geng budak slumber

Thursday, July 28, 2011

Tips BanguN pAgi sLumbEr sTyLe

assalamualaikum n pagi kwn2...=)

pagi yang ceria?atau pagi yang hampeh?well tak kira camne pon pagi korang....idup biar slumber...jangan kantoi pekserrr...(glup!ape kene mengene?) =p

BTW..pagi tadi macam pagi2 dalam minggu nie..gile super liat aku nak bangun..tah syaiton mana dah merasuk jiwe angel aku neh...kahkahkahkahka....then aku terpk..adeh...=.=' pose dah nak dekat..kalau keliatan ini berterusan tak sahur la aku alamatnye nanti...tak sahur=kebulur...kebulur=lemau sepanjang hari...kan kes naye diri sendiri ye dak?

so untuk menngatasi masalah sendiri dan juga masalah anda juga(kalau korang pemalas macam aku) aku gagah meng-google tips bangun pagi yang boleh aku derhakakan ikut style aku...hehehe...nie antara yang aku dapat..semoga kite leh bangun pagi tanpa unsur keliatan yang melampau ye kawan2...peace yaw!

TIPS BANGUN PAGI SLUMBER STYLE

1. Beli jam loceng besar gedabak dengan bunyi super kuat!..ok aku tau korang sume ade jam loceng..tak pon gune alarm HP kan?sile tuka sebab obviously dah tak jalan...anda boleh dapatkan di kedai 2 henget berhampiran..tapi pastikan bunyinye kuat sampai boleh mengejutkan 40 orang jiran seblah belakang dan depan kiri kanan atas dan bawah...sambil kejut diri sendiri anda juga dapat mengumpul pahala kejutkan orang juga...hehe...kalau tak bangun jugak...mungkin korang kene g spital sebab korang pasti mengalami penyakit.."sound trouble"..dan pastikan rumah korang cukup security..takut ade yang pecah masuk bunuh korang akibat terkejut dengan bunyi loceng tersebut...tehehhe...

2. Tidur awal!nama pon nak bangun awal..so tolonglah tidur awal dalam erti kata awal..seperti kui 9 atau 10..itu awal...jika tidur kui 12 atau kui 3 pagi itu bukanlah awal..walaupon aku tau...korang berjiwe mude..n ketika itu malam belum menginjak ke usia pecah suara..ok ape aku merepek..=.='

3. Ambil air semayang sebelum tidur...amik air semayang ye kawan2...kalau korang rasa nak mandi wajib dan tayamum pon boleh...suka hati korang lah...sebab bila ade air semayang..syaiton pon tak dekat..so kurang dah unsur penghasutan di situ..hehe

4. NIAT..oh yang nie wan aku ajar..bace bismillah 21 kali..tepuk2 bantal sket..niat dalam hati nak bangun awal esok pagi..wan aku kata..insyaallah malaikat kejutkan...err....tah...yang aku tau...bila aku wat mende nie..memang aku tetibe terjaga awal..tanpa perlu disimbah asid air oleh Pn Munah..

5. Awalkan Jam..nie memang aku wat..jam aku wajib awal 10 minit tak kira jam tangan,jam loceng,mahupon jam HP n lappy...dapat lak korang memang cam nenek tua pelupe..tapi untuk tujuan bangun pagi nak sahur..ade baeknye korang awalkan setengah jam..kalau sejam pon lagi bagus...bangun cuak2 dah lambat tetibe ingat.."eh!jam nie cepatlah..sempat lagi nie" kan bagus tu..tapi risiko untuk korang malas pon tinggi kalau korang mempunyai otak Einstein(betoi ke eje?) yang leh ingat jam korang tu cepat...maka situasi seperti "rilek ar..awal lagi.." pastu terlajak tido!=.='

6. simbah menyimbah..ok..cara nie agak kejam dan memerlukan kesabaran yang tinggi sebab lepas tu korang kene tuka cadar mahupon menjemur tilam..(tak pasal2 orang ingat korang kencing malam..haha)...pesan lah kat mak..ayah..ataupon adik kakak korang simbah je korang ngan air sebaldi kalau payah sangat nak bangun..heheh...

ehhehe...tu je kot...ini cumalah tips2 sengal n aku rasa boleh guna untuk aku...kalau leh pakai untuk korang kire ok lah tu kan...sebarang kelurusan dan kelampian bukan atas tanggungjwab aku..wakakka...pape pon bagi aku sebenarnya MINDSET...kalau korang dah set malasnye nak bangun..memang malas la macam aku. owh..untuk tips tambahan...sile usha video bf baru aku..hakhakhaka..

soalan no 2 ade pasal cara nak bangun pagi..hehe..

selamat mempraktikkan tips2 tersebut...kepada harimau malaya..gudluck malam nie!hehehe..(tetibe)

p/s: ari nie khamis!yeahh!!esok jumaat!..luse cuti!!!....


6 comments:

BERT said...

tips yg baek.. sy mmg liat sket bagun hehe

norshila ibrahim said...

hahaha..

btul tu..ckup liat nk bgn pg..
tp kalu dh slalu bgn, akn terbiasa..tp kalu tdo lmbt, jwbnya, ssh la nk bgn awal...

Asyieq-iN Rkey said...

BERT: oh sile praktikan...

norshila: ye sile lah tido awal ye..hehhe

cik sakura said...

boleh dipraktikkan ni..tapi kalau kerja dah dalam kepala set masa..belum lagi jam loceng dan hp..tapi kalau masa cuti bunyi la banyak mana pun mesti susah..suara mama je boleh bangunkan..hee

Asyieq-iN Rkey said...

cik sakura:yeke?hahah..qin klu malas tu...mak kejut pon gulung2 diri sendiri dalam selimut...hahaha...xsenonoh pnye perangai

Atiqah Wadiah said...

simbah-menyimbah plg syiookkk..hik3