geng budak slumber

Sunday, July 24, 2011

ExcuSes Are PoLite wAy of RejecTion?

assalamualaikum n afternoon kwn2..=)

selamat berhujung minggu..aku baru jep lepas siap kemas umah..standed la anak dare comel cam aku memang tade keje laen lah kannn...(hakhakhak..terlebeh perahsan le pulok..>.<)

mak ayah bz cuci kete n moto sebab tadik g bersih2 kubor...kene tanah abis dah...bese la dah nak dekat ramadhan dah kan...huuuu..xsabau nak pose...=)

hmmm..semalam mesej2 ngan member baek teringat quotes nie.."excuses are polite way of rejection"

actually topik kitorang bincang bedue lebih pade relationship...guy stuff cam tu lah..bese la kan pompuan kalau dah borak tak mengumpat laki itu pelik...hahahhaha....mungkin la kot...ke aku je cam tu?hahahah.=p

ini pendapat aku la..sebab aku memang suke buku "he is just not that into you" tu n selalu di tanye gak pendapat2 tentang simptom2 lelaki tu minat ke tak kat seseorang..hahah..cam aku nie teror sangat becinte..padahal loser jugak...wakakaka....

bese kite dengar...kadang2 bile bf or lelaki yang korang crush sangat tu give excuses cam busy lah terutamanya bila tak angkat kol..or tak reply mesej...its a polite way to tell you that..."i'm not really interested on u" tak caye?

its for u to think bout it..maybe memang wujud sesetengah lelaki yang tak suke nak mesej..kol sekali seari dah ok...sebab memang die bz gile..tapi nak caye...kene tengok situasi gak kot...tapi kire logik laaaa...if he is sooo damn in love with you gurls..he would try as hard as he cam at leastttttttttttt..call u once in a day....or at least replying u're text to inform u he is doing something..

mende camnie bese jadi for long distance relationship la..kalau dekat lak...bile nak jumpe..pehhhh..manyak benau alasan nye....hah!trustttt me...he is avoiding you..face the fact!

i know..ade certain guy yang so islamik..kalau boleh taknak jumpe selalu..elak maksiat...xnak mesej selalu elak maksiat..but too trust this kind of reason...kene tengok guy la jugak..kalau jenis yang semayang pon ronggak2...haaha....how can you trust this kind of reason?kalau nak elak maksiat..g pinang terus kawin end of story..wat yang wajib sudah....ngeee..ye dak?

hmm..nak kate aku nie teror sangat..memang lah tak...but dari ape yang aku dapat dari pengalaman kawan2 n diri sendiri...memang betoi laki kalau banyak sangat alasannye..the best thing to you to do is walk away..n find another guy...err...or live u're life single n happy..its your choice..

ahah!merepek ape dah aku neh....tah...ini cuma ape yang aku fikir...kalau salah...correct me ok?=)

hope this will help who need it....ok ciao!

p/s: tetibe tak sabar tunggu hari isnin....ahahah...>.<

3 comments:

cik sakura said...

bila terlalu banyak alasan diberi sebenarnya untuk mengelak diri dari kantoi sebab dah banyak sangat menipu..mungkin tak semua orang macam tu..eh macam pengalaman pulak dengan org macam ni..

sakura_sue said...

saye setuju. better walk away je lau dah mcm tuu..

Asyieq-iN Rkey said...

cik sakura:sangatlah setuju...qin sgt berpengalaman ngan owg jenis camnie

sakura sue:hee...ye walk away bak kate kelly clarkson