geng budak slumber

Monday, July 11, 2011

TraUma

assalamualaikum n camat pagi kwn2...=)

ehheh..cam bias je asik bagi salam saje..mana la tau ade yang bukan islam singgah blog aku ye dak?macam bese pagi isnin memang pagi yang disaster untuk aku....ah!lantak ah...dah bese...kuikuikui..

huhu...ari sabtu ari tu mak ajak g butik baru dekat ngan opis tempat aku praktikal..saje katenye nak beli2 barang sket untuk dapatkan kad ahli yang leh dapat 10% diskaun kalau beli pape pasnie...ok aku layankan aje...kebetulan mak ajak kawan baek dia skalik...

ape aku nak citer bukan aktiviti meyopping itu..tapi kisah dalam kereta..hehe..dari perbualan mak ngan kawan baek die..aku dengar mak mention sorang rakan sekerja die..N nama akak tu...mak memang selalu citer kat aku gak pasal die nie..sebab die sangat2 suka menipu...

laki die keje gaji rm4000 la....dulu penah kawin n laki curang lah n macam2 lagi...tapi hakikkatnya die isteri no 2 n  laki die keje pon tak...fine..xyah la aku explain lebih2 pasal penipuan macam bagus die sebelum nie sebab skang die dah makin berubah...

ok..alkisahnya mak kata tetibe beberapa hari sebelum sabtu tu die buat pengakuan kat mak aku..napa die tipu..ape yang jadik sebenarnya..wahh..mak aku sebenarnya dah tau..then mak aku wat muke slenge je la dengar citer die..sebab mak aku baik ngan madu die tu..hahah..okey..tapi point yang menangkap tlinge kekadang sound trouble aku nie bile mak aku kata................

selama nie dia tipu sebab nak backup laki die..n sebenarnya laki die tu kadang2 pukul2 die...tak keje..dah 2 taun tak bagi nafkah..perkhhhh~~~..aku sentap ok..sentap gile2...hahah..pahal aku nak sentap lak an..bukan laki aku....wakaka...ok..kol me paranoid...i'm paranoid!

ok..hmm..kadang2 kite tak tau ape masalah orang kita suka judge..bila dengar camtu aku jadik kesian plak kat die....yela..dulu aku super menyampah kot..aku memang menyampah orang suka menipu konon life so damn perfect cam bagus bagai..just be yourself la kan....tak salah pon....tapi tu lah..setiap orang ade reason kenapa die wat sesuatu..i admit that...

bila tengok kawan2 kawin..ade mase aku gatei gak nak suh mak aku nikohkan aku..hahahhaha...seyes gatei tahap gaban...ahhaha..tapi mengenangkan perangai aku tak bape semenggah(senonoh) n tanggungjawab marriage tu..aku hold dalam2 kegatelan aku tuh...hahahha..lagipon asek dengar citer cenggini seyes aku trauma+plus pengalaman diri sendiri kene klentong...hahhahah

ada masa mak aku ada gak cakap..biar tak belaki kalau laki tu duk menyusahakan idup ko...hahaha...ye betei sangat leh tu mak!

p/s: i think we are dreaming a fairy tale dat truly not real...someday..i noe..one of us will give up n i hope non will hurt..=)

6 comments:

aimie amalina said...

betol2..kdg2 kene hold jap marah sebb kene tipu n tye nape deme tipu kan =)

kalo elok tu x pela jugak..kalo x..huh!..x mo kawan dh! heheh

Asyieq-iN Rkey said...

ye betei sesangat dah tu..anti pnipu kan

hyemynameisrasyid said...

ish2.,kalau cmtu bukan laki.,tp jantan~
kerana jantan cmni.,rosak nama lekaki.,^^
nice blog anyway.

salam perkenalan dari Alahai~ jemput la ye^^

Asyieq-iN Rkey said...

salam kenal..aah..jantan..jantan camnie patut bagi makan racun je..hahahha.....emosi sude

hyemynameisrasyid said...

ush,.ganas.,takot wo.,hehe
bila manusia xberpegang pada agamanya.,maka trjadi la bnda plek2.,spt penganiayaan trhadap wanita, org tua dan kanak2,.

Asyieq-iN Rkey said...

hahaha...ye..betei dah tu..agama 1st