geng budak slumber

Thursday, September 15, 2011

SEGMEN KANCIL8349: PENGALAMAN AKU MENGHADAPI UPSR

assalamualaikum n peace yaw..=)

soory kancil sebab lambat sket join segmen nie..saje nak bagi thrill2 sket last day baru nak wat..bahahha...

takde2...semalam penyelia pelawat praktikal datang..sooo takleh nak nakal sangat..kehekhekek....


kalau korang nak join jugek sile jangan malu2 babun kelik link nehhh

ok..pengalaman aku menghadapi UPSR..

aku UPSR taun 2000..kat Sekolah Kebangsaan Karak...mase nie aku still kanak2 ribena yang minum oren..(eh?boleh ke cam tu)hehehe

time nie aku steady je..nak exam takde nak study bagai ke ape...wahahah...tapi aku de gak la wat latihan math sebab aku bab2 math nei memang mungok sket..n aku sangatlah minat sains..(selalu borrow buku eksperimen n sains2 kat lebri sambil usha sorang pengawas lebri yang hot...wakakaka...*pang*)

yang bestnye...masa aku amek paper math..ngah syok mengire skalik pengawas exam tu sound kat kitorang kate ade 20 minit ag..wahhhhh..mak cuak nyah sebab banyak tak kire lagi so kire la cepatcepat...nahh..amek ko....sebab cuak+kire dengan hati yang tak tenang...bile cek balik pas exam tu ngan cekgu klas...pecah empangan ayaq mataa ku..kerana aku tau...paling kuat aku leh dapat B je..dem betei!..

hasilnye..aku cuma dapat 3A 2B jep...BM pemahaman n karangan A +sains! oh yeahh!!..tapi ape yang best ialah..pas result UPSR kua..cikgu bagi result exam akhir taun..aku dapat 3A gak..cam biasa aku memang teror bm2..muhahaha...tapi untuk yang akhir tahun nie terbalik lak..sains aku dapat B math lak dapat A..so sedikit lege la sebab dapat menyedapkan hati aku nie takde la vangang sangat math2 nie upenye..kahakhak

hee..rasa tu je kot aku nye pengalaman...yang aku tau...aku nak masuk skola ade hostel pastu..kehekhekhe....owh..BTW..cekgu math aku sampai ari nie ingat aku..n still mengajar skolah yang sama...kadang2 masa die ngajar kat bangunan seblah umah aku tu..dengar la suara die terpekik2...haah...aku lak sedap je bako line bebudak skolah tu bagi bau masakan sedap2..bahaha..(masa cuti sem)

oh...aku nak tag 2 orang leh?

sooo..ape cite anda time amik UPSR lak?


ce cite..ce cite..hehehe...segmen nie tutup kui 10 kang...

p/s: wa star subjek BM sampai STPM beb..wahahhahah.....>.< camnie baru kate melayu jati ye dak?(gile bongkak)

10 comments:

Kancil 8349 said...

terima kasih kerana sudi ikut segmen Kancil...ndak lewat lagi...hehehe


wah...hebat keputusan kamu...kagum Kancil mendengarnya...hehehw

AIEN NOT ALIEN said...

salam perkenalan dari segmen kancil..

wahhhh...sama la kita..hihi..

math ala2 je..tapi melayu jati punya pasal...dari UPSR sampai STPM BM dalam genggaman..hihi... bukan berlagak tapi ini kenyataan...

AsyieqiN Rkey said...

kancil:thnx..=)

aien:wahaha....kan?kan?melayu jati maaaa

yayath said...

hye:)kita sebaya...hehe

singgah dari segmen yang sama:)

AsyieqiN Rkey said...

yayath: yeyyyy......=D

ANISA said...

dari segmen yang sama...
datang melawat...

ZURAINI said...

perghh.. ada gak segmen cmni ek? hee..nice nice. :D

Kancil 8349 said...

Salam,

kancil ada buat entri khas untuk blog ini...jom terjah

http://kancil8349.blogspot.com/2011/09/entri-khas-keputusan-mereka-yang.html

[sutera kasih] said...

wahh smpai stpm blaja BM..fuhhh hehe

ciK LyndaWawa said...

wah...minat math..=] tanhiah2...bm saya pun kureng tau...

huhu..terjah dari segmen yang sama..=]