geng budak slumber

Monday, August 1, 2011

aKibaT MeMbAjeK cOmeL

assalamualaikum n pagi kwn2...=)

waaa..da 1st day pose....sabau je la pagi tadi nak bangun mata cam kene gam..boleh lak aku mimpi aku dah bangun padahal still bergulung dalam selimut....tak semenggah punye perangai..kuikuikui...

huu..1st day ramadhan nie mengingatkan aku kes membajek comel yang sangat hampeh..hahha..tulah kan...bajek sangat diri tu comel..pasan lagik...hahha...

alkisah mase tu aku upper 6...duk ostel..tapi minggu tu 1st day pose so warden bagi balik..nak jadik citer aku cuti xleh pose...so pagi tu bangun sahur konon nak bagik support kat orang2 yang pose..tengahari pon aku melantak lagi...sebelum balik pon same...hahahhaha.....n petang tu aku balik ostel...

rilek je aku isi air dalam botol letak dalam beg..aku duk kat bustop...tunggu bus...tekak rasa haus..aku teguk se das due...toleh kanan..eh!ada mamat hensem..aku wat muka blur mamat tu senyum2..aiseh....aku pon bajek comel la kat situ an..wakakka..

lama gak tunggu bas sampai aku dah separa hamun..aku teguk lagi air...lega..wahaha..aku usha mamat tadik dah wat muka pelik semacam...aku pon terasa sangat amat comel sebab ade mamat hensem usha aku kan..wakaka..sungguh perasan..then aku bermonolog sorang2 kat situ..nape la die tak datang mintak no tepon aku ke kan....waakakka...gile perasan nak mampos

then sambil duduk2 tu aku usha gak sekeliling kot ade mende menarik kan..aku tengok..banyak gerai..wahhh..meriah....lalu aku berkata dalam hati.."hmm..meriah bulan pose ade bazar ramadhan.." sambil berkate demikian di dalam hati..tetibe aku rasa cam nak tercekik!erkkkk!!..patutlahhhh...

ayam!patut mamat tu sengih tengok aku minum air...bulan pose..gile3...malu ketika itu..hanya tuhan mengerti..pastu aku tak toleh2 dah kat mamat tuh!ayammmmmm....

tak lama pastu bas sampai..tanpe berfikir panjang aku terus naek tak toleh kiri kanan dah..hahah..padan muke!bajek lawa lagik an....hahahha..

so pengajarannya..kalau cuti pose jangan nak melantak je kejenye..pastuh jangan nak pasan comel..hahahhaha....sekiannnn~~~

p/s: pagi2 baby bro dah menguji kesabaran aku....haihhhh

2 comments: