehkhke..ampeh!

dah bosan kat dalam ayohhh!!mengedik di luar!!

hee..jangan ingat aku pakai ladies kemaen aku xleh wat muka bangang..kehkehkeh...

shomel kan kami..khakahkahk

with yana

perbincangan masa depann katanyaaaa..ok..budak laki tu adek yana...

motip lepak hari tu?

memang la nak bergambar je kan?khakhaka..sila muntah tengok gambar...kehkehehk...

dah penat lepak sana sini..tibala masa balik ke dunia masing2..sobs~tah bila lagi boleh jumpa tahhhhh...T.T *nangiss*

sebelum balik sempat la g menyinggah kat tutti frutti...konon nak rasa..maklumlahhhh..aku kan gadis kampunggg..ayuuuu..comelll....inesennn..mana tau benda2 urban nie..khakhak..sila terajang aku skang!mihahaha..

tapi memang kejadah..patut la kan masing2 sibuk amik pic tepek kat blog..upload kat fb bila makan kat tutti frutti....35g aku amik sesedap rasa RM17.50 kehkehek..padan muka ko eqin...khakhakha...RM17.50 boleh makan tengahari 3 hari bak kata yana...khakahka...mahal azab kan?

heee..sambil scoop2 aiskrim masuk mulut..laju ja jalan...dan kami berpisah di stesen masing2 pulang ke kampung halaman tempat masing2...

dalam hati masing2 menyimpan harapan..kot boleh shopping raya sama2....harap ja laaa...tah boleh ka tidak....

jadi maka dengan itu...boleh la anda..anda dan anda muntah tengok entry gambar berlonggok neh...

k bai..

p/s: ya..pada yang lama kenal aku..aku tau...ada sebahagian tempat isi sudah mengembang dengan banyaknya....aku 50kg skang..tengah usaha nak tambah 2 kg lagi..pasal apa?pasal gemok is seksi..kahkahka...*redhooo*





Mini Reunion..Teaser...

assalamualaikum n peace..=)

khakhaka..teaser la sangat..padahal lupa bawak pendrive pic suma dalam tu....pui~...

sebenarnye program nie dah di rancang dari bulan lepas..tapi asek cancel sebab masing2 busy nak mati....pesen kerja tak reti cuti...mintak cuti tak dapat2..tapi tu bukan aku..tu yana....kehkehekh...

takdak wat apa pun cuma berjalan cuci mata kat KLCC...seksa nya tuhan ja tau....ada SALE ok....engko tahu apa itu SALE?yaaa....bila mana yang mahal nak mati jadi OMG murahnyaaaa.....untung je aku ada si pina tarik tangan aku setiap kali aku cuba nak pura2 termasuk dan terbeli...kahkahkhakhka..ampeh!

tapi memang tak aci sebab lepas aku balik..si pina pegi beli wallet....xaciiiiiiiii!!!..tunggu..aku tau ko pegi teman aku shopping raya!

oh!kata nak teaser tadi kan?teaser2 gambar gitu kan....terpanjang plak taip muqodimahhh....motipp sangattt

amik kat FB pina...
konon2 candid padahal memang posing!khakahka

tahukah anda kedai buku itu syurga buat kita ? heheh..

kat kinokuya...buku banyak gila...memang terasa nak berkampung ja kat situ..tapi sebab cuti ahad tu je laaa..xleh nak tido mana2 isnin dah keje..lagi pulak pegi bukan drive sendiri tambah kene balik naek bas..bas last pukui 6..lupaaakaaannnnn.....

me and yana..=)

pesen xleh jumpa benda comel suma nak eksaited kan?

bergambar cuma....belinye tak pun..khakahkahk....redho ja la akak kedai candy tu tengok kitorang mengeletis ngan candy dia...kehkehek...kat famos amos!

hehehe..pas balik lunch kang la nak tepek banyak2 pun..

kata teaser kan?

puiiii!!!

teaser la sangat!!!

p/s: another master plan is coming up!


Saturday, July 7, 2012

Saturday Blues

assalamualaikum n peace..=)

kene keje ari sabtu lagi.....

sebenarnye ada taip entry pagi nie...bila dah sampai half..potonggggggggggggg...rasa cam ulasan sendiri belum cukup kukuh untuk di publish..so biar je la kat dalam draft...ntah bila aku nak publish ntahhhh...

sebenarnya xsabar tunggu esok....cepat laaa ahadddddddddddd!!!!

pemangkin rajin pegi kerja dah balik ke HQ office...haihhh.....camne nak rajin lagi nie kalau pemangkin dah xde nie..huahuahuhaua..gatal!

menghitung hari menuju ke bulan ramadhan sekaligus syawal...wahh..tahun nie kene bagi duet raya..tetibe terasa tua..OMG!

perempuan..biasa sangat kalau belum puasa lagi baju raya dah dalam wishlist!.kehkehkek...

dan tema tahun nie....jatuh kepadaaaaaaaaaaaa...

warna pink n biru!

colour blocking trend tengah IN kan!huehuehheu..naseb la adek2 laki aku kalau aku jumpa samping wane pink nanti!khekhekeke...

haihhhhhhhhhh...

awat tak sabar sangat2 nak tunggu esok nie.............

p/s: sebenarnya lagi selesa pakai spek dari pakai lens...ada yang mampu tahan hodoh saya kah?




