geng budak slumber

Thursday, October 27, 2011

KegiLaAn

assalamualaikum n peace..=)

just had a 'gile aku takpecayee!!' conversation with one of my bestfren..or..my guardian angel...

so aku rasa agak gile...so aku rasa cam nak tulis pasal kegilaan...maybe ada yang rasa tak gila mana pon..atau memang tak gile pon...tapi aku nak tulis jugak..(ayat serupa keling)

KEGILAAN

dunia yang gila atau aku yang gila
kekasih yang punya banyak cinta
senyum saat di tinggalkan
katanya tak pernah lihat si dia sebahagia itu
walaupun si dia pergi pada yang lain
berlalu meninggalkannya
tidak sakitkah dia?

gila
risau pada satu manusia
atas alasan yang kurang kukuh
dapat petanda harus berhenti risau
tapi terkedu kurang faham situasi
perkh...ini apa?

gila
cuba beri peluang pada sesuatu yang tak pasti
ada masa sangat meragukan
tapi gembira mendengar khabar ketakpastian itu
walau ada masa penipuan seakan di hidangkan
percaya atau tidak seperti nombor dua

apa kegilaan ini
apa rasa jiwa ini

masalah kalau di cerita pada lebih ramai orang
katanya bakal menambah derita
jadi dia simpam dalam dalam
dunia ini cuma ada dua perkara

bersyukur dengan apa yang kita mampu laksana
terima telan apa yang kita tak mampu laksana
maka hidup akan bahagia
biar berat mata yang memandang
sedang hatinya masih bahagia
gila apa ini

ahh..atau aku yang tak mampu terima semua
mungkin sistem menghadam pengajaran perlu di naik taraf
diam

p/s: doubt 





3 comments:

Kancil 8349 said...

hai...lama juga kancil ndak singgah ke blog kamu....gila...masih waras lagi kan...kalau gila dah masuk hospital ..tut...tut...tut..hehehe...gurau je

aleen aiden said...

cube kau citer kat aku versi cerita.aku xreti nak nak bayang jauh2 ni!hik3

AsyieqiN Rkey said...

kancil..hyeee.*lambai2*

aleen:mmg saje aq malas bagi kau paham..kehkehke