geng budak slumber

Tuesday, July 26, 2011

cerpen: aishiteru #7

assalamualaikum n evening kwn2..=)

mengumpul segala kekuatan je nak sambung citer nie....tak bape sedap badan+asik nak merabak je...tengok pembace setia komen kat entry sebelum nie rasa cam berdose je tak sambung ye dak..heheh...


AISHITERU: EPSD 1EPSD 2EPSD 3EPSD 4EPSD 5EPSD 6


Ai menghidupkan enjin kereta...penat benar dia hari itu..mahu segera pulang...namun baru sahaja keretanya keluar dari perkarangan pejabatnya telefon bimbit Ai berbunyi...pantas tangannya mencapai earphone...sambil tangan masih memegang stereng Myvi merah milik ibunya...

"hello..kedai keranda ah peng..mau order kerandakah?"

Ai melawak..dia tahu...panggilan itu dari shah..buah hatinya...

"kedai keranda meyh?aiya..wa mau order itu keranda ada manyak paku punya ada ka?"

shah tersenyum..gadis ini memang ada2 saja lawaknya...

"haiya apek..itu keranda apa mau bikin?"

Ai ketawa kecil..mahu juga shah melayan otak merengnya...

"itu keranda wa mau kasik masuk itu aman..pasai dia suda bagi hancur hati wa punya future wife maa...dia tada wa manyak senang hati maa..hhehe"

Shah cuba melawak lagi..harap nama aman tak menghilangkan mood Ai seperti selalunya

"hahaha..mengade ye!"

Ai ketawa..lelaki ini benar2 menghiburkan hatinya...bagus juga kalau benar2 boleh di lakukan sebegitu..fikir Ai...

'wat ape tu cam busy je my honey?" 

"tengah drive nie..balik dah kan...nak singgah kedai jap..mak pesan beli barang sket" jawab Ai..teringat pesan ibunya supaya membeli sedikit barang dapur ketika pulang kerja

"eh xpe ke cakap nie?kang eksiden menduda saya..hahah.." 

risau juga shah gadisnya hilang fokus pada pemanduan

"eh tak pe..dah masuk parking pon..cakap je sayang...xde la nampak cam noob masuk mall sorang2..hehe"

Ai mahu lebih lama bersembang dengan shah...mereka terus berbual..sambil Ai mencapai barang2 yang di pesan ibunya..sedang dia leka berbual dan mencari barangan..bahunya di sentuh seseorang..Ai menoleh..

"Aman!" Ai tersentak..

"Aman??" shah kurang dengar ulas kata2 Ai..
diam..Ai masih terpegun...

"sayang..you still there?hello???" shah cuba memecah kesunyian..tertanya2 kenapa Ai diam tiba2..Ai tersentak

"eh..saya still kat cni..err..awak..jap lagi saya call awak balik la ye." talian di matikan..

shah hairan...rasanya dia seperti mendengar nama Aman..atau dia salah dengar...

"lama tak nampak awak Ai...kenapa kurus sangat nie" aman cuba memulakan perbualan..tidak  di sangka dia akan bertemu Ai hari itu...dia benar2 rasa bersalah pada gadis itu...

"sorry..do i know u?" Ai menahan air mata...dia terus berlalu..barang2 yang sudah di ambil di tinggalkan sahaja..dia tak mampu melihat wajah itu..wajah yang telah merobek hatinya...

"Ai tunggu!" Aman cuba menahan Ai...dia perlu berbicara dengan gadis itu..sekali ini..namun Ai terus menghilang..

langkah Ai laju..dia tidak dapat menahan air mata...petang itu..di dalam kereta itu juga..dia menangis semahu mahunya...kenapa saat ini mesti aku jumpa dia..luka Ai seakan di guris2...

bersambung lagi..hahahha...nak balik dah nie...=p

p/s: bila la aku nak abiskan citer nie..cam dah panjang sangat n merepek je..heheh



4 comments:

Kancil 8349 said...

mesti sedih sangat kan...ndak apa teruskan je...kami sudi membacanya

Asyieq-iN Rkey said...

wahh yeke kancil8349?terharu..sobs~sobs~

A i n n u r A f i f f a h said...

cepat la smbung kak . sobsobs . lame dok tnggu ni . heeee . :P

AsyieqiN Rkey said...

ainur:tengah edit2..lek yeee...