geng budak slumber

Tuesday, June 7, 2011

whY iTs reaLLy hArD to Let gO?

assalamulaikum kwn2..=)

sebelum kua rest for lunch tetibe terpk tajuk nie..hmm..nie ape yg aq tgk dr pengalaman hidup owg n hidup sendri....xkire la ape aspek skalik pon....terutamanye cinte2 neh la...


 nape sush nk let go bile kite terlalu cinta kan seseorang saat hubungan hancur di tgh jalan?

1.sbb termakan jnji terlalu banyak
2.sbb terlalu berharap
3.sbb terlalu cinta
4.sbb terlalu bergantung pada dia
5.sbb korg xizinkan dri korg let go dia
6.keinginan memilikinya melebihi keinginan melepaskannya
7.terlalu banyak telah di laburkan utknya
8. selalu berfikir tentangnya
9. sbb meletakkan dia sebagai sesuatu yang terlalu berharga melebihi harga dirimu
10. sbb percaya satu hari nanti dia akn kembali(bullsh** =.=')

nape susah nak let go bile gagal naik pangkat/exam atau rezeki terlepas dr tgn?

1.sbb rasa macam dah usaha bnyak sgt
2.rasa owg len yg dpt tu xlayak(means ko lagik bgs)
3. sbb tak paham tentang rezeki tuhan bagi
4. sbb klu korg xdpt ape yg korg nk nie...keburukan laen lak dtg spt xdpt msuk uni klu x lulus spm
5.sbb xnk di pndang bodoh/hina
 6.sbb rase korg leh dpat rezeki tu n leh wat lebeh baek klu di beri lebeh peluang atau dlm keadaan yg berbeze
7. sbb ssihan piawai(xleh bla>.<) kebarangkalian nk dpt tu sikit sgt ngan kebarangkalian xdpt ape yg ko nk tu
8. sbb overconfident
9.sbb dah canang2 cite tentang kenaikan pangkat/kejayaan korg tu..
10. sbb owg yg ko syg kecewe gak ngan kegagalan tersebut

hmmm besenye tu yg jadik dlm idup n itu yg aq nmpak...so ape kite kne wat?mnde nie mmg cliche gile..tapi tulah hakikat..2 let go..u HAVE TO...........

 ye....egt lah..tuhan lebeh mengetahui ape yg terbaek utk kita..


take ur time...coz soon it will be ok...=) 
egt!sume owg ade mslh..tuhan xakan bagi ujian yg kita xleh handle...chill!!=)

p/s: letting u go...juz fly! (pic kedit tu google image) yg bold tu reason paling common!..hakhak

1 comment:

Ms. Ann said...

betul tu... sokong...

melepaskan sesuatu yang disayang memang susah..lebih2 dah separuh nyawa gitu..(tp macamla nyawa tu ader kat orang tu kan.. dah tentu yang diatas)

pikir bebaik... untuk masa panjang