geng budak slumber

Thursday, June 30, 2011

cerpen: aishiteru #1

assalamualaikum kwn2..=)

amik ko hapdate laju2..gedik an blogspot wat hal tadik...okeh2..untuk entry kali nie..ayoh kite layan sedikit karya poyo2 aku..heheh


"awak anggap saya sape eh sebelum nie?awak betoi2 xde mengharap kat saya ke?

Ai hanya mampu tersenyum...dalam hati ketawa berdekah2...mamat nie dah confuse ngan perasaan sendiri letew...semalam yo yo ow je kate jangan mengharap kat die..ape kes lak anta mesej cenggini lak?masih lekat senyum di bibir gagah jari2 kurusnya menaip mesej...

"lah?nape lak neh?saya anggap awak kawan baek lah..awak gak cakap xyah mengharap kat awak kan..."

dia senyum lagi...biarkan..sape suh ko ego sangat kan..

"itu sekarang..dulu..awak xde mengharap kat saya ke?"

balas lelaki separa confuse ituh..Ai masih senyum..dem betei mamat neh..bisiknya dalam hati..ape lah motip beliau...kalau agak2 nak ajak kapel..ce cakap je ape masalahnya..bisik hatinya lagi..

"kan saya penah cakap...saya ada gak harap awak nie jodoh saya...dah awak kata awak nie laki xde mase depan la ape la kan...."

amik ko..bisik hatinya lagi..memang kalau dia tak berada di kawasan awam..tak dia mengagah diri menahan ketawa..sah!shah dah ade hati kat aku letew...kahkahkah....comel sungguh lelaki ini...sudah jatuh cinta tapi gagah tak mahu mengaku..mesej demi mesej bertalu2...mereka terus berbincang topik tersebut..hati Ai makin berbunga..lelaki sesempoi shah memang dah lama mencuri hatinya..cuma dia takut..shah juga akan mengecewakan dirinya seperti aman..bekas tunangannya

"wall post" di 'facebook' nya jugak di tenung..."ATI SY RASE XSEDAP!!' ...Ai senyum lagi...baginya shah sedang berperang dengan perasaan...seperti dirinya..teringat kerja gilanya 2 bulan lepas..

"bro klu wa ajak lu wat keje gila nak?

mesej permulaan yang di hantar Ai kepada shah...memulakan cerita mereka..saat itu..Ai terlalu tertekan..dunianya di rasakan terlalu sunyi...selepas memutuskan pertunangan dengan aman...kerana lelaki itu curang...tegar memilih wanita lain yang kononya lebih baik dari Ai..tah apa syaitan merasuk kepalanya petang itu..laju sahaja dia terfikirkan kerja gila itu..mungkin ini akan menganggu tumpuan otaknya dari terus mengenang kisah lama..dia harus gagah..

"keje gila camne tu eh?"

balas shah...ringkas

"jom kapel ngan wa sebulan..contract?mau?"

memang persahabatan Ai ngan shah cuma di alam maya..sempoi dan slumbernya shah wat hati Ai selesa dengannya..lagipun untuk minah sempoi macam dia..sangat mengelikan untuk dia bersopan santun dengan kawan2 lelaki..baginya..kawan baik lelaki harus dilayan seperti kawan2 perempuan juga...cakap slumber...dan berterus terang.....bagi shah pula..Ai seorang gadis yang kelakar..kata2 yang bersahaja setiap kali mereka bersembang di ruang chat "facebook" kadangkala membuat shah ketawa sehingga menepuk2 lantai..ada2 saja lawaknya...ada masa dia di katakan gila oleh teman serumah...

bersambung.......

p/s:tetibe rase gedik ngan wat cerita..hahaha..hantam la labu....


4 comments:

A i n n u r A f i f f a h said...

nak bace lagikkk. cepat smbung cepatt. >____< hehe

Asyieq-iN Rkey said...

wah...nanti kite smabung lagik eh...don't worry..=)

Akulah Pak Lan said...

wah..good2..teruskan menulis

AsyieqiN Rkey said...

paklan:teruskan membace..=)