geng budak slumber

Thursday, July 21, 2011

mY liFe derr..

assalamualaikum n pagi kwn2..=)

tah nape tetibe aku rasa pening ngadap lappy ni..ke sebab aku ari2 ngadap lappy lame2...adey..nie yang aku malas  nie....jangan la sakit..aku malas nak cuti ape..

semalam mak aku citer pasal raya...ade satu ari pas raya tu mungkin aku kene keje..so mak tanye aku taknak cuti ke sebab mak ngan angah aku amik cuti....jujur cakap aku malas..skema kan aku..aku bukan ape..malas nak mintak2 cuti la ape kat cc opis nie..cam aku nie banyak hal je...dah la student prektikal je..aku tau la time tu raya...tapi tah..aku memang malas gile nak mintak cuti..paling jujur...aku malas nak berjawab

malam semalam banyak gak yang aku pk...tetibe aku rasa langkah aku tiap hari makin berat..tah nape..duk prektikal nie banyak gak mende aku lom buat....masak aku...tinggal lagi 2 bulan aku kat cni..n penderitaan tak berduit nie bakal berakhir..mungkin..tu pon kalau aku berjaya mengagau carik keje ape yang patut bulan 11 nie..

ada masa aku tataw ape yang aku buat...bila aku mula berhubung ngan manusia sekeliling dalam idup aku ada masa aku tataw ape aku cakap tu datang dari hati atau aku cuma cakap ape aku perlu cakap dalam keadaan tu...tah aku sendiri tak paham diri sendiri...ces...merabak lagi!

2 3 ari nie ade wat sket plan life lepas prektikal nie...tah..aku nie memang rebel sket...susah nak dengar cakap mak ayah...plan2 aku tu suma bertentangan ngan ape yang mak aku pk...wakakakak..dem kan aku!

sebab tu ade masa kalau mak aku cakap.."akak lepas nie ko wat nie..wat tu...err lagi elok kalau nanti ko wat camnie..bla..bla..bla" bila mula bincang tentang idup...aku sengih n angguk je..sebab kang kalau aku kondem mak aku tacing lak....tapi tak nafi ade gak 2 3 mende yang aku trime..tade lah ketegaq sangat aku nie...hehe..yela mak kita nak yang terbaek untuk kita ye dak?

arghh...aku rindu UUM...duk jauh2 dari family memang buat aku rasa sangat aman..hahaha..bukan kate umah  aku cam hell...aku suka duk rantauan bila aku tau ramai yang menanti kepulangan aku...hahahha..dats me...kalau leh aku nak keep travelling in my life..

supaya dalam hidup merantau aku..aku leh jumpa macam2 manusia ngan macam2 masalah..menyelami hidup mereka dan membantu mereka...mungkin cara tu leh bagi aku kebahagiaan dalam hidup...not that i say i'm not happy now...i juz wannn live my life as happy as i am before..now?

happy..masih bersyukur...cuma there is  something missing...still searching my missing part...

p/s: life in an interesting journey..u never noe where it takes u

6 comments:

aimie amalina said...

ceceeeeh..misssing ape tu?marka ka..hehhee..jgn nakai2 ye..kiki..
have a nice day! =.<

H.J said...

life is interesting journey..yeah..hehe

Asyieq-iN Rkey said...

aimie:marka2 tarak maen laaa..haha

hj;ya rite!

mykhalis said...

mana2 pergi bila ada halangan dan cabaran..itulah yg mematangkan..

cik sakura said...

keep going searching ur missing part..never give up ok..good luck and all d best to you..

Asyieq-iN Rkey said...

khalis:ye betoi dah tu

cik sakura: thnx..i wont give up..like u..=)