geng budak slumber

Thursday, September 8, 2011

IstiMeWanya sebuaH NAmA

assalamualaikum n peace yaw!=)

tah nape...atau tak perlu sebab pon kot..aku rasa..hati kembang semacam je ari nie..hmm..harap kekembangan hati nie berterusan untuk 24 jam nie...yang pasti aku dapat merasa sedikit kegilaan...yes..seronok..>.<

N.A.M.A...aku cukup borin bila terpaksa fikir nama gelaran untuk bezakan aku dengan orang lain..pasal ape?pasal mana aku g...nama Nurul Asyikin tu mesti ada...kalau tak sama sjibik pon...asyikin tu tetap ada n memaksa aku membezakan aku dengan asyikin yang laen...

mungkin masa batch aku lahir...nama tu tengah feymes cam skang orang sebok bagi nama anak pompuan damia..kan?mungkinmungkin...

member rapat memang panggil aku eqin..pasal ape aku eje gune 'Q'?sebab 'Q' tu membezakan aku dengan yang laen...stakat nie la...sebab penah masa PLKN jurulatih aku tanye bila aku bagi notes comel sebelum tamat latihan.."u are eqin with the 'Q'?" aku angguk..puas hati..tehehhe...

urusan rasmi orang bese panggil aku nurul...memang wadehel sket la rasanye sebab aku kurang alert bila orang panggil nama tu...n terasa sedikit inesen n sopan walaupon hakikatnye aku tidak seperti itu..kehkehkhe....kene gelak bhai ngan member2 rapat kalau dengar lecturer panggil aku nurul..dem betei ye dak?

maksud?hmm..aku agak konpius dengan maksud nama aku sebenarnye...mak aku kata die amik nama asyikin tu dari nama qurratul asyikin dalam satu buku nama..sebab mak aku lagi suka nurul..so die letak le nama aku Nurul Asyikin..

kata mak..maksudnye..cahaya para kekasih..

Nurul=cahaya
Asyikin=para kekasih

tapi masa aku 12 taun..ustazah aja mengaji kata nama aku maksudnya..cahaya yang mengasyikkan....wahhh..seyes mate aku bersinar2 masa ustazah tu gtau cam tu..kehkeh

sampai ari nie aku tak tau mana yang betoi...tapi aku tak kesah sangat..sebab at least nama aku ada maksud...ok la tu kan...lagipon nama tu doa ibu bapa pada anak kan?time kaseh mak..>.< 2-2 maksud nie pon cukup wat aku senang ati mendengarnye...tak kesahla yang mana satu betoi

masa kecik aku tak suka nama aku sebab rasa cam *ape kampung sangat nama aku*...zzzzzzzz

selalu time maen ngan rakan sebaya konon ala2 roleplay tu aku mesti guna nama laen...nama yang lebeh aku rasa town la sangat..sara la..sally laa..rina laa...bahaha..urban la sangat..*ok kecik2 dah takbur..wahaha*

tapi ari nie tak lagi...malah aku sangat2 bangge menjadi pemilik nama NURUL ASYIKIN...kenape?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

credit to aloyparadoks

aloy paradoks wat novel guna nama aku woi!..bahahaha....*mintaklempang*

sinopsis: Rentetan pengalaman menjadikannya manusia keras hati keras jiwa,maaf terlalu mahal untuk diberikan. Berjanji tidak akan lagi gentar dengan setan merintangi hidup,dan dia benar-benar maksudnya. Tidak pernah membenci bapanya, tetap menyayangi ibunya bagai waktu-waktu dahulu dan teman-teman adalah segalanya. Tidak tunduk pada kejamnya dunia, pada ganas arus kehidupan, kental jiwanya tapi lemah dalam menghadapi  sesuatu yang comel. Terpedaya pada indahnya pelangi, dengan cantik rama-rama itu.

(dem aku salin satu2 sinopsis nie okeh!sebab taknak ade highlight bile copypaste=.=')

ok..itu je aku nak cakap sebenonye..wahahaha..buku nie launching 17 hb nie kat ANNEXE GALERY central market kui 1.00pm- 2.00pm.. go check page Nurul Asyikin- sebuah oleh Aloy Paradoks nie

taktau la buku nie jual pos tak...tapi kalau jual pos memang mencanak aku g beli jugak...oh..buku nie pon RM20 same cam kitab terfaktab n novel awek chuck taylor...

hehe..tah pape la ko eqin...*lubang idung kembang*

p/s: apsal penyelia pelawat praktikal aku belom kol woi?ape die tak ingat kat aku dah ke..markah tuu..=.='

updated: boleh order pos la weh...kat sini...harga skali pos ekspress..RM25


5 comments:

aimie amalina said...

hehehe

kerana asyikin
weee
nice jekan maksudnye =]

aleen aiden said...

yup2,name syikin ni femes!heee

AsyieqiN Rkey said...

aimie:tauu xpe...terasa retis kejap..kehkeh

aleen:yup!ramai kot name syikin...=)

cik sakura said...

femes dah qin..nak sain..hehehe

AsyieqiN Rkey said...

mhahha...nama je same....watak cite bukn qin..kehkeh..nak sign mane tu cik sakura..=p