geng budak slumber

Tuesday, July 26, 2011

Dem RaciSt!

assalamualaikum n evening kwn2..=)

wat ape tuh?hehe...

ok..malas nak mukadimah panjang2 sebab nie entry separa emo!

balik keje tadi..cam bese aku kene naek bas...bas yang sama aku naek hari2..ngan sorang driver India..

driver nie memang aku kenal sangat..tapi die tak kenal aku la..sebab aku kan tak feymes..haha..ok tade kene mengene..tapi ye lah..dari zaman aku skolah lagi..aku selalu nampak dia bawak bas..dan dem!this driver is so damn racist dari aku skolah lagi..

bese ape yang aku nampak takde la menyakitkan hati sangat..cuma kalau budak skolah kalau bangse die memang baek gila die layan...cuba kalau cina or malay..memang jap ag mulut die sangat...siot...pass bulanan tu dia akan cek satu2 konon takot menipu..tapi kalau bangsa die...tade plak..double standed!fu**

aku bukan nak buruk kan mana2 bangsa..sebab tak suma bangsa driver nie racist cam die..kecewa sungguh aku ada lagi manusia racist cam nie..rasa nak terajang laju2 pon ade...dah tua tapi tak menunjukkan contoh yang baek pada orang muda..n how do you expect me to respect u..aku memang jaki(menyampah tahap gaban) kalau nampak driver nie...memang tak senyum ape kalau ngan die..(BTW..aku memang payah senyum sket kalau ngan owang tak kenal)

alkisah sampai kat satu bustop tadi..naek sorang pakcik tua..orang asli..aku tengok pon kesian gile..jalan pon slow je..terketar2..dia nak turun lebih kurang 3km dari tempat dia naek bas tu..tau driver tu kata ape?

google...lebih kurang gini la tuanya pakcik berbangsa asli tu


"u jalan kaki la slow2 sampai jugak!apa lu ingat nie bas main2 ka..mau naek kena bayarla!jatuh sana sapa mau jawab?"

aku dengar menyirap!fine!pakcik tu tak bayar tambang..but where is u're humanity?orang asli macam2 privilege kerajaan bagi..sebab nak bantu diorang maju..ko sape nak marah pakcik tu cam tu dem busted punye driver..aku usha dari jauh...lagipun bas tu tak penuh pon..apa lah salahnya bagi je pakcik tua naek..lagipon tak jauh pon tempat die nak turun..kalau jalan kaki ye la jauh....bongok!sedangkan pastu die leh rilek borak baek2 dalam bahase ibunda die ngan passenger yang laen sebangsa la ngan die..wadehel!

tapi pakcik tua tu wat tak paham je duduk seblah sorang aunty chinese..n guess what!aunty tu tolong papah die duduk sebab tengok die terketar2 jalan ke sit...sementara driver dem tu duk membebel...

masa turun pon aunty chinese tu tolong dia...naseb baek masa pakcik tu turun driver dem tu tak membebel..kalau tak memang aku baling dia ngan kasut..(haha..bajek berani sangat..padahal mengumpat dalam hati je)

so..ape aku nak cakap kat cni..come on lah Malaysian..kata nak praktik kan satu Malaysia..perlu ke nak racist2 camnie...kalau aunty chinese tu leh tunjukkan sikap 1 Malaysia why nye driver tu wat perangai dem camtuh?!gila aku memang menyampah manusia camnie...skang taun berapa uncle!!nak ke peristiwe 13 mei berulang?cissss..

kan dah emo..so pengajarannya..xyah la racist2...tak elok pon..kita duduk satu bumbung negara nama Malaysia...n Malaysian don't act like dat!

p/s: kalau aku tak duk jauh dari driver tu memang aku sound die tadik..serius!muahahhaha

4 comments:

SoLy SoLicious said...

yes..btol 2.. sound aje org mcm tuh..haisshh~

Asyieq-iN Rkey said...

sangat..geram gile tengok tadi

A i n n u r A f i f f a h said...

eyyyyy.

geramnyeee !

jahat pnye yenna !

Asyieq-iN Rkey said...

ainur:sgt!...naseb dok sit blakang sket..kalau laung2 pon die tak dengar akk sound die...kalau dekat mmg sound jep..geram