geng budak slumber

Monday, August 13, 2012

100 hari atau January

assalamualaikum n peace..=)

eh?cam dah lama tak jengah blog...kat umah langsung takde masa nak on9..bukan sebab busy...tapi terganggu dengan semangat orang laen nak raya...ikut orang laen shopping konon nak teman je..eh??terbeli pulak...kehkehke...

enough talking about hari raya...xde beza..cuma tahun nie berpeluang untuk pertama kalinya bagi duet raya...ok..eksaited walaupun rasa macam..err..lepas raya memang kene duduk diam2 kat umah..jangan nak mengada pegi mana2..biasa la..pertama kali kan?mestilah eksaited..hehehe..

ok..aku nak cite ape tadi?=.='

owh~..

berkabung..nak kata teruk sangat aku berkabung sebab kes rabak yang dah setaun lebeh tu...xleh nak deny jugak...cuma lately aku terfikir sesuatu...

jenis aku..kalau aku dah buat keputusan..jarang aku nak turn back...tak kira macam mana haramjadah pun keadaan lepas aku buat sesuatu keputusan tu aku hanya mampu redhoooo...layan je..buat taktau je...smile and walk on...

memang jenis payah nak menyesal...

tapi aku rasa aku dah termenyesal pulak 2 3 ari nie....atas keputusan yang aku buat awal tahun hari tu...

*nyanyi lagu januari -glen fredly-*

sebab buat keputusan dalam keadaan otak sangat serabut..rasa cam nak turn back..start it all over again...

tapi nak start again...melibatkan orang lain..dan need approval...dan untuk turn back jugak..aku tak boleh wat lagi keputusan drastik macam hari tu...jadi aku kena fikir...patblasjuta kali..memang janggal sangat bila kau tetiba nak buat apa yang kau langsung tak biasa buat...


ada juga tanya pendapat kawan2...yelah..kawan2 nie kadang2 nampak apa yang kau tak nampak dalam keadaan kau yang sangat tak stabil kan?

and they encourage me to give it a try..at least aku try..

jadi last nite..aku decide...let takes 100 days to really+super+seriously think about it..

ini bukan kecik2 punya hal...

atau mungkin after January tahun depan?

who knows..

xx: bukan mudah cari penganti
sepupu xx: putus menyambung laa
xx: ntah la...xtau bile boleh menyambungnye kak..=p
aku: ehem

(tiba2 menyampuk kau kan eqin)



p/s: ehehehe..tahun nie harap tak yah ganti puasa...sket je lagi...sket je lagi..

1 comment:

Lelaki Ini said...

fikir semasak-masaknya k!