geng budak slumber

Tuesday, July 19, 2011

DOing MaTh..(giLak!)

assalamualaikum n afternoon kwn2..=)


kalau ikutkan aku nak berkabung satu ari nie...layan emosi tak citer pasal mende laen selain merabak satu ari...pastu tadik aku chat ngan member satu blok kat uum dulu..kire geng bas skolah aku gak la...si pina...mula2 nak merabak konon kan...sangatlah gedik ko...orang yang ko duk rabakkan untuknya tak ingat pon kat ko..wtfish an?an?

ok..pastu cam bese..aku memang suka off topic tetibe..kelaut sokmo kalau dah start borak...terbukak citer nak sambung master la..keje la..pastuh!dem!masuk bab utang PTptipu  font terpakse dikecik kan agar aku tak disaman..wkakakaka....

memang aku ade manyak perancangan mase depan..tapi mende 1st opcoz lah kene bayau utang kan..sebab bulan 11 surat  PTptipu  itu akan sampai menagih utang....so for sure aku dah kene keje ape yang patut mase tu...n FYI aku tak tuka program ujrah yang di tawarkan PTPTN..cam bese aku ade reason aku..nak tau leh tanye laen mase aku citer

google

aku memang tak suka math dari aku skola..haha..tengok nombor leh wat aku sawan duapuluhsatu saat sambil mulut berbuih2..ok tipu..=.='

kalau leh aku nak abiskan utang nie cepat sebab aku plan nak amik kete+nak simpan untuk masa depan dan sebagainya....(teringat janji gedik aku ngan MR.Rockers tetibe rase gelihati..jauh beno berangan..dem!)

aku g site PTPTN then g calculate..aku bajek dalam 6 taun nak abiskan then amik amaun purata bukan yang skit2 lame2 banyak tu..ala..korang tau kan aku membebel ape nie?

so average dalam 72 bulan aku kene bayo RM300...then aku imagine..kalau aku nak beli kete lak..perkh...dah tu..mane nak simpan mase depan..belanje ari2...makan lagi..err..ape lagi..barang make up..hahaha..ok susah nya jadik pompuan..=.='

soo aku conteng sane conteng sini..sambil wat muke serius tak hengat tekan kalkulator opis..aku tau...dak seblah meje nie pelik ngan peel aku yang dah cam kerani kewangan sedangkan aku cumelah student prektikal yang asek lepak memanjang tade keje..hahahha...cam bese aku wat muke tade efek je...aku fokus doing math for my life neh..wakkakakka...

ko hengaat senang untuk manusia otak sejarah cam aku nak wat math?ehheh..sejarah pon aku dah ingat2 lupa...wkakkak...ok ngade!

then letih tengok nombor yang ngeri dan pk mase depan yang belum pasti aku give up..bek aku bace blog laen sambil buat2 lupa aku patut membesar..hahahhaha....

ah!berat otak aku!give up terus..hahahah...soo...aku wat conclusion,abis prektikal sila carik keje sampai pengsan!pastu keje cam orang tade life sebab ko banyak utang..wkakka...adeh...=.='

tetibe menyesal doa mase kecik2 dulu bagi cepat besa sebab xnak duduk bawah ketiak mak.....aiyoh!..n time nie la rase cam nak wat program motivasi untuk budak skola supaye tidak memanjat pagar ketika cekgu math mengaja atau memonteng skola saat selimut terasa begitu sedap sekali di gulung2...pastu..jadi kurang pandai n tak dapat scholarship kene pnjam PTptipu....marang perapu kepunden betei!

so pade peminjam PTptipu  sila jangan mengenjoy sangat..ingatlah di suatu mase korang kene bayau menatang tu...hakhakhakhak>.<

p/s: now i noe y u ask me to think million times...hahah....i think we need more than 10 years bro...heheh

2 comments:

H.J said...

belajar math la otak jadi cair..haha

Asyieq-iN Rkey said...

sangat..hahhaa