geng budak slumber

Thursday, August 9, 2012

SOMBONG

assalamualaikum n peace..=)

semalam...dalam xde2 mood...aku withdraw duet dari bank...pegi kedai baju konon nak USHA JE...TERbeli sehelai t-shirt..n belikan baju melayu adek laki aku 2 orang tuh...

kehkehek...xde mood la sangattt kannnn..puiii!!!

hmm...camne aku nak start nie..

manusia...semua punya impian...dann selalu menetapkan standard atau penanda aras untuk sesuatu impian kita..kan?

terutamanya dalam soal pilih orang yang bakal kita bagi perasaan...yang bakal berdiri sebelah kita seumur hidup...yang bakal berkongsi suka duka dengan kita..

sebab tu wujudnya term...jejaka idaman..or wanita idaman kita harusnya yang bagaimana kan?

then kita sibuk buat list...dia sepatutnya begini...begituuu...walaupun hakikatnya kiamat la dunia kalau apa yang kita dapat tu betoi2 menetapi ciri2 yang kita nak....memang tak akan dapat..

kecewa..

ada masa boleh membawa kau menjadi satu manusia yang terlalu taksub dengan kesombongan..

dengan memegang prinsip 'biar dikatakan sombong asal bukan dkatakan murah' hingga kau jadi lupa tentang prinsip 'siapa seseorang itu hari ini tidak menentukan siapa dia hari esok'

kau tangkas menghukum dengan berlalu pergi begitu sahaja dan menolak mentah2 hanya dengan satu skor perasan menyampah dan tidak senang yang dia tanpa sengaja lakukan pada kau..

dan kau lantang menyatakan betapa sesetengah orang itu tidak layak di beri peluang kedua...

kau lupa...manusia sesungguhnya tidak sempurna..kau juga langsung tak sempurna..banyak kurang sini sana...

di tambah dengan sogokkan impian tinggi mengunung dari apa yang kau lihat dan apa yang kau baca sampai lupa juga mau berpijak di bumi yang nyata...

sejauh mana kau mahu sombong..ingat!

setiap manusia harus di beri peluang...

jangan menghukum terlalu cepat...

kerana manusia serupa...

mungkin kurang di sini lebih disana...seperti kau juga...

reality check...berapa kerat sangat yang boleh dapat begini?berapa kerat?


kalau mahu yang sempurna...kau bakal mati sahaja dengan angan2...

sabar dan beri peluang...

dan jangan lupa tuhan juga..

p/s: mungkin sudah masa untuk buka sedikit pintunya..sedikit pun jadilah




1 comment: