geng budak slumber

Thursday, June 9, 2011

keNapa PomPuan Kene SomboNg

assalamulaikum kwn2..=)

korg wat pe?aq baru siap keje..hahahha....ade gak keje akhirnye....dapat pegang mesin photostat umpame satu achievement yg sgt besa seperti mendapat anugerah dekan 8 sem berturut-turut lalu masuk paper berita harian utk tajuk etika pakaian student uum..hahahah( nk ckp aq penah kua paper berita harian la kan...gagagag..xde kene mngene)

tulah akibatnye bile dah xde mnde sgt nk buat..dpt keje simple pon rase cm nk joget an..hehe

ok...pe kes ngan tajuk nie...smlm aq borak ngan seseorang..ehheh...dari pemborakan itu (menangis cekgu bm aq cmnie) ade 2 3 mnde yg aq dpt..berkaitan persepsi lelaki pade pompuan...heheh..sbb owg yg sembang ngan aq tu laki la kan..hkahakhak..>.<

ok..nie 12 sebab kenape pompuan kne sombong

1. supaya tidak di anggap perempuan gedik suke melayan
2. supaya ada nilai di letakkan kepada harga diri seorang wanita..(ayat xleh bla..=.=)
3. supaya lelaki merasakan cabaran utk mendapatkan pompuan tersebut..bile ssh dapat hargai lebeh sket kan
4. supaye laki tau yg ko bknlah pompuan yg akan curang bile kekasih jauh...sbb ko sombong sket..xlayan owg sesuke hati
5. sebab sesetengah pompuan nampak sgt comel bile sombong..
6. supaya tidak menjadi bahan umpatan seprti "minah tu?ala..senang je nk angkut...aq smlm baru bwk die g clubbing"
7. supaya tersenarai sebagai calon-calon isteri bukan stok geli-geli
8. sebab perempuan yg berbudi pekerti dan bermaruah tggi lazimnya sombong sket
9. better di gelar sombong dari pompuan "cheapsale"
10. mengelakkan diri dari maksiat (ikut keadaan gak nie...)
11. membina dinding pelindung kepada wanita tu dari pandangan kejam si buaya...(terutama yg tutup aurat sempurna)
12. korg tmbah la..aq dah xleh pk...hahahhah..=p

ok..sombong nie bkn bongkak ngan kecantikkan yg korg miliki..atau jwatan yg korg sandang..atau harta yg korg miliki...tapi sombong dalam erti kata xmudah menyerah pade kate2 manis lelaki...xmudah percaya pada janji2 yang di taburkan..dan tak mudah menyerah maruah pada lelaki2..xmudah nk eksited bile ade mamat ngorat korg ..(rilex suda)dan satu lagi dont play hard to get..but BE HARD TO GET..cmne tuh?

hmm be hard to get ialah naturalnye anda mendidik diri anda menjadi wanita yg bermaruah tggi...xpe owg ckp sombong..mane lagik best..jadik sombong atau jadik so damn cheap?tapi sombong pon hagak-hagak la gak derr..hakahkahka....kang nyesal pulak an..yg penting..bg aq lah..klu nk decide utk kapel atau x...egt niat korg..klu takat nk kapel aje...xseyes rule nye jgn bg bnyak sgt harapan...then doa lah ngan yg maha ESA..biar die tunjuk kn...

jgn terburu-buru wat keputusan ape pon jadi..bia besar mne pon anda suke pade seseorang..cinta pada seseorang..ALLAH maha mengetahui apa yg terbaek utk anda

EGT!EGT!EGT!.jgn mngadai maruah hanya kerana cinta...egt..sayang diri dulu..baru sayang owg laen keh!


"wanita ibarat epal..epal yang tidak berkualiti mudah di pengaruhi..kerana ia berguguran di tanah..tapi epal yang tak mampu di beli..berada di puncak..susah di petik dan di gapai..terkadang ia risau..kenapa tiada yang memetiknya..lantas merendahkan dirinya dengan mengugurkan dirinya menyembah tanah..sedangkan ALLAH telah menjadikan martabatnya tinggi dan hanya lelaki yang benar2 hebat mampu memetikknya...
(google image)

p/s: rase cm nmpak seseorang mase mkn pagi tadi..salah tgk kah..atau mmg die...hmm..psl mendidik diri tu later aq update satu entry okeh

3 comments:

Ms. Ann said...

sombong kene pada tempat.. insyaallah

Kenapa Gurl Susah Nak Tinggalkan Kekasih Dia walaupun kekasih dia menyakitkan hati

Asyieq-iN Rkey said...

yup sombong utk jage maruah

jokar said...

"Aku akan memalingkan orang - orang yang menyombongkan dirinya dimuka bumi tanpa alasan yang benar, dari tanda - tanda kekuasaan- KU" (Al-Araf:146).... Utk renungan kt brsama cik bloger......