geng budak slumber

Sunday, March 20, 2011

BEN ASHAARI:TERIMA KASIH IBU


huhu..memang selalu tunggu segmen yg seswai nk join kat blog abg ben neh..klu korg nk join jgk tekan cni


ceritakan pengalaman yang tidak dapat lupakan ketika bersama ibu anda..tak kira manis,sedih, pahit atau apa saja yang ingin di kongsikan...mesti lebih dari 100 patah perkataan...

fuhh...hmm..nk citer ape ye...antara kenangan yang paling tak leh lupe bila mak kesygnku diserang demam denggi...denggi berdarah woo...mase 2 aq form 3...baru nk masuk skolah balik lepas cuti..memang mak sgt lemah mase 2...biasa kalau demam pon mak maseh kuat...cek2 kat dokter rupenye denggi...so daftar masuk asrama blk tnpa mak..seminggu kat hostel ayah dtg jemput..suh jaga mak kat hospital...bila kat hospital baru dapat tau yg sepanjang kat hostel..mak sgt tenat..dokter kate mak mungkin meninggal mase 2 =(..tp mak sgt kuat semangat...lepas masuk platlet tah bape paket ngan darah..mak ok blk...so aq cuti skolah dekat seminggu jugak jage mak kat hospital..sedeh sgt tgk mak mase 2...pg ptg mlm kne amik darah utk tgk keadaan denggi die...tp mak maseh mampu wat lawak ngan aq..pastu mak sihat =)..alhamdullilah tuhan masih pinjamkan nyawa utk mak tgk anak-anak die berjaye....and mak selalu cerita cmne die susah lahirkan aq...anak sulung kan..mak kate sush nk lahirkan aq sbb aq songsang..ngeri jugak bile mak kate smpai jahit 16...n bergantung kaki...erkk..susahnye besalin...dah la mse aq lahir tu 10 minit  tak ngs...mak yg ngs sbb takut aq lemas..tp bile aq da ngs...mak kate die lega...ilang saket besalin katenye...tinggi kan pengorbanan seorng ibu....tak terbalas rase budi mak aq neh..sob~~sob~~...touching bile citer pasal die...thnx mak!!=)

antara ibu dan ayah, siapa anda lebihkan?hhee

heheh...secare kejamnya mmg ibu!..huhuh...ayah dah ade baby gurl die..which is adek pompuan ku kak de

apakah anda sanggup tinggalkan ibu atau ayah anda di rumah orang tua?

mesti la tak...kalau mereka mampu susah2 besarkan kita nape tak kita...besar kot pahala 2

pendapat anda mengenai anak anak yang sanggup bercakaran merebut harta pusaka orang tua mereka

nampak sgt tak ikhlas syg mak ayah...harta di rebutnye...sgt la  tak patut...berebut pulak dengan adik beradik sendiri...hmm...lg elok klu mak ayah yg bnyk harte nie siap2 wat wasiat yg adil...klu x ini le jadiknye..tp lagik better xpayah tinggalkan harte...bia anak anak tu rase susah cari harte sendiri...tp klu dah takdir mak ayah banyak harta tak perlu la berebut kot..klu bahagi adil2.. tak yah tamak2...esok2 mati dalam kubur  tak de la kne seksa....kan..kan....

p/s: mmg balik nie nk suh mak bace blog aq neh..mseti terharu..ehhehe=)

18 comments:

saya YANA said...

haha... ish.. sedy Yana baca bila dokter kata mungkin mak akan meninggal.. huhuh..

Asyieq-iN Rkey said...

tulah yana..naseb baek mak kite kuat semangat...tuhan nk bg lg pinjam nyawa die kat anak2 die nie=)

rosemerahdancoklat said...

waaa... :'(

sedeyyyy huhu

cik najihah said...

berair mata bace kisah awk.. :(

solo molo said...

bersama-sama berusaha menjadi anak yg s0leh dan s0lehah...serta menggembirakan mereka semasa hayat mereka...

Asyieq-iN Rkey said...

huu~~rose n najihah:kite pon berair mate mase taip nie...wndu sgguh kat mak kite..tdik kol die xsehat...=(

incik solo:ye..same kite jadik anak soleh n soleheh=)

mizz caramel said...

love ur mom.:)

Asyieq-iN Rkey said...

mizz caramel...love manyak10000000000000000x

amyzzskazz said...

datg bace entri..amy folow awk lek.. :)

Lulu caldina said...

Semoga ibu bapa kita dilindungi...
Tanpa mereka siapalah kita...huhu

Rafi Nilhan said...

cegah denggi.. :)

http://kchhitam.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html

mas saari said...

salam singgah!
memang sedih bila bercerita pasal ibu jadi hargailah ibu anda selagi mereka masih ada...

fRaMe+LenSeS said...

Assalamualaikum.. ibu kamu terbaik, sama sepertimana Mama Nadh, terbaik buat Nadh.. kita sama2 pastikan, kita jugak jadi anak yang baik, yang soleh buat mereka, dan masa depan, kita ibu bapa contoh buat anak2 kita ya.. ;)

Asyieq-iN Rkey said...

yup~~..setiap ibu mmg terbaek utk anak2 nye....=)

pRiNCe said...

sob3...knangn adalah bnda yg susah nak dilupakan sama ada pahit atau buruk..

prince doakan kite same2 menjadi anak yang soleh n solehah...:)

Kalamhati said...

huhu cedih baca..:'(

Asyieq-iN Rkey said...

prince:2 lah~same2 lah kite...kalamhati:xmo cdeh2..nnt kite ngs jugekk

afiqazizan said...

sedih saya baca kisah awk dan ibu awk..alhamdulillah skunk mak awk da sembuh dri demam denggi tu.