geng budak slumber

Monday, July 4, 2011

wAniTa eKslusif

assalamualaikum kwn2..=)

all day long tataw nape hati aku tak tenang...tetibe parut lame berdarah...hmm..sabar je lah kan...so disebabkan masalah jiwe kacau tersebut...ari nie..xde episod baru for aishiteru eh...jangan mare...citer suweet2 kene amik mood bhai...

hmm...but tetibe aku rase nak tulis topik nie...bese la aku neh..kalau aku nak wat pape aku wat je...kihkihkih...

sejauh mana eksklusif nye anda?aku merenung diri gak kekadang..betapa aku jahil satu masa dulu..betapa aku riak dengan nikmat yang tuhan bagi...betapa aku rasa menjadi muslimah itu satu perkara yang aku perlu wat saat aku dah puas ngan suma yang aku nak...ye..betapa jahilnya aku...bongok pon ade...dush3....

tah kita manusia...proses kematangan datang slow sangat bagi aku kot...penah dengar? PERMATA YANG TERSEMBUNYI LEBIH TINGGI NILAINYA DARI PERMATA YANG DI PAMERKAN..??
sejauh mana leh apply mende nie aku tak sure..tapi ape yang aku paham..mende yang di sembunyikan..di tutup...lebih eksklusif dari yang ditayangkan..same goes to woman/gurl or what ever u call urself..so plz put a very2 high price to urself...bukan harga hantaran ye...harga diri..hehehhe

hmm..ramai yang anggap..pompuan bertudung labuh nie kolot..xurban..xfun..pape lagi lah...but pada aku..mereka eksklusif...terutama yang menjaga akhlaknya...yang tak tu out of list..tak nafi..memang ade yang lebih kurang sama yang freehair je...tu atas diri masing2...aku?tak sehebat mereka...bagi aku..mereka sangat bebas..bebas dari desakkan nafsu wanita nak nampak cantek n fashionable...fitrah wanita..

so how to be eksklusif?

cilok google

bagi aku

eksklusif wanita itu apabila auratnya milik suami
esklusif wanita itu apabila manjanya milik suami
esklusif wanita itu apabila terjaga maruahnya
esklusif wanita itu apabila tegas pendiriannya
ekslusif wanita itu apabila agama pegangan utama
ekslusif wanita itu apabila cintanya milik yang mencintai tuhannya

betapa aku menyanjung wanita seperti ini...susah..payah nak cari n satu dalam berjuta yang ada...dalam keadaan sekarang yang korang pon tau kan...tah..cam emosi pon aku nie ye dak?hahahhaha...

xpe..bagi yang masih eksklusif...tabahkan hati anda untuk menjadi yang eksklusif..n pada yang dah tergelincir..jangan wat itu sebagai alasan untuk terus hanyut...ingat..mulia yang sebenar2 mulia..adalah mulia di sisi tuhan...so...renung2kan selamat beramal..hehehhe

p/s: ingin menjadi wanita hebat..>.< masih membaiki diri...

3 comments:

Tirana said...

Wanita ibarat diamond yang tinggi mutunya. Diamond yang tinggi mutunya, orang tak jual di tepi jalan. betul tak?

Asyieq-iN Rkey said...

betol tu kak!sgt setuju

Elih Japahar said...

ermm..wanita mmg istimewa :)

jom baca sini..

http://elihjapahar.blogspot.com/2011/04/mengapa-wanita-sangat-istimewa.html