geng budak slumber

Thursday, July 28, 2011

SAyAng BoS sLumBer StyLe(sarcasm#)

assalamualaikum n evening kwn2..=)

saat aku kekeringan idea nak membebel ape kat blog...aku mesej member baek aku aini..die satu batch ngan aku masuk UUM so skang die pon ngah praktikal..kat Ipoh...

aku tanye die kot die ade idea untuk entry baru aku..sebab die pon antara pembaca setia blog mereng aku neh...n terbaek dari ladang..dia bagi idea superb kat aku..tehhhehehe...alkisah die dapat bos yang memang penjimat,pembersih gile n suke PMS tak kira masa walaupon tak penah period pon...sila bayangkan..member aku nie penah kene marah sebab tak jumpa cari copy asal satu surat sedangkan surat tu di fax..mana ade copy asal=.='

jimat sampai satu pelan salah kaler marah2 n ungkit2 pasal duet..orang laen cuti..orang laen kene marah....(BTW..member aku praktikal kat syarikat wat pelan ye)

so entry nie aku wat khas untuk kawan baek aku yang tengah tension duk dalam stor sebab kena carik projek plan tahun 1995 dan "sangat menyayangi" bos beliau sampai nak calon award bos terbaek dunia sebab perangai "pemurah" dan "penyayang" nye..(sarcasm#)kite namakan tips nie..TIPS AKU SAYANG BOS! hahahhaha..err jangan risau..yang laen pon leh bace gak..>.<

TIPS AKU SAYANG BOS

1.  keje cam lembu gaji ciput!..oh senang je...dengan bangge sila guna segala property opis cam korang punye...seperti mengunakan kertas A4 sebagai lampin anak, pen2 opis sebagai pen2 bulanan untuk anak2/adek2...kalau korang nak mandi n iron baju kat opis pon lagi baek.lagi bagus kalau  korang wat je opis tu cam rumah sendiri....kalau bos korang membebel bil banyak..korang salahkan je pakcik seblah umah..tak pon makcik kantin...gagagga..

2. sume mende nak ngamuk...asal masuk opis PMS tak abis2..owh senang je...tiap2 pagi sila sediakan pad kotex style sambil tulis nota.."dear my bos...period?tak perlu risau lagi dengan kotex style!bahahahhaha...

3. ketika dia sedang membebel2..pe kata korang diam2 g pantri wat kan milo...orang kate orang marah nie leh sejuk kalau kite bagi air....tapi jangan lupa letak cicak yang masih segar di tangkap dari bilik stor...pasti dia akan tenang tak sampai 10 minit selepas meneguk air milo korang tu...>.<

4. bila bil melambung...perbelanjaan opis di sekat plak...dem betei kan?xpe..korang kan sayang bos...so untuk menunjukkan kaseh sayang tak berbelah bagi korang tu...haruslah korang ikut kata bos..seperti menyiapkan separuh report,melukis separuh pelan,mem-fax separuh surat,memfotostat dengan menggunakan kertas yang sama 187669kali....kalau die tanye..korang cakap je..nak jimat kertas bos..global warming skang nie..bahahhahaha...

5. bila bos mula naek hangin...korang rilek je..jangan marah balik..tak baek wohh..(muka suci)..tunggu sampai die abis cakap..pastu korang bangun..korek2 telinge buat2 muke pelik sket sambil cakap.."malam tadi ade lipas masuk dalam telinga saya la bos..time kaseh la ye..klua dah haaa..." sambil wat muka lega n tunjuk lipas plastik yang korang dah bawak dalam poket....=p

6. sebelum g keje...korang balutkan biawak dah mati kene lenyek kete dalam kotakk cantik2..letak atas meje bos korang...cakap kat die..tu adiah istimewa dari klien korang....aku konpem bos korang akan bahagia pagi tu...(sile percaye!)

7.  bos kedekut?bos garang tak bertempat?xpe..bukak PC/lappy bukak microsoft words..taip.."surat perletakkan jawatan" abis citer..

demikian sedikit tips dari aku...segala risiko mempraktikkan tips tersebut adalah tanggungjawab tok mudim di kampung masing2..bukan tanggungjawab aku..gagagagga.....thanx for reading anyway...

sorry kalau tak lawak..hehe...

P/s: ena..kalau ko nak vodoo bos ko aku kenal bomoh terbaek punye...roger je aku bebile pon....hahahhahaha

3 comments:

Ayu Firzara said...

Assalam...hye dear...jom singgah butik...exclusive apparels and hijabs

http://www.firzaraexclusive.com/

Kancil 8349 said...

wah ada tips yang menarik...hehehehe...susah kalau jadi boss nie sebenarnya. Lebih senang jadi orang bawah boss...kita buat itu ini...memang boss marah. Tapi, yang tertekan abis tetap boss...

Asyieq-iN Rkey said...

kancil:teheheh...betoi2...sebab tu kadng2 bos suke marah2...

nie tips ngengade je neh...=p