geng budak slumber

Wednesday, August 24, 2011

cerpen: aishiteru #8

assalamualaikum n evening kwn2..=)

lame berperam dalam draft..sori sangat2 sebab aku memang mati kutu nak olah citer nie camne..tambah lak otak serabut gile....tapi..akhirnyaaa..tadaaa...selamat ber-ai-shi-te-ru!

AISHITERU: EPSD 1EPSD 2EPSD 3EPSD 4EPSD 5EPSD 6EPSD 7

Ai masih menangis di dalam kereta...tidak dapat di bendung lagi air matanya...kisah 3 tahun lalu seperti tayangan di layar skrin putih...bermain di depan matanya...

"b janji b tak kan sia2 kan sayang...b bahagia dengan sayang..cinta b untuk orang yang rela berkorban untuk b je.."

janji Aman 3 tahun lalu..saat ketelanjuran mereka di ketahui keluarga Ai...sehingga menyebabkan ibu Ai di kejarkan ke hospital kerana terkejut dengan kenyataan itu..

"Aman akan bertanggungjawab atas Ai makcik...selepas kami tamat belajar..Aman akan kahwin dengan Ai ye makcik"

janji Aman saat itu pada ibu Ai..Puan Maznah...

saat itu juga..Ai hilang semua kepercayaan keluarganya..

"along kalau bunuh diri tu bukan satu dosa...mak bunuh diri along..kenapa kau malukan mak begini!!!"bentak ibu Ai saat itu..Aman cuma mampu membatu di sisi Ai..

"baik..paling tidak kamu harus bertunang!!!" tegas ibu Ai..

namun itu 3 tahun dulu...sepantas masa berlalu..Aman berubah...cintanya berpaling pada Maiza...gadis yang di puji2 di hadapan Ai selepas kecurangannya di ketahui...kononya gadis itu pandai menjaga maruah...rajin mengingat Aman tentang solat...

Ah..kenyataan itu begitu menyiat hati Ai...terasa dirinya sangat bodoh saat itu....lamunannya terhenti di situ..

Ai mengesat air matanya..ah!tak guna aku menangis begini...enjin di hidupkan...aku harus segera pulang...getus hati Ai..lalu..memandu laju Myvi milik ibunya itu...20 minit kemudian dia tiba di rumah..

"along mana barangnya?"

Ibu Ai bertanya...Ai diam..belum sempat di jawab soalan ibunya..mata Ai terasa gelap...badannya seakan lemah..Ai rebah..

"along!masyallah...kenapa nie..abanggg!!...along pengsan nie..cepat bawak ke hospital" Ibu Ai panik...ya Allah selamatkanlah anakku..doa Pn.Maznah di dalam hati..

bersambung..hehehhehe....sabar jelah ye...=p

kalau rasa cite nie dah merepek sila bagitau ye..or tak bape best ke..next episod aku improve okeh..

p/s: bercinta jangan sampai jadi bodoh...


2 comments:

A i n n u r said...

okay jep..smbung2 ^^

hehehehe..kalau pelik2 pun okay jep..

xde la cite cam common sgt..

lain dri lain..:D

AsyieqiN Rkey said...

thnx sbb sudi bace...=)