geng budak slumber

Tuesday, August 9, 2011

LeLaki yaNg JaHat aTau pOmpUan yaNg kuRang PaNdai?

assalamualaikum n sejahtera kwn2..=)

mungkin semangat dah ade...hehehe..(sengeh senget2)

AMARAN: manglish di gunakan sebab aku gedik..hahahha

google image

rasa minggu nie aku dah macam kaunter kaunseling....camane aku leh fail interview UPSI untuk cikgu kaunseling dulu pon aku tak paham...dari member yang di curangi..adik2 yang tensen ngan kawan sekelas yang dengki....n macam2 masalah telah di adukan ke kaunter slumber milik cik asyieqin..tehehhe..
(bajek hebat padahal 2x5 looser...kahkah)

tapi most nye masalah cinta nie duk banyak..sebab member aku sorang nie..belom abes merabak..kite panggil die miss hottie sebab die memang hot pon...n shes not malay...n soooo cantek yaw! 

semalam die ngadu kat aku..die di cerca2 dan di maki2...ok..ceritanya...bf die nie asalnye ade gf...tapi malay..n dis guy bagi alasan yang perbezaan agama menyukarkan relationship diorang n konon dah clash...kapel pulak ngan miss hottie my fren neh...everything was fine...siap ajak kata nak kawen ujung taun depan..ye terbaek punye janji (note!lelaki tersebut sebangsa dengan miss hottie=non muslim)

but last week dis guy ilang tetibe....kata balik kampung line takde...but...xlogik kot alasan soo she investigate...n perakhirannya..miss hottie nampak pic his bf with gf lamanye itu bercuti bedue kat langkawi kat fb...wahhh..terbaek gile!n miss hottie terus decide to leave that guy..bye2!..

ok dapat?soo skang tetibe die dapat mesej maki hamun dari gf lelaki tersebut..padahal..miss hottie tidak tau menahu yang hubungan diorang bedue still on...lagi pon die dah tarik diri..nape perlu di maki hamun?

aku nak cakap banyak pon dah malas...sebab pada mulanya aku n kawan2 yang laen memang tak setuju die caye sangat ngan laki tersebut...miss hottie kenal kat fb je..tak lama lak tu...few month maybe..dah suka2 cinta2 bagai..=.='

FYI...miss hottie nie memang selalu kene klentong ngan bf sebelum nie..dan die pernah berkabung sampai 6 bulan menangis tak berenti kecewe....pastu jatuh cinta lagi..kene tipu lagi...jatuh cinta lagi..kene tipu lagiiiii

aku penah gak tanye die..dah abes fikir ke nak start relationship ngan dis guy...sebab kami kawan2 sangat meragui lelaki tersebut..die rejek 3 lelaki laen untuk dis guy...n die kelihatan sangat sincere ngan guy nie...she is a gud gurl anyway..so aku tak halang..n happy for her..tapi akhirnya?

dengan fizikal yang sangat cantek..aku rasa tak susah untuk die dapatkan cinta..tapi ada masa aku pelik bile dia asek ditipu...sebab die nie setia kot...(cantek+setia half complete package dah kot)

aku dah nasehatkan die..take time untuk cari penganti..harap die dengar kali nie..haraplah!

dari semalam aku duk tanye diri sendiri gak..

LELAKI YANG JAHAT KE POMPUAN YANG KURANG PANDAI?

bagi aku...

jangan beratkan diri untuk mesti ada bf...lelaki dalam hidup....

sebab kadang2 aku gelak tengok wishlist certain blogger yang letak bf sebagai wish in that list
(sorry..maybe i juz being a corrupted soul gurl)

perlu ke kita nak jadi...sleeping beauty yang menanti putera idaman menyelamatkannya...come on!

tak salah untuk tidak memberikan kepercayaan pada seseorang sampai die membuktikan sebetul betulnya bahawe die leh di percayai...word is cheap man!

memberi hati boleh..tapi simpan sket untuk diri sendiri okeh?

n tolong jangan cepat percaya pada janji..walaupon dah sayang sangat...i learn this myself..trust me!

ok skang sape nak jawab soklan tadi?

p/s: opis dah macam super market..nak kueh?nak tudung raye?sumeee adeee..hahahha


nota tambah: DI BELAKANG SEORANG LELAKI YANG BERJAYA BERDIRI SEORANG WANITA SETIA..TAPI DI BELAKANG SEORANG WANITA YANG KUAT..PENAH WUJUD LELAKI YANG TAK GUNA MENGHANCURKAN HATINYA...


2 comments:

shaliza khairi said...

i love that quotes
"TAPI DI BELAKANG SEORANG WANITA YANG KUAT..PENAH WUJUD LELAKI YANG TAK GUNA MENGHANCURKAN HATINYA..."

terbaek!

salam ramadhan ^^

Asyieq-iN Rkey said...

terbaek kan???sangatlah...haha..

translate dari quotes dapat kat mane tah..lupe betoi...uhuhuh