geng budak slumber

Thursday, July 5, 2012

epilog buku catatan baru

assalamualaikum n peace..=)

pagi..sejuk plak ari nie...ceh...poyo je kan..padahal pasang ekon kuat memang laaa...=P

nak taip entry nie semalam..mood nisfu syaaban...agak hampeh bila aku tak alert...tak sempat nak pose..*kecewa*

xpe la bukan rezeki maybe..

honestly aku tak pernah kesah sangat bila artis kawen..baca...tengok gambar..senyum and tak pernah nak ulas apa lagi nak update kat blog sendiri..semua pun dah tau malas aku nak repeat cerita yang sama...

tapi kali nie lain...

entah kenapa...aku rasa sangat2 touch bila tengok gambar n video wedding Irma Hasmie...menetes air mata diva I uuu...khekhekek..

wartawan: kenapa irma memilih redza sebagai suami
irma: eh bukan saya pilih nie Allah bagi..

T.T *nangisterharu*

and semalam tengok kat FB cik epal gambar n quotes nihh..sekali lagi aku rasa masyallahh..insaf...T.T


WHEN SHE STOP SEARCHING  HER PRINCE AND MAKE ALLAH THE KING IN HER HEART..
HE THEN HELP HER TO COMPLETE HER DREAM BECOME REALITY..

credit to fanpage cik epal

aku terkedu..diam...

betapa belum cukup aku mencintai tuhanku..

betapa imanku belum utuh untuk meminta2 terlalu banyak..

betapa hidup aku sudah dilimpahi nikmat sedang aku sering alpa..

untuk irma dan suami...doa aku..moga diorang bahagia sampai syurga..

she inspire me to become better muslimah..

dan buat aku betul2 nampak..apa itu sakit,redha,sabar,hikmah dan kembali pada Allah..=)


=)

boleh kan buat azam sempena buku catatan amalan lama dah diganti baru?

heheh...aminnn..

p/s: harap di permudahkan jalan...dan punya kekuatan untuk istiqamah







8 comments:

cik najihah said...

semoga kita pun begitu..

AsyieqiN Rkey said...

aminnnn

Shafina Nadirah said...

istiqamah... =)

AsyieqiN Rkey said...

yes pina..istiqamah

Cik Sara said...

aminn...
muga-muga kita dipermudahkan dalam perjalanan menjadi muslimah yang sebenar..

AsyieqiN Rkey said...

AMINN..=)

Rafi Nilhan said...

terbaik dia punya quote

sYiRa LoKMaN said...

hye hyee awakk... hehehe ^_^