geng budak slumber

Monday, August 1, 2011

me thought?

assalamualaikum n salam sejahtera...=)

dush3..apsal skema semacam..oh ayam!..ehheh..malam ke 2 pose..aku ponteng tak g terawikh...wakkaka...ye aku tau....anak dare tak semenggah!...takde..tadi g anta baby bro balik ostel..balik tu dah tak sempat nak g masjid...(alasan..=.=') 

pagi2 pas sahur tadik..dapat satu mesej..wish ramadhan..seyesly aku tak expect mesej tersebut akan masuk inbox aku...dari adik pade ex aku...tapi tah nape aku ase...tu abang die yang hantar atau die di suruh oleh abangnye menghantar...awat?takut kene seranah lagik ngan mak aku ka kalau gune nombor sendiri?wahaha...

sebab yang wat taek abang bukan adik so aku reply je...simple wish...tamat di situ

sepanjang ari memang manyak keje gak kat opis..balik2 wahhh~~penuh tapak bazar ramadhan tempat aku selalu lalu sebelum balik..nak singgah usha2 cam malas...tangan busy membimbit beg lappy n handbag..better balik je..kang tak pasal satu bazar tu aku borong...bahahha

tengok bazar aku mesti ingat..pengalaman aku keje kat bazar ramadhan part time mase aku lower six..jual ice blended...pagi g skolah cam bese..balik sampai kat umah dalam kui 3..kui 4 lebih aku dah turun g bazar..penat?wahh balik tu memang tido mati..hehe...

memang aku di didik mak ayah usaha untuk apa yang aku nak..dapat lak aku di lahirkan dalam family yang sederhana..mak cuma pembantu pengurusan murid kat skolah pra n ayah aku skang driver lorry yang hantar bahan binaan..dulu die bawak taxi...tapi aku syukur..

sebab...kesederhanaan hidup ajar aku usaha untuk apa yang aku nak...dengan duit keje kat bazar tu la aku beli baju raya...n wat belanja skolah ulang alik...n aku sangat bernaseb baek sebab berpeluang dapat biasiswa masa skolah dulu..so tak menyusahkan mak ayah bayar yuran asrama..n FYI aku dah mula beli baju sendiri guna duet sendiri masa umur aku 14 ag...tapi kengkadang ke tak matangan otak wat aku boros gak..hehehe...sebab tak bese pegang duet banyak..membawak perangai tu sampai ke uni..penah la kene bebel sebab bazir duet ptptn..hehhe..

tapi mase masuk uni...dengan duet gaji aku keje partime kat genting la aku beli lappy sendiri n belanje tau..(kembang lobang hedung jap)

start dari umo 15..aku jadi bese carik duet sendiri walaupon ade mase aku mengepaw gak mak ayah..hehehhe...standed la tu kan....

jalan kaki dari bustop ke umah wat aku mengenang satu2 perjalanan idup aku...tak penah aku sangka aku mampu berdikari sikit demi sikit..n kedegilan n ke-rebel-an sifat azali aku manyak membantu sebenarnya..hehehe...tapi sungguh..walaupon aku sorang anak pompuan..aku tak dilayan cam anak pompuan sangat oleh mak ayah aku..tanggungjawab as anak sulung selalu mak ingatkan walaupon kadang2 aku salah guna kuasa membuli adik2...hahahha

but tanggungjawab tu lebih kepada jadik contoh n ajar adik2 berdikari sebab bab keje umah aku memang fail dulu...sangat fail..perangai cam laki..pemalas..hahah...tapi tu dulu laaa..aku satu2nya anak mak yang merantau merata2 tanpa mak risau sangat..paling kuat pon mak akan kol tanye ade duit tak sebab mak tau aku boleh hidup mana pon aku di campak...

n last semester kat uni pon aku wat keje partime nak tambah belanje..lepas la jugak nak ringankan beban mak ayah

wahh..rate dah kisah hidup aku kumbah nie...takde..kadang2 aku cam berdiri di satu simpang dalam hidup aku n menoleh kebelakang...(falsafah!perkhhhh!!) ada masa bila aku rasa tak kuat...segala kepayahan yang penah aku tempoh aku jadik kan pendorong..sebab sepanjang hidup aku..aku selalu optimis...lagipon ramai lagi orang yang lebih susah ye dak?...cuma masa itu..ye!masa segala kekuatan n hampir separuh semangat aku di rentap hanya satu sebab yang aku patut malu seumur hidup..CINTA..yelah super hero pon ade kelemahan ye dak?(cover line..=.=')

sesal!...aku nak suma tu berlalu...sebab aku selalu ingat n mahu kotakan apa yang aku kata pada dia satu masa dulu...

SAYA LEBIH KUAT DARI YANG AWAK SANGKA...



p/s: teringat penah belikan ayah baju raya dengan duit hasil titik peluh..sebab ayah da 2 taun tak tuka baju raya...perasaan yang sangat tak dapat di gambarkan...>.<

3 comments:

aimie amalina said...

tepok tgn laju2!
weee
beskan dpt beli brg dgn duet sendiri an2 =)

putra87­™ said...

wow.. prjlnn yg sgt mncbr.. smoga tabah mnghdapinya...

salam ramdhan n slamat berposa..

Asyieq-iN Rkey said...

aimie: sangatlah

putra:slmt poce juge..=)