geng budak slumber

Friday, September 30, 2011

KITAB TERFAKTAB+AWEK CHUCK TAYLOR-review-

assalamualaikum n peace yaw..=)

tah napa semalam aku cam hilang kata..(dem..=.=') langsung tak leh nak taip pape pon

tapi yang best!buku aku order dah sampai umah..balik keje tanpa tuka baju...aku layan kitab terfaktab sampai mak aku wat muka hamun ngan aku...hahaha...die nak g program solat hajat adek aku kakde..so aku kene take over keje memasak...sambal ikan je pon..kehke.so ceritanya aku layan kitab terfaktab sambil goreng ikan..feel die memang kurang sket...tapi xpe..aku memang payah nak lepas bila dah start bace buku tu...tu je moral of the storynye..


KITAB TERFAKTAB

kalau lu orang kata buku nie wat lu orang paham cinta memang menipu..cinta tu memang infiniti die punye versi..tapi apa yang aku leh cakap..buku nie sket sebanyak membantu aku paham kenapa hubungan aku gagal..bagi aku semangat untuk paham sebenarnya apa yang aku tengah hadap bila aku rabak...ye!buku nie sangat seswai untuk yang pernah rabak mahupon yang baru nak blaja apa tu cinta...

sekali baca..aku suka topik yang aqram tulis..tapi agak potong stim pasal leplep tulis sket je..aku minat leplep woi!hahahah...tapi xpe la..at least aku ada rasa excited pasal beliau mention bakal kuakn novel...so maapkan je la puaka pemalas nie..hahaha

seyesly walaupon agak nipis..tapi padat...mesej sampai..kalau dari 10 aku leh bagi 8..2 lagi ilang pasal aku tak puas hati leplep tulis ket sangat..khakhakka...ade interview khas kat page last2...

ape aku leh cakap pasal buku nie...

"sebuah buku yang punya keselarasan terbaik untuk jiwa2 yang kontang macam aku..mampu bina satu sisi semangat dan sedikit panduan"

lord zara pon tak penah kecewekan aku dengan penulisan beliau..yang laen pon...amoi,hellioz,penulis sahaja,bukan pengoda,elena reeny sume lah (hahah..celaka pemalas nak taip sume nama)...so korang leh nampak variasi style penulisan..langsung tak borin..>.<

got cute kartun n cute quote ujung2 setiap bab..

pape pon..aku memang support sangat2 la kitab nie di teruskan..buat 6 bulan sekali aku rasa ok sangat..so dat kitab terfaktab jadi ala2 esklusif n selalu di tunggu2..lagi bagus memungkinkan karya yang lebeh mantop maybe..hehe..

AWEK CHUCK TAYLOR


kalau kitab terfaktab aku layan sambil goreng ikan...awek chuck taylor aku ayak g opis ari nie..pasal ari nie last day aku intern..(xde kene mengene..cuma nak abes kan cepat)

sama..aku takleh lepas bila dah start baca...

kisah cinta hafiz sepanjang hidupnya..atau lebeh kepada kisah sebenar cinta2 dalam hidup nami..penulis nie sendiri..first of all...aku bila aku baca buku nie.."i feel hafiz..i feel nami' 

aku macam kene tarik masuk dalam dimensi cerita nie..sambil baca kepala wat tayangan video (ok..aku memang kuat berangan)

aku sangat rasa..nami menulis betol2 dari hati...walaupon ada masa aku rasa nak gak lepuk si nami nie sebok nak awek je kan n kadang2 cam desprate pon ade..hahaha...tapi apa yang aku paham..kalau ikut pada watak hafiz n nana..aku paham napa hafiz letak nana kat satu tempat paling teragung dalam hati dia..(ape cilake dah paling teragung plak aku neh..=.=')

baca buku nie wat aku nampak betapa gilanya cinta...boleh jatuh kasih pada manusia kau jumpa cuma dalam myspace..fadilah,bella,azrina,mira mahupon nana masing2 ada watak masing2 yang mewarna hidup hafiz...lelaki yang tak ingin sunyi tanpa kekasih

fadilah dengan sifat psiko kuat jeles..drama queen control..bella kaki kikis..azrina yang on off mira gadis unik dengan pandangan sendiri..extra garang n very independent( gadis hipster anarkis katenye) dan nana..gadis gagap yang berseni..penyayang naif n selalu di lindungi kakaknya mira..animal lover

dalam2 jalan cerita yang nicely written bagi aku..bab nana sangat stand out seyesly..

dari kisah hafiz n nana aku dapat..

1. long distance relationship tu tak susah sebenarnye..xde alasan untuk kau curang pon
2. cinta takde sebab memang cinta sejati....aku setuju ngan nana..
3. memang segala ciri2 spesifik yang kau penah list sebelum nie akan jadi nonsense je bile ko dah jatuh cinta sungguh2..
4. tak kira betapa banyaknya kelemahan kau..kau berhak bahagia dengan cinta

kisah cinta nie tragis..magicnya aku cam leh rasa luka hati hafiz..

apa aku leh cakap..jangan baca buku nie sekadar baca..baca dengan hati+otak korang akan dapat banyak mende..nilai2 murni bak kate cikgu azlida..(ahaha..cikgu BM aku)

macam dah panjang sangat plak...pape pon thanx nami...u do inspire me from u're writing..keep writing..

dari 10 aku memang bagi full terus..tak payah banyak cakap!..aku memang dahagakan mende2 yang reliti cam nie...cut out the cliche love story dalam novel2 yang bersepah2 skang..tebal gile tapi zero!

248 pages nicely written...super duper nice!xrugi aku give up 3 ari lunch untuk simpan duet beli both buku nie...i'm dying serious telling u dis!


ok done!

p/s: i know i'm not weird when i love books more than a new dress..=) book that write stuff like dis..


11 comments:

haikalblank said...

hahaha ni gua nak carik member2 gua sapa ada buku tu. nak pinjam. HAHA

AsyieqiN Rkey said...

go go...klu lu xbace terfaktab..lu memang so yesterday..khakhaka..=p

cik paja hanim said...

wah..dah review..aku baru dapat td..baru terhegeh2 nak bace..hahah..aku nak sangat bace sbb aku pun br frust bercinta..hahahah

Aqram said...

thank you babe. keep love and steady! :)

AsyieqiN Rkey said...

cik pija: aku tak tido nak abes bace..kehkehke....

aqram:homaigaddd...its u..comment at my blog...golek2...keep writing ya!

yann said...

jelesnyeeee . ! tak sbar nk bace ! bila la sy punya nk smpai niii :/

Miss A said...

wah menarik la dua2 buku tu.. aku ni dhla gile baca buku.. nk2 buku genre macamtu.. terfaktab tu aku baru nk order hehe

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

Terima kasih sebab beli tau?

=)

AsyieqiN Rkey said...

heheh...

yann: sile jeles makyak2...
miss A:beli 2-2 ;aa...

LORD ZARA: omg!..heheh...same2...keep writing!

Cob Nobbler said...

thanks for support!

Eera Shera said...

bestnya review..kena beli gak ni..huhu