Friday, July 6, 2012

PELUANG

assalamualaikum n peace..=)

kerja...kalau memilih sangat jangan mengeluh la kau tu unemployed duit xda...xtau nak hidup camne..dunia nie xadil apa...kan?

tak kira la..apa pun lulusan kau...bagi aku..once ko abis je belajar..TERLALU memilih kerja adalah tindakan yang sangatlah tidak bijak!

memang ya!kene cari keje yang berbaloi dengan apa yang ko dah belajar sebelum nie...

tapi kalau peluang menimba PENGALAMAN dalam bidang kerja menari depan mata..memanggil2 kau..sekali dengan pakej gaji berpadanan+ kawasan berdekatan cume perlu kenderaan yang enteng boleh di USAHAKAN...bijakkah kau menolak?

kadang2 sesetengah manusia nie tak bersyukur bila di beri peluang...terlalu cepat mengalah dengan cabaran yang rasanya boleh di atasi dengan SEDIKIT usaha...entah...

langsung tak nampak usaha...

tinggal di kawasan pinggir bandar..mahu kerja di kawasan berdekatan...tidak punya kenderaan di kawasan yang sangat sudah biasa aku rasa macam alasan untuk orang yang tidak fikir masa depan...

xpe lah...setiap orang punya hak memilih...kita yang mahu tunjuk jalan cuma perlu tunjuk jalan..melangkah atau tak..itu atas pilihan

sebagai seorang yang lebih 'berusia' aku cuma mampu nasihat...dengar atau tidak itu pilihan kan?

terasa macam mengumpat orang pulak..

nak jadi orang berjaya nie..caranya bukan mengeluh dan berangan je..

google image


usaha, tanam semangat competitive dalam merebut peluang dan sentiasa mencari inisiatif untuk maju...

bukan cari alasan untuk  mengelak dan menyerah...


p/s: masih meningkatkan kemahiran diri untuk meningkatkan 'value' dalam pasaran kerja

notatambah: cuma kekecewaan bersifat semangat graduan sumber manusia maybe

Thursday, July 5, 2012

epilog buku catatan baru

assalamualaikum n peace..=)

pagi..sejuk plak ari nie...ceh...poyo je kan..padahal pasang ekon kuat memang laaa...=P

nak taip entry nie semalam..mood nisfu syaaban...agak hampeh bila aku tak alert...tak sempat nak pose..*kecewa*

xpe la bukan rezeki maybe..

honestly aku tak pernah kesah sangat bila artis kawen..baca...tengok gambar..senyum and tak pernah nak ulas apa lagi nak update kat blog sendiri..semua pun dah tau malas aku nak repeat cerita yang sama...

tapi kali nie lain...

entah kenapa...aku rasa sangat2 touch bila tengok gambar n video wedding Irma Hasmie...menetes air mata diva I uuu...khekhekek..

wartawan: kenapa irma memilih redza sebagai suami
irma: eh bukan saya pilih nie Allah bagi..

T.T *nangisterharu*

and semalam tengok kat FB cik epal gambar n quotes nihh..sekali lagi aku rasa masyallahh..insaf...T.T


WHEN SHE STOP SEARCHING  HER PRINCE AND MAKE ALLAH THE KING IN HER HEART..
HE THEN HELP HER TO COMPLETE HER DREAM BECOME REALITY..

credit to fanpage cik epal

aku terkedu..diam...

betapa belum cukup aku mencintai tuhanku..

betapa imanku belum utuh untuk meminta2 terlalu banyak..

betapa hidup aku sudah dilimpahi nikmat sedang aku sering alpa..

untuk irma dan suami...doa aku..moga diorang bahagia sampai syurga..

she inspire me to become better muslimah..

dan buat aku betul2 nampak..apa itu sakit,redha,sabar,hikmah dan kembali pada Allah..=)


=)

boleh kan buat azam sempena buku catatan amalan lama dah diganti baru?

heheh...aminnn..

p/s: harap di permudahkan jalan...dan punya kekuatan untuk istiqamah







Wednesday, July 4, 2012

sesal menyesal...terkesal?

assalamualaikum n peace..=)


2 ari nie rasanya 2 3 orang cuba mencetuskan kemarahan aku....sedap mulut je bercakap kan?

seriusly jangan sampai aku terjerit2 je nanti...buruk akibatnya....sapa2 pun kalau marah memang mulut xleh cover...

menyesal...

untuk orang yang tak ada perkataan menyesal dalam kamus hidup dia...menyesalkah dia sudah menghancurkan kepercayaan seseorang?

dan mampu ke signal rasa menyesal tu sampai pada seseorang yang jauh beribu batu?

untuk seorang manusia yang pernah aku kenal...
menyesal memang sesuatu yang takkan mungkin bagi dia
semuanya tanggapan..
hipotesis salah yang tak akan pernah di buktikan..

tak akan mungkin dan tak akan pernah berlaku..

biar sejuta kali dan sejuta manusia cuba menyakinkan..
aku tahu dia..
dia takkan menyesal...
walau sekali pun..

dari mukabuku


aku bukan pencanang pengorbanan
jika hati aku ikhlas
biar jadi sejarah..
biar jadi pelaburan untuk pelajaran
pelajaran subjek hidup

kesal?
sudah terlalu lama merenung ke belakang sebenarnya
sudah terlalu letih jujurnya..
hingga deria rasa sudah hilang juga..

ah!
yang membentuk jiwa bukan dia
tapi pilihan sendiri
sudah terlalu serik barangkali

p/s: lets become ourself...