geng budak slumber

Friday, July 1, 2011

cerpen: aishiteru #2

assalamualaikum kwn2..=)

cho san...heheh...selamat pagi....gudmonin..hehe...yeke bahase cine sebut cengitu?tah..hantam la labu~~..okeh.kat opis..sume orang g meeting ngan DO(district officer)..aku sebagai student prektikal xpayah la nak berangan nak ikot kan...kene jadik operator telepon hari nie...

"hello selamat pagi...pejabat tanah dan daerah $%$&..siapa bercakap?" 
heheh..aku dah susun dialog dah..hahaha...ari nie besday angah aku...appy besday my bro!...balik nanti akak comel ko wat kan cekelat eh?eh?semoga jadik anak laki yang leh diharap..xleh harap aku pancung je kepala ko..boleh?

udah...sekali intro xnak kalah kan..thnx pada yang bace "aishiteru"...cerpen spontan nie..bersemangat aku nak sambung bila ada yang membaca.okeh lets proceed...=)

shah menung..hatinya tak tenang sejak semalam...Ai..gadis yang dikenali melalui 'facebook' amoy rakan sekolahnya setahun lalu benar-benar menganggu kewarasannya sejak dia setuju menjadi kekasih contract gadis itu 2 bulan lalu...memang gadis itu tak penah di jangka sikapnya...tanggapan shah tentang Ai selalu meleset...apa ilmu minah ni pakai...tak pernah2 aku macam ni..arghhh!!serabut..getus shah dalam hati...selama hidupnya..dia tidak pernah mengizinkan hatinya untuk jatuh cinta sepenuh hati...baginya keadaan ekonomi diri yang masih belum stabil membuatkan kurang yakin...buat apa bercinta lama2 tapi akhirnya dua2 kecewa..cinta sahaja tak mampu menjamin bahagia...shah bermonolog sendirian..namun si gadis Ai seolah-olah menukar persepektif fikirannya..

'wa xkesah..wa on je..lu ok ke kapel camnie?'

itulah balasan shah saat Ai 'melamarnya' sebagai kekasih contract...Ai tak pernah berhenti memberi kejutan pada shah...sepanjang perkenalan mereka ada2 sahaja perkara yang tidak disangkakan Ai tunjukkan padanya..dari gambar2 di 'facebook' milik gadis itu..shah menyangkakan Ai seorang gadis lemah lembut.kerana dilihat riak wajah dan 'pose' gadis itu di dalam gambar tidak menunjukkan langsug sikap gila2 nya..tak disangka saat mereka mula bersembang di telefon..nyata gadis itu sungguh bersahaja..

'ok mula hari nie..15 mei lu bf wa...sampai 16 jun nanti...mende nie rahsia kita ok?"

sejak itu Ai begitu menyenangkan hati shah..tidak di sangka juga..gadis yang kuat merepek itu seorang sangat 'sweet' baginya..selalu mengambil berat tentangnya..dan bijak menjaga hatinya...



'AISHITERU' lagu pertama pemberian Ai pada shah benar2 mengusik hati lelakinya...boleh tahan jiwang minah nie rupanya..getus hati shah saat itu..bait2 lirik lagu itu di amati...senyuman makin melebar..

'ingat lagu nie sampai bila2 tau hubby...khas untuk b dari honey"

pesan Ai pada shah saat itu...ahhh...berbeza sungguh Ai...mintak lempang sungguh kecomelan sikapnya semenjak mereka rasmi menjadi kekasih contract..jika gadis itu di hadapannya sekarang memang di lempang2 manja pipi tembam milik gadis itu...ah!wadefak aku neh...shah bermonolg lagi...ilang la imej aku sebagai rockers tegar..cisss!!..namun shah masih pelik memikirkan permintaan Ai..kenapa mesti kapel?kenapa mesti sebulan...haihh...tah apa lagi lah minah nie nak bikin gempak...bisik hati shah lagi...


bersambung...

p/s: tak berpusing2 ke cerita nie?ahhaha..bedal lah...=p

2 comments:

A i n n u r A f i f f a h said...

hehe. best gak :)

leh wat novel kak ^^

hehe

Asyieq-iN Rkey said...

afifah..thnx..=) tggu sambungannya ye..=)