geng budak slumber

Saturday, July 9, 2011

kENaPa Anak ITu KuraNg KeYaKinan DiriNya

assalamualaikum kwn2..=)

hmm..ari sabtu yang agak suram bagi aku..banyak yang bermain dalam kepala aku...argh!!..biarlah..hmm..untuk entry nie...aku nak share ngan korang tentang seseorang...my close fren...kalau korang drop by bace...ce bagi aku suggestion camne nak tolong die yek...



Anak itu
zaman kanak2nya indah
tapi..
saat dia ingain mencuba sesuatu
yang keluar dari mulut ibunya...'ibu tak yakinlah kamu leh wat tu'

Anak itu
ceria orangnya
namun...rupa parasnya di banding2kan..
kata ibunya..'adik kamu nie la yang paling cantek dalam keluarga kita'
namun padanya di pesan pula
'kita biar xcantek...tapi hati baik'
oh mungkin ibunya cuma menasihati
tapi mengapa hatinya terasa di lukai

Anak itu
ada masa agak degil
saat usia makin meningkat..
mahu belajar berdikari mengosok baju
namun ibunya melarang..kerana masih ragu

saat motosikal pertama hadir dalam hidupnya
dia mahu mencuba
sekali lagi..ada2 saja meragukan kebolehannya
dia bosan
lalu dia buktikan dia boleh melakukan
tapi ada masa masih ada komen picisan

dia makin dewasa
lalu menemukan cinta
namun sekali lagi
rupanya di persoalkan sang pencinta
keimanannya di banding2kan
bukankah tanggungjawab lelaki memberi bimbingan
cintanya di ragut setelah dia banyak berkorban
hanya kerana sang pecinta asyik mengutarakan kelemahan


apa pon yang di lakukan..
jarang mendapat kepercayaan
terutama dari insan yang melahirkan
dia buntu cuba menafsirkan


dia berteleku
ada masa
dia mahu minta di bantu
namun dia buntu
ada masa
dia cuba membaiki diri
mencuba sendiri
mungkin takdirnya
satu2 manusia yang memberi percaya
cuma diri sendiri
ya allah..bantulah anak ini...

p/s: susah jugak berperang dengan diri sendiri



4 comments:

Chempaka Sari said...

ingat lah Tuhan sentiasa yakin dengan kita....biarkan orang lain nak cakap ape...

aimie amalina said...

hee...ye..berperang dgn diri adalah pekara yg paling susah dlm hidup ~ bru follow ni, nice to meet ye =)

SoLy SoLicious said...

semoga die terus tabah~

Asyieq-iN Rkey said...

yup..harap die terus tabah..aku cuba yakinkan die n wat semampu mungkin