geng budak slumber

Sunday, April 8, 2012

somebody that u use to know

assalamulaikum n peace..=)


hehe..dah lama tak update blog..maklumlahh..mak kat diva...busy tau..nak korek idung pon xde masa...khekehkhekhekke...>.<

wahhh..dah masuk bulan april,,,so tak lama lagi mak akan jadik extra muda setiap tahun...ok...perasan...*dang*

ok nak cerita apa nieh...=.='

3 hari lepas aku turun KL...atas sedikit urusan seri paduka baginda..dalam keadaan yang sangat formal...full suit koporat..sekali tengok dah macam exec lagaknya...dan memang sepatutnya begitu..khekhkee...

selesai urusan tersebut sempat la jejalan kejap usha2 bandar metropolitan yang dah lama aku tak jelajah...jalan kaki!ya!jalan kaki...with kasut tinggi...terasa sedikit unsur stupid di situ..tapi nak wat camne..pegi pon atas urusan...so layaknya kasut tinggi bertutup itu di pakai..formal katanye..kehkheke..

seeing to ke busyan kota tersebut make me think about life...ya..xtau napa...so sudden...and everyone yang past by aku look so damn busy...

make me remember all person yang pernah datang dalam hidup aku...suma yang pernah aku kenal..yup!somebody that i use to know...

memang betoi...peopel change through time...sume orang pon sama...suma akan berubah ikut masa..ikut keadaan..

mungkin yang ko kenal semalam...tak suka sotong..tetibe setahun kemudian sotong dah jadik makanan kegemaran dia...ok..kenapa mesti sotong...=.=' dunia khiamat pon sotong tetap musuh ketat aku...kehkehkhekke..

merepek...

alah...dasar ceritanya..suma orang akan berubah..dan mungkin dia yang kau kenal semalam dah 360 darjah celcius berbeza...

mungkin semalam dia lembik...semalam dia lost..semalam dia baik hati..semalam dia bertoleransi...semalam dia....ok...pejadah nya sayu semacam neh?kehkehke

keadaan...situsasi jauh berbeza...

and how to cope with that?

for me...

let yesterday remain as history..

membuka buku lama sama macam bukak jahitan luka semalam...

sama macam g toreh atas parut yang dah sembuh...

bila keadaan dah berubah..

biarkan...

teruskan hidup...

abaikan...

sebab sekarang bukan masa untuk anda..anda dan anda menoleh kebelakang....

senyum dan melangkah pergi..

yang berubah..akan terus berubah...

p/s: 24 jam memang tak ckup atau aku yang xreti urus masa...=.='

1 comment:

ain dzaya said...

buhsan2 pun..sesuai la muhasabah diri..muhasabah diri supaya sotong jadikan sbg makanan rutin..hahaha

"Harga diri dan iman.".