geng budak slumber

Sunday, July 10, 2011

hOmeMAde cheesY WedGes....

assalamualaikum kwn2..=)

baru tadi aku g kenduri kawin kawan seblah meje aku si afzan...aku member ngan die nie mase f6..ayayaiii..sorang lagik member aku kawin..hkahaka..adik aku kak de cukup tak suka aku cakap ayat nie sebab die kate die rasa aku cam desperate...hahaha...tade maknenye...aku just maksudkan....masa makin cepat berlalu....dulu mengong2 je masing2...hahahah..skang dah jadik bini orang...jadik mak orang...xgitu?

nak menghapdate dengan lebih serius aku tade mase sangat nie...hahah...poyo!tade..aku xleh ar..update sesuatu yang aku ase nak explain ngan lebih soul tanpa rasa aman...nie pon gelabah ayam je tau dak...tapi gedik nak hapdate gak...semalam sebab kebetulan ade orang datang umah...mak aku lak baru je beli wedges goreng siang tu..maka kitorang wat lah....jom aku share...lazooottt tauuu..

erk..sila lap ayaq luiq anda....hahaha


bahan2:

wedges berempah jenama aku dah lupa
mayonis 
serbuk berperasa BBQ
air panas
sos cili

cara buat:

goreng wedges sampai garing...kacau air panas n serbuk BBQ..suka ati korang la nak taruk banyak mana...memang kalau resipi aku nie..aku suke wat sesedap rasa je..hahha...pas wedges siap...letak dalam pinggan...curah je serbuk BBQ yang dah di kacau ngan air panas tadi...letak mayo n sos cili...dahhh siappp..senangkannn....

yang meleleh2 tu serbuk BBQ tu...nampak lazot kan???..memang sangat lazotttt..okeh!

wedges tu kat mane2 pasaraya pon korang leh beli...kalau xnak yang berempah pon tak pe..tapi aku jamin yang berempah lebih nikmat rasanya...nak sedap lagi...taburkan serbuk parmesan cheese...xpon korang parut cheddar cheese n campur dalam serbuk BBQ yang di kacau ngan air panas tu..gune air panas tau...kalau air sejuk nanti berketul2 serbuk tu...okehh...selamat mencoba!..ehhehe..bajek chef wan...ngee..~~


p/s: nanti la aku rajin sket aku wat la ape patut eh..=)

2 comments:

Zyash said...

Serbuk BBQ yg mcm mane?? Tepek la kat sini...

Asyieq-iN Rkey said...

oh ye tak ye jugak...camane leh lupe...nnt saye tepek kat cni ye