geng budak slumber

Tuesday, June 21, 2011

kAwin?LUpeKan Niat aNda EQIN!

assalamualaikum kwn2..=)

haaa..ade yang curik2 bukak fb kat opis ehh~~haipp!!..hakhaka..dah nak abis opis hour...bosan lak..so teregt suatu tragedi di suatu malam yang damai..

aku lupe la blog mane aku bukak ade resepi puding roti karamel aku nak wat untuk ayah aku neh..neh 1st time aku wat..saje nak try test cube kepakaran dalam bidang masakkan yang mane aku suka hantam la labu~~hkahkaha..

dengan penuh azam dan semangat tekad..aku g kedai beli barang..balik tu laksana chef pro aku pon bersilat kat dapur...mak aku wat muke pelik je...agaknye die fikir tah ape mimpi aku tetibe nak wat puding bagai kan..hahaha...nak kate aku malas letew!ciss..hkahakhka...

xde2..mak aku tau peel aku yang suke tetibe masak mende pelik..then die tau..aku pasti ade agenda tersembunyi...muhahaha.....tapi kali nie..memang xde agenda..aku just nak try skill sebab nanti untuk meja pengantin kawan aku si nana tu aku kene wat mendejadah neh!

nie resepi aku dapat kat blog aku singgah tu..sorry lah ye..sumpah aku lupe...

Bahan2
3 sudu besar gula pasir (dijadikan gula hangus)
4 keping roti gardenia (saya guna roti high 5)
3 biji telut gred A@4 biji gred B-(di pukul manja & tapis)
2 cawan air (1 cwn susu cair + 1 cwn air)
1/2 cawan susu pekat manis
esen vanilla(1sk)

Cara2nya

Sediakan gula hangus.Tuang terus dlm loyang dan ketepikan.
Panaskan pengukus.Carik2an roti kemudian blender bersama susu cair dan air suam.Selepas itu masukkan telut yg telah ditapis tadi.Blend sekejap agar sebati.Tuang adunan tadi kedalam loyang gula hangus dan kukus sehingga masak(40minit - 1 jam)

haruslah copy paste je kan..hahahha..ok sepatutnye...mende neh rupenye sebegini ye kawan2..

yummy ann..ehsan google..

tapi MALANGNYA...sebab nie 1st time aku wat...aku terhanguskan gule tu amat sgt then rase pahit..nak selamatkan keadaan mak aku pon jadik super woman derhakan kan resepi puding tu..hahahha..mak aku tuka gule hangus tu ngan susu cair letak gule sket..sedap gak...ilang sket pahit akibat perbuatan terkutuk  aku..hahha..nak tengok puding aku?

bekecai hati mak metue ko!..hahahha....naseb baek leh makan lagi so sume wat muke ketat habiskan..hahahha..aku memang suke dera deria rasa orang kat umah aku neh..naseb ko lah..hakhakhakhka

lalu aku dengan jayanya membatalkan niat nak mengatal carik bf nak kawin!..hahaha..cancel!rase nak berguru ngan mat gebu!sob~~sob~~cisss!!

p/s: puding buruk tak bermakne aku tataw masak langsung!1st time wat okeh...1st time!!!..dem..=.='

5 comments:

Cik Aish said...

ades bab makanan ni yg lemah ni. huhu

Eja GaNu said...

hahaha npe jdik cm tu...sakit hati kn bila dh x jd...tp cm nk suka lak yew lh dh bertukar wajah haha...

p/s :pape pun good luck bt ekin..kita serupa hakkk

Asyieq-iN Rkey said...

ahhaha...mase nak tuka bekas tu terbekecai kan..nak cakap ape.....hahaha...ci aish: lemah?xpe2..sume owg ade kelemahan..wkkaka

Nurul said...

nape gebu sgt2 eqin. hehe

Asyieq-iN Rkey said...

hahaha..sebab aq terlebeh pro..hahha